Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
En pont ugy latom, ahogy ez a tulaj is irja (azaz docog a 23p video belso appokbol a B8-on), a jo hir, hogy javitottak kesobbiekben

-
-
Joshi
titán
Engedjük el a témát.

Más. Rendeltem egy ilyen hubot, kíváncsi leszek hogy felismeri a 4K stick a gigabit ethernet részét. Persze USB 3.0 sincs, de azért valamivel stabilabb lehet a wifinél.
-
spiky03
veterán
Ez menő

Csak felrakom már én is a KODI-t és megnézem.
Lehet akkor áttérek én is rá a gyári app helyett.
Yates-t nem próbálta senki sem még itt aKODIval?
Mert CE megy vele rendesen és ott van infó gomb is meg minden egyéb.Abban segítenél még, hogy pontosan melyik KODI-t is tegyem fel?
Meg gondolom akkor az Apps2Fire-el kell feltenni majd? -
Ra3
őstag
Ez mondjuk azért készült mert a Netflix által nem jóváhagyott boxokon mostanában már a mókolt netflix verziók se mennek, és nem mindenki akar vagy tud Kodi alatt küzdeni, ez viszont apkból telepítve megy.
Nekem nem lenne gond a kodis küzdés, de az Inpustreamhelper-el mindenféle változatos hibákat tapasztaltam régebben is meg most is.
Ezért, meg a normális YT hiánya miatt mentem vissza annó CE-ről androidra, de mivel a netflixet már ott is vagy sikerül megoldani vagy nem, a végső megoldás úgy néz ki a FTV lesz, a boxokat meg eladom. -
spiky03
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Mondjuk a DV az nem szempont mert egy fullHD plazmán meg egy fullHD projektoron van használva.
De gondolom attól feltehetem ezt a verziót is?
@#2115Sanyi.mTs
Nekem is folyton azt a downloadert dobta fel, vagyis oda vitt ha rákattintottam bármelyik Kodi találatra. De akkor ezért.
@#2114kmarci25
Akkor gondolom hazsnálható ezen is rendesen?
Mert a CEvel megvoltam elégedve filmlejátszásilag.
Eddig egy eset volt, mikor valamiért nem játszott le egy eredeti angol DD+ hangot.
Amúgy még az addonok miatt váltottam a MEd8erről CE boxra, de mivel a Netflix nem tudta a fullHd-t meg az Amazon Primre nem tudtam belépni, így váltottam céleszközre a streamingek miatt. -
kokokka
addikt
Akkor mi itt komplikát emberek vagyunk

@azbest Gondolom túl nagy elvárás lenne részünkről ha mi választhatnánk ki egy beállítással, hogy melyiket preferáljuk : az elsőtétülő képernyőt a frekvenciaváltás miatt, vagy a laggoló filmnézést. Persze tudom, van aki észre sem veszi ha néha megugrik a kép, a családban is van ilyen (ő még a szivárvány hatást sem tudta azonosítni sokáig), de aki nem ilyen az jogosan várá el a kadenciahelyességet szerintem. A prime jól megoldja, ki is írja, érthetetlen, hogy a többi miért nem...
-
chros
őstag
Nem, mindegy melyikkel (19 final vagy az uj build), sot a normal appokat (netflix, atv+, disney+) hasznalva is ugyanaz a helyzet (persze ott nincs teszt pattern).
Kesobb is jo, koszi!Hasznald ezt a DoVi patytern-t, spears near black dovi, nezd meg firestickrol es egy masik eszkozrol is (belso PLex, kulso shield, stb), melyiket latod villogni eloszor? Itt Firestickrol 81, belso plex/oppo 72.
(Teljesen sotet szobaban, este, vilagitas nelkul, TV legyen bekapcsolva kb 20 precig elotte, hogy felmelegedjen. DoVi Cinema preset, oled light/contrast/brightness alapon (50/100/50))
(Arra is jo a pattern, hogy kideruljon, van e tokeletes fewketed DV-vel, 1dlut problemak pl vilagit a pattern kozepe, stb.) -
djpundro
aktív tag
Na most megsem minden ugyanaz nalad ,mivel te hub ot hasznalsz es nem egy OTG kabellal dugod össze ,hanem sima usb hosszabitokabellel .
Nalad igy van
Na okes ,most nalad igy jo ,de engem erdekel masnal is ,söt nalad ha meglesz OTG kabeled ,avval kell kiprobalnbod ,mert csak akkor 1 az egyben ugyanaz mind nalam .Igy azert nem relevans a proba .Alitolag az OTG kabellal kellene hogy menjen .
Közben a masik szobaban egy masik Fire Stick 4K an is kiprobaltam az OTG kabellal es Usb Stick en levö 140 es Video val es ugyanaz a jelenseg ,akadozik mind vegig .
-
kzkz
őstag
Hát én ezt így fordítottam:
"Ha a FireTV 4k saját beállítását nem állította Dolby Digital Plus értékre, akkor a kodi-ban minden PT le lesz tiltva"Rosszul értelmezem? Mert nekem ez azt mondja, hogy DD+ -ra kell állítani, különben a PT le lesz tiltva.
Ha DD+ -ra állítom a fireTV-t, akkor viszont nincs hang rendszerszinten.
-
gyűrű
Topikgazda
...a kodi fórumon írták hogy a firetv 4K stick csak 7.1 lpcm-be , vagy core 5.1-be küldi ki. Így viszont elveszik az Atmos/truehd és a DTS-X/dtshd object metadata. 11 csatornás rendszeren nem szól a 4 fenti sugárzó. Ez nálam így no go.. Ha valakinek van esetleg ellenkező tapasztalata, akkor azt szívesen olvasnám.
-
törölt tag
Megcsináltam a beállításokat, de passthrough-n is csak DTS jön át meg DD vagy DD+.
Pedig elvileg ez a fork pont azért van, hogy ez a funkció működjön rendesen.
Van ehhez tapasztalat, hogy kellene beállítani?
Gyorsabban működik, mint a médialejátszóm, nem lenne rossz helyette is ezt használni. -
djpundro
aktív tag
A multkori kijelenteseimert amiert kitiltast kaptam a Milyen asztali médialejátszót? topikban ,szeretnek elnezest kerni amiert olyan paraszt es amiert sertö szavakat is hasznaltam Dj Nice kolegamhoz .Igy egy nagy közönseg elött nem volt szep tölem .
Ezt jo lenne ha nem törölnetek le ,hogy többen is elolvassak .
Köszönöm es Bocsanat . -
azbest
félisten
ott van pedig, a "beginning of crash" szövegre keresve elő is ugrik, bár előtte látszik jobban pont, hogy mihez is van köze
E DatabaseUtils: Writing exception to parcel
E DatabaseUtils: java.lang.IllegalArgumentException: Missing the required column: type 08-28 E DatabaseUtils: at com.android.providers.tv.TvProvider.insertPreviewProgram(TvProvider.java:1505) 08-28
E DatabaseUtils: at com.android.providers.tv.TvProvider.insert(TvProvider.java:1389)Ez bizony az androidTv ajánlós sorába történő elem beszúrás. A firetv-n nem használják szerintem ezt semmire, de androidtv rendszeren a főképernyő így töltik fel azt. És úgy tűnik ezt törték el valamiért a firetv rendszerben, hiányzik a típus oszlop értéke az adatbázisba beíráskor. Bár azt nem tudom megmondani, hogy a hbogo app csinált valami szabálytalan hekket vagy általában eltört minden androidtv app firetv-n, ami ajánlóra próbálna infót kitenni.

-
gzoll
aktív tag
Hát, mára vége az akciónak, úgyhogy így jártam, majd megnézem mennyire lassú, de nincsenek nagy igényeim. Amúgy ez nem régi verzió, tavalyi modell, azért gondolom 2019-ben már tartott ott a technológia Amazonéknál, hogy nem egy használhatatlan kacatot dobtak piacra (több tesztet is olvastam az alap fire stickről, és mind pozitív volt)
-
kmarci25
veterán
Köszönöm!
Tényleg jobb, mint a "gyári". Váltja a frekvenciát is.
Kicsit a kodival is foglalkoztam, feltettem a netflix addont, meg az HBO go addont, hohy ott is meglegyen, illetve egy új keymap-et a stick irányítójához. Így Kodi alól váltja a frekit a netflix is és ugyanúgy 1080p-ben jön, mint a "gyári" appal.
-
chros
őstag
Koszi a valaszokat, a tied idotallobnak tunik. A kerdes mar csak az lesz, hogy kinabol mennyi ido alatt jonnenek meg a jelen korulmenyek kozott. Egyebkent az amazon hivatalos adaptere lenne.
Nos, meg is jott kozben a 4k stick, be is uzemeltem B8-al es Yamaha RX-A870 - el.
Az AVR-be dugtam, meg volt rajta pont 1 szabad HDCP 2.2 input. Igy is minden klappol, a TV taviranyitojaval lehet iranyitani.
Wifi 2.4 GHz-rol megy, igy ~20 Mbps-ot mertem az analiti appal. Ez Disney-hez eleg lenne, de ATV-hez mar sovany, ezert is preferalom a kabelt.
Mind Disney-vel es ATV-vel megy a DoVi.Ami erdekes, hogy nem valt kep frissitest a TV a tartalom alapjan (hidden LG feature-el ellenorizve), bar csak a fenti 2 ket appal es youtube-al neztem. A fo beallitas a menuben engedelyezve van.
1 kerdes hirtelen: be lehet allitani ugy, hogy a TV taviranyitoja tovabbra is mukodjon, de ne kapcsolja be/ki es valtson input-ot a TV-n/AVR-en? Ez most nyugnek tunik.
-
kmarci25
veterán
Megnéztem. Kodi fenn van, nem vált, pedig be van kapcsolva a funkció. A Rendszer menü alatt viszont az engedélyezési listában csak egy lehetőséget kínál fel, azt amit a stick Settings menüjében beállítottam: ha 1080p 50 Hz, akkor azt, ha 60 Hz-et, akkor pedig azt.
Ezt hogyan tudom megváltoztatni? -
tomigonzo
aktív tag
akkor remelem beakciozzak megint a sticket 29€re
)) kellenne vagy 3
ez szvsz nem tudom meg er e ennyit, egy echo dot van benne kb, szoval akciosan a stick meg a dot fele enyi mint ez, az ero meg mar hova, jelen rendszerekhez/szolgaltatasokhoz bosegesen eleg a stick tudasa, szvsz
-
lsebestyen
addikt
Neked is a 2019-es van (amin már van dedikált hangerő gomb)? Update is lefutott, utána sem jó, csináltam egy FR-t, semmi. Developer menüben be van kapcsolva az ADB, meg a 3rd party app is. "there is a problem parsing the package" a hibaüzenet. Olyan, mintha fel sem ismerné az apk fájlt, mert addig sem jut el, hogy engedélyezzem mihez férhet hozzá.
-
ttamas
tag
Én most próbáltam újra a Firetv3at, Kodi 18rc1-el, és a Mission.Impossible.Fallout.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN filmmel.
Tavaly mikor megjött, a hdr 4k filmekkel abszolút nem boldogult, folyamatosan szaggatott.
Ehhez képet most ezt az anyagot meglepően jól nyomta, váltotta az üzemmódot 4kra, a tv is írta hogy hdr az anyag, már csak 5 másodpercenként ugrott a kép, ami gondolom az miatt van, hogy a szinkron valahol megugrik, de ezt nem bírtam kideríteni hogy hol, fullhd felbontáson is ezt csinálta.
Én NAS-ról néztem, SMB1 protokollal, a firetv3 hoz anno rendeltem lan adaptert, igy nem kellett a wifit használni. 70 megabit körül volt a felhasznált sávszélesség a ftv feladatkezelője alapján. -
tomigonzo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Elektromos autók - motorok
- Hardverfogócska a kertben
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem is engedett tovább menni. Hiába megyek rá az agree-re.

gyűrű