- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz mikrofon #59471 üzenetére
Ennek semmi köze a szexizmushoz. Láttam angliai ismeretterjesztő sorozatot, ahol az orvos nem nyúlt a hozzáforduló beteghez engedélykérés nélkül. Bezzeg nálunk, eléggé ráutaló magatartásnak vette a proktológus a csillagvizsgálójával, hogy beléptem a rendelőjébe... Lehet bennem van a hiba, de semmi különbséget nem látok a fotós és a modell kapcsolatában az 1000 fős vállalati portréfotózás és a glamour esetében. Előbbi esetben a fotósnak nehezebb a dolga ezredjére is jól csinálni, de most nem erről beszélünk.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz mikrofon #59464 üzenetére
Nem véletlen, hogy érintettként nem illik intézkedni. Van másik moderátor is, aki meg tudja ítélni, hogy ez megütötte-e a pihi szintet vagy sem. Szerintem sem kellene hagyni, hogy a személyeskedés és ez a stílus legyen az uralkodó.
(#59465) mikrofon: Nem olyan rég megkértem egy kedves fotós ismerősömet, hogy csináljon rólam egy portrét. Mondta, hogy miként tartsam a kezem. Miután látta, hogy nem jött át a kérésének lényege, hozzám lépett és megkérdezte, hogy megigazíthatja-e a kezem. Olyan természetesen, mint ahogy az asszisztensének mondta, hogy kicsit tartsa más szögben a derítőlapot. Valahogy így kell csinálni. Nincs engedély nélküli érintés. Amíg nem tapasztalod meg a két bánásmód közti különbséget fel sem tűnik, pedig ég és föld. Arról nem is beszélve, hogy ha a modell nehezményezi az érintést, akkor onnantól kezdve meg van b*szva az egész fotózás, ha egyáltalán folytatódik.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #59465 üzenetére
Ja, azt néztem én is, hogy szegény csajnak majdnem letörte a lábfejét. Ez minden volt, csak tapizás, meg erotikus közeledés nem.
Szerintem már írtam itt is, de akkor mégegyszer: Csak névileg vagyok moderátor, megmaradtam arcképesnek, csak valami GDPR őrület miatt kellett mindenkit "átnevezni". Ettől függetlenül persze ha olyan a helyzet, akkor lépni kell. Ha tovább folytatódik a sztori, akkor lépek is, de magamat is figyelmeztetem, mert valóban nem kellene ennyire belemásznom a témába. Főleg, hogy a múltat ismerve nem sok értelme van.
Reméljük, megáll itt a történet, és a topik is visszatér a pár hónapja, 1-2 éve tapasztalt, normális, hasznos, pörgős mederbe.
(#59466) Speeedfire:
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59358 üzenetére
ezért nem csinálok már honlapokat, mert komoly jogi háttér kell hozzá, a szoftveres mellett is hogy agybaj. ha gizike küld nekem egy emailt a kapcsolati formon keresztül akkor az személyes adat, mert név+email tehát azonosítható.a honlapon belül nekem bizonyítanom kell hogy mikor,hol és hogyan használom fel. amikor ír nekem hogy töröljem az oldalról, akkor meg kell mutatnom hogy mikor és hol szerepelt és törölnem kell visszamenőleg is az archivumokból. de a reagálásra van 30napom...
Azaz, a kormány - és az adatvédelmi hatóság is - úgy áll hozzá a dologhoz, hogy a nagy adatkezelő multik (ilyen lehet a Google vagy a Facebook pl) esetében kell keménykedni, a kisebb és hazai cégek esetében pedig elég figyelmeztetni, ha valami nem stimmel az adatkezelésekkel.
ha valakit lefotózol az engedélye nélkül, akkor a képmásával élsz vissza. amit polgári peres úton érvényesíthet, ezért kell a rendőr hogy téged azonosítson és kizárja azt hogy nem történt szabálysértés/bűncselekmény.
a rendőr nem semmisíthet meg bizonyítékot, ez volt a kiinduló probléma. ő nem törölhet semmit még ha jóskapista kéri is azt. nem arckép, képmás...
de hogy legyen gdpr is, megnézném amúgy hogy hány embernek van itt hozzájárulási nyilatkozata a modelleitől..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59356 üzenetére
"Abban az esetben, ha a fényképfelvétel készítője a cselekményével szabálysértést vagy bűncselekményt valósít meg"
mond meg nekem hogy mikor szabálysértés/bűncselekmény az hogy én lefotózok valakit közterületen, tegyük fel egy tüntetésen vagy rendezvényen? mert csakis akkor intézkedhet a rendőr hogy bevisz,lefoglal,stbstb.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59350 üzenetére
megkérhet, de nem kényszeríthet a törlésre.
hívjon rendőrt, aki felveszi az adatokat, majd mehet a polgári per.
de ez már szélsőség. mert ha odajön jóskapistabepacalozvapálinkázva akkor persze letörlöm (elevelesefotózom) vagy rámír valaki hogy szedjem már eztmegaztle akkor leszedem. mert a fotós húzza mindig a rövidebbet egy ilyen perben.
akkor érdekes ez ha vmi olyan történik amikor pölö rendőri túlkapás van vagy valakit lefotózol aki verekszik,lop,stbstb. tehát van súlya,közérdek,bizonyítasz valamit.
nadeamibaromság: gyulán odajött hozzám a nénike hogy töröljem már le a képeket amiket csináltam az előbb a lányomról, mert ő ott volt a háttérben....minek ment oda csókolom ha látta hogy fotózok! elkezdett krvaanyázni hogy csak pislogtunk, mentünk is gyorsan odébb közben hajtogattam a lányomnak hogy a néniöregmárésnembírjaameleget!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59348 üzenetére
gdpr itt a lényegen nem változtat: rendőr nem kötelezhet arra, hogy töröld a képet, bizti őr meg pláne nem.
ez a lényege a cikknek.
írt már fotós ezügyben a naih-nak[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59330 üzenetére
elég bonyi.
pölö fesztiválon backben nem szeretik ha a fotósok befotóznak hátra...ha színpadon áll és megy a műsor az oké, mert közszereplés,de ott hátul az már magánszféra. de ha látja hogy fotózol és nem szól, akkor az egyértelmű beleegyezésnek számít. a linken ott a balatonsoundszigetászf-e abban elég komlyan kifejtik hogy milyen kép és hogyan mehet ki...de érzékeny dolog ez."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59328 üzenetére
közszereplőt lehet nevesíteni, de magánszemélyt már nem.
a visszavonás attól függ hogy mi van a jegyen és a fotós kinek fotózik, ha szabadúszó akkor neki eshetnek. de ha az aki a jegyet kiadta akkor nehéz ügy...
pölö:fotózás egy fesztiválon[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #59212 üzenetére
(#59212) mikrofon: Köszi! Split toningoltam egy picit. Ezáltal a zöld is kicsit más lett, mint élőben, de azért annyira nem akartam elrugaszkodni a valóságtól. A második nem nagy szám, ahogy írod. Ott igazából csak egy átlós csík húzást akartam meglőni.
(#59213) Muerte68: Szintén köszi! Az a fűcsomós sem egy hű, csak gondoltam, teszek be egy kis minimált is, meg szép zőőőd ez is.
(#59214) itouchfan: Thx! A 4-es nekem is bejön. Még épp el tudtam kapni a kissrácot, aztán rohant is az apjához, hogy FÉNYKÉPEZIK! Úristen!
A 7-esen látható szeplős, vörös leányzót el kell kapnom (majd még pár további képre,) valami nyugodtabb helyen. Nagyon durván fotógén a csaj. Ezen a képen is látszik, de a sorozatban volt még pár másik is. Csak azokon meg mindig volt valami zavaró dolog a látótérben, bárhogy is mozogtam. Így is vért izzadtam, mire összehoztam egy olyan képet, amin nincs sok feleslegesen belógó cucc.
De az 1-esen látható fotós kollegina is nagyon ott van a szeren, csak máshogyan.
(#59216) rekid: Köci! Riport/street? Mikoooooooor, bakker? Meg itt Szombathelyen hamar elfogynának a témák is. El kéne költöznöm a 'csába innen New York-ba, vagy valami hasonló helyre.
(#59217) PuMbA: Szenved bizony, meg én is az utómunkával. Mondjuk sokszor nem is megfelelően használom a gépet és az obit a nagy kapkodásban. Pl. egy csomószor simán lemehetnék záridőben 1-2 FÉ-t, a stabi úgyis megfogja, és akkor legalább kevesebb zajom lenne. Még alakul a legjobb, legideálisabb workflow.
De hiába no, a kevés fény + MFT szenzor + sötét tele nem túl jó kombináció. De most ez lesz még egy jó darabig. Gondoltam rá, hogy kiviszem a 42.5mm f/1.7-et, ott már lenne fényerőm, de egyszerűen rövid lenne a legtöbb esetben. A 35-100mm f/2.8 ugrik még be párszor, hogy lehet, hogy jó lenne nekem meccsekre. De az ekv. 200-as vége nem túl hosszú, meg drága is, mint állat (az Oly 40-150 meg olyan, mintha két tégla lenne a gépre csavarva). A 100-300 II a másik, amin filózok, de az megint f/4-5.6, meg akkor tényleg két vázzal kéne nyomnom, mert a 100-as indulóba sok minden nem férne bele.
Jó, tudom, nyargaljak át FF-re, aztán tolhatom az ISO-t az egekbe. Oké, lehet, hogy egy idő után meg is fogom lépni, de mostanában biztos nem, amennyibe kerülne. Meg ott a hosszú telét megfizetni, hááát...
(#59215) seven7: Kegyetlen helyek. Most utállak nagyon. Vagy a múltkor is Téged utáltalak?
Amúgy tetszenek a színek. Az első kettő fekvőben sokkal jobb lenne. A harmadik nem rossz. A negyedik nagyon szuper hangulatkép, de szerintem szűk egy kicsit. Az ötödiknek meg egy pici hiányzik a tetejéből nekem. Ja, és egy csomószor az az érzésem, hogy nem jók a képarányaid. Ahol 16:9 van, ott inkább 3:2 kéne, és néha fordítva. Tájképeknél az álló meg ritkán, és csak nagyon indokolt esetben néz ki jól (szerintem).
Azt a rohadt, most látom, mennyit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz mikrofon #59097 üzenetére
Mondjuk ez azért kicsit más tészta.. Az egész story az analóg világ egy trükkjének digitális megoldásáról szól, nem pedig az elért művészi fotókról és azok értékéről.
Ha ide jönne egy kezdő és bemondaná, hogy srácok ezen törtem a fejem és ezt értem el még meg is tapsolnám, de nem azért mert micsoda szép képet csinált egy csonkolt bokájú lányról egy lóval.Gyáva népnek nincs hazája!
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59084 üzenetére
oázisnál prémium kalibrált monitorom van. újságnak, nyomdáknak jók, csak nektek nem...
na de akkor kinél van a hiba?!
de nyugodtan oktass ki hogy milyen a stlíusom...
mindenesetre én nagyon jól szórakozom ezeken a kommenteken!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz mikrofon #59082 üzenetére
te még mindíg itt tartasz?! nem csak szerintem volt rossz a szín amúgy, de ez most mindegy...
amúgy idézhetnél teljesen is..."szándékosan" májbetegre rángatta el a színeket...érted? szááándééékosssan...
a példa kedvéért direkt auto wb-t engedtem rá egy szaros jpegre és még az is jobb színeket csinált!
(azt ugye te se gondolod komolyan hogy félpercnél több időt szánok egy nézdmármeghogyszaraszínekképre)
lehet itt lelkizni, meg finomkodni, simogatni az amatőrök buksiját. de abból nem fognak tanulni semmit, mert az önérzetűk mindenki felett áll és senkire nem hallgatnak.
ha telibeszarozom (hozzáteszem hogy lenne rá alap) azzal ő nem lesz előrébb.
így lehet tanulni, buksi simogatással megreked egy szinten.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz mikrofon #58944 üzenetére
Én először azt írnám be, hogy "portrait shooting tips for beginners" vagy "how to take good natural light portraits".
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #58904 üzenetére
Na ezaz. Meg némi szerkesztést is lehetett vele csinálni.
Anno nekem még 5 vagy 8mpx rémlik. Azóta rakok mindent ide fel. Igaz nem a legjobb. De ugye megmarad a fotó, bármi legyen is.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #58901 üzenetére
Akkor egy csicska sz*r lett a google sync.
Komolyan vissza sírom, mikor a picasa volt....
És a durva, hogy hiába vagyok Google One előfizető, így sem tudnak megoldást adni a napi több órás sync-re.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #57185 üzenetére
Én sok helyen pedig azt olvasom, hogy kb 3-4-el kell beszorozni a vaku kulcsszámot. De meg kell nézni, hogy 1/1 fény mellett mennyi expot kell korrigálni. Fotós topicban is beszéltük, hogy studió vakunak 300-400ws felett van értelme.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #57180 üzenetére
Néztem már az ad200-ast, de drága. Kb ugyan annyit tud fényerőben, mint egy 65-ös vaku. Csak több minden van hozzá, meg nagy akku. Valószínűleg hobbi szinten marad a sima vaku.
Az a baj, hogy nagyon nem tudok mit tenni az állvány alljára. Ezeken már én is agyaltam. Ki szoktam húzni a legszélesebbre az állványt, és rárakok valami nehezéket. Plusz egy ember lenne a legjobb.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #56078 üzenetére
Ezek mind visszaköltözés utáni számok, tehát az elmúlt bő egy év az új, szombathelyi stadionban. A befogadóképesség 8 ezer párszáz fő. Ezt három alkalommal majdnem sikerült kimaxolni. De múlt ősszel és idén tavasszal sokszor volt 5-6 ezer néző is, nem is annyira kiemelt csapatok ellen, és ezek mind végig a kiesés elől menekülve.
Olyankor írtam sok helyre azt (szerintem teljesen jogosan), hogy kicsi stadiont építettek ide, mert ha egyszer netán a dobogóért mennénk, akkor sokan kint maradnának. Az meg aztán gyönyörűen venné ki magát a most épült, 16 milliárdos sportkomplexum mellett.
A régi Rohonci úti stadionban egy becsült 20 ezer fő a nézőcsúcs, de sokszor volt 10-12 ezer is, főleg nagy riválisok ellen, mint a ZTE, Fradi, Lombard. Hát, azok még más idők voltak. De igény az most is lenne a focira. Hálás a helyi közönség, és elég kitartó is. De sajnos most ismét egy elég erős mélyponton vagyunk.
Ja, és csak viszonyítás képpen: A fél NBI örülne az 1200-nak is. Ilyen ez a(z államilag eltartott) magyar foci.
Na, befejezem az offolást. Hozzatok képeket.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz mikrofon #55991 üzenetére
járok OKJ-s képzésre, és a külső gyakorlat keretein belül jött ez össze.
na hát a retus az más, kicsit újra kellett gondolni, de elég macerás, sok a részlet, nem tudsz úgy mosni, mert csúnya lesz. Ezen van némi retus - de csak minimal
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
i-sti
senior tag
válasz mikrofon #55781 üzenetére
[White Balance Card - The Secret To Perfect Colors In Your Photos]
Így gondoltad?
Edit:
Egy ilyen jó lenne?
[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz mikrofon #54936 üzenetére
Köszi!
(#54938) marcitp: ezek lettek díjazva. Van egy kicsit nagyobb válogatás is, vándorkiállításként körbe fog járni a környék ismertebb idegenforgalmi helyein (Fülek, Ipolytarnóc stb.).
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #54927 üzenetére
Szerintem így, ekkorában tök jó az a kilátó a sarokban. Mondjuk úgy ütne igazán, ha lenne ott egy, a várost szemlélő ember is (titkosan/cselesen megvilágítva).
(#54926) mikrofon:
(#54925) marcitp: Arra hát. Írhatsz az esti sörről is, de a képekre ígérted.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mikrofon #54905 üzenetére
Sajnos a kilátót nem igazán tudtam lehagyni ebből a szögből, mert ha odébb mentem ott meg tele volt ággal az egész. Ha meg levágom a kilátót akkor a hidat is csonkolni kellene.
Készült természetesen több szögből is készült kép, meg a helyzetemet is többször módosítottam. Most elsőre ez fogott meg, de majd kidolgozok még többet is.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
negyedes
addikt
válasz mikrofon #54899 üzenetére
sajnos igen, nem kifogasokat keresek, csak tenyek. amikor elkeztem ezt a fotozast mint hobbit nem tudtam hogy ilyen nehez lesz ezzel a szintevesztesel.
a szemuveget en valasztottam 1 eve, IT-s kent 8-10 orat nezem a monitort szoval kell a szures es a fenytompitas is.
meg keresek megoldast ezekre, tok FF-re sem ternek at. a kepeket atnezte baratnom, de mivel rola keszultek, eleg szubjektiv lett a velemenye.elsore is beszervek egy greycardot vagy hasznalom a fotostaska belsejet.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Csari93
aktív tag
válasz mikrofon #54898 üzenetére
Igazad van, értem.. Több színtévesztő van a családomban, tudom hogy nehéz az árnyalatok kérdése. Így valóban előfordulhat, hogy nem is látja a különbséget. Akkor sajnos csak olyan ötletem van, hogy pipetta, vagy megmutatni a kidolgozott képeket egy fotózásban jártas embernek.
www.flickr.com/csari
-
-
m3ss
veterán
válasz mikrofon #54749 üzenetére
"Előző véleményekkel ellentétben szerintem jó a retus. Szerintem mindaddig jó, amíg a bór NEM teljesen sima , tehát látszik a struktúrája és felismerhető, hogy az bőr és nem egy sima felület. Egy portrénál pont erre van szükség, ez kell a női önérzetnek és szépségtudatnak, persze kell a férfiaknak is, főleg ha modell Az már szerintem határ eset, amikor valakinek van egy saját, egyedi bőrhibája (anyajegy, sérülés nyom, heg...) és az kerül kiretusálásra..."
+1. nekem a keppel sincs bajom.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fattyu
veterán
válasz mikrofon #54682 üzenetére
de ez nem jó. félbevágott híd. nincs téma. nincs kompozíció. se nem elég szűk hogy valami legyen a téma, se nem elég tág hogy táj legyen. vagy ha volt cél és elképzelés mögötte akkor nyilvánvalóan átadni nem sikerült.
rossz időpontban is készült ócska direkt fények mellett.
az egyetlen érdekes a képen hogy jé de szépen látszik az undorító szmog amit szívunk.
ez kifejtve a véleményem.
amit röviden egy billentyűkombóval is ki tudtam volna fejezni ami összekötődött a nevemmel.
de így talán van benne értelmezhető kritika és nem olyan bántó.
persze ez is csak egy vélemény mert van akinek tetszik.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
lofagi
addikt
válasz mikrofon #54682 üzenetére
Laikusként nekem nagyon bejön a kép, kicsit talán effecteznék rajta valamit. Tetszik,hogy van előtér, közép és háttér. A fák nagyot dobnak a képen, s a hidat is jobban kiemelik. Egy-két darut ha lehetne eltűntetnék, de szép éles a kép, részleteknél sem mosódik el. Mégegyszer mondom, laikusként, nekem tetszik a kép. Ha ez számít valamit. :] Esetleg valami felhőket bemontíroznék, hogy érdekesebb legyen az ég. :]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
toyone
őstag
válasz mikrofon #54570 üzenetére
Túl lelkes vagyok ezekkel kapcsolatban. Szóval tetszett. Nem tudnám a Sonydhoz hasonlítani mert egyikkel sincs hosszútávú tapasztalatom.
Natív obi nem volt csak adapterezett megoldás. Nekem korábban is a 85mm tetszett így azzal próbáltam ki. Szenvedős volt az eleje mert nem akart élőképet mutatni az EVF stúdióban,vakuval. Es a kiállítók se tudtak segíteni, de aztán csak meglett az opció. Meglepett mert 1-re mentem és odáig eszerint senki nem próbálta ki bent. Pedig elég jó fej és csinos lányt lehetett fényképezni.
A Z7 kevésbé tetszett múltkor. Ennek jobban tetszett a fogása, és a menüvel is meg lehetett barátkozni. De releváns infom kevés van.
Nem akarok nagyon Offolni, ezért itt a kép amit vele csináltam [link]Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
m3ss
veterán
válasz mikrofon #54134 üzenetére
van, de cegek gondolom nem egyesevel vasarolgatjak, van egy szerzodesuk es havonta bizonyos osszegert hasznalhatnak x kepet.
amugy sajnos a fotos eleg keveset kap meg ebbol, 10-20%-ot? ha van fent sok keped akkor azert nem rossz, de nem fog az ember meggazdagodni belole sztem havi 5-10e huf jon nekem 18x feltoltott keppel. bar baromi regiek, megint el kellene kezdenem toltogetnem. viszont miutan feltoltod mar nincs vele plusz munka..csak ha felismerheto a modell vagy a helyszin a kepen akkor release formokat kell kitolteni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
marcitp
őstag
válasz mikrofon #53690 üzenetére
Hááát.....
egyik sem így nézett ki....
egyszerűen muszáj. Fontosak a színek, az utóbbi időben nagyon.
Rossz színek tönkreteszik a képet, a hangulatot, elrontják az élményt.
Harmónia/diszharmónia - nem tudom miért van ez most ennyire - kell, és hiányzik, ha nincs meg.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
torzo
őstag
válasz mikrofon #53370 üzenetére
Barátom, nekem ne méltatlankodj! Úgy fotózol, ahogy a kedved tartja. Aztán vagy tetszik sokaknak vagy nem.
Állatot, embert úgy kell/érdemes fotózni, hogy az jellemző legyen!
Persze, ha a pillanat olyan nagyszerű, lehet kompromisszumot kötni.
A fotód nem ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz mikrofon #53347 üzenetére
Telóról nem látszik amit kérdeztél, de nézd már meg lègyszi úgyis, hogy nem középen vannak, hanem úgy, mint az eredetin.
na látom gépen. Aurásodnak a lovak. Nekem az előző, szolídabb jobban tetszett, max egy picit több sötétet a földre, meg egy nagyon kicsi kontrasztot az égre. Sztem nagyon jó volt, hogy a zivatar csak megjelent az előzőn, és nem volt ennyire direkt. Volt egy kis csemege a képen ami el lehetett időzni, így meg amolyan rögötn kiveri a szemet. Persze szubjektív.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #53343 üzenetére
(#53344) Fandango és (#53345) marcitp köszi!
Húztam még rajta és lentebb helyeztem a témát. Kicsit szelektíven változtattam, hogy az ég ne legyen világosabb, sőt... Így jobban kijött, hogy egy felhő volt mögöttük. Kérdés hogy ez így jobb vagy világosabb éggel?[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz mikrofon #53323 üzenetére
Ha az ember szereti a természeti értékeket, akkor nagyon jó a Zselic, és vagyok olyan szerencsés, hogy ott lakok
Amúgy esküvőn voltam ezen a helyen, ehhez képest az emberek nem képesek normálisan felöltözni se esküvőre, se temetésre. A kedvencem a temetésről az, aki S65 AMG-vel jön és fekete mackónadrágot vesz fel, esküvőn meg képesek neon narancssárga kosaras cipőt, kihipózott pólóval felvenni...
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
vond
MODERÁTOR
válasz mikrofon #52090 üzenetére
Hát, ha fizetős lesz ezért a szolgáltatásért, akkor találok valami más megoldást, pl. Google Drive/Photos, vagy csak simán péhá tárhely. Vagy használom a saját tárhelyemet + saját domain-t, ha már egyszer úgyis van, más dolgok miatt. Persze, jó lenne, ha maradna minden a flikörön, de nem fogom telesírni a párnámat, amiért le akarnak húzni.
-
marcitp
őstag
válasz mikrofon #51423 üzenetére
Itt egy ilyen eksön (érdekességképpen), azt hiszem mutattam már
-
randras_83
addikt
válasz mikrofon #51326 üzenetére
A kéz az tudatos volt, pont amiatt hogy zavart a nadrág, mégha nem is állt össze ennyire mint ahogy leírtad. Remélem next time már lazább lesz.
Más, valakinek van tippje egy jó fotós helyszínre Pesten ahol nincs nagy zsizsi és viszonylag om a környezet. Holnap megyek egy másik lánnyal de már unom a Citadella, Varkert, Bálna és ehhez hasonló helyeket? Hm?
https://www.flickr.com/randras83/
-
Terapeuta
őstag
válasz mikrofon #51307 üzenetére
"Rémisztő", amit ezek a vázstabik művelnek. Meglepődtem, amikor az 1s képem tűéles lett (Oly). Próbáltam több másodperccel is, és inkább az volt a gondom, hogy az exponálás alatt nem látom a keresőben a képet és így vakon kell tartani stabilan a gépet.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Csari93
aktív tag
válasz mikrofon #51199 üzenetére
A sávos hátterek csak a weboldal leméretezése miatt vannak, én is láttam, megnyitva őket nincsen gond (legalábbis én egyet néztem, az megnyitva teljesen OK volt). A vágással (meg a többivel) egyetértek veletek, nekem sem jön át a fejtető nélküli sztori.
Jöhetnek az iskolások, 123156416541684. !
www.flickr.com/csari
-
Mirman
őstag
válasz mikrofon #51199 üzenetére
Esküszöm megfordult a fejemben hogy nálam látszik csak a sötét hatteres portrekon a koncentrikus körök.
Amúgy az hogy nincs rajta a feje bubja az szándékos. Nézz meg egy Peter Hurley videót mindenhol ezt nyomja hogy az nem kell oda, mindenki tudja hogy nem ott van vége a fejednek. De egyetértek hogy ez nem feltétlenül jó .
-
marcitp
őstag
válasz mikrofon #51187 üzenetére
Egy dologban nyugodtan "felnézhetsz rá", pontosabban érdemem megnézni a videót, amit én is kiemeltem.
Kapcsolatteremtés, oldás fotó előtt, a "modell" mit szeretne láttatni és milyennek látszik. Sok jó portré elvérzik ebben a topikban is egyszerűen a fotós-modell kapcsolaton, ami le is jön a képről (hiába k..va jó az technikailag, meg a fények meg stb) ez fontos. Voltak értelmes gondolatok a videóban. Ez a műfaj meg - úgy tűnik - ilyen és kész. Nem igényel sok fotós tálentumot, nekem sem tetszik, de absz. nem is fikáznám, úgy tűnik, igény van rá. Ennyi. Valamit elért, jó a PR, kap érte pénzt, lehet utánacsinálni. Ne érts félre, nem istenítem, csak az efféle hozzáállás, ami jön kapásból negatív, az nem tetszik sok esetben. Nem fotóművészeknek fotóz, elég célterületen mozog, oszt joccak. Nem nekünk kell, hogy tetszen a munkája, de ha van pár mondata ami jó, azt érdemes beépíteni a sajátba.
Nem neveznélek különcnek amiért nem tetszik, ez nem fotóművészet, elég érdekes, célorientált oldalhajtása ez a portrénak. UFF.[ Szerkesztve ]
-
-
topikk
senior tag
válasz mikrofon #51187 üzenetére
Off:
Szerintem jók a képek, bár ez nem biztos hogy irányadó
Két volt kollégámat is felfedeztem a képek illetve videók között, szerintem működik a modell. Az egyik videóban azt is említi, hogy egyik hónapban hatszor annyit keresett mint közgazdászként amikor még csak hobbifotós volt. És kétségtelenül jól marketingeli magát ezekkel a videókkal.
On:
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz mikrofon #50849 üzenetére
Igen, ez csak azért vicces mert amikor készült a célom az volt, hogy csillagokat fotózzak, persze azt az apróságot nem vettem figyelembe, hogy nem teliholdkor kellene próbálkoznom... de akkor mentem amikor ráértem
xXxian: 30 mp volt a záridő (iso 3200 17mm).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
topikk
senior tag
válasz mikrofon #50715 üzenetére
Hat igen, a PanaLeica obik is nagyon jok es sajnos par funkcio nem mukodik oda - vissza a ket gyarto kozott (fokent a dual IS). Az E-M1 messze kielegiti az igenyeimet, par evig meg kiszolgal remelem. A legfontosabb, hogy szeretem hasznalni, amig ez megvan nem kell mas.
-
copass
veterán
válasz mikrofon #50584 üzenetére
mi ez a baromság ekvivalenciaháborúról?
azért mert te milces vagy, a lényeg ugyanaz marad. de le is van írva fentebb...
mindenki tudja értelmezni, csak te nem...
a témához pedig kapcsolódik, még ugyancsak.
nem vagy topikgazda!
szóval nem kéne beszólni hogy mit válaszoljak egy feltett kérdésre. mit kezdjek el és mit nem...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest