- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Jah mutatja......Söt...Csak azt mutatja a maghot!A CPU egyben azt meg nem csak a Bios!

Most jelenleg 22Fok van a szobaban es az AIDA64 Extreme Edition pedig 22-24fok kozott ugral...

Hat igen....szerintem is hulyesegeket mutogat.... xD Es mi az a MCP???mert az most 68fok...Meg az AUX...az meg 40C.AUX ha jol tudom a belso homerseklet.
-
Ideg
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Valószínűleg a crossfire-s lapka lesz akkor. Ő elnyerte a tetszésemet.
Még egy kérdés. Ez a lap memóriában mindenevő? Szóval mennyire befolyásolja a teljesítményt, hogy milyen memót rakok bele. Itt nem csak a mhz-re gondolok. Őt például vajon szeretni fogja?
Kingston HyperX -
siriq
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Ez nem csak ugy mukodik, hogy en kijelentem rossz a lap. En sem vagyok kezdo hidd el. 93 ban mar netet bujtam. Vannak modolt biosok egyebb beallitasi lehetosegek. Persze az embernek nem mindig van ideje vegig zongorazni. En is mondhatnam szar a lapom mert nem ment az elejen 1600-on a memo, meg is megy kisebb nagyobb allitgatasok utan.
-
siriq
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Ha minden igaz, akkor ugyan az a unlock a abban es az en lapomban is. Az hogy Herr Z szerint kuka az nem jelenti azt, hogy az is. Nalam tokeletes a boltbol rendelt procim 4 maggal(4+ g). Persze a lap kialakitasa mas(meg ugyanabban a szeriaban is valltozik a tuning lehetoseg), valamennyire befolyasolja a tuningot de az unclok-t annyira nem(mar mint ha megegyezik a methodus).
-
molnaRm
csendes tag
-
ati05
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Automatán visszavette 666-ra, de próbáltam már manuálisan 533-on és 400-on is

Érdekes az hogy a két noname ram forró, míg a kingmaxok csak langyosak.
Így egy picit rossz hogy halvány lila gőzöm sincs hogy milyen meleg lehet a proc, valahogy alapon (három magosként) sem mutatja a kupakhőt

-
ati05
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ramok: 2 db Kingmax 1gb-os 800 MHz-es (ezek jól működnek)
2 db noname 512-es 667 MHz-es (ha egyet is rakok a gépbe akkor megfagy, pedig a régi lapomban Asrock ALiveNF6G-GLAN ment rendesen.A kupakhőt nem mutatja (aida-ben meg sem jelenik az a sor) mióta bios reset volt, hol lehetne ezt visszakapcsolni?
-
-
villamos
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Átállítottam a Biosban a feszültséget 1.3V -ra. A prime fut, az asrock program 1.352V -ot mér, és 52 fokos hőmérsékletet mutat...
Az OC tunerrel álítgatom a feszt, most 1.25 -ön van. A hőmérséklet csökkent 50 fokra, viszont a hw monitor még mindig 1.352 V-os értéket mutat, a CPU-Z meg 1.296V -ot mér. Most kinek higgyek? -
rumkola
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
namost mivan?
-beállítok mindent aztán F11 és ez lesz az 1.-es profil mondjuk?
utána beállítok full OC-s profilt, ez lesz a 2-es profil és ezt is F11-el elmentem?
aztán F12-vel betöltök?
(gondolom bioson belül mindezt, nem simán F12 boot közben)
nah kipróbálom, ez fasza lenne
-
Ideg
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszi a választ!

Még egy utolsó kérdéssel zaklatnálak. Ez alapka tudja a magoldást? ASROCK M3N78D
Kösziii!

-
freestailo
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
köszi, lefuttattam egy pc mark vantage tesztet, pontosabban csak a gaming részét, és az x3 70be@3,3 kapott 6309 pontot, az x4 b40@3,3 pedig 6700 pontot, ami ha jól számolok 9,3% (a beállítások ugyanazok voltak, plusz feszt sem kaptak). tolok neki még egy overall tesztet, hátha abban jobban kijön a 4 mag előnye. Egyébként forintosítva a dolgot (szerinted) többet ér a négymagos athlon, mint a 3 magos BE phenom ?
-
Tatrabi
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszi
Még azt szeretném kérdezni, hogy a 770 -s miben rosszabb a 790x chipsetnél?
Illetve akkor a 790x-es alaplap gyengébb mint a 770-es vagy csak a 770 tudja a magfeloldást?
Mert az a helyzet hogy most van nálam két ilyen alaplap + proci és szeretném ugy összedobni hogy a legjobb jöjjön ki belőle...Üdv
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Fogymérőd nincs? x3-nál hiába lőttem ki a 3. magot, fogyasztáson nem nagyon látszott meg. El is adtam oda ahol ez nem számít
Sokkal jobbak a propus x4-ek teljesítmény/fogyasztásban. Mértem a cnq' hatását is, már ezredik' 2magos után fix, hogy alulfeszelve gyári órajel vagy még kisebb feszen 800mhz olymind1' kategória, max 2W idle. Viszont x3-nál már volt kb 10W, x4-em még nem volt...de havernak van
majd megnézem. Nem pont neked írom, csak az érdekesség kedvéért 
szerk: Most vettem egy 235e-t, ahogy látom a #1-ben itt nincs se L3 se x4 funkció
kulcstartónak jó lesz 
-
darál0w
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
en ajanlottam, hogy az nb szorzot is hasznaljatok aktivan, de szerinted egyszerre csak egy dolgot huzunk.
tehat miert ne hozzunk ki meg tobbet a gepunkbol ingyen-bermentve-veszelytelenul ugy, hogy elkezdunk jatszani az nb freki emelesevel? ha megy stabilan 10es szorzoval, az akar 15-20 de egyes helyzetekben ennel lenyegesen tobb %ot hozhat...
pörõghet a mag 5GHz-en, ha nem tudjuk ellatni megfelelo idoben es mennyisegben feldolgozando adattal.az mar csak a hab a tortan, hogy mem idoziteseket, esetleg minimalis feszemelessel a szorzojan is lokjunk egyet...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
NB orajel nyugodtan lehet magasabb mint a HT, baromi jo hatassal van a teljesitmenyre. (etetni is kell a gyors procit adattal) Ki kell tesztelni mennyit bir, 250es fsb mellett ha birja, maradhat a 10es szorzo. Ha nem akkor 9, ritkan kell csak 8ra visszavenni. Regi procimnal a 2GHz vs. 2,5GHz NB freki +1GB/sec vagy tobb mem olvasas/iras sebesseget jelentett.
Nemsokara jelentkezem egy X4 B40 proccal (deneb) , elozetes tesztek alapjan alapfeszen 3,75GHz stabil, de majd meg nalam is le kell passzolnia.

-
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszönöm a választ darál0w és FireKeeper!
Még egy kérdésem lenne, hogy ezzel a lappal működik a magfeloldás?
http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=exJL00uovTJaDqxR&templete=2
Elolvastam a topick elejét ott le van írva, hogy SB710-es déli híd kell és ennek a lapnak ez van de találtam egy oldalt ahol fel vannak sorolva azok az asus alaplapok amik támogatják a feloldást és hát abban ez a lap nincs benne. -
-
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
"Na ezt figyeljétek. Az én alaplapom nem támogatja a magfeloldás után kapott processzort.
Ugyanis az Everest és a CPU-Z néha 800 MHz-es processzort jelez ki. Utánanéztem,ez azért van,mert az így kapott Phenom már 125W-ot teljesítményű,az alaplapon meg 95W-ig kompatibilis....LOL:..
El sem hiszem vazzee....
"[link] -
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát.megnéztem.:-) És sajna tényleg változik a többi is. Valóban van ilyen menüpont: PCIE-vel (100MHz-en van alapból) szinkronban vagy ne szinkronban változzon.
De a többi az változik sajna automatikusan. Viszont ha meg automatikusan változik,nekem nem kell hozzányúlnom,mert beállítja az emelt órajelhez a többi értéket is megfelelőre. Nem?
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w
üzenetére
Értettem
Összeraktam a dd3 cuccot, sok minden változott, pl ram, hdd a ram mellett..idle javult pár W-ot, load meg vagy 10-et romlott
gondolom a ram magas órajele terhelésnél megkéri a kraftot, hiába 1.5V-on megy...EE ddr3..parasztvakítás rlz ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úgy nézem nv lapja van a srácnak, ott van olyan tuning, hogy csak a cpu-t húzza, nekem s775-ben volt egy ilyen nv chipes lapom. Hihetetlen de igaz...és még működött is
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Tehát a BIOS-ban van egy menüpontom,ahol állítani tudtam,hogy a Ref.Clock (200 MHz )feljebb emelésével a többi órajel (memória,stb...) is emelkedjen-e,vagy ne. Tehát syincronban legyenek,vagy ne (asyncronban).
És 23 óra után ezt nézem majd meg,hogy valóban jól láttam-e.

-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
sajna majd csak 23 óra után leszek otthon legközelebb,de úgy emlékszem volt egy menüpont,ahol állítani tudtam,hogy syncronban vagy asyncronban mozogjanak az értékek.
De ez lehet más. Majd megnézem később,ha hazaértem,és leírom az eredményt."Ez alól csak a régebbi FX és az újabb Black Edition (BE) processzorok, valamit az Engineering Sample (ES) példányok képeznek kivételt. Az Athlon64 és X2, tehát a korábbi K8 alapú processzorok esetében a CPU magjai és az integrált memóriavezérlő (IMC) órajelei szinkronban mozogtak, így a CPU szorzó módosításával az IMC órajele is párhuzamosan változott fel vagy éppen lefele. A Phenom esetében helyesebben K10 óta a magok és a memóriavezérlő órajelei külön utakon járnak. Ennek elsősorban energiatakarékossági okai vannak, de ez most nem ide tartozik. Az IMC egy teljesen különálló szorzót kapott az aszinkron működés lehetőségének érdekében. Tehát a Phenom processzorok megjelenése óta a CPU szorzójának emelésével csak és kizárólag a CPU-ban található magok órajele (ebbe beletartozik az L2 cache is mivel ez magórajelen üzemel) változik és semmi más."
Ezt olvastam,és értem is.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- Anime filmek és sorozatok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Eladó egy Intel i7 7800x
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

majd megpróbálom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

kulcstartónak jó lesz