Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
válasz
win7777 #3978 üzenetére
Hali
Nekem nincs gondom az unlock-kal. Egy Nvidia lapkás lap szerintem teljesen más beállításokat kiván mint egy AMD-s. Eddig mondhatom én is szerencsés voltam mert a régi PHII 545-ös és az új 555black is boltból vásárolva hajlandó volt az unlockra, bár az előzőnek 3,45Ghz az újnak meg 3,6Ghz a vége tuningnál emberi fesszel, tehát nem tuningbajnokok, de a lapom sem az kifejezetten. Végülis mindkettő hozta az elvárásaimat és csak azér cseréltem procit, mert 0ft-ból kijött és csak akkor adtam tovább a régit amikor az új már unlockolva tökélretesen tette a dolgát, ellentkező esetben az újat adtam volna oda, mert a lap amibe került egyébként sem volt alkalmas az unlockra.
thboxx konfigja teljesen más, a lapja biztosan, így más típusok beállításai nem hiszem hogy segítenek a problémáján, ettől függetlenül természetesen megpróbálhatja. Persze én is azt tanácsolnám, hogy inkább Asrock vagy Giga lap lenne a szerencsésebb, de gondolom a lapcsere nem igazán jöhet szóba. -
Müszi
senior tag
Sajnos akkor meglehet, hogy mindkét letiltott magnak van valami hibája, bár már hallottam olyat, hogy ugyan az a proci az egyik lapban nem volt hajlandó az unlock-ra egy más tipusban meg igen. Ha alkalom nyílna rá, bele kéne próbából tenni egy másik lapba és ha ott sem megy az unlock, akkor el lehet könyvelni kétmagosként.
-
Müszi
senior tag
Szevasz!
Ugyan ilyen procim volt, bár nem MSI lapban. Már majdnem lemondtam a magfeloldhatóságról, mert még extra feszemeléssel sem volt hajlandó feloldás után működni, aztán a próbálgatások közepette emeltem egy szintet az NB feszen, attól a pillanattól tökéletesen működött még alulfeszelve is négymagos B45-ként. Ha még nem próbáltad volna, hátha nálad is segít. -
Müszi
senior tag
válasz
maxisama #3133 üzenetére
L3 cache-t nem lehet aktiválni. Jól írják. Alapból aktív a Phenomokban, így nincs rajta mit aktiválni. Négymagosítást gyári hűtővel legfeljebb alulfeszelve ajánlom, tehát 1,35v magfesz alatt általában, ha birja úgy. Nálad viszont nem biztos hogy a magfesszel van a baj. Lehet hogy az NB-nek kevés a fesz a négy mag mellé, vagy egyszrűen csak túlmelegszik. Egy jobb hűtő sosem hátrány és azzal már az utóbbi problem ki is van lőve. Hútőből ajánlom az AC Freezer 64pro-t Pl. de van még pár hasonló a piacon emberi áron. Cool'n'Quiet alapórajelig nem szabad, hogy bezavarjon.
-
Müszi
senior tag
válasz
Mr.Rain #1256 üzenetére
Szevasz!
Ha a cnq aktív leveszi a proci frekit kb 800Mhz-re és magfeszt is csökkent, de csak akkor ha nem fut fut teljesítményigényes alkalmazás és akkor sem rögtön. Ez így normális alapbeállításoknál. A vezérlőpult energiagazdálkodásoknál, /sémabeállitások-spec. energiaellátási beállítások módosítása/ lehetőségnél a proc. energiagazdálkodását megnyitva a minimális processzorteljesítmény alapértelmezetten 5%. Ha ezt feljebb állítod, akkor ez a "leszabályzott" érték nőní fog. Mellesleg én használom a cnq-t és alapbeállítással/Kb800Mhz/ sem veszek észre számottevő lassúságot. Ezt a 125-130W-os procifogyasztást honnan vetted? Persze létezik ilyen négymagos, de igen ritka és valószínűleg nem menne a lapodban/nem ismerné fel a bios/. 95W-os példány lesz az. Ha megy a rendszer hiba nélkül, be kell állítani igény szerint és használni kell. Nem lehet gond. -
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
válasz
Asusradeon #1029 üzenetére
Szerintem nekem intézted a kérdést, csak megtévesztett, hogy Pilosnak is ugyanaz a figurája itt balra, na szóval az az izé. Adatlapodból úgy nézem , hogy még a hűtőnk is egyforma. Attól hogy húzod, még nem fog a procihő számottevően emelkedni, viszont szerintem ha hibát jelez akkor kevés neki valami, meg kell próbálni egy lépcsővel emelni a cpu feszt és a feszemelés az ami majd több hőt fog termelni . Szerintem ezzel nem kell foglalkoznod, mert a hűtőd biztosan megoldja, ha 1,4- 1,425v-nál nem mész feljebb,egyébként sem javallott. Csakis biosbol húzd és esetleg az NB feszt is emelheted egy lépcsővel, hátha a lapkának kevés a szufla. Nálam például semmi gondja nem volt a kétmagossal, de mikor aktíváltam a másik kettőt, addig nem akart normálisan menni, amig az utóbbit egy lépcsővel feljebb nem raktam, utána meg már a tuning is ment simán. Persze ez konfigonként különbözhet, ezért kell próbálgatni, tesztelni. Ramot én nem osztottam vissza, láthatod a képen, hogy 15xxMhz-en mennek az 1333-asok. Persze ez meg ramfüggő, de szerintem ha 3,3-ig húzod és nem tovább, akkor a tiéd is birni fogja. Mivel ezek nem BE procik, így nem tudsz szorzót emelni, csak alap órajelet, a te esetedben 200=3Ghz,ezért 220-nál lesz 3,3Ghz, így viszont a memória orajele is arányosan emelkedik. Ha a mem mégsem birná, szintén a biosban a mem orajel beéllitásnál visszább veszed. így persze jóval kisebb lesz az órajelük, de nem fogod a használatnál észrevenni, Ráadásul az élettartamuk is hosszabb lesz. A gép öszzteljesítményéhez a memoria órajelének 100- 200 Mhz-es valtoztatása nincs igazából nagy hatással. Ha beállítottad a 3,3Ghz- et akkor a processzor feszültségét csak annyira emeld ahol még éppen nem hibázik, úgy lesz jó a beállítás. 3.3Ghz-nél kb 1,33- 1,36V között elvileg már mennie kell, ha hibátlan a procid. Nálam egyébként prime alatt nem ment feljebb a procihő 56 foknál 3,45Ghz-en. Bocs ha hosszú voltam, jó próbálgatást, tesztelgetést.
-
Müszi
senior tag
válasz
Asusradeon #1016 üzenetére
-
Müszi
senior tag
válasz
Asusradeon #1016 üzenetére
-
Müszi
senior tag
válasz
Asusradeon #1014 üzenetére
Sziasztok! Először szólok hozzá, úgyhogy elnézést a "Guruk" -tól, ha okoskodó lennék.Eddig csak olvasgattam a topikot és mivel nekem is, mint Asusradeon kollégának ez az igen ritkán felemlített 545/B45/ procim van, igy űzenem neki, hogy az én példányom alapfesz alatt /1,3V-on/ teker 3,3 Ghz-el. Szerintem abban is benne van ez a 10%-os tuning, bár ha netán a ram nem birna ennyit sem, célszerű vissza osztani. Nekem max 3,5Ghz-ig birja, feljebb már 1,425V-al és visszaosztással sem, de ebben valószínűleg a csak 300w-os tápomnak is szerepe van.Ramból pedig célszerű lenne még mégegy pont ugyanilyet beszerezni,/szerintem felesleges 1600-asra váltani/ és ha kevés lenne a 2Gb akkor viszont meg kellene válni az 1 Gb-s modultól és beszerezni két egyforma 2Gb-osat. A négy modul úgy tudom jobban megterheli a prociban lévő memvezérlőt ezért nem túl szerencsés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged