Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Google Pixel topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- uleFone Power
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Nekem az első kérdésem az volt, hogy tulajdonképpen miért kellene az AMD-nek növelnie a CCX-ben a magszámot?
A cikkben arra tesznek utalást, hogy jelenleg úgy jön ki a 64 mag, hogy a 8 magos gyűrűs vagy legalábbis gyűrű alapú topológiát használó (szerintem a bemutatottak közül a Twisted Hypercube az esélyes) CCX-ek vannak felfűzve egy újabb gyűrű, vagy gyűrű alapú topológiát követő IO lapkán belüli kommunikációs körre.
A cikk gondolom azt fejtegeti, hogy hogy hát a CCX-en belül megnövelni a magok számát nehézkes gyűrű topológiát használva - ugye ezzel küzdött az intel is a Comet Lake esetén.
És hát a külső gyűrűnél is ugyanazok a problémák jelentkezhetnek, ha az ottani 8 megállót kellene bővíteni.Szerintem a témában nagyon tanulságos AdoredTV egy 3 évvel ezelőtti videója:
https://www.youtube.com/watch?v=G3kGSbWFig4
már akkor arról beszélt, hogy a kisebb magszámú lapkákban gyártott CCX-eket aktív interposerrel kellene összekötni.Szerintem az AMD azt fogja majd csinálni - nagyjából ezt említik egyébként a mai cikk végén is. De abban nem vagyok biztos, hogy az AMD fogja növelni a magok számát a CCX-ben.
Teszemhozzá, azt nem tudom, hogy a Bergamo (Genoa+) esetén miként oldották meg a 96 magot...
Amit most mondok, az nem arra válasz, hanem az eredeti, az AT által feszegetett kérdésre.
Szerintem az AMD azt fogja csinálni (és mégegyszer mondom, ez nem a Bergamo), hogy meghagyja a 8 magos CCX-eket és ráteszi őket egy aktív interposerre. Így az egy interposeren helyet kapó processzorok közötti késleltetésnek le kellene csökkenie.
Az aktív interposer egyrészt összekötné szintén valamilyen gyűrű topológiával a rajta levő mondjuk 3-4 CCD-t, de ha lehetséges, akkor át lehetne építeni abba az Infinity Fabric-ot, ami szintén nem kevés hely és biztos nagyon rosszul skálázódik
Ilyetén módon a jelenlegi 8x8 helyett egy 8x(3-4)x8 topológia alakulna ki.
Az interposerre rá is lehetne tenni HBM-et, amit mondjuk 3 CCX együtt használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vírusirtó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Thrustmaster t300 bázis
- Dell Precision 3560 - Core I7-1165G7, 32GB ram, Nvidia T500, Vil.magyar bill, 12 hó gar.
- Lenovo IdeaPad Slim 3 16ABR8 Ryzen 5, 16GB RAM, 512GB SSD, dedikált grafika, garanciás
- Hp Zbook Fury G7 " Gyári magyar Bill " Sok - Sok darab!!!!
- Bomba áron GIGABYTE G5 /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő