-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #6149 üzenetére
Fura, h pont a saját blogod és a tutorial.hu-t nem említed, pedig ott van minden, mint a "bucsuban".
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
BonFire
veterán
Hát, most hájpoljam posztonként magam? A legelső hsz-ben benne van, gondoltam, aki ide bejön, odáig eljut, mert ott egy csokorba van gyűjtve, honnan tanulhat. De ez úgy tűnik olyan, mint a fórumok szabályzata, meg az EULA, amit nem sokan olvasnak el.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Balli
őstag
válasz BonFire #6153 üzenetére
teljesen jogos..
Kerdes: zart helysegben keszitett panoramafotozasnal a kozeli tema miatt erősen kifelé homorító képet kapunk, sőt ha 180fokba 3 falat is lefotózunk akkor mind a három fal külön-külön homorít. Meg lehet azt oldani hogy az ilyen képeket "kiegyenítsuk" CS4-ben és ha igen mi a megoldás?Athens 2004
-
ViZion
félisten
Hááát... első sorban jó nagylátószögű obi, meg állvány kell...
Utána ctrl+t és warp, distort, perspective.
További lehetőség a filter-distort-lens correction. Kis játszás a csúszkákkal, és kiszedi a hordó-hatást, vinnyettálást, sőt a chromát is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tendd
tag
Sziasztok!
Milyen notebookot ajánlanátok photoshop használatához? Többnyire 2000x2000 vagy nagyobb területű képekkel dolgozom, minimum 300 réteggel, és van úgy, hogy 5,6 ilyen fájl között is váltogatok. Ezt a Hp-t ajánlották a notebookos topicban. Van ennél jobb választás 150 000 alatt?
Kösz -
Wyll
őstag
A konkrétumokat meg árakat majd te kisakkozod, én pár meglátással szolgálnék a magam részéről:
- Bár nem tudom, milyen PS-t használsz, talán érdemes volna kicsit előretekinteni, ha már úgyis beruházol: most hogy a CS5 végre natív 64bites támogatást kapott, érdemes lehet meggondolni egy 64bites oprendszer vásárlását. Ezek asszem egy árban vannak önmaguk 32bites megfelelőivel. Ja és ha már Vista, akkor inkább Win7, nem?
- Ha már a 64bitesség által adott a lehetőség, és ha már nagyméretű file-ok, ráadásul egyszerre több is megnyitva, akkor érdemes lehet elgondolkodni >3GB memórián.
- Végül a CS4 a HD4330-at (még(?)) nem támogatja, a CS5-ről erre vonatkozóan nem találtam információt. Viszont egy csomó más kártyát támogat. Akár a HD4330-nál olcsóbbakat is.. tehát a +memót talán ebből ki lehetne gazdálkodni, bár egy hd4330-nál alább adni már lehet hogy nem volna ésszerű
Szerk: Most hogy így elnézem, lehet hogy mobil gpu-kat egyáltalán nem támogat/fognak támogatni?Nem baj, kaptál gondolkoznivalót
- aztán végül mégis megveszed ezt a laptopot
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
ViZion
félisten
Minden képpen sok RAM legyen. OS-ben egyértelműen W7 64 bit...
A lista nem a támogatott videókarikat jelenti, hanem azt, h ezeken TESZTELTÉK, tehát ezeket biztosan támogatja. 4770-el szépen muzsikál, de sok gyorsulást ettől ne várj azért, alapvetően RAM kell sok a rengeteg nyitott file miatt, és egy gyors scratch partíció (nálam a HDD-n ez van elöl). OpenGL-t használ, tehát elvileg a mobilityvel is működik, ezt látod is: a 3D menü szürke, ha nincs VGA gyorsítás.
Tendd: Vannak komoly Dell laptopok, i3 és i5 procikkal, kicsit drágábbak... csak hogy még jobban összezavarodj
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Szerintem WIN7 64bit 8GB RAM
Videokártya abszolút lényegtelen PS szempontjából!!Ha jó színeket akarsz, akkor http://www.matrox.com/en/ +EIZO monitor, de ez megfizethetetlen.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Tendd
tag
Kösz a válszokat! Ami miatt szimpatikus a HP az a nagy felbontásu 17"-os matt kijelző. És a hardver sem gyenge. Ami a futtatást illeti valószinűleg ezen az Asus-on jobban futna, de nyújtana e annyival nagyobb sebességet, hogy lecserélejem a nagy matt kijelző által nyújtott kényelmet?
Jelenleg egy 1,7 celeronon (egymagos) dolgozom, amely miatt kénytelen vagyok CS2-t használni. Még csoda hogy bírja . A rengeteg réteg mozgatása viszont türelmet igényel, de az már fogy . -
-
Tendd
tag
Sajnos igen, mert hetente 2 alkalommal utazok vele, és megbeszélésekre is vinnem kell.
Az előbb kipróbáltam egy TL-56 X2 Athlon 1,6 Ghz-es procival és 4GB DDR2 rammal szerelt notin a psd fájlok szerkesztését. Lassabb volt, igaz ezen a gépen CS3 van telepitve. De akkor sem értem. Mi az ami mérvadó ps-nél? Biztosan a proci és memória? Mert már kezdek kételkedni -
BonFire
veterán
Sajnos a Ps nem igazán laptopra lett kifejlesztve. 3 GHz-es kétmagos procin is képes akadozni és lassulni, ha igazán nagy fájlokkal dolgozunk, RAM meg ugye a csillagos ég, viszont a laptopok 1,6-os procijain csak szenved.
Amúgy is, ha csak nincs a zsebedben állandóan egy egér (+ amire teheted) vagy egy digitális tábla, akkor laptopon nem lehet Photoshopolni. Tapipadon kizárt, lett légyen az bármily kitűnő is. Ezek mind olyan dolgok, amelyek csak használatkor buknak ki.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
Az Adobe mind is a legújabb Intel procikra optimalizálja a programjait. A PS 90%-ban csak egy magot használ, másik magon közben lehet netezni
A gigahertzeket, sok cachet a cpuban (minimum Core 2 Duo, Dual Core nem jó) és sok RAMot szereti, celeron és AMD procikat rühelli, a mobil procikon még csak-csak megy (ugye a gigahertzek hiányoznak).
Az SSD-t meghálálja.
Wacom tábla vagy jó lézeres, drótos egér kell hozzá.Ez a minimum, az árban benne van egy MS Windows 7 Home Premium HU!
-
nagyúr
Azt jelenti, hogy például francia billentyűzetkiosztással kapod meg, mert egy francia leejtette, visszavitte és kicserélték neki. Majd javították és itt eladták. Ezek nem voltak semmiféle minta vagy kiállítási darabok. A billentyűzetet meg felárért cserélik magyarra.
Ennyi erővel vehetsz a hardveraprón még garanciális használtat is."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Wyll
őstag
Végülis ugyanúgy van rá 2 év garancia.
Ahogy így elnézegetem a laptopokat, elég jó bulinak tűnik az a te HP-d.
Én ezt a Toshiba Satellite L500-1XP-t néztem még (vagy itt kicsivel olcsóbb): egy árban van vele de már Core i-s, a memóriája is gyorsabb (DDR3), cserébe viszont kisebb a kijelzője, és sem dedikált videókártyája sem oprendszere nincs.
(+16ezerért: N-es wifi, és Ati HD5145 512MB )
Úgyhogy ha azt a vistát le tudod dumálni a notebookstore-osokkal hogy (akár ha egy kis felárért is) cseréljék le win7-re, akkor szerintem egész jó üzletet csinálnál. Még ha nem, akkor is. Mennyi a vista->w7 update?[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
CS4-ben: csak CMYK módban van "járólap" a Background layer mögött???
RGB-ben nekem feketeség van mögötte. Ez a helyes működés?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
ViZion
félisten
A teszteket elnézve lehet, h érdemesebb várni (OK, mindig jön újabb...), én core i3-i5 procisat keresnék... Biztosan gyorsabb laptopban is, mint a core2duo.
Ramból ma már nem ritka, h 4 GB-vel van szerelve, kérdés, h tudsz-e belegyűrni még 2 GB-ot. Nekem az asztali gépben 4GB van, A1-es méretnél már félkész részeket (egy-egy képet, vagy terméket külön elkészítve) húztam be, h ne lassuljon annyira... tehát Nálad is határeset lenne a 4 GB szerintem. Persze azzal is sokkal jobban menne, mint az egymagos CPU-n most.SSD: erről nekem más a véleményem. Scratch disket rátenni elvileg nem szerencsés, ha a rendszer és a PS (de nem a PSD-k) van rajta, akkor gyorsabb lehet, kérdés a gyorsulás megéri-e a jelentős felárat?
-
Tendd
tag
Tovább kutakodtam és Ezt az msi-t ajánlották. Ha márka hírnevétől eltekintünk, akkor megfelel azoknak a követelményeknek amit írtatok. Gyors intel proci, nagy cache, gyors/sok RAM. Ráadásul 17,3"-os és 150 000Ft alatt van. Ha szerintetek ez már alkalmas lenne, akkor belököm a notis topicba van e kizáró ok ez ellen az msi ellen (gyakori meghibásodás, túlmelegéd stb)
-
-
nagyúr
válasz Picturemaker #6174 üzenetére
Jó, nem 90%, de nem igazán feküdtek neki a párhuzamosításnak, pedig ebben a programba létjogosultsága van.
-
BonFire
veterán
válasz Picturemaker #6174 üzenetére
Láttam a múltkor egy videót (zenei szerkesztő szoftver bemutatóján), abban a feladatkezelőben a felső ablakocskából 24 db volt + 16 Giga RAM + 64 bites Vista. És áradoztak, hogy milyen könnyedén fut a program. Ja, kérem, úgy nekem is menne!
-
ViZion
félisten
ajjjjjjaj... a cz végű cseh... Neked a HU végűt ajánlom
Nekem soha nem volt laptopom (saját), asztaliba volt MSI alaplapom, problémamentesen. A múltkor a DELL supportján akadtam ki: Vostro laptop vagy 6 féle webcam-el, típusszám alapján nem beazonosítható, eszközkezelő nem ismeri fel, ÉS W7 driverek nincsenek mellékelve...
És az Dell. Meglepődtem. Haver laptopján most volt alaplap+billentyűzet csere, 20 nap szervíz (itthon átvették, és küldték is ki...), pedig az övé Asus, szintén a 150+ kategóriából... alig 1 éves.
Nem néztem körül, de nekem ez jó vételnek tűnik. Természetesen a laptopos topikban jobban vágják, jó ötlet ott is kérdezni.
-
Tendd
tag
Köszi a linket, lestem mér én is, szerencsére a billentyűzettel nincs problémám. Jelenleg is cseh kiosztásút gyúrok, de úgy is írhatom, hogy sosem dolgoztam magyar billentyűzeten, kivéve a sulit . Az árfolyam miatt szlovákiában nekem jobban megéri.
Bízok benne, hogy nem lesz vele gondom, főleg hogy egy új típusról van szó. -
Daniel Alves
őstag
Sziasztok.
az lenne a kérdésem a gurukhoz adott egy jpg kép [link] és adott egy másik kép. [link] a dolog annyi lenne hogy a nagy képre kellene a kicsit rátenni, viszont a fehér részek nem kellene de azt meglehet oldani hogy csak a feért szint töröljük? Remélem nem voltam túl bonyolult.Előre is köszönöm. Fontos lenne
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #6181 üzenetére
mindjárt
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #6181 üzenetére
Csak 4 napig, 20 letöltőig elérhető!
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #6184 üzenetére
Túl könnyű. Nekem, és akik ismerik a PS-t
Első hozzászólásban le vannak írva a tutorialok.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Daniel Alves #6184 üzenetére
Ha variálni akarjátok, akkor a legegyszerűbb, ha van a háttér, és azon cserélgetitek a képeket (háttér nélküli .png-ket). Az egészet Javascriptel, div+CSS-el símán meg lehet oldani, nem is kell Photoshop (csak a PNG-k elkészítéséhez).
Azért jobb ez, mert nem X db 800×800-as képet kell betölteni a böngészőnek, hanem egy nagyot, és sok kicsi png-t.
Ha jól értettem, amire gondolsz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Wyll
őstag
válasz Daniel Alves #6188 üzenetére
Szia!
Remélem Dluinet nem orrol meg rám, engem kicsit zavart a fogak kúposodása a kivágás miatt, ezért csináltam egy saját verziót.
De hogy több legyen a mondadóm puszta pöffeszkedésnél, megcsináltam neked a png-ket is, 100%, 50%, ill. 24% -os átlátszósággal, hátha jobban tetszik kicsit halványabban, plusz az egészet 45°-al balra forgatva is:
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Tessék, kellett nekem hiperaktívkodnom, csak nem úsztam meg a
Reichstag-effektet (égést).
Itt vannak a jó képek.[ Szerkesztve ]
-
Daniel Alves
őstag
Wow
http://srtdebrecenhu.web-server.hu/ Csak hogy lássátok miről lenne szó! Erre a háttérre szeretném majd a különböző png fájlokat "beleolvasztani" Egyenlőre még vadászom a netet különböző márkalogók után!
...és te pontosan hogy törölted a fehér színt a lánckerék képről?
[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #6191 üzenetére
-
BonFire
veterán
Hogy törölte? Kijelölte és kimaszkolta, vagy radírral kitörölte. Alapművelet a képszerkesztésben. Ezerféleképpen lehet csinálni.
Ha meg akarod tanulni, itt találod kigyűjtve a tutorial oldalakat.
-
artiny
őstag
helotok
meg teljesen uj vagyok a photoshopban
Az a problemam p.cs4 ben, hogy egy ido utan ha dolgozok ha rakatintok pl.ceruza,stb. amikor a kurzor a kepre ér az alakja átvált egy kézre és nem tudok vele rajzolni,...stb. A layernal nincs zár akkor is ezt csinálja.de olyat enged h pl.kitoltsem az újlapot vlmi színnel,a körvonal beállításait a layer kettös kattintása után ... egy ido utan ha lekapcsolom a ph.t akkor ismet mukodik. -
Wyll
őstag
Sztem ugyanúgy mint Dluinet, csak többet szöszöltem a kijelöléssel.
Kijelöli az ember a fehér területeket Magic Wand Tool-lal (80-as tolerance-ot használtam).
Utána Shift+Ctrl+I a kijelölés megfordításához (tehát hogy a lánckerék legyen kijelölve).
Most jön a lényeg, Ctrl+Alt+R, és lehet szöszölni a kijelölés szélével. Ha jól emlékszem, kb. -20% Contract/Expand ill. 0,7 px Feather kellett, de lehet hogy volt még egy menet igazítás is. Egy ilyenfajta kijelölés sosem lehet elég jó.
Ha ez megvan, akkor már kész vagyunk. A kijelölésnek megfelelően csinálhatunk egy layer mask-ot, ami csak a kijelölésünket engedi látszani (ez az elegánsabb megoldás, később így még módosítható is a maszk), vagy Shift+Ctrl+I, és Del.Az a baj egy ilyen képnél, hogy vagy lesz körülötte egy egy-két pixel széles fehéres keret kivágás után, vagy levágjuk ezeket a pixeleket is, de akkor információt vesztünk, és még puhítani is kell a szélét, hogy szép legyen.
Ez azért van, mert azok a pixelek a szélén sajna nem egyre átlátszóbb feketék, hanem teljesen átlátszatlan (egyre fehérebb) szürkék. Előbbi esetben ugyanis a fogaskereket bármilyen háttér elé be lehetne tenni úgy, hogy tökéletes maradjon a széle. Sajnos viszont a mi esetünk az utóbbi, ami értelemszerűen fehér háttérre van optimalizálva; más hátterek esetén ezeket a pixeleket valahogy el kell tüntetni onnan...
-
Wyll
őstag
Ilyen mintha már nekem is lett volna - valahogy lockolódik a Hand tool.
Felül nézd a menüsorban ill. a toolbar-ban hogy tuti ne az legyen kiválasztva, illetve alapesetben még a space nyomvatartása is a hand toolt hozza elő, szal a space-t is próbálgathatod nyomogatni.
Mostanában nekem már nem fordult elő, úgyhogy tuti megoldással sajna nem szolgálhatok.Annyi alapvető tanácsom lenne még, hogy ne nyomogass összevissza semmit , ugyanis szinte mindennek jelentősége/jelentése van, és ilyenekbe olykor könnyen belefut az ember.
Amit mindig ellenőrizz, mielőtt kattintasz: melyik a kijelölt layer, melyik a kijelölt eszköz, illetve annak beállításai. (Pl. 2% opacity-nél úgy tűnhet, hogy nem a fog a ceruza...)Ja, még egy tipp: Edit -> Keyboard Shortcuts, és itt a Set-nél a Photoshop Defaults-ot válaszd ki, ezzel alaphelyzetbe állítod a billentyűparancsokat.
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Egy ido utan szokott elofordulni ,amikor valmi turtorialt nezzek vagy hasonlo...es lehet kozben gepelek valmit akkor jott elo szerintem es megnyomtam a space bill.t
Olvastam a tipped h space nyomjam meg mikor elojon a dolog.------es ezzel sikerult megoldani most problemam. Nagy koszonet erte
Koszonom a tanacsokat is. -
Wyll
őstag
Itt volt a amúgy megoldás a problémára, ez szintén rémlett, csak lusta voltam keresgélni.
-
ViZion
félisten
A fehér halo-t úgy lehet eltüntetni, ha szendvicspozitívra rakod a réteget. sajnos a háttértől függően így a réteg többi része is más színű lesz kicsit, meg kell nézni, h belefér-e.
Másik megoldás, h kijelölöd (ctrl+klikk a layer palettán)-görbék-munkagörbe-görbe festése ecsettel: blur ecset, halványan pár pixel szélesen, elmosott szegéllyel. Persze ezt új rétegre, fölé, és előtte be kell állítani az ecset méretét, elmosást, valamint sample all layers...
Hátránya, h áthelyezés után újra kell 1 ien réteg, ha nem homogén a háttér.
Ezt szoktuk akkor is, ha képbe alakot teszünk, hihetőbb lesz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
artiny
őstag
Van egy nagyon szep NEON keszites turtorial.[link]En a video alapjan csinaltam mindent ,de megse lett olyan.
Akinek van kedve problja meg megcsinalni es kerem linkelje be majd ide ,hogy sikerulhet e mert nekem nem ment
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest