Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Tankönyv szerint mi a helyes eljárás?

16(/32)-bites HDR kép -> resize (Bicubic resample) -> dithering (8 bitre)
    16(/32)-bites HDR kép -> dithering (8 bitre) -> resize (Bicubic resample)

Én előbbit éreztem helyesnek és nem hittem, hogy nagyító nélkül is látható az eltérés, de kipróbáltam egy képen és eléggé különböznek (minden mást ugyan úgy csináltam és szinte 1:1 lineáris módban ment a tone mapping, nem bűvészkedtem, csak kicsit vágtam le a hisztogram alját, mert az 1EV-s lépcsőkből a gyorsabb záridős expozíció sem ütötte meg a szenzor alját és kontrasztosabb képet szerettem volna, így a legsötétebb szürkét 0 feketéhez illesztettem, de nem vágtam olyan tartományt, ahol volt információ...).

Az második módszerrel sokkal élesebb lett a kép.

Most még azon gondolkozom, hogy HDR módban nem enged választani a resize algoritmusok közül a CS6 (csak Essential, nem Extended), csak Bilinear és Bicubic Automatic algoritmust. Ami így gyanús nekem, hogy azért vannak kiszürkítve a preset Bicubic-ok, mert nem is tud Bicubic-ot HDR képen és az Auto mód Bilinear-t eredményez, míg a 8 bites képet már Bicubic-al méretezi át és ezért lesz élesebb.

Vagy ez, vagy igazából a homályos kép a "valódi" és a 8 tone mapping utáni átméretezés kreál hamis részleteket. PNG-be mentve a fileméret is nagyobb az élesebb képnél.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák