- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom használni a Generative fill-t, mert azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Please check your internet connection and try again." Nyilván semmi gond az internetemmel és pl. a munkahelyi gépen működik.
Mi lehet a probléma, mit tehetek? Frissítettem a legfrisebb verzióra, de nem lett jó.Valamint a fiókomba belépve is ez a képernyő fogad: kép
Másnál nincsenek hasonló problémák? Elég bosszantó, hogy semmi konkrét hibaüzenet nincsen, csak nem működik a generálás.
-
acsati
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #28927 üzenetére
Köszi szépen!
Több dolgot is elszúrtam, ahogy így utólag néztem. Az előző verzió telepítése előtt nem töröltem az újat, azt hittem automatikusan cseréli, de párhuzamosan volt fent az új és a régi verzió is. Valamint a restart is kimaradt.
Szóval most töröltem (külső szoftver nélkül) mindkét verziót, majd restart után feltelepítettem a régebbi verziót és úgy látom, hogy most működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Nem túl erős munkahelyi gépemen is használom a Photoshop-ot. Frissítettem a most megjelenő új verzióra, de azt vettem észre, hogy ha megnyitok egy-egy dokumentumot, képet akkor egy idő után teljesen kifagy. Nem reagál semmire, nem tudom tálcára tenni, nincs hibaüzenet sem, csak feladatkezelővel tudom kilőni.Gondoltam visszatelepítem akkor az előző verziót, azzal nem volt ilyen gondom. Meg is tettem, de most már ez is megáll, kifagy ugyanúgy.
Van erre valami tippetek, ötletetek, hogy mit tehetnék?
-
acsati
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #28897 üzenetére
Köszönöm, megpróbálkozom vele.
-
acsati
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #28895 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan olyan kérdésem lenne, hogy egy adott betűtípust nehéz módosítani? Amiben mondjuk csak az "ő" és "ű" betűk hiányoznak, elméletben nem lenne nehéz pótolni, de gyakorlatban ez, hogyan valósítható meg?
-
acsati
aktív tag
Amúgy ebben az olcsóbbik, fotós előfizetésben benne vannak a Photoshopban az AI funkciók, generative fill stb. hasonló dolgok?
Vagy az már külön fizetős? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Van egy sok layerből összeálló anyagom, amin a későbbiekben többször is tervezek majd apró változásokat alkalmazni. PNG-ként szeretném menteni és olyan kérdésem lenne, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy mondjuk felső rétegként elhelyezni rajta egy kört pl., ami „átlyukasztja” az összes réteget alatta?
Nekem csak az a megoldás jut eszembe, hogy Ctrl+Shift+Alt+E-vel egyesítem a rétegeket és azt „kilyukasztom” (nyilván az alatta lévő rétegek láthatóságát kiveszem). Van ennél egyszerűbb megoldás erre? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Az Adaptive Wide Angle funkcióhoz hasonlót keresek.
Adott pár beltéri fotó, ahol szeretném a bútorokat (éleit) függőlegessé illetve vízszintessé torzítani. Az említett funkció tök jó ahhoz, hogy az élek egyenessé váljanak, de a függőleges/vízszintes torzításokat is jó lenne hasonló egyszerűséggel elvégezni.
Esetleg ilyen tutorialra hogyan érdemes rákeresni? -
acsati
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, így már rátaláltam. Az Adjustment - Threshold funkcióra volt szükségem első lépésként.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Egy apró, de számomra most zavaró jelenségre keresek megoldást. Adott egy layer-en sok apró dolog, amik közül egyet-egyet egyszerűen kijelölök és új rétegre szeretném helyezni, sima ctrl+c/v-vel.
Amikor ráillesztem az új rétegre, miért teszik egy kicsit arrébb? Meg lehet valahogy oldani, hogy ugyanott helyezze el, ahol az eredeti rétegen is van helyileg? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Egy ingyenes alternatívát keresek a Photoshopban lévő Automate - Photomerge funkcióra.
Létezik ahhoz nagyon hasonló, ami a különböző fényeket, színeket korrigálja, a geometriai torzítást stabilizálja? A levágott részek kitöltése is jó dolog, de az azért elhanyagolható.
Esetleg az Affinity Photo tudja ezt a funkciót? -
acsati
aktív tag
Nemrég volt itt szó az Affinity Photo alternatíváról. Olyan kérdésem lenne, hogy abban lehet létrehozni CMYK színmódú dokumentumot?
-
acsati
aktív tag
Pont mostanában keresek valami ingyenes vágó programot. Te melyiket ajánlanád inkább a kettő közül? Semmi komolyra nem készülök, egy-egy túrázásból kis összefoglaló videót összerakni, pár jópofa vágási és szövegeffekttel. (jó ha tud utólag stabilizálni és színeket korrigálni)
-
acsati
aktív tag
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha már jó sok réteget tartalmaz a kép és egy réteget mozgatnék, akkor ki lehet kapcsolni ideiglenesen azt, hogy mindig hozzáigazítaná valamihez? Ha igen, hogy hívják, vagy merre találom ezt a funkciót?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy PS CC-ben be lehet valahogy állítani a zoom-olást mondjuk Ctrl + egérgörgőre?
Szimplán egérgörgőn nem tetszik, másra használom. -
acsati
aktív tag
válasz tikshow #24742 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Csak azért kérdeztem, mert ha csak szimplán mondjuk a PS-t választanám, az drágább.Abban esetleg még tudsz segíteni, hogy ennek az előfizetésnek milyen feltételei vannak? Sajnos nem túl erős az angolom. Azt látom, hogy lehet havonta meg egész évre fizetni. Ha a havit választom, akkor hogy zajlik a fizetés? Illetve van "hűségidő"? Vagy bármikor lemondható?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Photoshop vásárlásról kérdeznélek benneteket. Ezt a csomagot néztem ki, nekem ez a cégnél megfelelő lenne, HA - és itt jönne a kérdésem: - ez a verzió, ilyen áron (ezt a csomagot láttam legolcsóbban) teljes értékű PS-t tartalmaz?
Otthon kalóz verziót használok és ezt nem tudom, hogy van-e a kettő között tartalombeli különbségKöszönöm válaszaitokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!Előkerestem egy régi .psd fájlomat, amiben van szöveg is, viszont már nincs meg az a betűtípus, amit ahhoz használtam és erre figyelmeztet is a PS (sárga háromszög). Nem emlékszem már a nevére sajnos. A PS-sel ki tudom deríttetni valahogy, hogy mi lehetett az pontosan?Próbáltam már az online felismerőket, de csak nagyon hasonlókat adott. (Ingyenes betűtípus volt az biztos)
Közben meglett, kiírja a PS csak már nem tudom törölni a hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Van pár layer-em amin át szeretnék színezni dolgokat egységesre. Ctrl+U majd Colorize pipa és beírom a kívánt szín értékeit (202,100,-3). Van egy pár layer ahol ugyanez az érték más színt eredményez. Pedig mindegyik "normal" módú layer. Nincs felettük sem olyan réteg ami módosítaná, semmi.
Tippek ötletek? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Mitől van az, hogy egy képről színt veszek (Alt + klikk a színre) mégse ugyanazt az árnyalatot adja? Ha ráfestek látszik, hogy sötétebb az új, pedig nem átmenetesről vettem a színt. Meg a layerek is normalon vannak.
-
acsati
aktív tag
válasz INTELligent #22408 üzenetére
Huh, az most idegen volt számomra, hogy elmentem swatchként
(#22409) BonFire: Azon a jobboldali panelen, ahol vannak a csúszkák, én ott nem találtam olyan opciót ahova színkódot írhatnék sajnos.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne újból egy kis segítségre.
Mellékelek egy képet, mert csak az alapján tudom elmondani érthetően mit is szeretnék:Van a bal oldalon a kiválasztott zöld szín amit használni szeretnék több layeren. Hogyan tudom a csúszkák segítségével pont ugyanazt a zöld színt "kikeverni"?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy több réteg tartalmának a színét, hogyan tudnám egyszerre megváltoztatni?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Új rendszer került a gépemre és gondoltam most akkor felrakom a legújabb Photoshop-ot is (CC 2014).
CS4-hez használtam a NikSoftware Color Efex Pro 4 nevű plugint és telepítettem most is, viszont nem működik. Bekerül a Filter menübe meg tudom használni is, de nem menti el a változásokat a képen.
Mit lehetne tenni, hogy megfelelően működjön? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Ha van sok képem, azokraa hogyan tudnék beállítani ilyen egyszerűbb dolgokat (brightness/contrast, curves, levels), hogy ne kelljen egyesével megcsinálni mindegyik képpel? (családi nyaralásos képek, csak mégis szeretném ezeket rendbe tenni nagyjából rajtuk) -
acsati
aktív tag
Rendben, köszi szépen a válaszokat!
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám teljesen letörölni a gépemről a Photoshop-pot? Ha jól sejtem egy uninstallal még maradnak jó pár helyen dolgai, nem? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Még a PS Cs6 megjelenése előtt láttam egy videót róla, amin azt mutatták be, hogy egy fényképet amit úgy készítenek, hogy kicsit bemozdul exponáláskor, akkor azt a Cs6 helyre tudta mozdítani. Ezt a funkciót, hogy hívják? Vagy, hogy tudnám én is használni? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Voltam kint fotózni és most van jó sok raw fájlom. Szeretnék rájuk egyforma beállításokat alkalmazni majd átmenteni őket jpeg-be. Mivel tudnám ezt automatizálni? PS-ben ez megoldható?
Köszi előre is! -
acsati
aktív tag
sziasztok!
azt szeretném először is megkérdezni, hogy itt szabad aktiválással kapcsolatos dolgokat kérdezni?
köszönöm -
acsati
aktív tag
De nekem nincs sehol rollover? Néztem már a Window-ot de ott sincs. Nem értem ez vmi plugin akkor? De azt meg csak írná valamelyik tutorial. Légyszi segitsetek!
-
acsati
aktív tag
nekem nem tud segiteni senki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest