Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Leginkább maga a futtatott kód. Többször találkoztam már azzal a problémával, hogy ugyanazzal a fordítóval ugyanazt a forrásfájlt lefordítva Windowsra és Linuxra is, a két program futási sebessége 5-10%-ban is eltért. Pedig ugyanaz a forrás és ugyanaz a fordító! Majd egy másik fordítóval lefordítva a kódot, eltűnt a sebességbeli különbség.
De most visszakérdeznék, szerinted a Windows miben befolyásolja jelentősen egy böngésző sebességét? A sávszélességet eszi meg, a processzort vagy a memóriát?

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Hűű micsoda pörgés van it kérem na majd elovlasom miről megy a vita este

addig is a laphoz: Bizniszelhetünk, de sztem nem járnál msot velem jól... Ha ez a most megvásárolt alaplap stabilan bírja a 133MHz-et, akkor a régit megkaphatod... viszont ha még a 124-et sem bírja akkor megkaphatod majd amit most vettem... Szal csak akkor jársz jól ha mindegyik kb ugyanannyit tud
-
mrgg
tag
Az-X: Most ez egy hülye helyzet hogy így és most mondom ezt, de egyetértek!
bacsis: Pl. "feljumperolni" a processzor órajelét?
Itt is megírnám -nehogy hülyének nézzenek-, hogy nagyon bánom, hogy nem sikerült összehoznom, az egyik hátráltató tényező az, hogy a postázásra már nem volt pénzem... 
KOMORKOMA: Üdv!

akosf: Hatalmas elnézést kérnék hogy már csak egy órával a vége előtt posztoltam a linket, tegnap 22:30 után találtam meg én is, és ma hazafele jövet ugrott be, hogy "héló, a K6-III topikban rendszeresen ténykedő emberek biztos örülnének ennyiért ennek a pakknak!" Szóval mondhatni, én vagyok a ludas...
-
Penyus
senior tag
Nincs valakinek elado p4-es lapja ami lekezel egy 2.4es celeron d-t?

Mert ami nekem van az nem eszi -
Rive
veterán
válasz
üzenetére
Immáron végképp nem értelek. Viszont kifejezetten azt érzem, hogy engem próbálsz meg hülyére venni, és ez egy kissé dühitő. Szóval a történet az én szemszögemből:
- tárgyalva vanik #12556.
- erre irtam egy választ #12559-ben.
- ami #12568 -ban némileg kétségbe vonásra került - válasz #12570-ben, ahol már próbálok utalni rá, hogy itt egy bizonyos konkrét helyzet vanik, nem általános elméleti eszmefuttatás.
- erre válaszként érkező #12573-ban szerepel egy 'szerk', amit nem tudok másképpen értelmezni, csak, hogy a legelső hozzászólásomat valamiképpen félreértelemzed vagy félreolvasod - más értelmét egyszerűen nem látom.
- utána pedig képbe kerül még több olyasmi, amiről én egy árva kukkot se irtam, pl. bootolás, memória visszafogása, satöbbi: és innentől egészen egyszerűen nem értem, hogy tkp. mit is akarsz, mit is csinálsz.Tehát, reset és vissza az első körbe: #12556 témakörén belül #12559-et továbbra is fenntartom, és jelzem, hogy netezős gépként XP-vel az adott konfig még fél giga rammal is a használhatóság határát fogja súrolni, várhatóan minden programinditásnál, ablakváltásnál kiadós swaptormokkal: öregebb vagy szimplán kevésbé erőforrásigényes oprendszerrel viszont sokkal jobban teljesitene.
-
törölt tag
Sajnos nem csípem mikor igyekeznek hülyének nézni...
Nem tudom érdemes-e ilyenkor tovább folytatni a beszéltegést...
Tegyünk még egy próbát?
A #12578-as hozzászólás közvetlen válasz a #12576-osra.
A #12578-as hozzászólás tartalmaz egy idézetet a #12576-osból.
A #12579-es hozzászólás közvetlen válasz a #12578-asra.
A #12579-es hozzászólás megemlíti, hogy a #12576-osból vett idézet nem szerepel sem a #12559-esben és sem a #12570-esben.
Jé, tényleg? -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem lepődtem meg. Nem én vagyok az a fórumtárs aki szerint ez a minimális különbség nem is olyan minimális...

-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
pont a kevesebb memóriaigény a lényeg a hétköznapi használatnál, az öreg motoros még szépen húz, mikor az ifjú titán már pergeti a HD-t.
különben meg a w2k és az XP közti minimális különbségen ne lepődj meg! Kb. annyi, mint a w98 és a wMe közt. Kissé átszabták, aztán eladták újra. Nem véletlen, hogy rengetegszer ugyan az a drájver van hozzájuk...
igen a win7 támogathat több dolgot, de az a jó, ha nem ellenemben...
-
Rive
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem triviális dolog, hogy különböző operációs rendszerek memóriaigénye eltérő lehet. Ha az XP több memóriát kíván a normál futáshoz, akkor többel kell használni.
A gép adott, és max. fél gigát támogat (legalábbis valami BX környéki intel chipset, két memóriaslottal).Egyébként meg nem azzal jöttél, hogy "több memóriát bármi áron", hanem azzal, hogy az XP-vel gyötrelmes lehet a bootlás, ott ahol a Win2K-vel nincs gond.
Izé. Most komolyan... #12559 A 'B' betűvel kezdődő szót le se irtam, ellenben azzal kezdtem a felsorolást, amivel.Megjegyzem, a 'B' betűs szó még #12570 -ben se szerepel.
Kattanj le erről a bootolás-témáról, kérlek. Netezős gép napi használatáról van szó, legalábbis szerintem. De semmi esetre se szűz OS bootolási idejéről. Azaz: alapvető biztonsági szint, böngésző, levelezőrendszer, üzenetküldő v. mifene. Használhatóság.
-
törölt tag
Szerintem triviális dolog, hogy különböző operációs rendszerek memóriaigénye eltérő lehet. Ha az XP több memóriát kíván a normál futáshoz, akkor többel kell használni.
Kosármeccsek előtt sem vágnak le két centit az egyik csapat játékosainak a lábából, ha a másik csapat átlagmagassága ennyivel alacsonyabb...
Egyébként meg nem azzal jöttél, hogy "több memóriát bármi áron", hanem azzal, hogy az XP-vel gyötrelmes lehet a bootlás, ott ahol a Win2K-vel nincs gond. Vagyis levágtad belőle a két centit, aztán csodálkozol, hogy nem akar futni.
Másfelől, próbáltam 486-os gépen egy Intel P24T 83MHz-es processzorral 64MB memóriával a Windows XP-ét. Szerintem teljese elfogadható, hogy 1-2 perc kell neki a bootláshoz. Megjegyzem a Windows 2000 sem bootolt sokkal fürgébben ezen a gépen. A benchmark eredmények közt meg alig volt eltérés. Ami volt az is inkább az XP javára. Persze, a Win2000-nél 20MB-tal több szabad memória volt. De valóban, ha kihegyezzük a memóriahasználatot erre a 20MB-ra, akkor tényleg gyorsabb lehet a Win2000. És hiába rakunk mellé még 64MB-os modult, a 20MB különbség megmarad...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha az operációs rendszert csak bootlásra használnád...
Esetleg nem lehet, hogy a Win7 jóval több dolgot támogat, mint egy Win2K és azért tart tovább a bootolás?

-
Rive
veterán
válasz
üzenetére
Elolvastam. De nem értem, mit hoztál ki belőle... A párom tesójának 256 mega rammal szerelt XP-s gépe van. Gyötrelem. Anno '2k- meg hasitott ugyanennyin.
szerk.: Mert ugye, rögtön azzal jöttél, hogy ne adjunk memóriát az OS-nek...

Azzal jöttem, hogy minél több memóriát abba a gépbe, bármi áron... Meg egy kevésbé erőforrás- (memória-) igényes oprendszert (mer' még a gépbe rakható max. 512 is tud kevés lenni egy netezős gépen XP alá).Tényleg nem értem, mi a kavarodás oka

-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
no ha ez igaz lenne, akkor nem lennének rekordidejű win7-es bootolások...
Gyick: ha netezgetni akarsz egy ilyen géppel, akkor inkább valami visszafogottabb Linux disztribúciót pakolj fel, mert ha az oprendszer még nem is/bár már az XP-re is megszűnik a biztonsági frissítés/, de a vírusirtók helyből állóra tudják már fékezni az ilyen gépeket...
-
mrgg
tag
Gyorsan megjegyezném, hogy találtam egy kis aukciót a Vaterán, ha esetleg meg tudjátok gyorsan beszélni a postázást, talán egész jól ki lehet jönni, de sajnos nem sokára vége...
-
törölt tag
-
KOMORKOMA
csendes tag
Én 1995 elötti dolgokat javitgatok. PC, XT, AT, max 486-ig. Van egy csomó eredeti alkatrészem, proci interface áramkörök, és minden régiségem. Persze az első ZX81-töl, de régebbi gépek is, pl EMG666. akad TPA Janus is. Aki ilyenekre tud progit szivesen veszem. Keresek DOS 2.0 vagy régebbi verzióju progit, cserébe tudok adni CP/M-86 ot. Bill Gates DOS elötti progija a pc-re. Keresem a PC- tools korai verzióját is. Vannak müködőképes CGA, Hercules, és EGA kártyáim, MFM RLL és más régi XT AT vezérlőim, szakirodalmam a (h)öskorból. Akad eredeti ultrasound is, vagy covox kari is.
üdv mindenkinek. -
bacsis
Közösségépítő
Én szerintem egy XP is kényelmesen eldöcög rajta de akkro tömd meg 512MB Rammal, meg jahh egy gyorsabb vinyó is dobhat rajta még valamit.. egy min 20-ast vagy ahogy írtad egy 120-ast beledobsz, oszt boldogság... azért az télleg dúrva hogy fél percig küzd egy film megnyitásával, telepísd újra oszt pörögni fog az

-
mrgg
tag
sladka_pani: Hello, kellemes időtöltést a géppel!

bacsis: Huh... De végül is sikerült összehoznotok!

DarthSun: Nem rossz oldal szerintem sem, pedig 3.11 esetében is nagyon laikus vagyok.
Az-X: Üdvözlet neked is! Ha rám is érvényes az ajánlat, akkor engem szerintem érdekelne a proci, repítek nemsokára egy PÜ-t!
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Van egy AMD K6-II 266-os procim. Feláldoznám egy nemes cél érdekében ha valaki eljön érte
-
Rive
veterán
- ha képes fogadni, akkor több RAM, bármi áron: az SD-k ma már kellemesen olcsók
- gyorsabb vinyó hasznos, de nem fog csodákat művelni
- XP helyett valami (sokkal) kisebb oprendszert. Linux, ha értesz hozzá: Win2k vagy '98, ha nem annyira. XP-ből valami embedded verzió, maximum - a legnagyobb sebességkorlátozó tényező itt az XP maga, attól tartok. -
Gyick
őstag
-
zoltanz
nagyúr
Winchester is lehet, de nem a hangja a mérvadó.(kicsit több infót dobnál)
Túl sokat ne akarj tőle(HD videó stb), a netezést meg lehet célozni vele sztem, sok progi van telepítve a Winre azt nem szereti (ajánlom a telepítés nélküli "portable" kiadású alkalmazásokat), jó ha van 1 GB szabad hely is.
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Tudna vki instrukciókat adni hogy egy [link] ilyenbe(az enyém 256mb ramos) hogy tudnék egy kis plusz erőt varázsolni?Csak és kizárolag netezésre esetleg filmnézésre kell de jó lenne ha egy kicsit fürgébb lenne.Ami van bent vinyó 10gb-os olyan hangja van mint egy vonatnak lehet hogy ettól lassú?(tudnék bele tenni egy 120-as samsungot az mennyit dobna rajt?)
A programkat,filmeket nagyon lassan nyitja meg az a bajom vele.Vagy probáljak az xp-n vmit állitani? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis
üzenetére
megcsináltam! összejött végülis!
A megoldás az volt hogy felraktam flopyra amit küldtél file-okat szűz telepítést elkezdtem előről mikor szólt hogy az EGA nem lesz jó, nem baj enter majd a mobnitorvezérlőknél betallóztam a flopy tartalmát akkor már elfogadta az EGA-t végig ment a telepítő és pöcc röffre indult utána, sem a system.ini-t nem keleltt módosítani, semmit
de azt hadd kérdezzem már meg Penyus, hogy az oeminfo.inf filet honnan a fészkes francból vadfásztad össze mert én is kerestem de sehol nem találtam -
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis
üzenetére
Bakker valami mégsem volt teljesen jó!
Feltelepült a Windows, szépen kirakta az ikonokat, és uyge a végén jött hogy újra indítom a gépet vagy visszatérek DOS-ba... visszatértem DOS-ba majd akarom indítani a Windows, és hopp megint bedobja azt a hibaüzenetet
Már majdnem megy de ez a majdnem elég nagy szívás most
Van még valami tipp hogy mi van iylenkor? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Penyus
üzenetére
bemásútam a system mappába, módosítottam a system.ini-t hibaüzenet ugyanaz,
DE! an mondom megpróbálom telepíteni... és lám nem vágott ki DOS-ba már megy a winfos telepítő, minnyá felfossa a winfost, idáig nem juttottam el, szóval sanszos hogy jó lesz

Bakker nagyon köszönöm így előre is
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Jó a géped és a mentális beállítottságod.Látszik hogy ehhez a vallási gyülekezethez tartozol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sladka_pani
senior tag
Üdv!
Ne nevessetek ki, de végre volt egy kis időm és rendbeszedtem, véglegesre építettem a nosztalgia nevezetű gépemet, külön sarkat is kapott az egyik íróasztalon egy 19-es (4:3-as) LCD monitorral, normál egér bill.
Egy fehér kisebb házikóban van amit helyrepofoztam, egész csinos, egy Lucky Star deszkán pedig az AMD K6/2 550-es proci dolgozik 384 rammal (512 van benne, de csak 128 mb-ot ismer fel slotonként
), egy GF4 MX440 64 MB kártya adja a képet, mindezt egy 200 wattos no name (ám csendes és jól szelelő) táplálja. Van még benne dvd-író is és 2x USB 1.1 kártya, a hang pedig egy SB Live! 5.1 kártyáról szól. Hálókártya is akad a régi játékok lanozása miatt
2x HDD került bele (100% -os állapotúak), egy 40 GB Maxtor melyen Win Xp szaladgál (mostmár igen, nosztalgia lett 1 év Win 7 után ez a rendszer is) és egy Seagate 4.3 GB-s amin Win 98SE futkos.
A ne nevessetek ki arra szólt, hogy én nem értek ilyen tesztprogikhoz és nem tudok adatokban gyönyörködni vagy ilyennel szolgálni, de megkell mondjam milyen szép dolgokat tudok kihozni belőle. A Win 98-at DOS-os és régi játékokra használom (van egy szép nagy gyűjteményem gyermekkorom kedvenceiből), meg Nintendo (NES) emulátorra és PS1 emulátorra is tökéletesen elég!
Az XP-n pedig amiket nem is hittem volna: GTA Vice Cityzek ezekkel a paraméterekkel, Max Payne 2-zök és még sok mindent kifogok próbálgatni, nosztalgiázok milyen volt amikor még akadoztak egy kicsit a játékok és vissza kellett venni a grafikán ha élvezhetően akartunk játszani
Mostani játékokat nem ismerem, nem foglalkoztam velük, ezért nem is a főgépen akadoztatom a játékokat. Szóval a cél az meglett, elvagyok vele mikor van szabadidőm 
-
mrgg
tag
DarthSun: Na igen, a Blasterek jóformán mindenben elmennek az én tapasztalatom szerint is.
OS2... Ha lesz két gigásnál kisebb vinyóm, ki kéne próbálnom. Köszönet hogy megemlítetted!
Hm, akkor majd ha kerül még több TX-es lap a kezeim közé, akkor tesztelek egyet velük, már csak a saját kíváncsiságom kielégítése érdekében is.
És még én panaszkodom!
De szerencse, hogy megy ebben a Dell lapban a GUSMAX. 
bacsis: Csak linkelni tudok egy exe-t, illetve egy oldalt ami talán hasznos lehet, sajnos tesztelni már nem tudom a cuccokat.

-
bacsis
Közösségépítő
urak!
Szerintetek van rá mód hogy Win3.11-et használjak EGA monitorral? a 3.1 az uyge eszik mindent ami képet ad de a 3.11 csak VGA-ra hajlandó felmenni.... Én viszont nagyon szeretném EGA-n használni -
snake1977
őstag
Jó kérdés, Genius termékből nagyon sok van, és lehet valóban régebbi a hangfal, és ezért nincs megfelelő infó róla a google-ben, én egy harman/kardon tipust használok úgy 4éve kaptam és már akkor is használt volt 1-2éves lehetett, de erről is csak egyetlenegy képet találtam. Könnyen lehet hogy már csak kéz alatt fogsz hozzájutni, ha szerencsés leszel.
-
válasz
snake1977
üzenetére
Épp az imént mondták a hivatalos Genius topikban hogy SP-520. De google nem dobott rá egyáltalán találatot.

Egyik ismerősnél láttam pár hete, de előtte is volt valamelyik ismerősnek ilyen. Kapásból kiszúrtam, majd mondtam hogy ha eladó lesz, szóljon. De fene tudja mikor lesz ez, hiszen ott van már nála több mint 10 éve és használja. Lefényképeztettem vele, de google nem dobott hasonló képet, már átnyálaztam.
Ennyire ritka / drága lett volna anno?
Vagy lehet hogy nem a 90-es évek vége cucc, ahova pozicionáltam kb, hanem még korábbi, 90-es évek közepe doboz, és emiatt ma még ritkább?
-
Srácok, kéne némi segítség.
Van itt ez a Genius hangfal:
Sajnos a kép nem túl jó minőségű. Genius hangfal mint már írtam, más nincs rajta feltüntetve. Szintén nem látszik a képről jól, de maga a hangfal egy egyenlőszárú háromszöghöz hasonlít, ahol az egyik befogó a talapzat, az átfogó pedig maga az előlap rész, ami sötétkék vászonnal borított. Kétutas bassreflex, bár hangja alapján inkább elcseszett bandpass.
Ilyet akarok most a retro gépeim mellé. Olyan '90-es évek végén készülhetett. Látott ilyet valaki valahol?
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Ez jó kérdés, mivel több mint 10éve volt ilyen konfigom a szorzókra nem emlékszem, ezért kérdeztelek.
Csak a pentiumos érték megfelelőkre emlékszem, mert akkor nagy szám volt a köreinkben ha valakinek normál p1-ese volt, és igyekeztünk viritani hogy az 5x86 és a K5 is megy annyit mint egy pentium. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
5x86-os procit hajtottam vele, arra fixen emlékszem hogy pentium 120Mhz-et irt ki a legtuningosabb beállitásokkal de a postolás után pár másodpercel már be is fagyott, alapon pedig 75mhz-es pentiumnak detektálta a lap.

Köztes beállitásokkal 90Mhz-es p1-esként használtam sokáig.
Nekem a 166 mhz rémlett, de akkor lehet ezt az fsb-t már a régi p1-esemmel keverem.
Akkoriban még ettől is amatőrebb voltam.
-
ISA- ból Awe32PnP van az 5TX52- ben, ez tökéletesen megy, de végül is ez minden alaplapban kapásból működik.A HDD- k is mennek, azonkívül hogy az OS2 kiutálta a 4.3- as Fujitsut.Az 1.2- es Seagate- re már minden gond nélkül települt.De ez az OS2 miatt van, nemcsak a 2G- nál nagyobb partíciókat nem támogatja, a 2G- nál nagyobb HDD- ket sem komálja.
De van még más TX- es lapom is, azokban is mentek a cuccok, bár ettől még lehet alapja az idézetnek

A GUSMAX- ról ez a tapasztalatom, az összes alaplapban részben v teljesen fail lett az IRQ és DMA teszt, a DELL- ben viszont mind ok, így ez a kártya már végleg ebben fog lakni

-
mrgg
tag
peti_s: Ezen hozzászólás szerint -50 °C terhelésnél.
DarthSun: Köszönöm a választ! Annyit találtam eddig, hogy idézem:
A 430TX változat PIIX4 áramkörénél esetenként előfordulhat, hogy a csökkentett (3,3 V) tápfeszültség miatt az ISA bővítőkártyák vagy a merevlemez-meghajtók nem működnek megbízhatóan.
A GUSMAX tényleg ennyire finnyás lenne? -
A Gravis szerintem nagyon kényes.A Gravis Ultrasound PnP nálam az Epox MVP3C2 lapban működik, TX- ben - Acorp 5TX52 - itt sem ment rendesen.Az Ultasound MAX- nak meg nagyon kellett keresnem az alaplapot, elég sokat próbáltam és végül egy lett amiben rendesen működik - BX- es DELL.
-
mrgg
tag
válasz
üzenetére
Na azt hiszem ez abszolút "Hall of Fame" kategóriás nálam. Kíváncsi leszek ki lesz az első, aki folyékony nitrogénnel próbálkozik egy AMD 5x86-nál.
(Gondolkodom rajta hogy milyen lenne egy "órajelverseny" mondjuk steppingekre lebontva ahol lehetséges, de nem hinném, hogy sok támogatója lenne.)Újabb "kérdést" tennék fel Nektek, mert nincs sok ötletem a merretovábbra...
Beakartam üzemelni a Gigabyte GA-586T2 rev1.5-ben a Gravis Ultrasound PnP-met, a mérete miatt csak a "középső" ISA portba tudtam beletuszkolni, de nem tudtam hangot kicsikarni belőle, illetve az initnél sem volt "pukkanás", de maga az IWINIT azt írta, hogy a kártya sikeresen "inicializálva". Átrakva a Chaintech 5RSA0-ba, lazán ment, szóval arra tudok tippelni, hogy a Gigabyte lapon van az ISA porttal valami probléma, hiszen próbáltam állítgatni, de semmi javulás. Vagy esetleg valami inkompatibilitás lenne ott, és nem szeretné az Intel 430TX chipset az AMD Interwave-et? Nem tudok mást elképzelni... -
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
50MHz. 55-öt nem is lehet beállítani. 486-osoknál a 20 / 25 / 33 / 40 / 50 MHz-es értékek voltak. Illetve pár alaplap tudott 60 és 66 MHz-et is, mint például a HOT433-asom. Sajna az a lap pár napja teljesen megkergült és bár mennek benne a processzorok, de valami eszeveszetten lassú sebességgel. Az AMD 5x86-os meg csak 3x és 4x szorzókat ismeri. Akkoriban még nem volt divat a szorzóállítás.
-
Bull Boss
őstag
Valakit esetleg? [link]
-
snake1977
őstag
-
törölt tag
-
mrgg
tag
DarthSun, frescho: Ennyi pozitív vélemény után még jobban fáj a szívem egy Abit lapra.

bacsis: Nem tudtam beszerezni a lapot, rossz volt a példány a bontóban, de nem akarta a kiszolgáló csákesz eladni nekem.
Pedig ha még javíthatatlan, vagy túl drága a javítása, akkor is jó lett volna ha másnak nem, hát dísznek a szobába.
Nincs 386-os cuccósom, sajnos nem tudok segíteni.akosf: Azigen!
Sok sikert!
A hwbot.org-on ahogy látom egy 162 MHz-en tesztelt eredmény van SuperPI-t illetve wPrime-ot futtatva, szóval nagy esélyed lehet a megdöntésére sejtéseim szerint. -
törölt tag
Sikerült beröffentem az Octek Hippo15-ösömben az egyik AMD 5x86-osomat 200MHz-en. Igaz -72°C kellett neki... Holnap megpróbálom odakötegelni a hűtőt. Sajna most nincs nálam megfelelő cucc.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
urakok!
nincs valakinek elfekvőben olyan 386-os alaplapja amiben cserélhető a CPU? -
Bull Boss
őstag
valakit érdekel esetleg egy Dobozos Enterprise 128?
[link] -
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ha jól tudom, a bináris kódokban van némi átfedés. Vagyis egyik-másik EMMI illetve SSE utasítás hibajelzés nélkül lefuthat egy SSE illetve EMMI képes processzoron. Csak épp nem az lesz a hatása amit várnánk tőle.
szerk.: Aki nem értené, annak egy példa. A " bolt " szót angolul is és magyarul is megértik. Mégis teljesen mást jelent.
-
zoltanz
nagyúr
Visszakanyarodva az utasításkészletekhez a Cyrix féle Extended MMX nek mi köze van a SSE Extensions -okhoz? Úgy tudom nem sok szoftver támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-7GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt is megírnám -nehogy hülyének nézzenek-, hogy nagyon bánom, hogy nem sikerült összehoznom, az egyik hátráltató tényező az, hogy a postázásra már nem volt pénzem... 

), egy GF4 MX440 64 MB kártya adja a képet, mindezt egy 200 wattos no name (ám csendes és jól szelelő) táplálja. Van még benne dvd-író is és 2x USB 1.1 kártya, a hang pedig egy SB Live! 5.1 kártyáról szól. Hálókártya is akad a régi játékok lanozása miatt