- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kalacskepu #118330 üzenetére
Megjöttek a processzorok is, szerencsére működnek is a lapban.
Végére csak összeáll a masina.
Memóriából kéne vadásznom 6400P-s modulokat (lehetőleg 4x1GB-ot) de szerintem eBay nélkül ez is esélytelen lesz. Na meg persze a ház, azon még nem igen gondolkodtam illetve egyenlőre elképzelésem sincs.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118378 üzenetére
Van az alaplapon kivezetés az előlapi hanghoz. De én sound blaster live kártyát használtam benne általában.
-
válasz
Kalacskepu #118348 üzenetére
XP-n nem tudtam életre kelteni ugyan úgy Code 12, Vista-n viszont ugyan úgy működik a cucc mint 7-en (nem meglepő), szóval marad ez a rendszer.
Most a hanggal vagyok elfoglalva, az alaplapon Realtek ALC888 chip van, amit a rendszer lát is és a driver is felmegy viszont a csatlakozók ugye hiányoznak. Van ennek a lapnak egy másik változata (K9ND Speedster-CA6, MS-9652), azon ez megtalálható. Elvileg csak vissza kéne forrasztani, csak az a baj hogy nem rendelkezem ilyennel (és rossz alaplapom sincs, amin ilyen lenne
), meg hát nem tudom mennyire érné meg kísérletezni vele, szóval lehet maradnék inkább valami hangkártyánál. Valami javaslatok esetleg ?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118348 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor azt a rendszert használod, amelyiket a lehető legjobbnak gondolsz.
A Vistáról sok rossz tapasztalat van, de 2006-2009 közé igen, korhű. (egyetlen egyszer kellett Vistát felrakjak ügyfélnek, még 2007-ben. Utána gyakran azzal raktam fel XP-t, hogy : "ha én most felraknám neked a Vistát azt hinnéd, hogy haragszok rád")
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118337 üzenetére
A Vista a maga idejében kinézetre nagyon nagyot ütött, de a Win 7 ezt még tovább finomította.
Viszont a Vistával az a baj, hogy alig van/volt támogatottsága, gyakorlatilag sokkal jobban jársz még akár egy Win XP / 7 dual boottal is mint a Vistával. Ráadásul a Win 7 kb mindenben jobb is mint a Vista.
Ha XPvel nem tudod megoldani az SLI-t szerintem VIstával sem fogod tudni, Win7-en meg látod, megy mókolás nélkül. -
válasz
Kalacskepu #118337 üzenetére
Vista teljesen jó addig a pontig, amíg nem szeretnél szignózatlan drivereket, vagy ilyeneket igénylő overclockot
Akkor pokoli irritáló rendszer.
A Win 7 lehet uncsi, de király. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118330 üzenetére
A helyedben akkor használnám Win7-el, az úgyis egy sokkal élhetőbb rendszer mint az XP vagy a Vista
-
válasz
Kalacskepu #118178 üzenetére
Végül ma néztem rá a cuccra, XP alatt még ezek a patchek sem segítettek (be sem bootolt az XP), 7 alatt viszont módosítás nélkül megjelenik és be is lehet kapcsolni az SLI-t. Ezért volt fura a dolog számomra, mind az alaplap illetve a kártyák is támogatják. Legfrissebb driverrel még nem néztem meg, de szerintem azzal is menni fog.
XP-t mindenképp b*sztatom még, én legszívesebben azt raknék rá (eredeti terv XP + Vista dual boot volt). Procik sajna még nem érkeztek meg bele. -
válasz
Kalacskepu #118168 üzenetére
Néztem én is ezt a modellt, de nálam kiesik, nincs Win98 drivere, viszont a 8- as széria helyettesítésére valszeg a legjobb.
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu #118172 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt: slipatch_v1.5_beta.exe
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu #118170 üzenetére
Itt a végén a tag talált megoldást, de a hülyéje nem írta oda, hogy mi az [link]
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118168 üzenetére
gondolom ez 8800gt alapú quadro akar lenni, annak 56/112 a helyes
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118120 üzenetére
Elképzelhető, mondjuk én egy P45/P45 lapba már mindenképp C2D-t képzelnék el, minimum az első E6300/6400-at. Sőt a P45-be már inkább a későbbi E7000-eseket meg ilyeneket. És persze akár C2Q-t is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118081 üzenetére
Pentium D925 4089MHZ-en?
Na ez viszont bitang
-
válasz
Kalacskepu #117871 üzenetére
Mások az igények ugye, én csak egy értelmetlen (mások számára biztos az) konfigurációt akarok létrehozni egy értelmetlen platformból, ha fogalmazhatunk így.
-ez nekem, mint madness becsípődésesnek, óda füleimnekMondjuk az FX 3700 : teljesen jó(XP alatt), csak nálam mint említettem, a flexelős nagyképű konfigokban nem fut Win98 alatt, ez a kedvenc retró rendszerem, így sajnos nekem ez egy amolyan köztes használhatatlan kártya, felette van pár, azok amiatt indokoltak mert XP alatt ledarálják a QFX3700- át.
télen meg fűteni vele : vicc, de télen sem fűtök, kettő gép elegendő a 18 fokhoz, ha kint mínuszok vannak, akkor is, meg amúgyis északi skandináv vagyok...hidegkedvelő. 50cm téglafal+10centis szigetelés a házon.nem szórakoztál ceruza moddal : nem, ilyennek sohasem nem is néztem utána hogy egyáltalán hogyan kell, amit gyárilag engedett tépni, annak néha megnéztem a végét(nem mindíg), aztán ennyi volt nálam a húzás.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117871 üzenetére
A gt a legkevésbé haldoklós a 8800 közül, de ott is 50% körüli a defekt arány.
-
válasz
Kalacskepu #117859 üzenetére
Single slot Sapphire húzva is ok, legalábbis mikor utoljára flexeltem vele, azóta fiókban, ám ki tudja, lehet hogy már állásában megpusztult
.
-
válasz
Kalacskepu #117856 üzenetére
Megjelenési év : nem számít, csak a birtokba vehető retró funkciók, ez teljesen mindegy hogy melyik év, milyen kártya, a működés a lényeg. Pld még a GTX1060 is jó DOS alatt, a 84- es XT- hez készült SpaceCommander gameval, CGA módban(2 madness driver azért kell). Sebesség a PSP- ben, akkoriban eme profi programozó már #longintban tárolta a detectet, hihetetlen, de előre érezte a szupergyors gépeket, emiatt XT- n és R3800X- en is rendesen fut
.
Mondom ismét : GeF8 szériával ne kísérletezz, a 4. széria is még pusztulós, az 560Ti már stabil(kettő is van).
Teljesen mindegy mit építesz - a funkcionalitás, használhatóság a lényeg.FX 3700 : nekem pont kiesik, nem megy Win98 alatt, XP alatt meg állva hagyják a fentebb általam megjelölt kártyák, így ki van ütve, történelmileg és retrópont találat alapján sincs jelentősége - legalábbis az én univerzumomban.
-
válasz
Kalacskepu #117859 üzenetére
Nem tervezem, max a proccost
-
user12
őstag
válasz
Kalacskepu #117841 üzenetére
Milyen Quadro?
-
válasz
Kalacskepu #117839 üzenetére
HD6870/7950, vagy GTX560Ti/770 inkább, ugyanazt tudják csak sokkal nagyobb teljesítménnyel, és olcsóbban megkapod, valamint stabilak, nálam pld a kettő 6870, Imi bácsitól paszta/pad nélkül kibírta az 1 hét gart, utána renováltam.
Persze ha ragaszkodsz az itt gyakran taglalt dogmatikus naptárazáshoz, akkor vegyél a 8xxx pusztuló szériából, kb 10- et, mire 1 jó lesz.... -
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117839 üzenetére
Kérj rá 1 hét garit.
Ha bírja, bőven jó befektetés -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117762 üzenetére
Mert nem tud dx10-et, és a 3 héttel később megjelent 8800 sorozat játéktól függően 2x-15x gyorsabb,
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #117755 üzenetére
Opteron mellé Quadro illik.
Mondom ezt úgy, hogy 4 gépemben van Xeon, 3 mellett van dvga, mindhárom sima konzumer kártya...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117755 üzenetére
Akkor már legyen szépen egyenletesen AMD az a gép, kezdhetsz bele két HD3870X2-vel
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117727 üzenetére
Akkor ez egy igazi téli project
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117745 üzenetére
Mert az x1950pro később jött ki.
Azok már 80nm-es chippel szereltek, nem 90.
Ph 2006 decemberben tesztelte.
Az x1950xtx 2006 augusztus, az x1900xtx 2006 eleje, x1800xt 2005 végePentium D960 alá a 975x a legjobb választás pl ASUS P5W DH deluxe
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117742 üzenetére
Az x1900xt, és x1950xtx mellé sikerült beszerezni egy x1800 crossfire master kártyát. Nekem nagy kedvencem a korai 775-ös Pentium 4 és Pentium D korszak SLi-vel és Crossfire-el. (A Socket 939, AM2 is természetesen
)
Elővettem pár ritkább holmim, hogy elszórakozzak vele.
Már csak az X800 és X850 master kártyák hiányoznak, bár azok mind egyszerre jöttek ki az x1800-al.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117742 üzenetére
Bios függő szerintem.
Nagy részüket lehet, de aminek a csatlakozója le van ragasztva szöveges matricával, azokat nem.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117740 üzenetére
Az 5870 crossfire review-re keresve is dupla cf csatis képeket dob fel a net.
Én minden cf konfigomban duplán használom.
Persze ettől még lehet jó megoldás az egy csatlakozó is.
-
Yutani
nagyúr
válasz
CF híddal próbáltad? Nyilván az nForce a gond, de ezeknek kell a híd. Vagy csak simán anélkül fotóztál?
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #117730 üzenetére
Egy jó 600-650W-os táp talán nem a világ manapság, főleg a használtpiacon. 560ti-ből van HA-n egy Zotac pár...
Ha a fogyasztást is figyelembe akarod venni, akkor ott vannak az x50-esek, 4-es, 5-ös és 6-os is van HA-n "bőven".
-
válasz
Tegyél bele Voodoo 2 SLI-t, az menne benne
-
Pista0001
addikt
válasz
Két GTX260 kb pariba lenne a 2 4850-nel, talán nem is lenne egy vagyon, de persze határ a csillagos ég.
Beszerezhetőség/ár/teljesítmény/fogyasztás/megbízhatóság között talán az 560ti lenne egy egyensúlyi választás amúgy szerintem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117701 üzenetére
Főleg Radeonból szűk az eresztés.
7500/8500/9000...
nVidia-ból TNT2/GF2/3/4 bizton megy, sanszosan az FX/GF6/7 is. -
user12
őstag
válasz
Kalacskepu #117659 üzenetére
Nincs benne VGA, csak az integrált cucc. Ma csak annyi történt, hogy beállítottam a BIOS-t, meg megneztem, hogy egyáltalan elindul-e.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117644 üzenetére
Hát mégse ma próbálom ki, mert jönnek-mennek a viharok
és elég így a napi gépre figyelni. Majd valamelyik nap azért megpróbálom. Nagyon csalódott lennék, ha nem működne
Ráért volna... de amikor megfárad az ember és leül kicsit telefont nyomkodni, akkor úgyis benéz ide, és egy pár sor már akkor pihenésképp belefér#117643 arn : jogos. 1,85V-on ment, de 2006 és 2009 ősze között napira ment így. Most meg évente ha 12 órát megy, lehet, hogy sokat írok. De szerintem visszarakom 2800+ (2200MHZ) körülre ott megy alapfeszen is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117629 üzenetére
Ma reggel belőttem a AthlonXP-t 2669MHZ-en, 256MB RAM-al, és a GeF3 Ti200@500-al 128MB... Hibátlanul megy, ahogy vártam
Örökérvényű konfig, már akárhogy nézem életem legjobb befektetése volt.
Tudom, tudom, Tudom, tudom tegyem bele a 9800Pro-t. Meglesz a következő körben, csak addig is beizzítottam egykört. (A 9800Pro várja, hogy menjen)
Csak most haver esküvőjén vagyok -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117631 üzenetére
videókártyából a 3850 agp volt az utolsó olyan kártya, amit meg akartam venni, de korábban még sose volt. ha azt fel tudom valahogy támasztani, akkor nekem a videó-bakancslistám teljes lesz.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117629 üzenetére
3-4 ezret ér, vagy annyit se... csak a spekulánsok felverték az árát az elmúlt időben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117611 üzenetére
Pár hónapja még működött, de majd beizzítom megint nemsokára
Nagyon remélem, hogy menni fog, meg arra számítok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117598 üzenetére
kb ugyanilyenem van
Legutóbb még működött amikor próbáltam, de ha gondolod akkor majd valamikor kipróbálom, bár ez nem hiszem, hogy rajtad sokat segítene. -
válasz
Kalacskepu #117604 üzenetére
GV-ben sem ad képet, és itt sem tudom eljátszani az integrált cuccot.
Plusz érdekesség: ebben a lapban gond nélkül bootol a 2x1GB-os Kingmax ramokkal, a sima G-ben meg nem, az egyik modult abszolút nem akarja "elfogadni", érdekes.
-
Pikari
veterán
válasz
Olyan nem nagyon szokott lenni, hogy ne adjon képet, szóval lehet hogy nálad valami kompatibilitási vagy bios probléma van. Általában a gpuban megy tönkre 1-2 futószalag, vagy degradálódik, az órajeleket levéve, futószalagokat letiltva néha életre kelthető.
-
arn
félisten
válasz
Az a 9700pro, a 9800pro meg relativ ok. Valszeg ramok, gpu, forrasztas.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117543 üzenetére
Azért némelyik repack telepítőnek nagyobb a gépigénye, mint magának a játéknak amit telepítesz vele
Múltkor az egyik ilyet azon kaptam, hogy 28GB RAMot zabál, és 4GHZ-en hajtja mind a 6 magot.Nekem ez így alaplap hibának tűnik, bár azért egy másik táppal csak megnézném.
-
válasz
Kalacskepu #117528 üzenetére
Kezdem teljesen feladni.
Mindegy mit cserélek benne, mindig ugyanazt csinálja és teljesen random, hogy mikor. Mintha valamiért instabillá válna a rendszer, vagy nem tudom (újraindítani nem lehet, hosszan kell nyomni a bekapcsoló gombot vagy teljesen áramtalanítani). Egy lightosabb játék alatt (Serious Sam TFE) nem volt semmi, elindítottam egy repack telepítést, pár perc után már be is fagyott. Még a bios chippeket is újraírtam mondom hátha, de úgy néz ki az sem segített.
Lassan kezdek ott tartani, hogy fogom azt elhajítom a fenébe.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117512 üzenetére
Akkor reméljük, hogy a táp jó
ha közelebb lennél, akkor tudnék kölcsön tápot adni -
válasz
Kalacskepu #117517 üzenetére
Lehet hogy a BIOSban van valami, ami nem ok. Töltsd be a defaultot, aztán ha azzal jó, akkor egyenként tovább állítgatni, hogy mi fogja meg. Elemet is mérd meg, ha alacsony a fesz, az érdekes random hibákat okozhat.
-
válasz
Kalacskepu #117514 üzenetére
Általában 1-2 hét, esetleg 1-2 hónap, és rájön az ember hogy mi a kehéje.
-
válasz
Kalacskepu #117512 üzenetére
Ez ilyen, ha beindul a xopacs, akkor jó sok időt tud elvinni.
-
válasz
Kalacskepu #117509 üzenetére
A sima P5Q nem válogatós, tuning 800-1066 és még a mezei 666- os 512MB- ossal is stabil nálam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117509 üzenetére
Ez nekem akkor lapnak tűnik (tápot is cseréltél?)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117507 üzenetére
Lehet hogy az IMC is kér némi többletfeszt hozzájuk ?
-
válasz
Kalacskepu #117493 üzenetére
Hogyne, én híve is vagyok. #117484- ben az első képmentésen látszik a HD3850, viszont arra figyelni kell hogy Win98 alatt nem műkszik. 7900GTX a max. Ha XP a cél, akkor mehet a madness a GTX980Ti- ig PCIe gépben, AGP- ben a HD4650 a legkésőbbi, de valamivel lassúbb mint a 3850.
-
válasz
Kalacskepu #117488 üzenetére
Jah, hát nem fontos a 3850 végülis, akármi is lehet, az elvetemült igénytől is függhet mekkora videóteljesítmény kell. Csak azért hoztam fel a példákat hogy Win98 vagy nagyobb oprendszerrel műkszik 2 videó is rendesen. Sőt DOS alatt is, persze ott csak az egyik, amelyikre rá lett bootolva.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117488 üzenetére
Én ha jól emlékszem, valami 16 ezerért vettem a multkor. Kipróbálni azóta se tudtam, alaplap híján. Sajnos folyamatosan jönnek szembe a váratlan költségek, amik pont a retró cuccok megvásárlása elől veszik el a dellát, de majd a nyáron veszek valami agps pentium4-et, amiben remélhetőleg elindul.
-
válasz
Kalacskepu #117478 üzenetére
Win alatt gondolom csak szimplán le lett tiltva a PCI kártya eszközkezelőben aztán kész.
Nem, megy mindegyik Win98 alatt is, nem fontos letiltani. BIOSban ki lehet választani melyikre bootoljon rá, az lesz az elsődleges Win alatt.
Tesztekben pedig kiválasztható melyiken fusson. A játékok többségében is.Példák :
Rage+HD3850 - W98 :
Matrox+6800GT - W98 :
GeF FX+Rage - W98 :
GeF FX+Matrox - XP:
HD2600XT+Matrox - XP :
Az X99- ben pedig Win11 alatt is jól megfér a HD6850+GTX1650 - szerver BIOSban slotonként lehet választani, melyik legyen elsődleges, avagy tiltani bármelyiket :
-
Fücsök007
őstag
válasz
Kalacskepu #117478 üzenetére
Egyébként létezik új nyákra felrakott FX5500-as GPU ami raktárkészletből megmaradt, azokat is ott rakták össze.
-
válasz
Kalacskepu #117473 üzenetére
Gondolom látod hogy nálam egyik sem overkill. Én megküldtem Zen2- ben a PCIe 7900GTX- et is, az csak pontgyűjtés, használathoz a 7800GTX maradt benne, az már elfogadható Win98 alá
Mindíg hozzá kell tennem, hogy sztem, mert másnak ez eretnekségnek számít(hat).
AGP/PCI variánst én is használok 775- ben - AGP Win alá, PCI DOS- hoz.
-
válasz
Kalacskepu #117467 üzenetére
Szép kártyák ! Win98- at nem érdemes, mert a 7900GTX az utolsó támogatott kártya. Újraírt VESA driver van, de az csak annyi hogy képet ad, de tetű lassú, és nincs 3D támogatása.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117467 üzenetére
ezekre már mehet 64 bites win7
-
válasz
Kalacskepu #117334 üzenetére
05-06- hoz már a csúcs Win98 videó is kevés(7900GTX), legalább a HD6870, a 4-5xxx széria az megint kiesik nálam, pusztulósok, gyenge hűtéssel.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117310 üzenetére
Ja, így már értem.
-
válasz
Kalacskepu #117310 üzenetére
A kisebb cache ellenére több pöttyöt kapott a 7600, valamit talán közben varázsoltak Intelék.
A Core2 már amúgysem xarral dobálózott, ahogy szoktam emlegetni. -
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117300 üzenetére
FX5200 128 bit
FX5900 256 bit
A kettő között nincs másik FX VGA-m.
Egy FX5600-osom volt, de eltávozott az örök bitmezőkre. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117300 üzenetére
Jah, már látom, a 2400MHZ-es E6600.
Az még 65nm, a E7600 meg 45nm -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117299 üzenetére
Ne csodálkozz, az E6600 csak 2400MHZ, viszont 4MB L2
E6300, E6400, E6600 ezekből kettő van.
Az E6600-ból van egy 3066-os is, de az meg csak 2MB L2, szóval azonos órajel a 7600-al csak 1MB-al kevesebb L2Mennyire húztad az E6600, és melyik változat?
-
válasz
Kalacskepu #117299 üzenetére
E6600
E7600
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117193 üzenetére
Ne csodálkozz. A ramokról általában nem szokás levenni a bordát
-
válasz
Kalacskepu #117193 üzenetére
Kajak kollekció !
-
válasz
Kalacskepu #117182 üzenetére
Úgy van, pld az 1066- os RAMokat beajándékoztam, de még a 800- as tuning-modulokkal is érezni a hatást, AMD- ben a RAM jobban visszaosztható, ott valamivel könnyebb dolgom volt.
Kolléga küldött egy marék DDR2- őt, de azokat még ki sem próbáltam. -
válasz
Kalacskepu #117174 üzenetére
Ott valamivel kisebb a különbség saccra, mivel a Pentiumban is nagyobb a cache.
-
válasz
Kalacskepu #117174 üzenetére
Szerencsére akkoriban még voltak rendszeresen tesztek és összehasonlítások nem csak tessék-lássék valami, meg bohóckodós unbox vidiók. [link]
#régenmindenjobbvolt De most komolyan. Azzal indokolnak minden átalakítást, hogy nem megy az oldal, be kell húzni a fiatalokat stb. stb. Közben meg az van, hogy a tartalom töredéke annak ami volt. A logoutos cikkek megjelenését és a fórumok szabályozását is úgy alakították, hogy már alig ír valaki. Lehet, hogy belefáradtak és a lelkes, minőségibb tartalom volt az oka, hogy jobban ment?
-
válasz
Kalacskepu #117167 üzenetére
Van azért jelentős különbség. Pld az E6600 400MHz órajelhátránnyal is gyorsabb mint az E2220 - teszt. Mondjuk itt a cache méretben is nagyobb a különbség, 1MB vs 4MB.
-
válasz
Kalacskepu #117169 üzenetére
Nagyon szép korabeli megérte megvenni gépet építhetsz egy E5200-vel és emelt FSB-vel. Elég sok ment feszültség emelés nélkül 1066-os FSB-vel atom stabilan. Persze nem voltak a csúcson, de tényleg jellemzőek voltak akkoriban. Mondjuk inkább G31-es lapokba pakoltuk őket, de nem lehet minden tökéletes
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117167 üzenetére
Kisebb órajeleken 10-20%-os különbség a kettő között. A nagyobb cache előnye - értelemszerűen - nagyobb órajeleken jobban kijön, szóval a pentium dual core / celeron dual core nem fog tuninggal jól skálázódni.
Pentium dual coreból is két féle generáció van, a 65 és a 45nm-es, meg a vége fele az is kapott 2 mega cachet, ez utóbbi annyira már nem is rossz.
A kompatibiltásra ugyanaz vonatkozik, mint a core2duora, amiben megy a 45nm-es core2duo, abban a 45nm-es pentium dual core is megy.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117164 üzenetére
Ugyanaz a mag, a pentium dual corenak (és a celeron dual corenak) kevesebb cache memóriája van.
-
válasz
Kalacskepu #117149 üzenetére
A teljes szétbontást én sem értem.
Viszont a PCIe/AGP eléggé relatív, ki mit tekint retrónak. A legfejlettebb AGP, a HD3850 már retró kategória, PCIe vonalon meg sokan már a GTX980Ti- ig elmennek. Nekem is ezek már retrók(félretrók), de van akinek már a P4 sem az... -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117114 üzenetére
Jól néz ki azzal a fehér hűtő desingnnal
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117007 üzenetére
Hm... Érdekes. Itt szerintem valami költség csökkentési varacskolás van, a sok közös alkatrész miatt, esetleg átcimkézésről lehet szó.
Esetleg e GeCube gyártja az alsóbb szegmenst (512 VRAM GDDR3 és 4 esetén) a Diamon Viper meg hozta a "felsőbb" szegmenst, GDDR4-es volt az 512-es és GDDR3-as az 1GB-os, ahogy a korszakban ezt elvárhattuk.
Ha nincs ráírva a VRAM mennyiség meg marad a rev szám, de a memória milyensége abból még aligha van meg.Most sajnálom, hogy arról a sok Radeonról egy darab kép sem maradt meg ami nálam járt, érdekes összefüggésekre lehetne lelni
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #117019 üzenetére
Gondoltam, a teljesség igénye miatt beteszem a felsorolásba azt is.
Nem t'om, az AM4 mennyit tud osztani, gyanítom, hogy az is csak 2 kártyáig az igazi. Full ATX-et amúgy én se vennék 2009. óta, akkor váltottam micro ATX-re, egy évre rá mini ITX-re, aztán jól úgy maradtam.
Egy micro ATX X58-at azért még szeretnék, leginkább MSI X58M-et, de Asus Rampage 3 Gene vagy ha más nincs, Rampage 2 Gene is megtenné.
-
válasz
Kalacskepu #117019 üzenetére
A használósban nálam is kisebb ATX van, a normál ATX csak amiatt lett a másikba, mert leakciózták, néztem aztán megrendeltem, gondoltam hogy annyiért kellnekem kategória.
-
válasz
Kalacskepu #117007 üzenetére
Végülis nem jogos a jellemzésem, itt a topicban 1 kolléga van, aki bírja a madnesst. Majd csak blogba, ill DOS, Win98, XP topicban flexelek vele, ott oprendszer-specifikus, nem gond ha pld DOSozok modern gépen.
-
válasz
Kalacskepu #116989 üzenetére
Jogos, de mióta megtapasztaltam hogy a RyZen komp XT- től mai napig fut, hát na...
Ultra sebesség is ok maira, valamint a hihetetlen lassítás is.
Nem kell a retró gépeket ide-oda pakolgatni, bekötözgetni, egy gép tud mindent. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116985 üzenetére
Igen, akkoriban még az volt a divat, hogy amin több RAM volt az volt a lassabb. (ez azért volt rossz, mert dönteni kellett, hogymilyen kártyát akarsz, akkoriban mindig a gyorsabb memória mellett kardoskodtam... ma meg egyszerű mert a több memóriás a gyorsabb is)
Ezekszerint a GeCubeból volt 512-es GDDR3 is?
-
válasz
Kalacskepu #116985 üzenetére
Tök felesleges az ilyen SLI/CF Quad meg ilyesmi. Ma már egy gyors procival lealázza egy GTX1650 áramtermelő kiskártya is, a kompatibilitás pedig XP-->Win11, kb 99%. Ami esetleg nem futna, az fut a modern gépen is XP alatt, a másodlagos videóval - 7900GTX/HD6870.
Az XP telepítése pedig tudjuk hogy az Integrallal már gyerekjáték bármilyen modern gépre.
Ez a modern retró irány...bár tudom hogy sokan kifütyülnek...hogy pár Wattból szeretném kihozni, a korabeli áramzabálók teljesítményét.
Nem mellesleg, az SLI/CF setup soha nem volt százas, mindíg volt vele xopás. -
Yutani
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116977 üzenetére
Nézd csak meg a HD 3850 kártyáimat:
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116981 üzenetére
Igen, azért tudom kb mire számítsak, volt E8600-am, ez majdnem ugyanaz csak E8500... meg 4GB RAM, HD3870-em megintcsak volt, így eltudom képzelni nagyjából, hogy mit mehet.
Windows 7? Én azt a VGA-mra raktam fel nemrég
-
jokeph
nagyúr
válasz
-
KROK640
nagyúr
válasz
Hm, nem is volt ez egy rossz gép a maga idejében
-
válasz
Kalacskepu #116888 üzenetére
AM3+ /FX8320 az áldozat. RyZenen fut a saját verzióm, 8320- on egyelőre egyik sem, folytatom a kísérletezést.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116678 üzenetére
Szórakoztató videó volt, a platform meg borzasztó rossz
-
válasz
Kalacskepu #116678 üzenetére
Jó az összkép azért !
-
válasz
Kalacskepu #116672 üzenetére
Jó, hát nem azt mondom hogy menjen a levesbe, sőt dícséretes hogy Te mint fiatal versenyző, ilyen retró kíváncsisággal bírsz
Én már nyugger vagyok(4éve), de a sok nagyképű benchem mellett szívesen gamelek...pihenésképpen, és örömmel látom hogy a '83- as SpaceCommander is jól fut RyZenen, bár a korai 48ezer pontomat ma már nemtom elérni, azért 28évesen tényleg jobbak voltak a reflexeim, mint mostX4 965 BE nálam is van, komplett gép, de azt kitettem a próbapad mellé, szétszedem, mivel adja a történet, hogy nemtom beilleszteni, akár a naptárazós, akár a saját antinaptárazós vonalamba sem. A 4magos korai Intel is sárba tiporja.
Ellenben az AM2+ lapban levő Phenom-II-X2 legyőzte az E8500- at, úgy hogy mindegyik 4GHz felett futott, legalábbis a saját tesztsorommal, a Phenom-II maradt házban, a Core2 ment a fiókba. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116672 üzenetére
Aha. Mert ezt nem tudtam.
és még az a 2200MHZ is jobb mint nekem az 1400-as volt.Nem is nagyon hallottam még róluk.
-
válasz
Kalacskepu #116668 üzenetére
A dualprocis cuccok korábban engem is vonzottak(de soha nem volt), aztán később rájöttem hogy a két diszkrét egymagost a C2Duo is megeszi tízóraira, vagy a Phenom-II-X2 is. A két 4magos AMD- t pedig az X99- ben 1 nyolcmagos állva hagyja. Ma már nem foglalkoznék fizikai 2CPU- s cuccal. Bár a retró értékük magas, a gyakorlati értékük kicsi, retró szempontból is.
DualGPU hasonló, a kb 2 évvel későbbi 1GPU földbe tiporja, jó hát nem naptárazós a dolog, de hasznos... -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116668 üzenetére
Mert mi lett velük?
2,8GHZ még egész jó is már. Emlékszem mikor térinfóztam akkor két CPU-s Opteronon dolgoztam kemény 1400MHZ órajellel, és 1GB RAMmal.Athlon FX 70/72/74? Még csak nem is hallottam róluk
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116661 üzenetére
Csapágyasra tekered az a villanyórát
Igen, a sok magos CPU-knál az órajel gatya, ezért pl kínai Xeonos konfignál is olyat tudnák elképzelni, hogy dual CPU és két magas órajeles 4 magos HT-val. A Hyper-Threadben az a jó, hogy nem befolyásolja negatívan az órajelet mint a magszám emelés.
Hát gondolom nem a közelből jönnének azok a CPU-k. Amúgy nekem isez a bajom, hogy találtam megfelelő Xeont 6000ft-ért, csak épp ennél többe van a szállítása.
Athlon FX-ből gondolom az 51 és társai. Azok mindig is ritkák voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest