- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peron
tag
válasz Inv1sus #14794 üzenetére
Hali,
alapvető különbség az ecard és az e-dm között:
- az ecardot valamilyen alkalmazás generálja, (lehet szerveroldali vagy esetleg flash is), a már meglévő template képekből, amihez a user csak a címzettet (vagy cimzetteket) adja meg, és esetleg az üzenet szövegét. Itt nem sok mindent tudsz mérni (gondolom a statisztika az fontos az ügyfélnél), ha nem vagy pro és nem te fejleszted le az appot.-edm: ezt te csinálod, itt sokkal szabadabban lehet mozogni, perszonalizált üdvözlö vagy akár konkrét ajánlat?
Szinte bármi, ha az edm készítés szabályait rendesen betartod, annál kevésbé kerül fogadó oldalon spam-ba, van annál többször nyitják ki a levelet, ami a sikeresség záloga lehet. Ide viszont kell egy edm küldő szervert bérelni (címlista nagyságától függő, havi 10 dollártól kb). Nem árt ha vágod a html-t, css-t, azon belül is az inline style-okat táblázatokat és még sorolhatnám, stb.Ha megvan a döntésed szívesen segítek, nem egy edm kampányon vagyok túl, 23 ezres címlistát kezelek, csak egy ügyfélnél.
-
qamu74
őstag
Lenne egy kérdésem.
Sziasztok!
Igaz Gimppel kapcsolatban,de sebaj.
Hogyan tudok két képet egymásra rakni(úgyhogy az egyik alsó,a másik felső legyen)?
Valahogy így. -
ViZion
félisten
válasz Inv1sus #14794 üzenetére
Vannak ilyen oldalak, ahonnan lehet küldeni. Ahogy Met is írta: valami szöveg, esetleg kép (nem animált, nehogy spamba hajítsa, vagy le se töltse). Onnan egy link az animált ilyen-olyan mozgó bigyóra...
Innen indulj...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Met
nagyúr
-
Inv1sus
addikt
Nem tudom, hogy ez a téma inkább weblapkészítés vagy photoshop-e, úgyhogy ide is beteszem:
Valaki csinált már e-üdvözlőlapot?
Egyik ügyfelem ilyet szeretne kérni és nem tudom hogy kezdjek neki. Egyszer csináltam egy html-es hírlevelet, itt is valami olyasmiről lenne szó? Valami leírást nem tudok, vagy megfelelő angol kulcsszavakat amik alapján értelmes találatokat kaphatok a googlen? :S
Arra is gondoltam, hogy az egészet grafikába csinálom meg, de a gmailen például alapból tiltva vannak a képek megjelenítése.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
delta9
senior tag
Ps troll humor:
-
ViZion
félisten
válasz forceberg #14788 üzenetére
Gyártótól függ, de ált. a ram berakás nem okoz gari vesztést... Van ahol a HDD csere sem, ezt kérdezd meg, és akkor HDD helyére SSD, a DVD helyére meg a HDD kerül, kész. Laptopos topikokban segítenek miből mit.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
veterán
-
ViZion
félisten
válasz forceberg #14785 üzenetére
A két proci között generációs szakadék van. Nem is egy. A legújabb (3. generációs, Ivy Bridge, 22 nm, 2 mag/4 szál, launch date: june 2012...) i5 vs egy régi, de butított C2 Duó Cerka (45 nm, 2 mag, ) CPU közül melyiket vegyem...? Nehéz kérdés
Ne csak a frekit nézd, mellesleg abban is jobb az i5, a turbo core miatt. Fogyasztásban is jobb. Ramot vegyél mellé, kész.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz forceberg #14785 üzenetére
A legsutább Intel is kenterbe veri a legjobb Celeront. Az i5-ös nem rossz darab. Az integrált VGA is annak a javára dönti a mérleget.
DEVISZONT!
Photoshophoz elsősorban sok-sok ram kell. A proci se kutya, ha pl egy számításigényes feladatot kell megcsinálni, mondjuk egy Zoom Blur-t Best beállítással 10 Mpixeles képen. Itt már kijön a processzor sebességéből adódó különbség, vagy nagy kép Liquify esetén (bár utóbbinan teljesen újraírták a motorját, és 32 biten szakít, 64 biten viszont a grafikus gyorsítás teljesen összebarmolja a képet, ha meg kikapcsoljuk, akkor ugyanott vagyunk, mint a régi motorral...)
A sok ram azért kell, hogy ne a merevlemezre irkálja magát a progi, mert az iszonyat frusztráló bír lenni, amikor a vinyóról kezdi el összekaparni magát, aztán képelemenként áll fel a GUI is másfél-két perc alatt.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
veterán
PS / LR-ban melyik lehet az erősebb kutya?
C2D Celeron E3400@ 3GHz (+ HD4850) vs. Core i5 3210M 2,5GHz (int. VGA HD Grapics 4000)?[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ViZion
félisten
válasz pufancska #14781 üzenetére
Attól függ, mit nyomtatsz. HA fotót magadnak, akkor tégy ahogy akarsz. De egy plakátnak minek 150 g-nél nagyobb? Kidobják, kész. Te meg fizeted a cuccot, termékdíjat, stb.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kiskornel
addikt
válasz pufancska #14781 üzenetére
Az nekem már túl vastag... Tapasztalatom szerint a minőség és a súly közt nincs arányosság. Vékonyból is van olyan, amit arany árban mérnek.
Ezen a 170gsm-mes papíron is meglátszanak a görgőnyomok. Hiába állítom 240-esre. Biztos xar ez a része a nyomtatónak, ahogy a HP-nak is az volt.
Köszönöm a hszeket.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
ViZion
félisten
válasz kiskornel #14773 üzenetére
170g/mm2-es kicsit vastag, nem? vagy sok az m?
Felhívod a konicát, és megmondják. sztem a vékonyabb elég, ha az ügyfél mást kíván, akkor meg azt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
delta9
senior tag
Ezeket már kitárgyaltuk párszor for sure. De nézzétek egy kicsit más szemszögből is. Egy ilyen pályázatra annak kell beadni valamit, aki egyébként is ráér mert épp semmi meló kilátásban, mert pl. munkanélküli vagy uborkaszezon van stb., akkor lehet találni bruttó 250k-t. Ha valaki ilyen cipőben jár, annak vesztenivalója nincs, legfeljebb az idő, amt egyébként pl. a Diablo 3. előtt ülve töltött volna . Ha nem is nyer, portfólióba következő munkahelyre akkor is jó. Azt azért mégsem lehet megoldani, hogy egy cég kiír egy pályázatot és függetlenül attól, hogy a nyertes pályázó akár 200 ezer, akár 2 millió forintot is kap, az összes többi pályázót kifizetik. A nyeretlen pályázatoknál nincs vigaszdíj, igen, ezt be kell vállalni. Nem kötelező, ez lehetőség. Arculaton gondolkozni, brainstormingolni meg lehet akár mosogatás közben is, az még csak nem is feltétlenül elvesztegetett idő. Felmerült itt hogy ez egy textilipari cég. Nem! A kiíró az Óudai Múzeum és annak egy új állandó kiállításához kapcsolóik a kiírás. Ez nem egy nyereségorinteált gazdasági társaság!
-
BonFire
veterán
válasz pufancska #14775 üzenetére
Erről beszélünk. Mivelhogy vak tyúk is talál szemet, előfordulhat, hogy a 12 éves Vér Istvánka teljes véletlenségből egy olyan ütős logót készít, amely nagyon megtetszik, node! Vér Istvánka nem a mi munkatársunk, ezért kizárt, hogy ő nyerje a pályázatot. Mivel az elbírálásnál semmilyen objektív szempont nincs (mint pl közbeszerzésnél a munka ár/érték aránya), azt hozok ki győztesnek, akit akarok. Átutalom neki a lóvét, aztán úgyis a „családban” marad, mert mondjuk nem hivatalos munkatárs.
Vér Istvánka logótervét meg jó pénzért eladom valakinek, akinek logó kell, és mindenki jól jár. Az ügyfél azért, mert jó logót kapott tőlem, én azért, mert ingyen szert tettem egy jó logóra, plusz még a pénzem is visszakerestem, Istvánka meg azért, mert megtisztelve érezheti magát, hogy egy ilyen volumenű projektben ő is részt vehetett, és még nevezési díjat sem kértem, mert rendes vagyok.
És Istvánka amúgy sem reklamálhat, mert 18 évesnek hazudta magát 12 éves létére, és különben is, jobb, ha kussol, különben kiküldöm az apukájához a BSA-t, hogy nézzenek már körbe náluk szoftverügyileg…
Ki van ez találva!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kiskornel
addikt
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #14771 üzenetére
Még mindig NEM jól látjátok, az a baj.
Kiírnak egy versenyt, rászánnak az egészre 300.000 Ft-ot, abból 250-et kiosztanak, kész.
VISZONT: lesz nekik tucatnyi template, amiből gazdálkodhat a saját grafikusuk, amivel tucatnyi melót lefedhetnek...Legyünk őszinték: low budget szinten (ahol én is munkát vállalok) nem fér bele időben, hogy sokat agyaljak egy-egy melón. Ha van instant valami ötlet, akkor jó, ha nem, akkor irány a net... Nem, nem lopok el grafikákat vagy ilyesmi, de ötleteket igen (többnyire csak részeket, kompletten schmittpalizni nem lehet, nem is érdemes, meg amúgy sem tökéletes amit találok).
Ez van fotópályázatoknál is: nevezz, nyerhetsz nyalókát. Viszont a nevezéssel hozzájárulsz, hogy használják a képed. Paff... pici pénzből több vinyóra való képet kapnak, ha a fele kuka, akkor is megéri. És a győztes lehet ismerős is...
-
BonFire
veterán
Igazság szerint a komplett arculattervezés általában team-ben szokott történni, már csak azért is, mert több szem többet lát, több és jobb ötletből lehet válogatni. És meg is kritizálják egymás munkáját. Ekkora munkát inkább grafikai stúdióknak szoktak kiadni. Nem mintha egy ember képtelen lenne ezt megcsinálni, csak sok munka, és nem biztos, hogy megtérül az ára. Teszem azt, valaki belefektet 80-100 munkaórát az egészbe, és sosem látja viszont még az óradíját sem. És pont az a baj az ilyen pályázatokkal (amit már sokszor leírtunk, azért is nem akartam újra leírni…) hogy neveznek pár százan-ezren, dolgoznak vele nem is keveset, és nincs még fájdalomdíj sem, semmi. A győztes mindent visz, és még nem is biztos, hogy szakmai szemmel nézve a legjobb munka nyeri el a fődíjat, hanem a pályáztató cég szubjetkív döntést hozó, szakmailag kívülálló vezetése.
Azt pedig már millió helyen megtapasztaltam, hogy nincs az embereknek ízlése, ha arculatról van szó. Általában a legszivárványosabb, legcifrább fonttal díszített szarok kerülnek ki győztesen. Főleg az ilyen ad-hoc vállalkozásoknál, mint pl ez a textilipari izémizé.
-
BonFire
veterán
válasz Stanchore #14765 üzenetére
Tényleg nem tudok az ellen tenni, ha valaki készakarva meg akar sértődni, és mindenáron a mártírt kívánja játszani. Ez legyen mindenkinek a saját dolga, de engem nem fogsz tudni belevonni a játszmádba, mert inkább kikerülöm.
Tudod mit? Akár meg is haragudhatsz is rám, az nem nekem fáj, hanem neked. Attól én még nyugodtan alszom. Részemről ennyi.
-
Stanchore
senior tag
válasz BonFire #14762 üzenetére
Arról beszélek, hogy olyan hangnemben írtál vissza nekem, mintha a seggedből rángattál volna ki, holott szerintem nem adtam rá okot. Nem vagyok egy sértődős ember, a válaszomból sem hiszem, hogy erre lehetett volna következtetni, egyszerűen megkérdeztem, mégis mivel érdemeltem ki ezt a stílust? Tényleg nem tudom... Azt, "hogy annyi infó van benne, hogy azt te nem bírod felfogni" (nem ezt írtam) arra írtam, hogy tegnap megnéztem jó pár tutorial videód (kb 10-12-t), meg jó pár írást is elolvastam, amikben rengeteg számomra új infó volt, amit nyilván csak többszöri olvasásra, megnézésre fogok tudni megjegyezni (ezért is írtam, hogy "egyenlőre"). De ez nem azt jelenti, hogy nem is szeretném tanulni a program használatát. Tehát az, hogy "(ja, majd' elfelejtettem, hogy nem olvastad, bocs!) megint csak egy szükségtelen "oltás" volt részedről.
Ha ez a különbség a kettő közt, akkor jól írtam először is, kijelölés közben, ami még egy befejezetlen folyamat, szerettem volna megváltoztatni a kijelölő eszközt mágneses lasszóról sokszög lasszóra. Nem azt nem tudom megcsinálni, hogy egy befejezett kijelölést utólag korrigáljak, azt megértettem elsőre is, szimplán csak érdekelt, hogy tudok-e változtatni a kijelölési folyamat közben a kijelölő eszközömön. De most már valahogy nem is érdekel
Én tényleg nem vitázni jöttem ebbe a topikba, de olyan degradálóan fogalmaztál, ami számomra nem fér bele és nem azért, mert az önérzetem nagyobb az átlagnál.
Többiektől elnézést az offért!
Origin / Steam: Stanchore
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #14763 üzenetére
Kellene egy ilyen oldal magyarul is, ahová lehetne ezeket gyűjteni....
Anyaggal el lenne látva!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #14761 üzenetére
Volt, hogy 26 variációt csináltam egy logóhoz (betűtípus, betűstílus, elhelyezkedés néhány variációt kiad), A-tól Z-ig betűkkel jelöltem a variációkat (ugye 26 betű van pont az angol ABC-ben), és aszongya az ügyfél:
– Király! Csinálnál egyet a weboldal fejlécébe is?
– Melyikből? Mert ezek variációk.
– Igen? És mi a különbség?Itt kezdtem agyfaszt kapni, mert nem nyilvánvaló számára a különbség a „LogoNév”, a „LogoNév”, a „LOGONÉV” és a „LOGONÉV” között. Egy pár száz szavas emailben elmagyarázom neki, erre ő:
– A második oldalon az első oszlopban felülről a negyedik jó lesz (csak tudnám, minek fárasztom magam a betűzéssel vagy számozással...), csak szedd már le előle azt az „N” betűt, az hogy került oda?
-
BonFire
veterán
válasz Stanchore #14752 üzenetére
Milyen oltás, te miről beszélsz???
Azzal kezdtem, hogy ebben a kommentben belinkeltem neked azt a cikket, ami kimerítően leírja a kijelölőeszközök használatát, valamint megemlítettem a gyorsmaszkot is, szintén kikeresve és eléd téve, amit most kiskornel és ViZion is megerősített, mire te, hogy annyi infó van benne, hogy azt te nem bírod felfogni, majd utána elkezdesz olyanokat kérdezni, amit nem kérdeznél, ha akár egyszer is átfutottad volna a leírást! Erre leírom neked a gyorsbillentyűt, amellyel az eszközök között tudsz váltani, hogy ne kelljen már fáradnod a cikk elolvasásával, és akkor jön a besértődés?
A kijelölés és a kijelölés létrehozása között az a különbség, hogy az egyik folyamatos igeidő, a másik meg befejezett. Magyarán, amíg fel nem engeded az egér gombját, addig még folyamatban van a kijelölésed, mint munkafázis, ha meg már felengedted, akkor már létrehoztál egy kijelölést, amit ezek után tetszőleges eszközzel korrigálhatsz. Addig kellett volna eljutni a próbálkozásban, hogy csinálsz egy kijelölést egyik lasszóval, majd a fölösleget kijavítod a tutorial szerint (ja, majd' elfelejtettem, hogy nem olvastad, bocs!).
De tudom, már megint én vagyok, aki olt, meg flémel, mert nem megyek oda hozzád, ültetlek a térdemre, és fogom a kis kezedet az egérrel, míg dolgozol, mert elolvasni egy tutorialt fárasztó, de önérzet az van egy szekérderékkel!
Bravó!
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #14760 üzenetére
Igazán fantasztikus, úgy látom mással is dolgoztatnak az ügyfeleim!
Nekem a kedvencem, amikor küldök pl. névjegykártya _terveket_ egy db, de több oldalas pdf-ben, és jön a válasz: Tetszik, mikor mehetek érte?
-
ViZion
félisten
-
Stanchore
senior tag
válasz kiskornel #14754 üzenetére
Köszi, a leírásban is megtaláltam már. Ezzel két lépcsőben meg tudom csinálni amire gondoltam. Az átváltás dolgot csak azért kérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy egy lépcsőben már a kivágási folyamat közben tudjak úgy vágni, hogy ne kelljen utólagosan korrigálni. De végül is nem vesz el sok időt... Dióhéjban ilyen és ehhez hasonló képeken kell különböző vágásokat módosításokat csinálnom, mivel elég sok kopott, meg lekerekített rész van, sokszor a mágneses lasszó elhúz másfelé. Ezeken a területeken jött volna jól, ha addig ideiglenesen át tudok váltani a sokszög lasszóra. De mostanában már inkább a kerekített részeket is sokszöggel vágom.
-
kiskornel
addikt
válasz ViZion #14756 üzenetére
Én csak fotós dolgokat csinálok PS-ben, ennyire nem kell tudnom, de az a PRO válasz, amit te írtál.
Néha én is használom a módosító billentyűket, könnyű kitalálni melyik-melyik, mert odarak egy + v egy - t.
Az X-es váltás számomra új info, legközelebb ezt is kipróbálom. Köszönöm.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
ViZion
félisten
válasz kiskornel #14754 üzenetére
Neeeem. Ne nehezítsd
shiftet nyomva hozzáad, altot nyomva kivon a kijelölésből. Ha ott kattogtat csak az idő megy...
Másik a gyorsmaszk. Bár ez csak a nem szabályos alakzatoknál jó, szabályosakra gyorsabb a lasszó vagy a pen. Kijelölés nálam úgy zajlik, h ha a háttér kb homogén, akkor Warázspálcával pár klikk, majd ha szabályos alakzat, akkor lasszóval (polygon ált.) hozzáadok-kivonok. Szabálytalannál eleve jobb a maszkolás, ott X-el lehet váltani, hogy eltűnjön vagy előjöjjön rész. Ezt is kb. körbelasszózom, utána ecsettel szépen, jobb az eredmény, mint lasszóval. Persze kinek mi. Ha valami fontos és kb. szabályos, akkor Corelben / Iluban körberajzolom, mentés, majd berántom smart objectként PS-be, ez adja a legjobb eredményt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kiskornel
addikt
válasz Stanchore #14749 üzenetére
Kijelölést hibával együtt befejezed. Mikor végeztél akkor lehet korrigálni a következőképp:
Van a jobb felső sarokban 4 ikon, aminek van pár funkciója:Balról az
1. új kijelölés, a régi törlése
2. hozzáadás a kijelöléshez
3. kivonás a kijelölésből (amit újonnan kijelölsz, azt kitörli a már meglevőből).
4. a keresztezett kijelölések metsztete? lesz kijelölveEzekkel lehet utólag korrigálni a sokszög lasszó által kijelölt területet.
-
MmDorian
őstag
sziasztok!
srácok, valakinek nem ismerős ez a font ? [link]
-
Stanchore
senior tag
válasz BonFire #14750 üzenetére
Hát elnézést, hogy nem tudok olyan egyértelműen fogalmazni, amiből egyből érthető lenne mit kérdezek. Vettem a fáradtságot és elolvastam amit linkeltél, de erre nem találtam választ. Nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a stílust, de kérlek adjuk már meg egymásnak a megfelelő tiszteletet. Én még az életben nem oltottam le így senkit, azért mert nem értettem mit kérdez, pedig sok más dologban én is hasonló pozícióban vagyok, mint te ezen a téren.
A kijelölés és kijelölés létrehozása közt mi a különbség? Igen, miközben elkezdek kijelölni (körbevágni pl egy tárgyat) valamit, aközben szeretnék pl mágneses lasszóról átváltani sokszög lasszóra, ha egy olyan területhez érek, ahol egy hosszú egyenes vonalra lenne szükségem, majd visszaváltani a mágnesesre. Ennyi lett volna a kérdésem.
Köszönettel: Illés Norbert
-
BonFire
veterán
válasz Stanchore #14749 üzenetére
Mit jelent az nálad, hogy kijelölés közben? Kijelölés létrehozása közben, nem? Egy pontnak szerinted hány dimenziója van? Bármilyen kijelölőeszközzel minimum 2 pontot kell meghatározni egy kijelöléshez. Mit csinálsz te? Elolvastad te, amit linkeltem? Benne van, hogy hogy működnek az eszközök, hogy hogy kell használni őket. Minden le van írva. Vedd már a fáradságot, légy szíves, és rágd át magad rajta, ha már én vettem a fáradságot és leírtam! Az is, hogyan tudod kombinálni ezeket az eszközöket. De ahhoz minimum két eszköz működését ismerned kéne, te pedig eggyel sem boldogulsz. Előbb tanuld meg az egyiket, aztán a másikat, aztán majd fogod tudni kombinálni.
-
BonFire
veterán
válasz Stanchore #14747 üzenetére
Hogyne tudnál. Azonos csoportban lévő szerszámok között a Shit+betűt kell lenyomni. Ez esetben az L-t, mert az a lasszó.
Egyébként ez is le van írva a cikkben, meg minden egyéb is. Nem kell egyszerre mindent megjegyezni.
-
Stanchore
senior tag
válasz BonFire #14743 üzenetére
Köszi, tegnap megnéztem pár tutorialt innen, csak egyenlőre még jóval több infó volt annál, mint amit meg tudnék jegyezni Am grat az oldalhoz
Azt viszont nem találtam meg így elsőre, hogy tudok e váltogatni mágneses és sokszög kijelölő közt, kijelölés közben?
-
Konair
csendes tag
Sziasztok!
Lenne sok kis képem, ami egy nagy képet ad összerakva. Puzzle-höz hasonlítanám.
Ezt a sok kis képet nekem össze kell rakni, hogy szép nagy kép legyen.
Ezt hogyan tudom egyszerűen és gyorsan megcsinálni Photoshopban?
Egyesével nagyon sok idő lenne összeigazítani.
Verzió: CS6A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,
KonairWeboldal készítés felsőfokon...
-
BonFire
veterán
válasz Stanchore #14742 üzenetére
Illetve gyorsmaszk
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok, CS6-ban van arra lehetőség, hogy a kijelölés fajtái közt váltogassak kijelölés közben? Pl ha elkezdek mágnesessel valamit körbe jelölni, de egy területen épp sokkal jobb lenne a sokszög kijelölő, akkor átváltsak rá valami gomb kombinációval? Illetve az elkészült kijelölést tudom valahogy utólag módosítani, miután összekötötte a kezdő és végpontokat? Pl az egyik pontnál ha észreveszem utólag, hogy mégis belement egy olyan részbe amibe nem kellett volna, akkor azon a területen picit "kijjebb húzzam"? Köszi
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #14737 üzenetére
A „terhelhetőség” mellől kimaradt a másik varázsszó, a „rugalmas munkaidő”, ami azt jelenti, hogy ha kell, éjfélig is bent bütykölhetsz, míg a munka kész nincs. Meg a főnök rendelkezik az egész napoddal. Ha úgy tartja kedve, füttyent este 9-kor, hogy reggel 6-ra meg kéne csinálni egy munkát. Volt hozzá szerencsém. Volt versenyképes jövedelmem is. Minden túlórám ki volt fizetve, csak annyi szabadidőm nem volt, hogy elkölthessem a pénzem. Volt, amikor ott is aludtam, hogy a ki- bejárással se menjen az idő. Az átlagos nap 16 óra volt, de nem ritkán 24-26 órán át egyfolytában „terheltek”.
Nincs az a pénz, amiért én ilyet még egyszer elvállalnék.
-
BonFire
veterán
válasz hoffman_ #14738 üzenetére
Mégis ezt hogy kéne kivitelezni? A puma mancsa fel van emelve, a medvéé meg nincs. Innentől kezdve mit csináljunk vele? Ide nem Photoshop kell, hanem festő, aki megfesti neked. Ez nem képszerkesztés! Hiszen az egészet újra kell rajzolni.
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Lenne itt egy - szerintem - elég komoly kihívás. Van egy képem, aminél szerepet szeretnék cserélni. A lényeg, hogy a maci adja a rózsát a cicának, tehát fordítva. Én teljesen kuka vagyok a PS-hez, hát még ilyen szinten. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt meg lehet-e szépen valósítani, és ha igen, akkor hol/kivel tudnám ezt megcsináltatni?
Köszi előre is!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
delta9
senior tag
Szeged környékieknek:
Grafikai stúdiónkba, algyői munkahelyre továbbra is grafikus munkatársat keresünk.
Elvárások: felsőfokú grafikusi végzettség • min. 3 éves grafikai stúdióban, DTP területen szerzett tapasztalat • angol nyelvtudás • megbízható, gyors munkavégzés • terhelhetőség.Szükséges szoftverismeret: Adobe Creative Suit programcsomagba tartozó szoftverek felhasználói szintű ismerete • html, css ismeretek • OSX operációs rendszer ismerete előny.
Amit nyújtunk: innovatív környezet • versenyképes jövedelem • változatos feladatok.
Ha felkeltettük érdeklődését, referenciákat tartalmazó pályázatát az alábbi címre várjuk december 10-ig: info@innovariant.hu
-
BonFire
veterán
Kis segítségeteket kérném. Ezeket a képeket a Kelet Magyarországból fotóztam. Ami érdekelne, az a betűtípus, amivel a címek szedve vannak. A thin vagy ultra thin is ugyanaz a betűváltozat, nagyon elegáns és tetszetős.
Deviszont!…
Egyik font analizáló oldal sem tudja feldolgozni a képeimet, mind ismeretlen hibaüzeneteket dob. A WhatTheFont szerteszéjjel is fagyasztotta a böngészőt a hiba előtt. Lehet, hogy túl nagyok a képek? Nem tudom.
Szóval érdekelne a betűtípus neve, ha valaki ismeri.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az ilyen kézikönyveket, amikből nem tépheted ki a lapot, és nem törheted szét a gerincét, nem lehet jól szkennelni. Nem fekszik fel, átlátszó lesz. A Google az ilyen könyvekhez olyan automata szkennert használ, ami a természetes tartását utánozza a könyvnek. Szétnyitja, és egy-egy fogóval szépen kilapítja az oldalakat. Aztán fent elhelyezett kamerával lekapja. Egy otthoni 10 Mpixeles automata kompakttal sokkal jobb minőségű fényképet csinálhatsz, mint amit egy szkenner csinál.
Meg kell próbálni ilyen úton bedigitalizálni.
-
delta9
senior tag
Az Óbudai Múzeum pályázatot hirdet a fíliájaként működő Goldberger Textilipari Gyűjtemény logójának és arculatának elkészítésére. A pályázatokat 2012. december 31-ig lehet benyújtani. A nyertes pályázó díjazása: bruttó 250 ezer forint.
-
BonFire
veterán
Levelsszel próbálsz állítani a kontraszton, addig, amíg a szürkés áttetsző tartalom el nem tűnik. Sokat nem tehetsz, hasznos részek is fognak eltűnni. Ráadásul ott, ahol nem feküdt fel a szélén a papírlap normálisan a szkennerre, ott esélyed sincs eltüntetni.
Szvsz jobban jársz, ha legépeled ezt a pár sort újra. Van valami online xarság, ami fonetikusan leírt szöveget átír katakanára, vagy hiraganára, vagy melyik ez (előbbi?). Vagy karaktertáblából kiválogatod. Könnyebb, mint ebből kiszűrni az átlátszó hátteret.
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Hali!
Sajnos elég rosszul lett beszkennelve (így találtam), ezért átlátszódik a lap másik oldala, lehet ezzel valamit kezdeni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz R2D20208 #14717 üzenetére
Első hozzászólást ajánlom, amikor azzal végeztél (meg a linkekkel), akkor kb. érteni fogod
-
R2D20208
addikt
Hahó ! Segítene vki nekem egy linkkel, vagy csak az első pár mozdulattal nekem ? Tanuló vagyok még ebben az "iparban". Szeretnék egy képrből kivenni a kutyám arcképét úgy, hogy a háttér vagy átlátszó legyen, vagy fekete. Tehát hogy kell elkezdeni a háttér eltűntetését / kisatírozását ? Magyar nyelvű CS6 - om van. Köszönet előre is !
★ ★ ★ Nexus 4 by LG ★ ★ ★
-
Kloden
senior tag
válasz BonFire #14714 üzenetére
Ok, csak megnéztem neten miről is van szó, elég komplex dolognak tűnik, konkrétan saját ablakot nyit meg, egy ps-es tutorban meg külön ablakkén látszik, nem holmi filterként.
puffancska: tedd fel a próbaverziót, próbáld ki azzal. (már ha neadjisten nem az eredeti van meg neked )
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #14713 üzenetére
Filter nem kerül a Window menübe, nem ott a helye. Ha plugin, akkor pedig a Start Menüben sincs keresnivalója: ezek nem standalone alkalmazások, a Photoshopon belül kell futtatni őket, a Ps a host, amiben futnak. Ha működőképesen települnek, akkor a Filter -► Other legalsó mappába kerülnek. Ha ott nincsenek, akkor kompatibilitási hibák miatt a program nem tudja kezelni őket. Egy esetleges újratelepítéssel erről meg lehet győződni.
-
BonFire
veterán
válasz Mythunderboy #14710 üzenetére
A Free Transform -► Warppal próbáld meg.
pufancska: a Filter -► Other mappában nézted? Oda szoktak kerülni a külső pluginek.
-
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok!
Alapfokon tudom használni a CS4-et de segítségre lenne szükségem mert meghaladja a képességem.
Van egy "U" alakban hajlított elem amit kézi scannerrel beolvastam az így kapott képeket összeillesztem de....a kéz mozgása miatt vannak "hullámos" törések így az illesztés nem tökéletes ezeket a töréseket kellene "kihúzni","nyújtani"....de nem a teljes kép hosszán hanem csak a töréseket kéne korrigálnom......a CS5 pupett warp jó lehetne de nem "hálósan" hanem vízszintes vonalakkal...vagy hasonló ....van ötletetek?Spacesynth 4 ever!
-
kiskornel
addikt
válasz pufancska #14705 üzenetére
Mármint a menüben megjelenik, csak nem lehet kiválasztani? Ez nálami is előfordult olyan plug-innál, ami csak 8bites színmélységet volt hajlandó kezelni. Ez esetben a módot kell átállítani 8bitesre.
Másik eset: pl. 32bites a plug-in és te 64bites PS-t használsz (vagy fordítva). Az se fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #14704 üzenetére
Egyik ismerős "pixelipari szakmunkás"-nak nevezi magát, én csak egyszerűen "román"-nak hívom magam
Persze van olyan, hogy grafikusnak érzem magam: múltkor egy 4X4 logót kellett kitalálni, azt szerettem. Néha van címke is, aminél lehet okoskodni, de többnyire fogják a ceruzát...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #14699 üzenetére
Speeedfire: Ez nagyon hasonlít egy átalakított WordPress sablonra, amit már láttam valahol. De persze attól még szép. Csak ez a tartalom ne vóna – istenem!
ViZion: Márpedig valahogy nevezni kell azt a tevékenységet, amit folytatsz. Képszerkesztő? Nem jó, a képszerkesztő az, aki egy magazinba vagy könyvbe összeválogatja, milyen illusztrációk kerüljenek bele. A tartalmat nem ő hozza létre. Képmanipulátor? Elég béna. Pixelgyáros? Vagy mi? Még a designer vagy a grafikus fedi le legjobban ezt a területet, hiszen egyrészt egy kompozíciót tervezel meglévő elemekből másrészt kivitelezed a kompozíciót, akkor is, ha az egész végül csak egy montázs, amit néhány effekt gyúr egységesre. Amint meg már képi elemeket is létrehozol, kört, négyzetet, primitív elemeket, akkor az bizony rajz, akkor is, ha digitális, és külön van rá eszköz. Nem ezekkel a szavakkal van baj, hanem azzal, hogy lejáratták őket, mert minden hülyegyerek magára aggatja, és közben borzasztó dolgokat ad ki a kezéből.
pufancska: Ha a filtereket hiányolod, azok CS6-ban átkerültek a Filter Gallery gyűjtőbe. Ott megtalálod az összes régi filtert.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz ViZion #14701 üzenetére
Az a betű tényleg nem a legjobb választás volt, de amúgy szerintem egyben van a grafika.
Hát, attól függ milyen értelemben nézzük a dizájnert.
pocokxx: A tartalmat nem is néztem.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Speeedfire #14697 üzenetére
Külsőre lehet, hogy szép, de a tartalom....
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #14697 üzenetére
Nekem a címben ez a Futurás t betű nem tetszik. Utálom, ha a t kereszt forma...
Mellesleg dizájnerséggel igazad van. Minket is grafikusnak titulálnak, nem tartom magam annak. Grafikus az leül és rajzol vmit (illusztrációk, logók, etc.). Én csak a "román" vagyok, odarakják a cuccokat, amiből vmit ki kell hozni. Szépérzék meg egy-két dolog kell hozzá, de nem nevezném sem dizájnernek (ez amúgy is káromkodás lassan, sőt a jelentése már inkább "meleg", mint a sztájlisztnak... ), sem grafikusnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest