Hirdetés
- Yettel topik
- Már Magyarországon is használható az iPhone kártyás terminálként
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankönyv szerint mi a helyes eljárás?
16(/32)-bites HDR kép -> resize (Bicubic resample) -> dithering (8 bitre)
16(/32)-bites HDR kép -> dithering (8 bitre) -> resize (Bicubic resample)Én előbbit éreztem helyesnek és nem hittem, hogy nagyító nélkül is látható az eltérés, de kipróbáltam egy képen és eléggé különböznek (minden mást ugyan úgy csináltam és szinte 1:1 lineáris módban ment a tone mapping, nem bűvészkedtem, csak kicsit vágtam le a hisztogram alját, mert az 1EV-s lépcsőkből a gyorsabb záridős expozíció sem ütötte meg a szenzor alját és kontrasztosabb képet szerettem volna, így a legsötétebb szürkét 0 feketéhez illesztettem, de nem vágtam olyan tartományt, ahol volt információ...).
Az második módszerrel sokkal élesebb lett a kép.
Most még azon gondolkozom, hogy HDR módban nem enged választani a resize algoritmusok közül a CS6 (csak Essential, nem Extended), csak Bilinear és Bicubic Automatic algoritmust. Ami így gyanús nekem, hogy azért vannak kiszürkítve a preset Bicubic-ok, mert nem is tud Bicubic-ot HDR képen és az Auto mód Bilinear-t eredményez, míg a 8 bites képet már Bicubic-al méretezi át és ezért lesz élesebb.
Vagy ez, vagy igazából a homályos kép a "valódi" és a 8 tone mapping utáni átméretezés kreál hamis részleteket. PNG-be mentve a fileméret is nagyobb az élesebb képnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest