-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Látod, ezért szokták az ilyesmit 3D-s programokkal megcsinálni. Ilyen hamis 3D élményre van mód, de csak módjával. Mondjuk így:
Amint látod, két egyforma téglalapot csináltam. Az alsó feketét elmostam. Ezt a Warp eszközzel kissé kinyújtottam, hogy olyan hatást keltsen, mintha a fölötte lévőnek föl lenne kunkorodva a széle.
A tökéletes hatáshoz még a felső rétegre két fekete-fehér színátmenetet raktam a sarkoknál, hogy úgy nézzen ki, mint a fényes, becsillanó fotópapír. Így már tényleg olyan, mintha görbe lenne, de ez csak illúzió. Akár a rulerrel is megmérheted: teljesen egyenesek az oldalai. Csak az árnyék van eltorzítva.
Szóval ilyesmiket lehet, csak pepecs. Amit te szeretnél, az még pepecsebb.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7101 üzenetére
Hát igen, ügyes optikai csalódás Nekem többen mondták hogy ps kell ahhoz amit akarok, azért jöttem ide. Végül is mind1, amit akartam már nagyjából elértem. Egy sima stripes képet csináltak volna 5k-ért helyi üzletben, ahhoz képest amiket én 2 nap alatt megtanultam nem is vállaltak csak több napos határidővel. Ezt már kb negyed óra alatt raktam össze.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
BonFire
veterán
Öt kilóba fáj egy ilyen??? Én meg itten ingyé' osztogatom a jótanácsot. A fene a kapitalistákba...!
btw, abban biztos lehetsz, hogy amit itt két nap alatt összeküszködtél, soha többé nem fogod elfelejteni. Nagyon kevesek ilyen kitartóak mint te. Legtöbben az első nehezebb feladat láttán megfutamodnak.
(Ők csinálják pénzért!)
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7103 üzenetére
Annyiért csinálták az egyik ismerősünknek, de az csak sima film volt minden effekt nélkül, mondom ilyen csavartat több napos határidővel vállaltak volna, pedig tényleg pár kattintás normálból ilyet vagy bármilyen hullámost, perspektívásat csinálni, nemrég véletlenül még ráakadtam hogy tudok a filmbe töréseket is tenni. Igazság szerint az itt kapott tippek nem segítettek, vizuális típus vagyok, úgy tanulok. Találtam egy 11 perces yuotube videot amin átrágtam magam 1.5 óra alatt, de ezeket tényleg nem fogom elfelejteni. A lényeg az iránymutatás volt..film streap, na ha azt nem mondjátok nem találom meg a videot. Egy születésnapi ajándéknak kell a kép, ezért is akartam magam megcsinálni, az itthoniaknál eddig osztatlan sikert aratott Ez még nagyon tetszik, tükrözi a filmet és rak 3D-ben köré egy szalagot, csak kicsit gyors a film, de már kapisgálom az elvét hogy készült. Itt pl a filmet sokkal bonyolultabban csinálta meg az emberke, mint én. Én ez alapján tanultam ki az alapokat. De most már bele mélyedek jobban, tetszik ez a "varázslósdi".
-
BonFire
veterán
Hát ezeket az agyongyorsított videókat nem nézem semmibe. Aki olyan gyakorlott, hogy tudja követni, az a videó nélkül a kész kép alapján reprodukálni tudja, aki meg nincs olyan szinten, az akkor sem tudja megcsinálni, ha belegebed. Max lementi a videót, átkonvertálja, aztán VirtualDubbal kockánként léptetve megnézi...
A másodikat ismertem; sokkal ésszerűbb megoldás négyzet alakú radírral nagy spacinggel Shift lenyomása mellett perforálni a filmet, mint ez a másik mókus csinálta, hogy összevissza szeletelt. Szvsz még pixelre is kiszámította, mekkoráknak kell lenniük a lyukaknak, holott ez már tényleg mellékes; az összhatás a lényeg. Azt pedig elrontotta egyrészt azzal a fénycsíkkal – minek az rá, tiszta lárpúrlár... –, másrészt az ízléstelen színű és agyoneffektezett felirattal a tetején. Ezzel a kettővel agyon is csapta a munkáját.
És még azt mondja, hogy értékeljük. Csak azért nem írtam oda, hogy sz@r, mert megtartom magamnak a véleményem; ha valakiből hiányzik a jó ízlés és a józan ész, annak hiába is magyaráznánk angolul karakterkorlátos kommentben.
A második, az árnyékos teljesen érthető, pedig ha jól vettem ki, brit az úriember, és őket általában nehezen értem. De végig követhető. Szépen beszél.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7105 üzenetére
Nekem is az utóbbi jött be tutorialnak, az első inkább erő demonstráció de abból is gyenge A tükrözés tetszik benne, csak kezdőknek tényleg használhatatlan, azért 5leteket vettem belőle. Viszont a másodikból megtanultam a rétegek kezelését, egyesítést, a szabad forgatás jótékony tulajdonságait, réteg másolást, a shift+delete munkásságát, egyszóval nagyjából az alapokat. Az árnyék meg azért nem jött össze, mert a fene se gondolta hogy a ceruza eszközön belül van az ecset is amit ki kellene választani, nemrég csak összejött
-
BonFire
veterán
Akkor felhomályosítalak, ha nem bánod. A ceruza és az ecset között az a legfőbb különbség, hogy az ecset tudja az élsimítást (Anti-aliashing), míg a ceruza nem.
Mit jelent ez? Egy átlós vonalat húzva ecsettel, kiegészíti szürke pixelekkel a vonalat úgy, hogy ne legyen cakkos, míg a ceruza ezt nem teszi. Ceruzával csak a vízszintes és a függőleges vonalak tökéletesek, de azok nagyon. Míg ecsettel bármerre kanyarodhat a vonal, nem számít, mert mindig ki van egészítve a vonal olyan pixelekkel amelyek belesimítják a nagy kontrasztú háttérbe. Valahogy így:
Ez az Anti-Aliashing és ez a fő különbség a két eszköz között. A másik fő különbség, hogy míg az ecsetvonást lehet lágyítani, addig a ceruzát nem lehet.
Vigasztaljon a tudat, hogy a Ps munkák 999‰-ében az ecsetet használjuk. A ceruzára viszonylag ritkán van szükség.
-
superecneB
őstag
Valaki tudna egy kis segítséget nyújtani azzal kapcsolatban, hogy ebből a kiterített autó skinből szeretnék egy ilyet varázsolni. Vannak hozzá elég jó anyagaim (Full elöl nézet, full oldal nézet, minta vázlat stb.) csak mikor megpróbáltam ráilleszteni, pedig ugyan arról az autóról van szó akár hogy nagyítottam kicsinyítettem a forma 1-2 helyen eltér. Sosem csináltam még ilyet és nem találtam ezzel kapcsolatban tutorialt sem. Ha tudnátok egy-két ötletet adni, azt nagyon megköszönném!
-
BonFire
veterán
válasz superecneB #7110 üzenetére
Szabásmintából BMW-t? Szóljál, ha sikerült!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz superecneB #7110 üzenetére
Nem fordítva, a szabásmintára szeretnéd ezt az autófestést?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ViZion
félisten
uhh, lemaradtam pár nappal...
De itt egy lehetséges árnyék:
Amiknek árnyékot akarsz (film+képek, stb...) egyben kijelölöd, ráhúzod az új réteg ikonra, mejd ctrl+e. így egy réteg lesz mind. Erre katt a réteg palettán (kijelölés), majd új réteg ikonra, és a kijelölt részt kitöltöd feketével.
A színes egybeolvasztottat törlöd, a feketét az egész alá húzod. Ctrl+T, warp, meg blur és kész az árnyék. Háttértől függően lehet multiply is, meg még színezgetni (dodge-burn) rajta...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Met
nagyúr
válasz superecneB #7113 üzenetére
Azt a vonalas ábrát szeretnéd kitölteni egy festéssel?
A festés már meg van?[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ToBeY
nagyúr
Láttam valami olyasmi PS video-t,hogy több hasonló képet egybe olvaszta kijött egy tökéletes kép.Ez pontosan hogyan is működik?
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7107 üzenetére
Ezt mind tudom mester, csak magát az ecsetet nem találtam az eszközöknél, nem gondoltam volna hogy a ceruza "alatt" rejtőzik. Kérdeztem is hol van de senki nem mondta. Azóta találtam beépített árnyékolást is, az is ott volt az orrom előtt de nem vettem észre csak tegnap
ViZion: Köszi, kipróbálom ezt is
-
BonFire
veterán
Ezért kell a kályhától elindulni, ha valaki tájékozatlan. És megismerkedni a munkafelülettel.
Be is baxna, ha csak annyi eszköz lenne, ahány gomb van a palettán!
-
GabN73
addikt
unatkoztam egy kicsit
a kép zajosságáért elnézést,telefonnal készült kép -
scream
veterán
Hali!
Hogy tudnám azt megcsinálni ,hogy egy szövegnek csak a "Stroke"-ja látszódjon?
Vagyis csak a körvonala a betű maga üres legyen ? vagy ezt inkább Font-al oldjam meg ?
-
BonFire
veterán
Roppant egyszerűen. A Layer palettán az Opacity alatt a Fill csúszkát leveszed 0-ra. Akkor csak a rétegstílusok látszódnak. Ha körvonalat adtál hozzá, akkor az. A többi üres marad.
-
BonFire
veterán
Hát, most erre mit mondjak? Túlságosan hatásvadász számomra? Talán jobb lenne úgy feltenni a kérdést, hogy te melyiket választanád? Feltételes módban. Which (one) would you take?
Emellett ez a Brush Script az egyik legrondább font. Főleg feketén, sötét háttérrel, sötétkék árnyékkal. Olvashatatlan. A kép túl van effektezve. Inkább finoman kell használni őket — a koncepciót nem helyettesítik. Ez így semmi. Minden középre van rendezve, az egész kompozíció unalmas. Aranymetszésbe kellene rendezni, hogy kissé érdekesebb legyen. Kevés szín legyen rajta. A mennyország lehet "zöldárnyalatos", a pokol meg "pirosárnyalatos". Ezt Gradient Mappel meg lehet csinálni. És ha van már rajta piros és zöld, akkor nem hiányzik a kék és a szürke.
Nem muszáj háromféle betűtípussal írni három darab szöveget. Csak megbontják a kép egységét. Főleg, ha egyiken ilyen, a másikon meg amolyan effekt van.
Szerintem ezeket a szempontokat kéne figyelembe venni.
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7121 üzenetére
Durr bele típus vagyok...sok mindennel kapcsolatban utólag jövök rá, hogy lehetett volna másképp is nekiindulni
GabN73: Nekem tetszik, de a 2 réteget összemosnám, ez így túl mű..a Pokol és a Mennyország határai elég sűrűn egybemosódnak, esetleg még a viualitás kedvéért egy angyalkát is ördögöt is tennék be..az angyalka egy konszolidált leányzó lenne, az ördög meg egy dögös vörös bögyös
-
BonFire
veterán
Akkor megvan a sok effekt és a tiritarkaság oka! A kezdő szint. Ez olyan, mint a hangszeres játék. Amíg az ember kezdő, mindent egyszerre akar megmutatni, és egyetlen számba bele akarja sűríteni minden tudását. Ez persze nem jó, de idővel letisztul a dolog. Megtanulja az ember a "Több kevesebb" szabályát, illetve ennek fordítottját.
Direkt azért veséztem ki ilyen részletesen, hogy tanulhass belőle. Említettem az aranymetszést, annak is utána tudsz járni, mit is jelent. A kevés szín használatát is. És persze az egymáshoz illő színeket kell összeválogatni.
Azt hiszem, az Adobe-nál van erre valami online cucc. Egy kör színskálán beállítasz egy színt, és a vele harmonizáló 4-5 színt megadja neked. Nem tudom a címet, de majd valaki megmondja. Nagyon hasznos dizájnnál.
-
ViZion
félisten
-
Met
nagyúr
válasz superecneB #7116 üzenetére
Elmondani kicsit nehéz.
Szóval a grafikát ráteszed a kocsi tetejére, szépen körbevágod ami lelóg a motorháztetőről és a csomagtartóról és letolod a karosszéria oldalára ahova kerülne."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehetne több shape formát (csillagot) egymás mellé tenni,úgy hogy a méretük fokozatossan csökkenjen?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Hagyjad a brusht a fenébe. Nem ér fel a vektorgrafikus eszközzel. Nem írtál semmit; hogy kéne, mint kéne?
Rajzolsz egy csillagot, aztán másolod. Ha rácshoz igazítod, még szabályosan el is tudod rendezni. Átméretezni meg a szabad átalakítással (Free Transform [CTRL+T]) tudod. Csak a fenti eszköztárban beírod az értéket százalékban vagy pixelben. De míg le nem írod konkrétan, hogy mit szeretnél, addig csak vaktában pufogtathatunk.
-
Chaser
legenda
Időközben már rájöttem az árnyékolás trükkjeire, tudok már tükörképet is csinálni, arra viszont nem jövök rá hogy egy görbét hogy rajzoljak úgy meg ahogy én szeretném hogy kinézzen. Gondolom erre is van valami trükk. Youtube filmeken olyan egyszerűnek tűnik.
-
BonFire
veterán
Mondom: ha bekapcsolod a rácsot (View–►Show–►Extras - azon belül a Grid), akkor hozzá tudod igazítani őket, főleg, hogy ugyanott a Snap (ugrás) funkció is ki van pipálva. A beállításokban személyre szabhatod teljesen a rácsot (Grid) Megadhatod, milyen közönként legyen vonal, azon belül szaggatott alvonalak stb.
A Ctrl+T-vel meg legjobb, ha a fenti eszköztárban állítod százalékos arányban, mindig 90-80-70-60-50 stb %-ra az eredetit. Így egyforma mérettel csökken. Elosztod a 100-at a csillagok számával, akkor megkapod, hogy hány %-ra kell csökkenteni a méretet. De mindig az eredeti méretűt méretezd át, tehát a 100%-ost, mert a 90%-nak a 90%-a ugye nem egyenlő a 100% 90%-ával. És akkor szép, szabályos lesz.
Az Illustratorban az a jó, hogy az efféle fejtörős meg számolgatós feladatokat megcsinálja alapból, hiszen alapvetően dekorációra lett kifejlesztve, és sokkal több segédeszköz áll ilyen esetekben a rendelkezésünkre, mint a Photoshopban. De abban sem lehetetlen. Csak türelemjáték.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Görbét Pennel kell rajzolni, mert az összes szerkesztési pont utólag bármikor módosítható, átalakítható, megváltoztatható, átméretezhető, más szögbe állítható.
Vagy arra gondolsz, hogy akárhogy húzod, sosem lesz olyan, mint amilyennek szeretnéd? Nos, ehhez kellene egy "szamárvezető", amit körberajzolhatnál Pennel. Vagy egy digitalizáló táblával kell megrajzolni a vonalat, vagy papírra és beszkennelni. Majd ezt megnyitni és körberajzolni Pennel. Akkor garantáltan azt az ívet kapod, ami a papíron is szerepel. Ha van szkennered, nyerő vagy. Bár ma egy digitalizáló tábla sem kerül többe, kábé egy árban vannak.
Én csak azért szavaznék a szkennerre, mert azzal mást, pl fotókat is lehet beolvasni, továbbá szöveget, a tábla meg kimondottan csak rajzolgatásra, festésre való. Ilyen munkához elég a szkenner. Arról már nem is beszélve, hogy legtöbb munkahelyen van szkenner, ahol be lehet szkennelni, digitalizáló tábla meg ritkábban.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz BonFire #7142 üzenetére
"Vagy arra gondolsz, hogy akárhogy húzod, sosem lesz olyan, mint amilyennek szeretnéd? " Van scannerem, akkor ha jól értem kézzel rajzoljam meg és aztán ps-ben azt rajzoljam át. Mondjuk én már ott elvesztem, hogy egyáltalán nem értem mi alapján rajzolja ki a ps a végleges görbét. Tolom a pontokat, egyet elveszek és teljesen átalakul az egész.
Van egy másik problémám, adott 2 réteg, az egyiknél belőttem az árnyékot. A másiknál viszont ha változtatok a szögön akkor az első réteg árnyékát is változtatja, ezt ki lehet kapcsolni? Más beállítás nem jelenik meg az első rétegnél, csak a szög módosítás.szerk: Ha az első rétegnél változtatom a másodikat is effekteli, tehát fordítva is igaz. Bizonyos esetekben ez még jó is lenne, de én most mást akarok. Beépített "vetett árnyék" opcióról van szó. Gondolom végső esetben valamelyik rétegnek marad más módon való árnyékolása.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Két külön probléma. Ha nem érted a Pen működését, tanulmányozd át ezt a cikket, amit egy hétig fordítottam anno, és olyan hosszú, hogy csak két blogposztba fért bele. Mire végzel vele, mindenre választ kapsz.
Kijelölések létrehozása Pennel I. rész
Kijelölések létrehozása Pennel II. részTermészetesen neked nem kell a kész útvonalat kijelöléssé konvertálni, csak lekövetni egy ecsetvonással. A cikk leírja, mi hogyan történik. Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom benne.
A másik dolog, az árnyék: Mivel észrevehetted, hogy sok effekthez tartozik vetítési szög, ezek általában akkor mutatnak egységesen, ha egyforma szögből vetülnek. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor pont hogy erre nincs szükség. Ilyenkor az adott effektnél ki kell kapcsolni a Globális megvilágítást, és a többitől függetlenül tudod állítani az effekt szögét.
Illusztráció:
-
scream
veterán
Hali!
Egy fotot probalok retusalni,csak nem tudom hogy tudnam megoldani,hogy a kepen levo paroka ne csillogjon annyira ? (a vaku fenyet tukrozi vissza)
Amiket probaltam egyik sem jott ossze ...
-
BonFire
veterán
"Amiket probaltam egyik sem jott ossze ... "
Azért lenne jó tudni, hogy eddig miket próbáltál. Sajnos nem sok esély van rá, hogy a csillogást leszedd, hiszen onnan hiányzik a paróka textúrája. Próbálkozhatsz a csillogó részek kijelölésével, új rétegre másolásával, majd elmosni, sötétíteni, és valamilyen sötét összhatásmóddal variálni. Próbálkozhatsz klónozással is. Onnan másolsz, ahol nem csillog. A Healing brush jobb az esetek többségében, mert csak a textúrát másolja, és nem a képpontot egy az egyben, viszont így benne marad a csillogás. A klónozás meg esetleg kivirít a képből. Klónozás után szükség lehet még a másolt terület égetésére vagy fakítására a Burn illetve a Dodge eszközökkel.
Legközelebb, meg vágd nyakszirten a fotóst, ha lusta deríteni. Deríteni kötelező. Van olyan vaku is, amely elfordítható és van neki derítőlapja. Konkrétan szembevillantani valakit vakuval ilyen kellemetlen végeredményeket hozhat. Pl csillog a haja, piros a szeme, és nem lehet rendesen kivágni a háttérből, mert a borzas hajának az árnyéka is egy az egyben megjelenik a mögötte lévő tárgyakon, a falon, és a lehetetlenséggel határos szétválasztani.
Rólam nincs olyan fotó, amelyen látszana mindkét szemem egyszerre. Mivel szemüveges vagyok, és mindig vakuval fényképeznek, valamelyik lencse biztos, hogy becsillog. Na, azt a fényképet dobhatom a kukába, akkor is, ha egyébként egy kiválóan sikerült kép lett volna, a hibás vakuhasználat és a derítés hiánya miatt.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz BonFire #7148 üzenetére
Vegul valamit osszetakoltam burn tool-al. (asszem elfelejtettem mondani, a kep B/W ...)
A kijelolgetes szinte kizarva, nekem nincs turelmem 1px-es kijelolovel vegigmenni 5000 hajszalon
Hehe ,a fotos en voltam, de majd fejbevagom magam es ez a kellemetlenseg azert tudott megtortenni, mert meg csak egy vazra + kis obira volt penz ...
a vakuja, ne is beszeljunk rola ... amire eleg volna,arra meg nem lehet hasznalni
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
"A kijelolgetes szinte kizarva, nekem nincs turelmem 1px-es kijelolovel vegigmenni 5000 hajszalon"
Erre vannak technikák. Csak nem gondolod, hogy az ilyesmit pixelenként szoktuk kijelölni? Akkor szvsz senki nem Photoshopolna...
Szerintem neked egy kicsi, 30 centis összecsukható és zsebre vágható derítőlap is elég lenne. Igazán nem drága, és ha vigyáz rá az ember, akkor csak egyszer kell megvenni. Kérjél mondjuk egyet karácsonyra. Egyik kezedben tartani is tudnád fotózás közben. Itt nézzél széjjel.
Házilag is összetákolhatsz egyet, csak az nem lesz összecsukható. Jobb híján néhány lécből, szegből és egy kiöregedett fehér lepedőből meg lehet csinálni. Ronda, de hatásos. Bár az ágyneműk árait nézve nem biztos, hogy jobban járnál, mint a gyári derítővel. Nem mindegy ugye a felület sem. A Diffúz (szemcsés felület) jobban szór, lágyabb fényt ad; a selyemvászon több fényt ver vissza, nem kell annyira megvilágítani.
Végső esetben a rég jól bevált módszerhez folyamodsz: keresel otthon egy kimustrált esernyőt; veszel pár tekercs sztaniolpapírt, és kibéleled vele. Ha van fehér impregnált esernyő, az még jobban megfelel a célra. Ha összecsukod, az utcán is magaddal viheted. Csak egy esernyő. Praktikus. Ez tiszta invenció!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Instagram közösségi fényképezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest