- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
hunbandit #16910 üzenetére
A baj az lesz az FX-el (mert egyébként a 6-os egész jó proci), hogy milyen VGA-t teszel mellé ha be vagytok pénzügyileg határolva? Egy HD 6450-et? Akkor inkább ne is legyen gépetek.
Belsőleg egy FX4100, FX4130 megegyezik egy Trinity, Richland APU-val, csak éppen van L3 cache, az APU-ban nincs. Ennyivel tud többet. A 6-os meg kapott még egy plusz modult, vagyis plusz 2 magot.Szerintem elsőre be kéne határolni, hogy tényleg mennyit szántok a gépre. Illetve, hogy mit akartok futtatni rajta.
Ha beéred a medium részletességgel és az 1920x1080-at leviszed a szintén 16:9-es 1366x768 vagy 1600x900-ra (ha 16:9-es a monitorod), akkor egymagában egy A8-7600-as is jó választás a legújabb játékoknál. A pár éves játékokat meg simán viszi. Később még mindig lehet bele tenni külön bika VGA-t.
Battlefield 4: Kaveri A8-7600 720p vs. 1080p Medium Settings Frame-Rate Tests
A6-3500 FM1 APU régi Athlon II belsővel, 2.4 GHz / 2.1 GHz, 3 cores, 320 Radeon Cores, 443 MHz
Szóval ha nem akarsz FullHD, Ultra High², 96x AA-ban játszani jó az APU.
Végül is kapsz egy Athlon X4-et + Radeon R7 250 (DDR3)-at egy tokozásban, 65W / 45W fogyasztással.
Én még mindig az A8-7600-ra szavazok. Az alaplap is olcsó hozzá, nem úgy mint az FX-hez.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
hunbandit #16907 üzenetére
Én A8-7600-at vennék.
Csak annyival tud kevesebbet a 7700K-től, hogy nem lehet tuningolni. Meg pár 100 MHz-el alacsonyabb órajelen jár. Cserébe sokkal kevesebbet fogyaszt teljes terhelés alatt (65W / 45W), mert válogatott darab.
Gyakorlatilag egy Radeon R7 250 VGA van benne (ahogy a 7700K-ban is) 384 darab GCN számolóegységgel.
Még az is lehet, hogy nem kell külön VGA, mert a 7600 ereje elég lesz arra amire használnátok.Más alternatívát nem nagyon tudok írni.
Ha nagyon olcsón akarnátok megúszni akkor még az A4-4020-at is merném ajánlani, de most itt nem erről van szó.
Nekem A10-5700 van és teljesen meg vagyok elégedve. Na most ettől az A8-7600 VGA-ban jobb, prociban meg kb. egyenlő.Viszont ezek az APU-k kizárólag dual channel módban működnek normálisan. Erre kell csak figyelni náluk.
-
-
Shamy
tag
válasz
hunbandit #14964 üzenetére
A lap támogatja a dual channel technológiát, ami annyit jelent, hogy a géped egyszerre tud olvasni a két különálló memória modulból. Azaz dupla a sávszélesség.
Önmagában egy dedikált vga-s gép esetén a vidkártya saját gddr5-ös memóriát használ.
Ilyenkor sok jelentősége játéknál nincs a dual channelnek, kb 2-3%-ot hoz, viszont a te esetedben az APU-ba integrált iGPU a rendszer memóriáját használja, és mivel az iGPU sebessége nagyon függ a ram eléréstől (lásd a dedikálatok miért van drága, és veszett gyors Gddr5-ös memória), ezért ha 2 modult használsz dual chanelben, akkor kb megkétszereződik a vidkártyád teljesítménye.... (tesztek alapján 80-90%-os a különbség)Az, hogy mekkorát használsz, az játékfüggő, sztem a te APU-d mellé elég a 2x2 Gb is, de mindenképp KIT-et vegyél, és ha találsz olcsón, akkor minél gyorsabbat, de legalább 1866Mhz-st.
Ha megtartod ezt a 4Bg-ost, akkor próbálj mellé egy ugyanilyen modult venni, elvileg működik más típusú modullal is a dual channel, de okozhat problémákat, ezért is árulják 2x2,2x4-es kit-ben őket.Viszont ha beszerzed a 2 db modult, arra oda kell figyelni, hogy melyik slotba rakod. Általában a procitól számolva a 2. és 4. slotba érdemes rakni őket!
Még egy jó tanács. Tele van youtube, és a fórumok is az Igpu tuningolásával, érdemes megnézni, mert esetenként 20-30%-os teljesítménytöbbletet is el lehet érni, és mivel a legtöbb játék 30 fps körül fut, nagyon nem mindegy hogy 30 vagy 38 fps-el játszol.
-
-
xmaas
őstag
válasz
hunbandit #14957 üzenetére
Hat ahogy elottem is mondtak kell a dual chanel memoria , de meg attol te ne varjal mar el fullos grafikat egy integralt also-kozep kategorias megoldastol legyszives .... ha majd melle pakolsz egy erosebb vgat akkor majd lehet szo majdnem fullos grafikarol felbontastol fuggoen persze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest