- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vihartigris
őstag
-
Grillo
őstag
válasz racskobalazs #62996 üzenetére
Zöld küllő. Jó a pillanat, de szerintem a kivágáson még dolgozz, valamint a színeken is állítanék kicsit.
-
Lassú Víz
addikt
válasz racskobalazs #62996 üzenetére
Mi volt a célod a kép jobb alsó sarkában lévő kiégett területtel?
Még egy kérdés, összefoglalót olvastad?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
racskobalazs
senior tag
Fakopáncs indul kajáért [link]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
gorgo
őstag
válasz vihartigris #62993 üzenetére
Élő példány volt, inkább örültem hogy nem mozog! Ha valami szép modellt találok az úton, lehet őt beállítom .
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topic
Két napja sikerült egy bridge gépet szereznem (lumix fz82), így telefon után valami ég és föld a különbség. Egyelőre pár képet csináltam vele, Flickr: link. Nekem nagyon tetszik, elsőre, viszont eléggé vegyes eredmények vannak, a gép kezelését is ismernem kell még bőven. Nagyrészt állatokat szeretnék majd fotózni vele (mint látszik). Nagyon szívesen fogadnék tanácsokat, hogy esetleg milyen felszerelés kell még, mit érné meg mindenképp beszerezni hozzá (állvány van), vagy ilyen típusú képekhez milyen beállításokat lehetne használni.Előre is köszönöm :)
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Balinov
titán
Meghoztatok a kedvemet kepelni!
Kis seta par hettel ezelottrol. Egyre jobban tetszik ez az O75-300. Jo fenyeknel egeszen meglepoen jo (csak ne remegne a kezem annyira)
Katt a linkre tovabbi par kepert
udv
B[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Ironizer
tag
válasz Fandango #62984 üzenetére
A felhőket nézzétek, az elsőn szinte leesnek a képről, olyan darabosak, nagyon műnek tűnnek, erre mondtam, hogy túlment a kontraszt, meg a details, de a kép többi részén is látszik, meg az egész olyan harsány, túlszaturált, giccses. Ez zavart benne a leginkább, ebből a szempontból szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb az újabb. A szín az olyan amilyen, így utólag nézve talán nekem is kicsit sok a zöld, de a fentebb írtak miatt nem ez a lényeg, mint írtam, összességében nézve nekem sem jön be, mint kép.
-
rekid
addikt
-
copass
veterán
-
deny330
aktív tag
válasz copass #62976 üzenetére
Érdekes, mert portréknál mindig leveszem a clarytit, hogy a bőrnek ne csapjon oda - a fenti képeken konkrétan -20 az érték. Az obi háttérkezelésére tudok gondolni inkább, ami ezt a hatást kiválhatta - bár kövezzetek meg, de nekem bejön. Egyébként egy Vivitar 35mm F1.9-el lett fotózva, persze nyitott rekeszen.
-
vihartigris
őstag
válasz vihartigris #62977 üzenetére
Srácok!
Perspektíva korrekcióra milyen programot használtok Lightroomon kívül?Nem magamnak akartam válaszolni, hanem új hozzászólást akartam.
[ Szerkesztve ]
bármi reciproka a semmi
-
deny330
aktív tag
Bedobnék ide egy kérdést utómunkával kapcsolatban, ha nem bánjátok.
Szóval adott ez a kép: [kép] A bal oldalit elsőnek csináltam, de a túlzott sárgásság nem tetszett, tekintve, hogy tavasz van, nem ősz. Megkérdeztem csak kíváncsiságból pár ismerőst, többségük a sárgás növényzetűre szavazott, de őszintén szólva akkor sem vagyok meggyőzve - kicsit túlzottan is "instagramos." Nektek mi a véleményetek? Esetleg más észrevétel a képpel / utómunkával kapcsolatban? -
Ironizer
tag
Kíváncsiságból újra-szerkesztettem egy tavaly szeptemberi képemet, ami nem sokkal a fényképező vásárlásom után készült, szóval ultra-kezdő koromban. Elég erős a különbség a két kép között. Anno kicsit megcsúszott a details meg a contrast csúszka, és bár már akkor sem tetszett a végeredmény igazán, de nem tudtam igazán vele mit kezdeni. Igazából így sem lett túl erős kép, de azért szerintem fényévekkel jobb.
Régi:
Új:
-
kovsol
titán
Manual fókuszt szoktam használni a makró obival ha ennyire közeli már a téma, mert ez egy Canon bajonettes objektív MC11-el felrakva, és ha nagyon közeli témánál nem a legmegbízhatóbb az AF.
Ez inkább csak olyan vakut tesztelgettem makrózáshoz kép, aztán leszakadt az ég pont, de megtetszett valahogy, így nem kukáztam.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
rekid
addikt
Akkor fussunk ennek neki még egyszer.
"Automatikusan a közepén keresem a fókuszt a jobb középső virágon ami már pont életlen finoman a DOF miatt."
Ezt nem az álmos könyvek írják hanem ránézek a képre és életlennek tűnik emiatt elvonja a figyelmem az éles részről, ami a ki nem nyílt virág rész. (Ahogy megkaptuk a választ a makro miatt.) Ha a teljes jobb száron lévő rész (3 virág és a ki nem nyíltak éles lenne, teljesen más lenne a kép. ehhez kellett volna a focus stack, mitán már így is f13 a kép. )
Nem írtam sehol, hogy egy képen középen kell lennie a fókusznak...
Gyáva népnek nincs hazája!
-
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
gorgo
őstag
"Automatikusan a közepén keresem a fókuszt".
Ezt az álmoskönyvek mondják, hogy szigorúan középen kell keresni a fókuszt? Egyfelől már azt sem értem, hogy "keresem", amikor "látom" hogy hol éles... Szerintem jó helyen van a fókusz, számomra nem zavaró, sőt, ha középen lenne a fókusz gyengébb lenne a kép, tehát a tudatos komponálás előnyös. Ami persze csak az én véleményem, de talán más is gondolja még így. Nem is ezért szóltam hozzá, hanem az "automatikusan" az ami igazán zavaró, ezt a topikot nagyon sokan olvassák, nehogy azt szűrjék le, hogy automatikusan középre kell tenni a fókuszt, hanem bárhová tehető, amit a téma megkíván."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
rekid
addikt
-
papaya
senior tag
válasz BigBlackDog #62950 üzenetére
Szia. A képen nincs igazán meg mi a téma. Alul,közép mellett jobbra elhúzza a szememet sáros keréknyom, túl sok az ég, túl sok a csúcsfény. Keress témát, ne csak kattints kirándulás közben, ha kitartó vagy előbb- utóbb rááll a szemed.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék némi kirtikát, véleményt kérni az alábbi képre. Az üveggel (Tokina 11-16 DX II) egyelőre még ismerkedés fázisában vagyunk, de eddig tetszik.
-
Ironizer
tag
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Olyan képszerkesztő / utómunka szoftvert keresek, ami relatív egyszerűen használható kezdők részére is, az sem baj ha magyar, de angollal is elvagyok ha nincs hozzá magyar nyelv. Főként hobbi célból van fotózgatok. Nem kell ingyenesnek lennie (khm... )
Előre is köszi!
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
rekid
addikt
válasz vihartigris #62939 üzenetére
Az elképzelés jó. (Pecás naplementés sziluett)
Viszont:
- A korlátok miatt elveszik a pecás, zavarók és kitakarják a fél embert.
- Ha sziluett akkor bátran húzd be az árnyékokat, a féligmeddig látszik valami nem jó mert automatikusan elkezded nézni pl a túlparti sötét füvet.
- Sok a kép teteje más képarány lenne jó.
Amit érdemes lett volna meglőni szvsz:
Kiállni a pecás mellé és a csatornát fotózni a visszaverődő nap fényével állóban 50-50 tükörben egy hosszabb záridővel, hogy patent fátyolos vized legyen lenn a fenti fátyolos felhőkkel.Hogy ne csak okoskodjak:
Ma picit játszottam az új obival. (Jóban leszünk.) Itt egy giccs a Tóth Árpád sétányról:
-
rekid
addikt
Köszi mindenkinek az észrevételt!
A kép kidolgozása "szándékosan" ilyen. Semmi köze a realitáshoz. Mostanság valahogy ehhez van hangulatom, majd elmúlik.
Ezek a képek valamelyik túrámon készültek ahol jellemzően 10-15 Kg van a hátamon (800-1200m szint és 15+ km gyaloglás) továbbá túrázni megyek társasággal miközben fotózok is. Ebből adódóan sokszor a legrosszabb fényviszonyok között kell képet lőnöm. (Pl. dél amikor a legrosszabb minden tekintetből a fény.) Ezeket a képeket akárhogy tekered a rossz időzítés miatt sohasem lesz a pofaleszakadós egy "naturális" utómunkával.
Ha mázlim van olyan helyen van a szállás ahol a panoráma is szép és ki tudok menni naplementében vagy napfelkeltében fotózni amikor igazán jó képet lehet lőni. (Feltéve ha felkelt az asszony.. )Elképzelés vs valóság.
-
addikt
válasz Fandango #62934 üzenetére
Ja, mintha a Mad Max beköltözött volna az Alpokba. Kiszáradt a fű is. Meg a házak mintha beégtek volna, pedig csak a csúszkák mentek nagyot.
Amúgy maga a kompozíció bejön, meg gondolom más színekkel nekem is tetszene. De ez ilyen, Instán valszeg kapnál érte egymillió lájkot vagy mi van ott.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Grillo
őstag
Szerintem túl sok, és teljesen irreálisak a színek.
Bocsánat, de leírok pár gondolatot ami felvetődik bennem, mindezt úgy, hogy rohadtul nem tudok fotózni, utómunkázni meg mégkevésbé.
Olyan kicsit a sárga előtér, mintha ki lenne égve a növényzet. A kb lent középen lévő tarvágás (?) az egy fával szerintem külön jó téma lehetne, de így inkább zavaró.
A felhők jól néznek ki, de alig férnek a képbe, azokból látnék többet.
A lényeg, hogy én több kisebb jó témát látok bele a helyszínbe, ezen a képen egyszerűen túl sok minden van egyszerre, de semelyik nem tudja a többitől függetlenül megragadni a figyelmem. -
Ironizer
tag
válasz vihartigris #62929 üzenetére
Bocs.
Fandango, rekid: Köszi.
-
rekid
addikt
Eléggé handicap-es pano kép, a jobb széle full kontrasztalan szembefényes paca totál elmászott színekkel, nem egyszerű normál képpé varázsolni sem hát még megtekerni kicsit. (A legrosszabb fényeknél lőttem.) Tegnap már röhögtem magamon meg a küzdésen.
Jó alapanyag gyakorolni az tuti.
-
kovsol
titán
-
rekid
addikt
válasz Ateszponthú #62918 üzenetére
Az igen. Nem semmi légvédelmi üteg. Jó fényeket és sok madarat hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ateszponthú #62918 üzenetére
Rosnék, hogy beborulok a vízbe vele.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Ateszponthú
csendes tag
válasz bandhajon@ #62912 üzenetére
Köszi!
Egy 500 f4 ed g vr obit használok alkalmanként 1.4-es telekonverterrel. Kb. rohadt nagy és nehéz ( nyersen 4 kiló). Évenként két hosszabb sétatúrát szoktunk cimborákkal elkövetni daruvonuláskor, akkor azért elátkozom a választást.
Még kenuzáskor szokott a beszarásjelző világítani.
Előtte egy 200-500 f5.6-ost használtam. Nagyon jó az is. A cimboráim jellemzően azt nyúzzák. Engem zavartak a korlátai. Végül ezt engedte a költségvetés. Használtan vettem egy osztrák természetfotóstól. Volt pár szafarin, járt mindkét sarkkörön túl mégis amikor kinyitottam a dobozát ( olyan egyébként mint a Frigyláda) azt hittem új. Nem kicsit óvta meg az előző tulaj. Persze 600-ast szerettem volna de rohadt drága. Illetve néztem még az 500 pf f5.6-ost, sokkal hodozhatóbb, némi fényérték bukással. A fényerőt választottam. Van egy diy hasalós állványom meg egy háromlábúm, gimbalra szoktam tenni a szerkót, az a cucc nagyteléhez csudaklassz.
Csak egy dolog nincs. Idő. De ezt gondolom senkinek nem kell bemutatni.
Más: most tervezek új makró obit venni. Beindult a vezérhangya, ilyenkor már nehéz elengedni a kérdést. Főleg úgy, hogy az asszony áldását adta a beruházásra . -
Ironizer
tag
Egy őzzel elég brutál lenne, az biztos. Sajnos be kellett érnem a képen látható zebrával.
#62908 Fandango: Alapvetően többet akartam mutatni a tetejéből, de ott megjön az ég, és túl nagy a kontraszt, meg unalmas egyszínű, elvonja nagyon a tekintetet, szerintem nem mutat jól.
-
bandhajon@
aktív tag
válasz Ateszponthú #62897 üzenetére
Mind 2 tetszik és a többi fotóid is!
Én is épp most akarok egy telét, te milyet használsz?Vizuális mesemondó.
-
rekid
addikt
válasz vihartigris #62910 üzenetére
Hát nem a "Naturista, amilyen jpeget kidob a gép" versenyre készült. (Itt az eredeti)
Fandango: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.