- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz
zümzümm #29077 üzenetére
Nekem is 8 GB-os VGA-m van (3060Ti) és a CameraRaw zajcsökkentés, AI cuccok szakítanak viszonylag. Van mellette 64 GB RAM és i5-13600K. Az operációs rendszer (W10) is M.2 SSD-ről fut, meg van külön egy amin a Photoshop lapozófájljai vannak, illetve onnan töltöm be az anyagot. A melós gépemben GTX470 van. Na ott a zajcsökkentés kb. 10 perc, haveromnál Quadro K2000-el valami fél óra. Itthon nagyjából 10 mp.
tylerddd (#29079)
Ha ez az, akkor valószínűleg kamu. Eleve az ár iszonyat alacsony.
Az Adobe már 2013 óta előfizetéses rendszert alkalmaz, és a legújabb verziók is előfizetéses alapon érhetők el. A "kizárólag offline használatra" és "nem igényel internetkapcsolatot" kifejezések ellentmondanak az Adobe hivatalos licencelési modelljének. Szóval valószínűleg, valami előre aktivált, dologról van szó, ami kikapcsolja a net elérést, vagy ilyesmi, a lényeg, hogy lehetséges, hogy működik, de hogy jogszerűtlen, az is biztos. -
rwin5
őstag
válasz
zümzümm #29075 üzenetére
Ez inkább videókártya topic lesz szerintem
Mivel az általad felsorolt kiemelt videókártyák vizsgálata már speckó topic.
Egyébként csodálkozom, hogy ilyen géppel lassúságra panaszkodsz. Érdemes volna esetleg a PS beállításait is ellenőrizni.
pl Ctrl + K / Performance
pl: lehet van 64 GB ramod, de ha korlátozottan van engedélyezve a PS-nek simán akadhat
-
BonFire
veterán
válasz
zümzümm #29073 üzenetére
Vram nem igazán (ezt a Photoshop scratch disknek hívja), inkább a memória mennyisége és sebessége. Persze egy dedikált GPU nagyon meg tudja gyorsítani a folyamatokat, viszont régebben sok bugot okozott, és voltak olyan esetek, hogy konkrétan ki kellett kapcsolni a GPU-gyorsítást, mert nem lehetett vele dolgozni. Nem tudom, hogy manapság már orvosolták-e az ilyen jellegű bugokat, de pár éve tele volt velük a Photoshop.
A sok és gyors ram pedig akkor számít igazán, ha mondjuk moziplakátot gyártunk, ötszáz külön elemmel külön rétegekkel, egy-egy réteghez kapcsolódik egyenként vagy 5-6 adjustment réteg és maszkolás, és ha a felbontás rendkívül nagy. Tehát az ennyire művészi és kreatív munkákhoz sok ram kell [példa].
-
updog
őstag
válasz
zümzümm #28933 üzenetére
Csak saját tapasztalatot tudok megosztani, nekem (előző két korábbi Ryzen után - 1600x és 3800X amik tényleg szutykok voltak) most a Ryzen 5900X-szel és 32GB RAM-mal évek óta teljesen korrekt a LR és a PS (ne olvass vissza kommenteket, az akadás nem a konfig miatt van
).
Nagyon sokáig voltam azon a véleményen hogy következő gépem Intel lesz, de most már tényleg ott vagyunk szerintem, hogy egyik kutya másik eb.
Nekem a Puget tesztjei elég mérvadóak, nagy különbséget nem szoktak találni, kb. csak az számít, hogy neked plusz pár százalék teljesítmény (Intel) hosszú távon megéri-e a nagyon sok százalék különbséget az árban.
-
aldebaran
addikt
válasz
zümzümm #28126 üzenetére
Ezt találtam, nem próbáltam. Hátha sikerül.
Try this (at your own risk):
Go to folder :
C: Users > yourusername > AppData > Roaming >Adobe >UXP >PluginsStorage > PHSP >22 >Internal > com.adobe.nfp.gallery > Plugin Data
and delete everything in it
Now start Photoshop. You should be given the option to download the filters -
Vesa
veterán
válasz
zümzümm #28039 üzenetére
Nézd meg a performance monitorban, nem pörgeti-e valami 100%-ra a CPU-t. Ha ez lenne, akkor ott kiírja azt is, hogy mi csinálja (fájl nevét és elérési utat is mutatja). Általában vírus, vagy valamilyen más háttérfolyamat szokta pörgetni, ilyenkor belassul minden, mivel sorban állnak a processek a CPU-nál,
Illetőleg szűkítheted a kört azzal is, hogy megnézel más programot is, hogy ott is lassulást tapasztalsz-e. Ha más programoknál nem jelentkezik, akkor esélyesen a PS-el történt valami, nem rendszerszintű lassulás van. Ebben az esetben PS un/reinstall.
-
-
Vesa
veterán
válasz
zümzümm #27605 üzenetére
Itt elsősorban a RAM a szűk keresztmetszet. 8Gb nagyon kevés PS alá, minimum 16, de inkább 32 vagy több kell. És SSD sem árt. VGA elég, CPU-ból pedig amire pénz van, de javasolt Intelt venni akkor is, ha most a Ryzen egyébként jobb vételnek számít. PS alá még mindig jobban ajánlott.
Keret függő, de a PS pl. a VGA-t csak pár filterhez és a 3D-hez használja, szóval nem elsődleges. A RAM számít leginkább, mert oda tölti be az szerkesztenő anyagot. Tehát ha pl. nagyméretű fájlokkal dolgozol és kifutsz a RAM-ból (8Gb-nál ehhez még nagy fájl se kell, ennyi memória hamar véget ér), akkor elkezd pagefile-ba dolgozni, jobb esetben SSD-re, rosszabb esetben HDD-re, és belassul az egész.
-
general
addikt
válasz
zümzümm #27480 üzenetére
én sem értem annyira, amióta Creative Cloud van, felhőből kell mindent telepíteni, nincs telepítő fájl. a CC alkalmazást kell letölteni egy gépedre, bejelentkezni és és egyetlen gombnyomásra töltheted, akár szimultán több gépre is, amennyire csak akarod, de persze használni egyszerre kettőn lehet.
-
duni84
aktív tag
válasz
zümzümm #27475 üzenetére
photoshop cc-t használsz? mert akkor felteszed a creative cloud-ot (google: install adobe creative cloud), belépsz az adobe-nál regisztrált email címeddel és jelszavaddal, majd az adobe cc felületén kiválasztod, hogy telepítenéd a photoshopot.
régebbi standalone verziót használsz? ahhoz van telepítő, de nem mernék megesküdni rá, hogy az adobe még üzemelteti az activation szervereit.
-
-
pikszel
addikt
válasz
zümzümm #26897 üzenetére
Szia.
Nem egy eredetileg GIF állományt akarsz menteni véletlenül? Az Image > Mode > menüpont alatt Indexed Colort látsz? Ha igen, akkor állítsd át RGB módba, így már le tudod menteni JPG formátumba. A másik hiba az lehet, hogy túl nagy a kép. 65535 x 65535 pixel a határ.
-
Vesa
veterán
válasz
zümzümm #26855 üzenetére
Azt nem nagyon látni a META adatokból, hogy a PS tört vagy sem! Annyit látni, hogy PS-el készült és a vonatkozó hatvanezer adatot. Vagyis, ha üzleti felhasználásra vagy bármilyen felhasználásra kerül, és a szerv kéri a legal licence-t, akkor van gond, mert ott már egyértelműen kiderül, hogy rendelkeztél-e legális verzióval a készítéskor.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest