-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #56220 üzenetére
És ha nem auto? Akkor csak disable-d van?
Saját lapom award bios-os, így sajnos nem tudom biztosan.
Azt tudom, hogy UD5-nál az volt a gond, hogyha kikapcsoltuk a TC-t, akkor elkezdte ezt csinálni, hogy minden újraindításkor ki-bekapcs. Viszont ha visszakapcsoltam, akkor megszűnt ez a probléma. Így, belőttük azonos órajelre és nem volt többet gond.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
.zSoLTi. #56148 üzenetére
A 90-100 GFlops, az fx patch-es ibt-vel van.
Az nem lehet, hogy rossz az alaplap hőszenzora? Mert közel 1.4V-os 83xx-t cm 212 evo-val elég nehezen lehet 56fokon tartani szerintem.Addig kellene biosban növelni a cpu feszt, és lejjebb venni az LLC-t, amíg ibt alatt azt a cpu feszt nem látod, amit biosban állítottál be.
-
Whysperer
addikt
válasz
.zSoLTi. #56132 üzenetére
Ugyan nézd már meg 4,8-5-ön mit hoz mert ha 65 körül menne 5 Ghz-n az durva és reális lenne ha neked 4,5-n megy 52 fokot!! Prime alatt!
Komolyan kidobom a kukába a Brockeneme,hogy a Cooler Master Hyper 212 EVO 52 fokon tart egy 8320-t 4,5-n
a nap commentje:
"Gyerekek értem én hogy ki vesz meg kit de szerintetek az USA mikor fogja eladni az AMD-t a Samunak mikor egy rakat hadifelszerelést gyártottak, bár én örülnék egy ilyen vasárnak mégis kicsit lehetetlennek tartom."
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
.zSoLTi. #56130 üzenetére
A HPC ha be van kapcsolva, akkor a proci a 4 pstate(különböző fesz és MHz páros, amin működik a proci) állapotból csak 2-t használ, mégpedig a leglassabb és a leggyorsabbat.
Mindennapi használathoz és kikapcsolom, mert a min sebesség kevés, így mindig maxon menne, de kikapcsolva max-1en megy 90%-ban használat közben, ami hőben és fogyasztásban jobb.Innentől ahogy gondolod. Vagy bekapcsolod, vagy nem.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
.zSoLTi. #56075 üzenetére
Emlékeim szerint nem, egyel lejjebb van asszem az, hogy IBT végig lefut, aztán prime95 1 perc alatt hibát dob.
Majd ha nem felejtem el, kipróbálom úgy, hogy TDP limitert visszakapcsolom. Sajnos a táp is küszködik gondolom, enyhén forró levegőt fúj.
norebert1998: viszont nekem IBT és furmark is ment egyszerre.
-
-
V!ck
senior tag
válasz
.zSoLTi. #55869 üzenetére
Szerintem ne riasszon el... 4,6-on is vígan szaladgált az enyém, csak nem bírtam hűteni a procit a T4-gyel, de semmi throttlingom nem volt (Prime95). Ha 5GHz a célod minimum, akkor jobban hangzik a 8+2, viszont a Giga lapok CPU supportjában sincs benne a 220W-os FX, szóval szerintem tökmindegy...
(#55872) .zSoLTi.
Jó áron jól jársz vele, de újonnan nem az az árkategória, amit nézegetsz
-
do3om
addikt
válasz
.zSoLTi. #55224 üzenetére
Ez veszélyes húzás volt!
Az a ragasztó nagyon vékony, nem képes kompenzálni a chipek közötti szintkülönbséget. Pl. a hűtő is hajlít minimálisan a lapon és azok a chipek vagy 5cm hosszan vannak két vége simán lehet magasabban aztán a közepe meg nem fog érintkezni.
Nagyon figyelj oda váratlan fagyások, restart, kékhalál mind legyen figyelmeztetés és vedd komolyan, nehogy kinyuvaszd a lapot. A két rögzítőfurattal raktam volna fel a helyedbe, gap-paddal, rendesen lecsavarozva.Lehet nem lesz semmi gond és vígan megy majd.
-
válasz
.zSoLTi. #55167 üzenetére
fuu 4+1 nagyon kevés nekem is 8+2 van és hát ök is izzadnak 4.8ghz nál mert sajnos a kicsi 8350 es bekéri az 1.47 vcorét!
én a helyedben nem igen tőrnék fel elégedj meg olyan 3.8 körül mert roncsolod a fázisokat a lapod nem egy hüde combos darab alsó árkategóriának felel meg ha tuningolni akarsz szerez be valami komolyabb deszkát! -
marquuard
veterán
válasz
.zSoLTi. #55149 üzenetére
Nálam az összes energiagazdálkodási funkció be van kapcsolva 4.8GHz-es tuning mellett, és tünetmentes. Olvastam olyat is, hogy a C1E be tud zavarni tuningnál, én még nem vettem észre fél év alatt.
Spread Spectrum-ot kapcsold ki tuning mellé, azt szokták ajánlani. Kárt meg nem tesz benne az energiagazdálkodás, ha esetleg bekavarna.
-
ViZion
félisten
válasz
.zSoLTi. #55149 üzenetére
...mert az összefoglalóban ez is le van írva. Le van írva, h ezek mik. Extrém tuningnál, benchelésnél OFF, amúgy meg maradhat, neked spórol.
Kereső és összefoglaló. Legyen ez a mai áldott nap jeligéje! Menjetek feleim és használjátok a keresőt! Ki keresőt használ, eme oldalon, az látja majd, hogy e kereső jó. Kinek szívében kételyek lakoznak, olvassa el az összefoglalót és lelke békére lel...
OK, kikapcsolom a hitgyülit a TV-ben
-
Gabrikovics
aktív tag
-
Habugi
addikt
-
fasterware
aktív tag
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #54941 üzenetére
Ez a borda akkora mint az Northbridge rakott chipset hűtőm..
Turbo oFF, APM-et belépő tunningnál már érdemes kikapcsolni (TDP limit..), kérdés mennyit bír az a borda. C6 maradhat, durvább húzásnál kavarhat csak be.
Kupak szinten tartósan játék közben nem érdems 70fok fölé engedni, a 60-70°C közötti tartomány durva CPU igényes játékban még frankó
provolone. A mag 60ig bezárólag jóidő, 65°C a határérték ha jól emlékszem, de ezt nem érdemes figyelned, inkább a kupakot. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest