Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wyll

    őstag

    válasz Daniel Alves #6191 üzenetére

    Sztem ugyanúgy mint Dluinet, csak többet szöszöltem a kijelöléssel.

    Kijelöli az ember a fehér területeket Magic Wand Tool-lal (80-as tolerance-ot használtam).
    Utána Shift+Ctrl+I a kijelölés megfordításához (tehát hogy a lánckerék legyen kijelölve).
    Most jön a lényeg, Ctrl+Alt+R, és lehet szöszölni a kijelölés szélével. Ha jól emlékszem, kb. -20% Contract/Expand ill. 0,7 px Feather kellett, de lehet hogy volt még egy menet igazítás is. Egy ilyenfajta kijelölés sosem lehet elég jó. :)
    Ha ez megvan, akkor már kész vagyunk. A kijelölésnek megfelelően csinálhatunk egy layer mask-ot, ami csak a kijelölésünket engedi látszani (ez az elegánsabb megoldás, később így még módosítható is a maszk), vagy Shift+Ctrl+I, és Del.

    Az a baj egy ilyen képnél, hogy vagy lesz körülötte egy egy-két pixel széles fehéres keret kivágás után, vagy levágjuk ezeket a pixeleket is, de akkor információt vesztünk, és még puhítani is kell a szélét, hogy szép legyen.

    Ez azért van, mert azok a pixelek a szélén sajna nem egyre átlátszóbb feketék, hanem teljesen átlátszatlan (egyre fehérebb) szürkék. Előbbi esetben ugyanis a fogaskereket bármilyen háttér elé be lehetne tenni úgy, hogy tökéletes maradjon a széle. Sajnos viszont a mi esetünk az utóbbi, ami értelemszerűen fehér háttérre van optimalizálva; más hátterek esetén ezeket a pixeleket valahogy el kell tüntetni onnan...

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

Új hozzászólás Aktív témák