Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobizoli

nagyúr

válasz KROK640 #112280 üzenetére

voltunk egy keruleti muvhazban tartott Lanparty-n, siman volt ott tobb P1-s PC is 8-12-16MB RAM-l is, meg P100-120-133-166-k tobbynire, volt 1-2 166MMX-l is S3 Trio 32-64 1-2MB-s VGA-kkal, meg egy P2-300 egy S3 Virge-l

mi meg a "szakadek" szájrix M2-300-l odamentunk, amit mindenki lenezett, meg sugarban leköpött es azokat 48-64MB-RAM-l hasznaltuk
    18k-ba kerult a CPU ujan, ennyiert megis milyen P1-t lehetett volna venni?
    a CD irasok miatt is volt ennyi benne a sok RAM, meg azert 16-24-32MB elegge musthave volt egyebkent is igazabol, de igy lehetett adni neki extra 8MB-s buffert az CD irashoz, meg nem volt "erzekeny" a gep az iras kozben a 2m-s kozelebe a légy se repuljon el

a CD irasrol is beszelgettunk ott 1-2 emberrel, mert lattak van a gepekben az is, aztan amikor mondtam nekik, hogy be van allitva +8MB RAM bufferkent az ironak, akkor csak lesett ki a fejebol, hogy az o gepeben 8MB az osszes RAM, hogyan adjon annyit o is?
    hat, rakni kell bele tobbet

megis az a 3 PC-ken ment a leggyorsabban ott, a gyors Hercules Dynamite ET6000 4MB-s 2D VGA + Voodoo 1 miatt es kep is "szep" volt, nem pixeles, mogottunk alltak 8-10-n nezni a jatekot, a helyi sheriff P2-300 juzer feje meg majdnem felrobbant S3 Virge-l
    egyreszt azert, hogy allandoan lelottuk, meg hogy nem az o "csucs" P2-s gepet nezik ennyien :DDD

vegen egyik nezo muki megkerdezte, hogy sracok ezek a gepek is P2-k, ugye?
    nem, ezek Cyrix-k
    rohogott es nem hitte el
    akkor ujra inditottam neki a gepet, hogy a POST kepen lathassa a sajat szemeivel a "6x86MX CPU at 293MHz" kiirast, meg levettem neki a haziko burkolatat, hogy megjobban lesokkoljam
    akkor azert ettol mattot kapott ott par emberke ;] ;]

AT haz volt eleve, a P2-k meg ATX-ben jottek, az is dragitotta volna az atallast arra
    haziko elejeben nekunk volt egy 80mm-s befujoventi, akkoriban ez horror ritka volt, de mi raktunk bele azt is, es hatul az ures kartyahelyek takaroja is kiszedve, igy hatrafele ki tudott szellozni a 80-s venti altal elolrol befujt levego, atjarta a hazat, es nem szorult be a meleg
    havernak a Voodoo 1-n vmi kis hutobordak is voltak a chip-ken, de azokat o rakta ra, szerintem vmi elektronikai boltban vehette es vaghatta meretre
    ugy a 50MHz helyett 65MHz-n is ment ugy a +huto legaramlas miatt
    ma mar rohogunk ezen, hogy ccööö +15MHz, de az akkor +20% kakao volt am :K
    kis aprosagok ezek, de vegulis mukodott

ezek a gepek igy sokkal jobban "egyensulyban" voltak, es kimaxolva ahogy csak lehetett, mint egy akkor csucs aranyaru P2 CPU egy frutti S3-s VGA-val, amikor bottleneck az a VGA, de kozben meg jatszani akarnal vele

nyilvan az a P2 a HercDyn-l meg V1-l felpattintva kort vert volna mieinkre, de ez a PC a monitorral igy is benne voltak akkor 220-230k-ban a CD iro nelkul nezve is, amikor 35-40k volt az atlagkereset
    szoval azert az, hogy +100-120k-t kirantasz zsebbol a P2-s konfigra, nem volt tul egyertelmu dolog :U

ma sem az, hogy 500k helyett 750k-ert raksz ossze egy gepet egy adott feladatra

Új hozzászólás Aktív témák