- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
panoly
tag
válasz zsiga_667 #62208 üzenetére
Szia!
Mert sajnos nem voltam elég tudatos, és bénán tele van rakva a gépem kisebb vinyókkal. Sok átgondolást és melót igényelne, mivel a "biztonsági mentésem" is jelenleg úgy néz ki, hogy a gépben két vinyón tárolom a képeket, plusz egy külső 1 terrabájtoson.
Emellett videózom is (sőt inkább az a hobbi), a 4k képanyag szépen tölti is a vinyókat.Ennek ellenére a RAW-ok törlése azért is van, mert többnyire turi üzemmódban fotózom, mint itt is tettem, és mostanában a stratégia az, hogy az érdekesebb képeknek tartom meg a RAW-ját, ha később kedvet kapok játszani vele még. Csak akkor szoktam kidobni amúgy a sima egy kattos RAW-t is, ha kidolgoztam belőle a képet, vagy a JPEG motor által szolgáltatott mellett döntöttem.
Száz szónak is egy a vége, teljesen igazad van, egy 4 terrás vinyóval meg lenne oldva ez a kérdés, de a videós és a backup igény aspektus több tervezést/időt és pénzt igényelne.
Csak hogy fotós/videós vonalon maradjunk, mostanság csak ezeket nem veszem meg, pedig várólistán vannak :Pana G9 váz, jó minőségű variable ND, erősebb videókártya, speedboosteres sigma .
-
vakablak93
őstag
válasz zsiga_667 #61599 üzenetére
szia köszi a választ neked is, de máshonnan csináltam olyat is és őszintén szólva pont az nem teccett benne , a sok sötét dzsumbuj+kék+amit legjobban utálok a kiscsillaggá változó lámpák... -ezért gondoltam hogy megkérdem hogy is kéne ezt... szóval az lesz amint mondtatok, nekiállok megtanulni ezt a dolgot ps-ben.
És mégegyszer köszi. -
zsiga_667
tag
válasz zsiga_667 #61082 üzenetére
"Közkívánatra" kiegyenesítettem inkább a tengert az épületek helyett. Meg ha már megint a kezembe került a Lightroom, csak nem bírtam ki hogy ne változtassak rajta pár dolgot még. Visszavettem egy kicsit a naplementés lilás színekből, meg úgy általában a szaturációból.
[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
-
INTELligent
senior tag
válasz zsiga_667 #60967 üzenetére
Nem kell ahhoz AI, ezt a hagyományos képfeldolgozás is megtudja oldani (a félrefókuszált mondjuk nem értelmezhető algoritmikusan, mert azt azért ne akard, hogy a gép megmondja, hogy mire gondolt a költő, amikor fókuszált ).
Maga a fókusz (ami ugye implikálja az élességet), meg a legélesebb kép kiválasztható a kép gradienseinek - az intenzitás/szín változása - segítségével.De hogy on is legyek: én ezt úgy szoktam csinálni, hogy amikor nem erőltetem a dolgot, amikor megszáll az ihlet, nekilátok. Egy dolgot szoktam minél előbb megcsinálni, az pedig a képek kiválogatása.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
modulus
aktív tag
válasz zsiga_667 #60963 üzenetére
Én alig várom, hogy fotózás után hazaérjek és minél hamarabb nekilássak a kidolgozásnak. Nem gyűlik fel. De egyébként minden mással is így jár jobban az ember, ha minél hamarabb nekilát és folyamatosan csinálja.
Persze én eleve tudom mikor mit akarok fotózni, mi lesz belőle, nincsenek fölösleges kattintások. Ha mégis, mert a helyzet megkívánja, akkor azonnal törlöm az elkészülte után azokat, amik nem kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
válasz zsiga_667 #60855 üzenetére
Mi befizettünk egy "sivatagi" túrára, sofőrrel (helyi berber csóka volt..) szállással. Marrákesben vett fel minket egy sofőr és vitt ki a sivatagba majd vissza. 3 nap (ez volt a legrövidebb.)
Egyedül azt bántam, hogy nem 4 napot vettünk... (2. nap du. értünk ki másnap reggel meg vissza.. ). A sivatagban mázlink volt mert rukkola virágzásra és teveborjadzásra értünk ki.. rengeteg teve szabad tartásban..Gyáva népnek nincs hazája!
-
*Ropi*
félisten
válasz zsiga_667 #60779 üzenetére
Kívánom, hogy legyen igazad! Viszont a fotós ilyen esetben is hozzátehet pár olyan apró változtatást a beállításhoz, amitől az hihetővé válik és működik. Érdemes lenne Jerry Ghionis vagy Andras Schram portréit tanulmányozni: beállított képek annak ellenére, hogy nem látszanak annak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Ixion77
addikt
válasz zsiga_667 #60715 üzenetére
Ha akarod, betorzítod azt a részt hogy beférjen 1:1-be. A felhőkön úgysem látszik hogy torzítva vannak...
Szerintem mondjuk jó úgy is ahogy most van. Lehet persze módosítani 1:1-re, vagy épp pont nagyon nyújtott 3:1 arányra (az oldalakat levágva), de a kép minőségén különösebben nem fog változtatni. Vágd úgy ahogy neked tetszik."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
fattyu
veterán
válasz zsiga_667 #60491 üzenetére
értem amit mondasz csak a hivatásos nem jelenti hogy jó. lásd facebook meg a xy fotográfi oldalak egy jó része.
balhé meg abból is lesz
szóval az ellen nem véd.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
kovsol
titán
válasz zsiga_667 #60379 üzenetére
Ilyen manfrotto táskával szoktam utazni: [link]
A Befree állványom simán belefér az oldalsó zsebébe. Pont azt nem mutatják be a gyári oldalon, hogy direkt van egy tripod zsebje is.
Wizzair és ryanair kézi poggyásznak is megfelelő. Veszek prioritit és akkor két kézivel mehetek. Egyik ez a hátizsák az állvánnyal együtt, a másik meg egy kis gurulós bőrönd szokott lenni.Évente 3-4x szoktam repülni így.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Viszlát
addikt
válasz zsiga_667 #60343 üzenetére
Összehasonlíthatatlanul jobb így (legalábbis nekem jobban tetszik).
Az én tapasztalatom szerint az FF ritkán működik ennyire zsúfolt kompozíciónál, homogénebb környezetben inkább adja.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
t72killer
titán
válasz zsiga_667 #60284 üzenetére
Várjuk a további képeket, hajrá! Spamelés: nyilván a méterenként végiglőtt Saigon-i utcasorozattól besokallnánk, de minden 500-as sorozatból akad pár, ami technikai/feldolgozási vagy kompozíciós szempontból érdekes a fotós népnek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
rekid
addikt
válasz zsiga_667 #60056 üzenetére
Ezdef@sza.
A jobb oldali utolsó negyed nyugodtan levágható.Más:
Gyerekek ez a MM közönségdíjas kép kategória egy vicc. Kolléga is indult innen egy tök jó fotóval és a válogatásban is vannak király képek viszont van jó néhány (Pl. lovaglósok) ahol csak nézek, hogy ez miaf@sz instant shift+del..
Az egy vakuval megvillantott és így is alexpós csövesszakáll kép is WTF kategória...Gyáva népnek nincs hazája!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Tomb Raider Remastered I-III
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest