- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Ezeket a beállításokat már eszközöltem.
Közben utána olvastam hogy a PS főként milyen erőforrásokat igényel... Amit eddig is tudtam hogy erős CPU és minél több memória kell neki. Viszont vannak olyan filterek és feladatok amik főként GPU igényesek, mint pl cameraraw. Ezen belül is főleg az AI alapú feladatok mint pl téma kijelölés(add/subtract) és zajcsökkentés. És pont ezekben fárad el a gépem egy idő után. Lehet kevés neki a 8gb GPU. -
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Ha látsz 14 collos képernyőn 4k felbontású (vagy nagyobb) képeket szerkeszteni, illetve ha szereted a tapipadot egér helyett használni, akkor jó választás lehet.
Részemről marad a 43 collos 4k monitor+egér kombó. Én már elég vak vagyok ahhoz, hogy egy laptop előtt görnyedjek.
A konfig jó, a többi egyéni preferencia kérdése.
-
nfsu17
veterán
Mármint mi 150k?
A sima PS csomag?
Ki fizet arra elő?
https://www.adobe.com/hu/creativecloud/plans.html?promoid=XT3PH4HC&mv=other
Fényképezés 20 GB
10,15 EUR / hó (ha nem akciós, akkor 12,69 EUR
Ez éves szinten: 122 EUR = 47.000 HUF körül -
kuyarashi
őstag
Én is használtam már HA kulcsot, kb. 1.5 évig, de folyton probléma volt vele. Megesett, hogy ment 2 hónapig, aztán írnom kellett az eladónak, aki pár órán belül helyreállította a dolgot, de utána megint csak 7-14 napig működött. Egyébként amennyire lehetett korrekt volt (kaptam kedvezményt, stb.) és mondta, hogy másoknál is gond van, meg azt is, hogy valakinél ugyanez kifogástalanul működik. Amikor működött, akkor viszont használtam minden funkciót. Alapvetően megérte, de rohadt kényelmetlen és megbízhatatlan volt. Illetve első alkalommal még számlát is kaptam róla, másodjára viszont nem, így főleg kérdésessé vált a legalitás.
-
updog
őstag
Szerintem írtam már a topicban, én vettem HA full pozitív eladótól ilyen kulcsot, éves előfizetés, kb. 5 hónap után írt az adobe hogy 3 napon belül leszek szíves egy valid kulcsot megadni az előfizetéshez, különben a teljes accountom felfüggesztik....
annyiban korrekt volt az eladó, hogy a fennmaradó időszak árát szó nélkül visszaadta (ez nekem annak elismerése volt hogy tudta ő is hogy szürke zóna...).
Maga a módszer amúgy valós, amazon.de-n tipikusan black friday környékén amúgy el lehet csípni az ilyen éves előfizetés kódot jó áron, én két éve így használom, az tényleg full legális.
Vagy megpróbálhatod lemondani az előfizetést, az adobe szokott ilyenkor feldobni 30-40% kedvezményt hogy maradj
-
Taci
addikt
Az attól függ, mikor, milyen CPU-val. Én M1 alá már nem mennék. Plusz a 8GB RAM is hamar el tud fogyni. Ha új gépet vennék, akkor M2 és 16GB lenne az alap - csak hát az almánál drágán mérik.
Viszont én nem vennék iMac-et - bár ez egyéni preferencia. Nem szeretem, ha ennyire egybe van építve minden, mert ha egy dolog tönkremegy, több másikat "vihet magával". (De persze jó eséllyel semmi baja nem lesz semminek - de azért megéri utánaolvasni.) Inkább Mac Mini + egy megfelelő monitor. Vagy Macbook + külső monitor. De ez csak számomra. -
pruzsi
őstag
-
kuyarashi
őstag
Mindig visszatérő téma, hogy ez a kalibrálás releváns-e.
A te videokártyáddal mások lesznek az árnyalatok a monitoron, így a profilozás épp a lényegét, a színhelyességet veszíti el. Ha a monitort "hardveresen" állítják be, akkor az, önmagában színhelyesen lesz, de még akkor is ott a VGA. Ráadásul a hardveres kalibrálás csak nagyon kevés monitornál érhető el. -
Taci
addikt
Mi a cél? Hol szeretnéd színhelyesen viszont látni a fotóidat? Saját kijelzőn, vagy neten, saját weboldalon, közösségi médiában? Mert ettől (is) függ, hogy mire van szükség.
Én amúgy három különböző monitoron (+ mobil) mindenhol különböző színeket kapok, pedig ebből kettő kalibrált kijelző. Plusz nyomtatásban egy újabb változatot. Szóval pontosan ugyanazt jó eséllyel nem fogod visszakapni. (Vagy nálam megy félre valami.
)
-
updog
őstag
-
Taci
addikt
Rendben, így már értem. Ez user error. A Healing Brush Tool (és társai) úgy működnek, hogy egy adott területről mintát vesznek, és azt "festik" az új területre. Ehhez első lépés mindig a mintavételezés, ami az Alt+kattintással működik. A videódon te ezt nem csinálod, egyből kattintasz, egyből "festeni" akarsz, csak mivel nem vettél mintát előtte, így nincs mit/honnan festeni.
Tehát ha ezeket használod, előbb Alt+katt, és ami mintát ott vesz, azzal tudsz később "festeni". -
-
Met
nagyúr
PS képszerkesztés
Illu vektorgrafika
Indi kiadványszerkesztés
Ha jól akarod csinálni amit csinálsz akkor mindhármat ismered mert ezzel elég sok mindent le tudsz fedni.
Angol nyelvű szoftvereken tanulj.Szerintem a tanfolyam kidobott pénz, sehol nem nézik mit végeztél el.
Ezek a minden az egyben tanfolyamok arra jók hogy nagyjából megtanulod kezelni a programokat.
Üres doki nyitása, rajzolj egy téglalapot, színezd ki, színezd a körvonalát, írj bele szöveget. Örülj, magadnak.
következő
kb.Gyakorlat, portfólió és esetleg leültetnek egy gép elé hogy rajzolj ezt vagy azt. Ezeket nézik.
Rengeteg tutorial van a neten, videós is, látod mit csinál, amikor már elég sokat megnéztél és magabiztosan kezeled a programokat akkor jöhet az hogy meglátsz valami grafikát és megpróbálod megcsinálni (nem eladásra, gyakorlás céljából) ha ez is megy akkor jöhetnek az ötletek, rajzolsz valamit ami megy a portfólióba.
-
Taci
addikt
Én a vektorgrafikára szavaznék, konkrétan a CorelDraw-ra. Mert azzal tervezhetsz logót, szórólapot, borítóképet, akármekkora méretben akármit, mindegy, milyen méretben készíted el, akármekkorába ki lehet nyomtatni / át lehet adni tűélesen.
Míg ugye egy pixelgrafikus szoftverrel ha A4-es méretben kezded el, abból soha nem lesz (vagy nem lesz egyszerűen) pl. A3-as méret.Más-más a felhasználási terület, így előbb inkább azt definiáld a magad számára, mi érdekel, merre nyitnál. Előbb. Merthogy megtanulhatod te mindkét irányt is természetesen - csak időbe fog kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest