- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Előbb belevakultam a 1080-as 24-esbe, aztán belevakultam a 1080-as 27-esbe, erre begerjedtem, és vettem egy 4k-sat (aminek a felbontása ugye 4x akkora, tehát a méretét mindenképpen növelni kell, ha csak nem akarsz hangyapucányi betűkre vadászni), aztán lett belőle egy 43-as 4k Samsung M7-es smart monitor. 4k 27-ben öngyilkosság, 27 meg 43 között pedig nem igazán van méret. 40-es tévé 1080-ban, vagy 43-as tévé/monitor 4k-ban. És nem kell többé a Windows nagyítót használnom.
És ha úgy akarom, mindenre jó, mert filmeket is ezen nézek, akár ágyban fekve is.
-
rwin5
őstag
Az InDesign nem fér ki 27 alatti monitoron (lehet használni, csak bizonyos dolgok a menüsoron állandó csúszka görgetéssel érhető el), azért nem érdemes annál kisebbet venni, viszont PS-re megfelelő lehet a kisebb is. De, ott meg állandóan majd zoomolgatni kell, én azt se szeretem. Mivel ez kifejezettem a Photoshop topic itt ezt nem feltétlen kell figyelembe venni.
Nem kérdés, hogy a 4k jobb döntés képszerkesztésre, mint a 2k, viszont ez már tényleg precíz szintű munkánál jön szóba, ha pl ebből keresed a kenyered vagy alapjába véve ilyen maximalista típus vagy.
Igazából, ha pénztárcád engedi, akkor én mindig a jobbat szoktam javasolni mindenből, és nincs utólagos csalódás sem.
Nekem van olyan grafikus ismerősöm, aki 10 éve dolgozik szakmában és elvan egy sima 2k-s 24-es IPS monitorral.+ mérlegelendő, hogy 4k monitorhoz már tényleg kell komolyabb gép. Pl egy gyengébb gép már egy 4k-s youtube video alatt is lefagy, ennek ágán nem kérdés a PS.
-
soundsonic
aktív tag
Szia! Sajnos nem tudtam megnézni mert autentikációt kér tőlem ,de mind1 is.. Tudom, hogy az ár kecsegtető, de nagyon vigyázzatok vele. Az emag-on is van 43 e Ft-ért 1 éves CC all apps licence, de ha elolvasod a hozzászólásokat értheted, hogy valaki már megvette és mennyiségi licence-t vett. Élt egy hónapig majd kidobták az accountját a felhasználók közül. És bár ilyenkor szerintem az emagnak felelősséget kellene vállania, nem hiszem hogy teszik ezt mert csak 14 nap visszatérítés van vagy valami ilyesem.. Én is gondolkodtam rajta, ennyit talán megérne, de nem kockáztatok, szóval mindenki óvatosan.
Keresés 🔎 adobe | Vásárolj online az eMAG.hu-n#Pokesz007 Hajrá! Elég sok tutorial van : Egy digitális rajtáblára azért szükséged lesz hozzá Photoshop Tutorial | QUICK TIP | Basic Frame by Frame Animation
-
Ez csak ilyen "elmélkedés" részemről, de próbáld meg eltávolítani a Wacom drivert (gép rerstart mindenképp) és ne is kösd rá a masinára... Hátha.
Amúgy hányas verziót használsz PS-ből?
(Neten amit találtam, a legutolsó infók 2022-sek és több helyen írták, hogy az akkortájt megjelent újabb PS release-ben már eltűnt náluk ez a hiba) -
Kisebb konfigom van (adatlapomon), nem csinálja (PS 25.5)
Amit találtam a neten:
1. Gpu beállítás így legyen
2. Wacom tábla beállítása okozta -
rwin5
őstag
Köszi, hogy megosztottad.
Ilyesmit sejtettem én is, hogy egy ideig működik, aztán lehet felülvizsgálja az Adobe.
Most pont akciós egyébként az Adobe oldalán, de még úgy is 150K-ra jön ki éves szinten, a HA-n pedig 30K körül láttam, szóval érthető a difi.Maradok akkor a megbízható, de drágább verziónál.
-
rwin5
őstag
Szia,
bár én 2022-est használok, de nálam ez a helyzet így:
Esetleg erre a 2 dologra próbálj ránézni:
CTRL + K = Performance, itt tudod változtatni, hogy mennyi memóriát ehet meg.
+ Ott a History States ablak jobb kéz felől, azt vedd le 20-30-as tartományba. Ha nagyon magasra van véve az is nagyon sok memóriát eszik.32 gigának simán elégnek kéne lennie, szerintem nem azzal lesz a baj egyébként.
Ha időd engedi, próbáld meg esetleg, hogy újrarakod az Adobe csomagot, esetleg a gépedet. -
BonFire
veterán
Ez van alapból beállítva, ez volt az első, amit ellenőriztem. Mégis magyarul telepedett fel. Ami a gáz, hogy beszéltem a supporttal is, és ők sem tudták megmondani, hogy ezt miért okozza, ha a beállítások megfelelőek. Megint át kellett nevezzem a hu_HU mappát, aztán azt jeleztem a supportnak (ha már ők nem tudják a megoldást), hogy így meg lehet kerülni a másik nyelvet, de azért álljon már meg a fáklyásmenet! Elég sok pénzt fizetek érte, hogy ezeket a bugokat (amelyek évek óta fennállnak) ők kezeljék, ne pedig én.
Annyit tudott csak hápogni, hogy szerinte bizony újra kell telepíteni a programot. -
BonFire
veterán
„tök valid gondolat hogy akinek az all apps kell, annak azt meg már illene kitermelnie is az árát.”
Ez így ebben a formában nem igaz. Jórészt videózásra használom a Premiere-t és az After Effects-t, plusz hobbiból a Ps+Ai kombót (a Lightroom kell a tökömnek, nem vagyok lagzifotós), merthogy grafikai elemek is kellenek a videóba, amúgy meg a zene a hobbim, ehhez viszont kell az Audition (bár más DAW-ot használok >>Cakewalk by Bandlab<<), viszont ha videóban normális hangot akarsz csinálni, akkor kellenek az audio pluginek, azok viszont mind az Audition-ből vannak bedrótozva a Premiere-be, vagy nekiállhatok vadászni 10 csillió +1 ingyenes rahedli VST közül mindet egyesével kipróbálva majd kikukázva, mert az összes ingyenes egy hulladék… 20 éve próbálgatom az ingyenes VST-ket, szóval van benne gyakorlatom. Vagy olyan bughalmaz, hogy feleszi az egész processzorodat, vagy annyira ótvarfos hangot ad ki magából, hogy az kifejezhetetlen. Vagy nem kompatibilis a Premiere-rel.
Tehát tartalmat gyártok, és kb pont ugyanannyit keresek a YouTube-on, mint amennyibe az összes app előfizetése kerül, azaz amit nyerek a réven, azt elveszítem a vámon…
Ahhoz, hogy te kitermeld az összes app árát, minimum multimédia stúdiót kell nyitnod annak minden költséges vonzatával, adózás, számlázás, rezsi, könyvelő, egyéni vállalkozás, kamarai tagdíj stb.
Az Adobe egyeduralkodó minden fronton. Szüttyögtem eleget Inkscape-pel és Gimppel is, szüttyögtem Audacity-vel… hát mit ne mondjak. Sokszor gondolkodtam el rajta, hogy fel kéne vágni az ereimet. Videoszerkesztőnek is megvettem a Sony Vegas Platinum 13-as változatát benne minden korlátozással, ami megkötötte a kezem. Egyszerűen nincs választásod. Vagy hatékonyan akarsz dolgozni, hogy igényes dolgot adj ki a kezed közül, vagy szenvedsz. Ha pedig hobbiból, saját örömödre és szórakozásodra akarod csinálni, akkor nincs mese, elő kell fizetni minden appra, amelyek 2/3-át az életben nem fogod használni. Például a Bridge-et. Vagy az Acrobatot. Ki a fene akar PDF-be beleszerkeszteni? Azért csinálok PDF-et, hogy nyomtassák ki, és ne bogarásszanak benne. Character animator, meg átnevezett ósdi Flash (amit ma máshogy hívnak), plusz 3D modellezés, textúrázás, animálás – ez 3 különböző program. Aztán van 3 program weboldal szerkesztésre. Nekem nem köll, de nincs olyan opció, hogy egyesével összeválogatod magadnak, ami kell, és mondjuk, ha a 2/3-át nem használod, akkor 67%-kal kevesebbet fizetsz értük.
Mert amúgy a rák se sírja vissza az életben a Flash-t. -
Vesa
veterán
Mondjuk az Adobe is elmehettne már melegebbre ezzel az agyament csomagválasztékkal, ami ugye nem is létezik. Marha jól hangzik az All Apps, csak sokaknak nem kell. Használnak belőle 2-3 progit aztán kész. Ha pedig már van Photography Plan, akkor nem tudom miért nincs ennek mintájára videós csomag mondjuk az AE/PR párossal? Minek vegye meg egy videós az összes vektoros és pixel manipulációs szoftvert, a kiadványszerkesztőket és egyebeket, ha csak videózik? Annyira utálom már ezt a sz*rkeverő céget, hogy azt el nem tudom mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest