-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kybic
tag
válasz
twollah #13786 üzenetére
Üdv.
- lehet, hogy már kicsit késve írom, de a WD-40 -el ilyen finom elektro cuccoknál vigyázni kell, mert petroleum származékot is tartalmaz és az ilyen szén alapú szabályozók alapanyagát feloldhatja. Inkább kontakt tisztítót ajánlanék, abból is létezik olyan ami tisztító-kenő. ( ui.: LCD és egyéb fóliás csatlakozású érintkezőkhöz pedig kifejezetten nem szabad WD-40 -et használni pont a fentiek miatt, legalább is ez a tapasztalat. ) -
blueMerle
veterán
válasz
twollah #13792 üzenetére
Nézd, nem gond, fontos adatok lementve, garis cucc természetesen.
DE! Úgy belegondoltam, mi történt volna ha elmegyek valahová, a gépet pedig hagyom letölteni. Nem akarok dramatizálni, de ebből akár tűz is lehetett volna.Ha minden igaz levásárolhatom az árát, vagy kérhetek ugyanilyet. Azt hiszem levásárolom
Romvr: természetesen, mindenképp szóltam hogy arra igényt tartok
-
-
TeeJay
félisten
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13506 üzenetére
"én konkrétan egy 2-es régiókódú amerikai lemezzel jártam így"
Egy lemez miatt cseréljen optikai meghajtót?Természetesen ő dönti el nem te.
és nem más.
Asztali gépek esetébe 3x változtatható volt még anno a sima dvd olvasó esetébe a régió kód,de az is visszafordithatatlan. -
fabko
tag
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13410 üzenetére
Nem is vagyok az,de természetesen az alapokat végigpörgetem,nem zsibasztalak feleslegesen.Mindenesetre érdekes,hogy nem fogadja el a kulcsom! Ha müködne akkor szépen létrehoznék egy dvd-ről telepithető visszaállitó dvd-t (3 lemez) ,de így nincs értelme,hogy nem okés a kulcs! A matricán is az van,hogy OEMAct Acer incorporated
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13407 üzenetére
Ne nézz már ennyire amatörnek
az alap dolgokat végigjártam,az elölre telepitett verziójú windows vista csak a laptopn lévő telepitőkésztetel fogadja el a kulcsot,ha külső forrásból lévő vistát probálok telepiteni a saját kulcsommal azonos verziót természetesen akkor se jó,sőt aktiválásnál kiírja érvénytelen termékulcs,már felvettem a kapcsolatot az MS ügyfélszolgálattal(rengetegszer hívtam már őket nem félek töllük
) és ott megerösitettek,hogy a kulcs valamiért nem müködik,vegyem fel a kapcsolatot az Acer-el,megtörtént és közölték a kulcs csak ahoz a speciális aceres verziójú vista home basic verzióhoz érvényes,ugyanis az tartalmaz rengeteg+egyéb programot,és közölték szervizükbe visszarakják pénzért rá!(egy 20-as+fa
) Nekem nem kell csak ha eladom a gépet akkor lehet kell a vista home az illetönek.(mondjuk egy nagy rakás sz@r,pláne az elöretelepitett ,minden szeméttel teletüzdelt) Nállam win7 van fent maximálisan meg vagyok elégedve vele,vista látvány,xp sebesség....
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13312 üzenetére
Ez nem igaz,egyszer kell leszedni a drivereket(kb fél óra) szarul rakja fel gyárilag ,minden szemetet felrak,és nem lehet normálisan megcsinálni,partricionálást is rooszul végzi el,és leránt több mint 10 gb-t a szarának,te megcsinálod ahogy kell ,és az rendben lesz,utánna én csináltam rólla egy ghostolást,és 10 perc alatt visszaállitom.
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13310 üzenetére
Én rakosgattam a rendszereket,és nem bootolt már az alt+f10 komboval,nem inditotta el a telepitőt,tehát lerántottam a visszaállitó partriciót,amugy se kell mert vista home,és minden szemetet felrak,szerintem be kell szerezni a drivereket,és legyalulni a visszaállitó partriciót,majd lemezről felrakni és a kulcsoddal regisztrálni azt kész.
-
jetimokus
tag
válasz
twollah #13097 üzenetére
Hát, igazság szerint csináltam egy sp3-as xp-t mert csak 2-esem volt, legyalultam a rendszert, azóta jó. még várnék azzal a gariztatással, lehet csak az sp2-es xp nem tetszett neki valami miatt,(mielőtt elkezdte, azelőtt cseréltem le hosszú idő után először a vistát) vagy a vga driver, mert azt is frissítettem 8.9-ről 9.2-re.
Azért köszi, üdv! -
Hurkaleves
őstag
válasz
twollah #13009 üzenetére
szerintem ezzel próbálkoztam először! és sajna nem ment...
most a win 7 van fönt de ahhoz meg programokat találni, fölrakni elég necces....
mondhatni fos, kaka, szar....és lehetetlen...
daemon tools-t telepíteném. install ok. gép restart ok. install folytatása restart után FAIL!
nem folytatja hanem újra indítja a telepítőt!! mi ez már, mi ez mááár!!
felidegesít az egész!
lehet marad a pista... "!?%/=+%/""%/=%!@#&>><"...na.win 7-hez valami okosság?
egyébként thx! a próbát..
-
jetimokus
tag
válasz
twollah #12848 üzenetére
Hello!
Köszi a segítségedet, ezek azok a driverek amiket én is megtaláltam másik acer oldalon, de ezeknek fele nem is az én gépemhez való, a másik felével meg nem tudok mit kezdeni, mert nincs setup fájl... Vagy próbáljam meg beleintegrálni egy XP-be a SATA driverrel együtt az összeset, és csak jó lesz? Ez is lehet megoldás....
a másik: ez a másik vistás dolog is oké, csak annyit még, hogy a régi vistát ami volt sehogy tudom visszarakni? A rejtett partíciót nem lehet valahogy indítani? Alt+F10-et próbáltam, de semmi sem történt...
a másik, hogy a Partition Magic system errort ír ki. Ez lehet azért mert a BIOS-ban a vinyót átállítottam ACHI-ról IDE-re?brien:
"Az a "Modem Device on..." az mintha a Realtek hangkártya driver része lenne. De nem biztos. Bár nekem régi gépem van, azóta ki tudja..."Nem tudom igazából, a hang tökéletesen működik....
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek!
-
-
hito
nagyúr
válasz
twollah #12529 üzenetére
Már kezdem kapizsgálni
Köszönöm a választ...
Igazából arra lennék most nagyon kíváncsi, hogy a videokari meddig húzható. Acer.hu-n eleve azt írják a nvidia GF7000M-ről, hogy 256Mb dedikált memória...tudtommal csak 128Mb saját memóriája van ennek a kártyának.
Most akkor mi a valóság? Mi a saját és maximálisan mennyi rendelhető még hozzá rendszerből? Tehát együtt max mennyi lehet a vége?
-
hito
nagyúr
válasz
twollah #12525 üzenetére
Nem is akarok én 533-asat, csak az van benne és ha nem lehetne kivehető az alap ram akkor hiába nyomok bele magasabb frekijűt, visszabutítja 533-asra.
De ezek szerint hál'Istennek kiszedhető, úgyhogy 667-eset veszek bele.Ha az FSB 667 akkor hiába veszek bele 1066-os ramot, ugyi? Mert akkor is max 667-en fog ketyegni...ha jó tom
-
loki22
tag
válasz
twollah #12512 üzenetére
Nincs szó semmilyen vitáról,vagy lebaszásról ,csak mivel itt az emberek töbek között tapasztalataikat osztják meg egymással gondoltam ,hátha akad egy tulaj aki biztos vett már hozzá táskát és leírja nekem véleményét,tapasztalatát.
Köszönöm azaz köszönöm ,hogy segíteni próbáltál,de hátha akad valaki aki a gyakorlatban is megvalósította ezt a dolgot.
Valamint voltam pár boltban és ott azt mondták,hogy van esély a lötyögésre.De azért jegyezzük meg ez egyáltalán nem egy mellbevágó fontos kérdés ,csak jó lenne megtudni mire eljutok a notebookvásárlásig.
-
Tamás24
tag
válasz
twollah #12351 üzenetére
Úgyértem hülyeség fixálni a határokat, mert a felhasználónak tényleg az agyára megy a hangja.
Most nézem és az acer annyira okos volt tervezésben hogy az már fáááj.
A notid bal oldala ilyen mint a lenti képen? Mert ha igen akkor ez se sokkal jobb mint az egylyukas megoldás az én aspire 3100-amnál, mivel azon a pöttöm kis részen balról nem sok levegő fog bemenni, ergó a tiéd is többnyire alulról húzza be a levegőt ami eleve meleg.
Most fájt volna nekik normális lyukakat rakni arra a részre végig az oldalán, ahol amúgy sincs semmi? Nem csak az alsó 1 milin... Nevetséges hogy ilyenekkel rontja a nevét egy jó gyártó, mint a 3100-asnál a beömlesztés, és a 5710/5710Z/5310-nál ez a hülyeség hogy nem lyukasztják végig ki a bal oldalt. Pedig a notebookok nagyon jó és átgondolt szériák leszámítva ezeket. Notit húzni úgyse fog senki, csak csendes, nyugodt, hordozható környezetet akar. és ennyit megérne a Név sztem. -
Tamás24
tag
-
Tamás24
tag
válasz
twollah #12343 üzenetére
Most kérdeztem tőle milyen a venti felpörgési üteme...azt mondja nála is ez a gond volt
amíg nem csinálta azt amit én az enyémmel....figyeljFogsz annyi ásványvizes kupakot (egyformák legyenek) amennyi gumialátét van a notid hátsó felén alul és alárakod
nálam ettől majdnem minden gond megoldódott és még gépelni is könnyebb, mert megdönti a notid billentyűzetét kicsit
Valamint az alul beszoruló meleg levegőnek van merre távozni.
Elég lamer megoldás de bevált nálam és még 5 másik embernél is...
Ennél sajnos nekem sincs jobb ötletem. Nem tudom miért fixálják agyon a hőmérséglet s ventifordulatszám összefüggést, miért nincs olyan funkcó, hogy saját beállítás és 3 küszöbértéket megadni 3 ventifordulatszámmal. És ezt logolná hogy pl garinál meg tudják nézni nem-e nem hűtötted rendesen és az volt a gond... így mindenki boldog lenne. -
Tamás24
tag
válasz
twollah #12343 üzenetére
Hát a BIOS-okról annyit, csak, hogy nekem most azért kellett visszaváltanom egy BIOS- verziót, mert az újjal elszáll a gép ha 2*2 giga ramot raktam bele :S
Egyébként a sűrített levegő sem jött be nekem, mert a ráégett port nem viszi le, azt csak manuálisan lehet letakarítani akármennyire nem látszik, hogy rajta van áthúzod párszor az ecsetet rajta és meglepetésben lehet részed...nekem is volt sűrített levegő után is
Azonban ha tényleg ennyire gáz ventillátor ki-be kapcsolása, akkor ez lehet hogy valami más hiba, mert amennyire én tudom egyik ismerősömnek is ilyen van és neki semmi hasonló effekt nincs., majd rákérdezek. -
Tamás24
tag
válasz
twollah #12340 üzenetére
Aki nekiáll fúróval annak előre gratula, tekintve hogy olyan közel van a ventillátor az öntvényhez, és annyira vékonyak a lemezei, hogy pár milivel túlszalad az illető és máris lesz egy vadiúj 3 lapátos ventije 10 helyett
Arról nem is beszélve, hogy két öntvény van egymás után, csakhogy elvegyék a vállalkozó kedvűek minden reményétAz 5710Z-nél ez a trükk nem jön be tekintve, hogy a ventillátora eleve kétutas, ha nem számítom, hogy ennek a szériának az alján is rendesen kivan vágva a nyílás szóval elvileg 3 utas
Mi a gondod vele? melegszik? hangos? gyakran kapcsol be a venti? Ennek két oka lehet:
1. Intel Core Duo proci van benne szóval mivel nem mobile eleve jobban eszi a nafátát, de jobb is mint a sampron procim
2. A hűtőlamellák berakódtak nagyon nehéz takarítani őket, tudom mert én is sokat sz*roztam és még akkor is jött belőle a finom por. Legjobb ha leveszed az alját és finom hosszúszőrű ecsettel a hűtőlamellákat jól letisztítod, az mindig segít.Vagy ajánljak más megoldást? aticlk programban lehet lejjebb venni a gpu frekvenciáját, ha nem játszol rajta, akkor addig leveszed jó alacsonyra (nekem is 60-on van 300-ról). Ez sokat segít a hőmérsékleten és fogyasztáson ideiglenesen. persze ez csak akkor működik ha x1100-as lapkája van a drágának integrált ATI gpu-val mint az 3100-szériban, bár lehet hogy van intelesre is ilyen program ezt nem tudom sajnos.
-
-
-
-
lordjancso
senior tag
válasz
twollah #12243 üzenetére
Ilyen laptopom van: [link]
Itt azt írják hogy Maximális memória: 4096 MB, úgyhogy azzal nincs gond. És erre a gépre fel is megy a 64 bites Vista (remélem jól tudom), viszont most XP-t használok, de a több memóriával mindenképpen olyan oprendszert szeretnék ami ki is használja azt. Szóval a 64 bites Vista lenne a jó választás? A 32 bites is csak kicsit több mint 3 gigát érzékelne?
Mostmár tudjátok milyen gépem van, valaki, aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz, utánanézne hogy a 800 Mhz-s modulokat érdemesebb-e megvennem, vagy a 667-eset? Mert most ugye 667-es van benne.Szóval légyszives adjatok tanácsot, hogyan vásároljak?
Köszönöm szépen!
Szerk: Ja és azért is lenne jó a több memória, mert ebben a gépben a vga-hoz hozzá lehet rendelni rendszermemóriát, ha jól tudom.
Ez van a laptopra ragasztva a vga részhez: Up to 512 ATI Mobility Radeon HD 2300 HyperMemory. -
bepe79
addikt
válasz
twollah #12221 üzenetére
Szetszedtem a lapitopim ismet (osszerakni is sikerult, mert mar arrol irok
), es megneztem a modult. En a labaknal az egyik oldalon valami 98 vagy 99-et szamoltam meg, de rairva a labakhoz az egyik oldalon 200, a masik oldalon 199 van.
A modulra ez van rairva: 1GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12
HYMP512S64CP8-Y5 AB 0715
200 199
KN1GB0G0067241005C2500Es egy oldalon 4 ilyen hosszukas chip van, csinaltam egy kepet is rola (bocs a kepminosegert, de a Nokia E66-om volt kezkozelben)
-
szzs007
csendes tag
válasz
twollah #12134 üzenetére
Kösz, de...
A broadcom-s az LAN, illetve a WLAN-hoz (amit keresek) az VISTA... Szóval XP-s WLAN/Broadcom az itt NINCS.
Viszont úgy néz ki ez megoldódik, mert acer 2930-s broadcom wlan driverével megy.
Most már szinte minden megy csak
------a modem a "High Definition Audio buszon" hát ez kérdőjel meg minden, szóval ez nem megy, de ez kevésbé érdekel. Az említett oldalon levő modem driver természetesen nem jó hozzá...a másik sokkal jobban érdekel:
MILYEN WEB kamera van ebben???? mert az sem megy és ha tudom, hogy mit, - akkor könnyebb rákeresni a net-n.
Valamelyik chrystal web cam meghajtó és applikáció kéne de melyik??? ... és persze XP-hez. (ha van különbség???) -
24thmoment
aktív tag
válasz
twollah #12112 üzenetére
Ha tudok szerezni, megpróbálom, de nem sok reményt fűzök hozzá. Annyira nem értek a dologhoz, de lehet hogy a billentyűzet kiosztáshoz van valami köze (magyar vs. amerikai). (bár ha jobban belegondolok nincs sok értelme.)
"Amugy ezt a BIOS passwordot mar paran beszoptak itt a forumon." ... és mégis mi lett velük?
-
_core
aktív tag
válasz
twollah #12079 üzenetére
Nem egeszen olyan toll ez mint amire te gondolsz.
info es ar + a keszulek amihez pl hasznalhato Acer TravelMate C300 (TabletPC) -
_core
aktív tag
-
baracsi
tag
válasz
twollah #11975 üzenetére
legalábbis notebook-ban nem mivel ezek nem igazán tuning-barát BIOS-ok, de persze nem is elvárás, arra ott az asztali gép, egyébként is gond lenne a plusz hőtermelés. Tényleg egy újabb Acer BIOS felrakás javíthat a hőtermelésen? Valahol olvastam, de ezt a topic.ot még nem volt időm átböngészni. Egyáltalán milyen pluszt tud adni egy új BIOS? Most v1.17-es van, de letölthető a v1.42-es. Érdemes felrakni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged