- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Valkűr #55648 üzenetére
Nem így értem. Váltani drága, de ha amúgy is venni akarsz, akkor ott a pénz rá, nem? Akkor vegyen intelt az illető. Most már.
Oké, hogy maga a proci olcsóbb, de a körítés nem éppen. Meg a fogyi. Nekem 250-et simán bevág csak proci terhelés mellett. És ez csak a lap 8350 szint. 5 ghz-en már be vágja a 350-et is. És a gpu, esetemben még 200w sehol sincs. Máris ott vagyunk, hogy nekem új táp is kéne. Pedig 550 nem kevés egy egy gpu-s,egyprocis rendszernek. Bár igaz, nem is sok.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Valkűr #55648 üzenetére
Én csak ezt mondom erre:
asus m5a97 evo r2.0 29k
fx6300 29k (fx8320 41,5k)
cpu hűtő 10k
AMD: 68k (fx 8320 80,5k)
i5 4440 53k
b85-ös lap 19k (kb-re veszem)
INTEL: 72kÉn azt mondom, aki nem szán plusz 4k-t egy i5-re (fx 6300-hoz képest), akkor nem tudok rá mit mondani.
Nem is beszélve arról, hogy az i5 erősebb, mint egy húzott 6300. -
Whysperer
addikt
válasz
Valkűr #55640 üzenetére
Elmondom mi az amit te trollnak nevezel Én meg rendes embernek. mert ha egy önérdeket figyelő bolti eladó lennék akkor igazat adnék ,de többiek nem azért ajánlanak Intelt néha mert Intel topic hanem mert mért basznának ki valakivel ,ha az am3+ ba nem érdemes most fektetni hiába jó vagy sem. most troll vagy sem akkor is jobban megéri az intel ,de ha valaki FX topicba jön tanácstalanul akkor felvilágosítod és utána beajánlasz neki egy FX-t ha utána is azt szeretne ,de most azt ne várd el ,hogy átverjünk bárkit is
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Valkűr #52215 üzenetére
Ja, nem itt írtam, hanem az offos topikban azt,amire kicsit hivatkozhatok. 130w ugye a pro3 alatt a peak. Elvileg. Egy bizonyos cpu stress alatt 240w-ot bepuszilt a gépem,stabilan, de felugrott 280-ra is kis időre, amiből max 40 a gpu. Így már kicsit más a séma
1.375v maximum, de nem tudom mennyi.
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
Valkűr #52203 üzenetére
Látom. Az Intel Burn test, illetve a Linx kizárólag a magokat terheli. Ha be van kapcsolva a TDP-limit, simán juthatunk efféle eredményre.
Tessék sokórás (12) stabil Prime eredményt szolgáltatni, bármely nyolcszálas FX procival, 1.35V mellett vagy alatt, 4.6GHz mellett vagy felett.
Isten bizony nem kötekedni akarok, de erre tényleg kíváncsi lennék. Ha ilyet mutat valaki, legfeljebb átértékelem a világképemet.
Béke. -
rovtiv2
csendes tag
válasz
Valkűr #52191 üzenetére
Nem hinném, hogy felesleges volna. Beleszaladtam én már 6 óra után elhasaló Prime-ba. Ez azt jelenti, hogy a rendszer nem stabil. Itt mese nincs. És láss csodát, a barátnőm, aki itthon dolgozik a gépen, pénzért, havonta beleszaladt egy-egy kékbe, mígnem beláttam, hogy nem felesleges a 12 órás Prime. Mert az instabilitás előbb-utóbb kijön.(Egyébként a CPU NB fesz 0.05V-os emelése megoldotta a problémát.)
Az instabil számítógép nem számítógép. Munkára nem alkalmas. -
MrM94
addikt
válasz
Valkűr #52100 üzenetére
Kezdem ugy hogy egybevizem van.
Teszteknek annyira nemhiszek,mivel lattam egy ket nyuszicseles dolgot bennuk.
Sokkalta jobb egy fasza leghuto,mint egy kompaktvizijatek.
1.Olcsobb a leghutes,es ra ra ver a vizimutyurre.
2.Ha egyszer a Vizimutyurben a viz felmelegszik,eleg nehezen hul ki.
3.Vizimutyurokre,kell venni 2 fasza ventit,ahhoz hogy ne orditsak szet a fuled,vagy ahhoz hogy hozzon egy fasza teljesitmenyt,ami megint plusszkoltseg ahhoz hogy egye fene legjobb esetbe nyerj 3 fokot a leghutohoz kepest.Nos a Raijinteket nem ismerem,bovitheto rendszernek tunik,Az ugy ok,ha bovitessz majd kesobb. De az megint elvert penz.
Elonye a vizimutyurnek,hogy elfer kisebb hazakban is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valkűr #45449 üzenetére
Most erre annyit mondok, hogy a 965-os phenom képes volt 100-100%-on tekerni 2db 270X-et.. Máskérdés, hogy maga a cpu ereje jóval kevesebb volt mint az FX-é.
Korábban linkeltek itt képet/videót a tulajok 280x-ről, és asszem 290-ről is, és szépen 100-on tekerte az FX a gpu-t.
De ettől, még vehetsz i7-et (trabantot, acélfelnivel), senki sem tiltja. Saját döntés.
És, szerintem itt zárjuk is le a "kihajtsa-e" témát.
-
pEtii94
tag
válasz
Valkűr #41776 üzenetére
Sziasztok. A gépem a következő volna : AMD FX 6300 , 8 GB DDR3 1600 Mhz RAM, 2 GB R9 270X VGA, 1 TB winchester. Szeretném a procit kicsit húzni, hogy jobb teljesítményt tudjak elérni a Battlefield 3-4-ben, mert átlagosan kb. 30-40 fps-em van. Alaplapom a következő: GIGABYTE GA-970A-DS3P, a hűtő a procin: GIGABYTE GA-970A-DS3P, a tápom pedig : CORSAIR VS Series VS450. Azért írtam ide, mert azt hallottam egy fórumon, hogy itt segítőkész embereket lehet találni a témában
Nem nagyon csináltam még hasonló dolgot, bár rengeteget olvastam az adott témában, de nem igazán tudtam összerakni a fejemben, hogy mi hogyan miért. A segítségeteket szeretném kérni, hogy egy kis plus-t kihozzak ebből a prociból
-
baboss
őstag
válasz
Valkűr #41206 üzenetére
Pont itt van egy példa az érvelésedhez.
luimapeiz kolléga tesztjei.ASUS M5A97 EVO R2.0-es alaplap és 8350-es CPU-val léghűtés mellett hasonló eredményeket ért el min én ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z CPU 8350,és vízhűtés.Sikerült kifogni neki egy jó példányt a CPU-ból.Nekem volt egy 8120 ami 4.8 GHz-en ment 1.3812v-on.Már sajnálom,hogy eladtam.
miklosss2012 kolléga segített akkor a tuning beállításokban.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Valkűr #41187 üzenetére
De neked, ha jól látom, már a 2.0 van. Annak valamivel izmosabb a tápellátó része? (gondolok itt az FX-9xxx támogatásra)
(#41185) ViZion: OK, köszi, akkor várom a Senseit, hátha olvasgat...
Amúgy már mindegy, mert biztos, hogy kardfogú lesz, csak érdekelne, hogy nagyjából mik a tapasztalatok vele, de végül úgy is kiderül a vallatásnál. Az Asrock 970 Ext4-nél csak jobb lesz valamivel. (megjegyzem, ezzel is teljesen elégedett vagyok, és tuti nem ér meg 15K-t a váltás, de hát a kíváncsiság, meg az újdonság, meg az orvosom is mondta, hogy jó ez nekem!)
-
-
xmaas
őstag
válasz
Valkűr #40128 üzenetére
Szedd le a megfelelo biost pendrivera es probald onnen frissiteni elmeletileg az alaplapod tudja frissiteni magat egyenesen ha minden igaz
(#40127) honda130Az alaplapod tipusatol fugg hogyan vannak elhelyezve a ram slotok cpu foglalathoz kepest ,de elmletileg az ilyen low profile tipusok elfernek barmilyen huto allatt
-
Crondore
tag
válasz
Valkűr #40077 üzenetére
Valamit elnézhettél, mert nálam nem sima 6850 van hanem egy 6870+6850 cf azaz crossfire, beítás a játékba(Bf4), keress rá itt topicba a bf4-re es valahol le van írva hogy hova mit kell betenni, nem sokkal előrebb. Én gyári ultran hasznalom, vagyis az alapértelmezett élsimitás is be van kapcsolva, de dobok fel képet, ha gondolod. Élsimitás kikapcsolása magában is sokat hozhat a teljesítményen és sokan HD felbontásban nem tartják indokoltnak a használatát.
-
Crondore
tag
válasz
Valkűr #40031 üzenetére
BF4(Update.v104788):
6870+6850 cf + fx 8350(4.5GHz) 30-45fps(nagy néha 50re is felugrik) ultrán(v-sync of) szinte majdnem játszhatatlan akadozó grafika még így is.GstRender.Thread.MaxProcessorCount 8 sor hozzáadva a megfelelő helyre, majd utána:
v-sync of : 85-120 fps
v sync on: tartja a 60 fps
Maximálisan játszható, semmi akadás vagy lag. Én nem nagyon láttam semmilyen megjelenítésbeli minőség romlást, bár nem vagyok egy sas szem, meg játék közben nincs idő erre annyira figyelniTehát elvileg egy 6850 hozhatja a 30-40 fps -t egy fx-en ha beírják a GstRender.Thread.MaxProcessorCount X(magok száma)
Ennyi így elsőre a tapasztalatom, meg az ebből fakadó következtetésem.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Valkűr #39030 üzenetére
Írta, hogy nem érzi a teljesítménynövekedést.
Lehet, hogy a VGA rendszere alá elég a húzott PhenomII.
Én viszonylag ritkán játszok, nekem a munka főbb szempont és arra mindenképp megéri a csere, mert sokkal gyorsabb az FX ha kicsit meg van húzva.
Lehet, hogy jobb lenne a VGA-kat lecserélni.Itt a PH!-n szinte csak játékosok kérdeznek, ezért nehéz az erős procikat ajánlani, mert igazából FHD felbontásnál (mint írtam néhány multi kivételével) feleslegesek. A plusz pénzt inkább VGA-ba kell fektetni.
Pár napja egy 7790-es kártyát néztünk meg, annál pl. tök mindegy volt, hogy a PhenomII X4 3 vagy 3.6 GHz-en ment. Semmit nem gyorsult a kártya.
#39031: Saját kártyámat most cseréltem egy 7870OC/2GB-ra. Jelenleg egy PhenomII-3,8GHz van alatta. Tesztekben ugyanannyi pontot kap, mint egy egy 3570K-s procival, pedig az jóval erősebb.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Valkűr #36171 üzenetére
Akkor jól gondoltam !
Magyarul FX mellé max. 1866 -ot lehet venni (gyárit) és azt tuningolni (ha lehet / embere válogatja...)
e-szerint választottam az 1866-os KIT -et , mondom legalább erre többet nem kell fektetni, max még egy ilyen KIT -et késöbb ha needes lenne a 16GB RAM..L
-
8.utas
tag
válasz
Valkűr #35175 üzenetére
Nem teljesen világos.
8350 47e
Asus M5A97 EVO R2.0 24e
Brocken 11,5i5-4570 46e
Gigabyte B85M-D3H 17e
ide elég lenne egy kisebb/olcsóbb hűtőAz AMD többe kerül. Mondjuk lehet, hogy erősebb, nem tudom eldönteni. [link]
Na most akkor mi legyen hát. KB +15e a 8350, mint a 8320 vagy az i5. De melyiket vegyem?
-
Maotun
őstag
válasz
Valkűr #34476 üzenetére
[a kuckóm]
a magasága 171mm ha jól néztem ,ezt az alaplaptól kell számítani ugye?
175-180mm helyem van necces de belefér, vagy jön a hidegvágó -
Maotun
őstag
válasz
Valkűr #34046 üzenetére
[phanteks]
szebb mint a noctua -
Maotun
őstag
válasz
Valkűr #34039 üzenetére
Tigerteam!
4.5 mellett az 1.35, 1.38 fesz ...a biosba ennyi nálad?
én ha 1,40 v adok a bioszba azt aida64 cpu-z 1.362 -1.380 v. nak irja
hőfok 73 kupak 56 a magok (aida64-el mérve) de sajna prime 95 nél hibáznak a magok
marad minden alapon.
azért melegedik a 8350 tuning esetén rendesen.... -
laca000
őstag
válasz
Valkűr #33869 üzenetére
Akinek 200k-s folyadékhűtése van, annak kb. 1milliós gépe.
Szóval, először az utóbbihoz kellene "felnőni", aztán venni egy 200k-s hűtőt.
Különben úgy járunk mint az egyszeri ember, ahogy te is megmondtad.
Addig ez az egész nem más, mint a nagy szavakkal való hiábavaló levegőbe dobálózás, azt mindenki tud, valódi tartalom nélkül.
Csak épp értelme nincs.
Szerintem ha veszel egy 40-50k-s folyadékhűtést, az már 5Ghz-en rendesen teszi a dolgát.
De én a helyedben akkor is a Phanteks-nál maradnék, vagy a SA SBE-Extreme, ugyanúgy 5Ghz-en FX-et lehűt. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Valkűr #33856 üzenetére
Én levettem egy Geil Evo Corsa kit egyik tagjáról a borda egyik felét, a másik felét meg fönt picit meghajlítottam kifelé
, így maradt egy bolhafingnyi - 1 mm-nél kevesebb - rés a Mugen 3 ventilátora mellett. Másképp vagy a hűtőtől, vagy a ramoktól kellett volna megválnom.
Ja, a lényeg, a memóriák még működnek, és így még mindig dual channel-ben. -
Tomko78
őstag
válasz
Valkűr #33869 üzenetére
200 ezres hűtő nem arcoskodás hanem az egy elég durva hűtő igaz , számunkra drága , de hát egy 200 ezres vga se épp olcsó , és azért elég sokat látni itt , és egy ilyen hűtővel nem csak a cput hanem az egész rendszert le tudod hűteni , egyszer kell megvenni , és utána teszi a dolgát
ha egy komoly gépem lenne tuti elgondolkodnék egy ilyen vásárlásán
-
Tomko78
őstag
válasz
Valkűr #33865 üzenetére
mert ha extreme oc kell akkor számomra ez a hűtő lenne a jó választás
aqua computer Aquaduct 720 XT mark V Ceramic
-
ViZion
félisten
válasz
Valkűr #31886 üzenetére
ESETLEG.... még annyi, h biosban hamár gyárira állítottad, a CPU/NB-nek adj egy kicsi +feszt és keresd meg az időzítéseket, ott írja, h mi az auto érték, ill legyeen nálad, h mi a gyári. Ahol a gyári magasabb, mint az auto, ott állítsd a gyárira. Keresd meg a Command rate-t, 1T és 2T lehet, állítsd 2T-re. Hátha. Gondolom ha két modulod van, akkor az azonos színű foglalatokba tetted, nem egymás mellé. Meg unganged legyen a mem vezérlő beállítás biosban, de ez a default is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest