Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
most feketén kék bold szöveg...ehh. nem kellene erőltetni.
De biztos benéz ide
Valami template-ot kellene keresni, art template. Ahol a háttér és a menük nem ilyen darkosak, szépen harmonizáló, világos, szellős témát. Jól olvasható, egyszerű betűtípust, szép színnel - de nem rikítós, és ne háttérbe olvadós. lehet szürke is... -
Inv1sus
addikt
Ebben a helyzetben mit tudok tenni? Egy egyszerű üres jpg képet akartam kimenteni rajta egy 1000x1000-es képpel (hogy lássa az ügyfél hogy az nem lesz elég)
8 GB memóriám van, de csak 4Gb-ig használja ki a program.
Ui: Jah lol, most nézem, hogy a programban nincs beállítva, hogy nyugodtan használhasson többet.

-
pocokxx
Közösségépítő
Már változtatott is rajta... printscreen kellett volna, hogy örök emlék maradjon....
Most legalább betűtípust váltott, de ebben meg nincs magyar ékezet... Jó szeme van hozzá. 
-
válasz
BonFire
üzenetére
Teljesen korrekt, sztem Veled van a baj.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a véleményem: az oldal designja egyedi, újító szellemű, az ősrobbanás előtti űr csendje fogja keretbe a kontrasztos mondanivalót. A látványos háttérelemek és a pixel-precíz illesztések harmonizálnak a kék negatív térrel, melyben mint a végtelen óceánból partra vetődött hekk, úgy sorjáznak a sorjás betűk. A szövegeket és a hátteret izgalmas kékből-kékbe átmenet teszi érdekessé, a végtelen kellemes aurát a bevillanó türkiz-linkek pajzán ragyogásától válik igazán maradandóvá.
Sajnos mellőzték az animált gifek és a méretes flash-beágyazások nyújtotta lehetőségeket, a betűtípus választás kínja bőségesen kárpótolja a tekinteteket ezért.Én pl. örülnék, ha az 5 éves kisfiam ilyent tudna összedobni

-
Inv1sus
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez olyan, mint a madárijesztő, csak webes formában. Hatásos.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BonFire
veterán
Gyerekek! Erről a blogról kérnék szakmai szemmel néhány kritikát, mert megpendítettem valakinek, hogy talán nem túl jól sikerült, és most le van ordítva érte a hajam. Csak megmondtam, ami elsőre eszembe jutott róla. Szeretnék néhány szakmai véleményt neki beidézni, hadd rágja meg.
-
BonFire
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Mellesleg: amint látható, nem vagy egyedül a problémáddal!
Ami nekem lejött. A Photoshop CS4 haragban van a Wacom táblával, a táblához adott gyári drájverek nem megfelelők. Sokszor frissíteni kell a drájvert, és megoldódik a probléma.
• A 10 éves Windows XP sem feltétlenül működik együtt az újabb hardverekkel. Meg kéne fontolni már egy frissebb OS-t. A Windowsból most jön ki már a harmadik generáció XP óta (Vista, Win7, Win8).
• Ki kéne próbálni, hogy a CS5 vagy CS6-ba működik-e, és ha igen, akkor azt használni.
• Ideiglenes megoldásként letakarítani a Photoshopot, és újratelepíteni. -
BonFire
veterán
válasz
szultanpepa
üzenetére
Hát fasza! Ebből tényleg sokat látni! Kisebbe nem mered beposztolni?!

-
BonFire
veterán
válasz
szultanpepa
üzenetére
Legalább mutass már egy képernyőfotót, mert annak ott kell lennie. De így csak találgatni lehet. Nyommeg a PrintScreen-t illeszd be egy új dokumentumba, és töltsd fel ide hogy lássuk.
-
BonFire
veterán
válasz
szultanpepa
üzenetére
-
szultanpepa
csendes tag
Sziasztok! Bamboo digi rajztáblám üzemelném be Ps CS4-re, de nem találom a nyomás- és a homály érzékelő gombot. (tablet pressure controls opacity, tablet pressure controls size)
CS5-nél alapból megjelenik telepítés után. Brush menüben sem találom. kösziii -
BonFire
veterán
Na, akkor akinek kell, használja egészséggel!
SteelWolf HUN Font
-
-
-
pocokxx
Közösségépítő
Kifejezetten számoknak tudnátok ajánlani valami elegáns és free fontot?
-
Inv1sus
addikt
-
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére

Dluinet: „Nekem ilyen munkához szoktak 20 kbyte-os agyontömörített jpg fájlt adni, hogy csináljak belőle plakátot.”Én is pont ezt akartam mondani. Nálam vastagabb bőrű „grafikusok” viszont minden szívfájdalom nélkül csinálnak ház homlokzat méretű bannert-zászlót belőle jó pénzért. A megrendelő meg mutogatja, hogy „Lám, a Jóska bezzeg meg tudta csinálni…”. Közben pedig hihetetlenül okádék minőség, még 100 méterről is, de közelről…!

Ha volna a pofámon bőr, mint Jóskának, akkor én kapnám érte a pénzt. (Csak van egy minőség, ami alatt én nem adok ki munkát a kezemből.) Tudom, hogy más úgyis megcsinálja, és tudom, hogy gagyi lesz, akkor se.
-
-
-
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Akkor mit foglalkozol DPI-vel, a kép felbontása nem lesz nagyobb attól ha iszonyat felhúzod.
Ha az eredeti méretben 45 dpi alá esik, akkor hiába interpolálod fel 150-re, nem lesz szép az eredmény.Nekem ilyen munkához szoktak 20 kbyte-os agyontömörített jpg fájlt adni, hogy csináljak belőle plakátot. Ilyenkor közlöm velük a rossz hírt.
-
válasz
BonFire
üzenetére
+1
inkább legyen több, ha bírja a géped, de ne legyen alacsony. Egyszer egy világító táblát beszívtam, azt mondták 100 dpi jó lesz... Hááát nekem nem tetszett az eredmény, kb. 1m-ről már látszottak az átmenetekben, árnyékokban a hibák. Nem volt feltűnő, de mivel tudtam, h milyennek kellene lennie, hát nem voltam boldog.
-
Inv1sus
addikt
Kaptam egy óriásplakátos megrendelést. Kérdésem az lenne, hogy milyen dpi-vel érdemes dolgozni ilyen méreteknél:
5x2,5 m
4x2 m
1x1 mAzt tudom, hogy buszmegálló méretű posztereknél már 150 DPI a nyerő, de ilyen méreteknél mit érdemes használni?
-
delta9
senior tag
Debrecen és környéke munkalehetőség:
Az Invictus-Games Kft. Debrecenbe, teljes munkaidőbe keres 2D grafikusokat!
Feladatok:
• concept art készítés
• tartalom készítés folyamatban lévő projektjeinkhez
• game designban való részvétel
• textúrázás
• UI és GUI tervezés
• karakterrajzok készítéseElvárások
• egyedi látásmód
• a különböző digitális technikák (Photoshop Illustrator) magas szintű ismerete
• érdeklődés a játékok világa iránt
• legyen képes a jelentkező egyéni és csapatban való munkavégzésre isAmit ajánlunk
• fiatal, dinamikus csapat
• versenyképes fizetés
• szakmai fejlődés
• előrelépési lehetőség
• rugalmas munkaidőA jelentkezéseket az invictus[kukac]invictus.com címre várjuk. (önéletrajz + portfolió)
Érdeklődni még [link] -nél lehet
-
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Nincs ilyen, csak fizetős.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Létezik szabadon (ingyen) használható NCS színpaletta? -
delta9
senior tag
Még egy kis ekézés (MTVA)
[link] -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi szépen, egy magyar videó, ennél jobb nem is lehetne...

-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy Photoshop guru, annyi lenne a kérdésem Adobe Photoshop CS6-ban hogy kell egy fotót HDR-be átkonvertálni ha egyáltalán ebben lehet?
-
-
válasz
pocokxx
üzenetére
...mindegyik olyan.
Máshogy kell gondolkodnod (valami font v. akármi nincs, ami töröl, viszont megmutatja, h mi legyen átlátszó), ezt csak azért mondom, mert ha a maszkolással megismerkedsz, akkor ez már nem nagy feladat. Más programban is így működik, csak esetleg máshogy hívják. Mivel nem írtad milyen progi, így konkrétabban nem tudok segíteni. Paint meg ilyenekben persze ezek nincsenek, ehhez grafikai progi kell. -
pocokxx
Közösségépítő
Lehet, hogy nagy hülyeség a kérdésem, de azért felteszem...
Létezik olyan font, ami átlátszóvá tesz? Tehát pl van egy png, amire ráírpk egy szöveget, és az egyszerűen "kivágja". PSban tudom, hogy meg lehet oldani, de engem egy ilyen betűtípus érdekelne. (más programhoz) -
válasz
bandras0226
üzenetére
Ha lehúzod a fület, akkor az a kép ott lesz, kész... másikat meg mellé

-
BonFire
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
Olyan nézetet választasz ki, amelyben kétfelé van osztva a képernyő. Ott van az eszköztáron, de a menüben is bátran keresgélhetsz. Még ikon is van rajzolva a menüpontokhoz, azért, hogy akik nem tudnak olvasni, azok is boldoguljanak!
-
Üdv!
PS 6-ban a munkaterületre hogyan tudok két képet egymás mellé tenni?
Jelenleg csak fülekkel tudok a képek között váltani,nekem az kellene hogy mind a két képet lássam. -
válasz
BonFire
üzenetére
Jogos, csak fentebbihez próbáltam kapcsolni, hogy ált. a feladatok szerint mikor mit indítunk el, ilyesmire Corel a gyorsabb. PS-ből hiányolok egy halom dolgot, ami pl. Illustratorban vagy ID-ben van, de gondolom Adobe-nak így éri meg... bár az Illustratort és a PS-t egybegyúrhatnák, akkor más nem kellene

-
-
BonFire
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Edit--> Preferences--> Guides and Grid. A grid a rács, a guide meg a segédvonal. A rács értékénél beírsz egy 30-ast, a mértékegységet meg beállítod mm-re. Mivel cca 21 centi széles a papír, szép egyenletesen beteríti a rács.
Egyébként ViZion módszere is jó. Lemásolgatod, nagyjából egymás mellé pakolod, majd kijelölöd őket, és egyenletesen eligazíttatod az Align menüponttal.
-
-
BonFire
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Annyit teszel rá, amennyit tudsz. 14-es betűmérettel is kifér rá néhány. Bár az ilyet direkt fekvő formátumúra szokták.
Most kipróbáltam: 14 pt-os Arial Blackkel szedve is 28 db szépen kifér egymás mellé. Bekapcsolod a rácsot, a felbontását beállítod 30 mm-re, az alosztások számát meg 4-re. Így felosztja 28 felé. Megcsinálsz egy telefonszámot, a rácshoz igazítod. Aztán Alt+Shifttel vonszolva másolod és szintén a rácshoz igazítod. Utána már kettőt másolhatsz egyszerre, utána meg négyet. Megy az hamar.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
eredeti???? azonnem rohamosztagosok voltak.

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Hogy lehet a legegyszerűbben egy hirdetés (plakát) aljára letéphető telefonszámot készíteni? Egy álló A4 es lapra mennyit érdemes tenni? Segédvonalakkal célszerű vagy megrajzolt vonalakkal?
-
Wyll
őstag
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Slice toollal csinálsz megfelelő kivágásokat/kijelöléseket, amiket utána a Save for web and devices menüponttal egyenként lementegethetsz, aztán nyomtathatsz is.
-
-
sgery
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
PS-be én csak behúzom a szerkesztendő képet, nem újat nyitok, így sose adtam még meg képméretet.
De a képen látszik egyébként hogy fekvő panorámakép, de azért elnézést hogy elírtam
A linkelésért is bocsi, csak a ftp-re volt már feltöltve egy 1.JPG és feltöltöttem ugyan ezt csak 1.jpg (kis betűvel) írással és nem ezt részesítette előnyben. De csak megoldottam
A segítséget pedig köszönöm, este megpróbálkozom vele.
-
Speeedfire
félisten
válasz
delta9
üzenetére
Úgy néz ki az ingyenweblap nem került pénbe ellenben a grafikai tervek reklámja, amik ki vannak téve mindenütt kb 30millió. A grafikai tervekről eddig nem láttam árat, de ahol olvasom a cikkeket azok is koppintások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mehetsz az MTVA-hoz szakmai igazgatónak! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a fenébe válaszolsz össze-vissza! Most nézem, pedig a font-os kérdésre mekkora lett volna... sebaj, jót röhögtem egyedül. Megyek aludni 

Mondjuk egyszer már nekem is sikerült, de nem tudom hogy.