Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
Sziasztok, Acer Aspire F5-573G-54E1 gépem van, ebben szeretnék hálókártyát cserélni. 5ghz-es wifim van, benne gigabites nettel wifin mérek max 250 megát, arra gondoltam, ha van rá lehetőség, akkor mehetne bele egy combosabb kártya, ami (akár) befogadja a teljes sebességet. Jelenleg qualcomm atheros qca9377 van benne.
Ha lehet cseréli, mi ajánlott bele?
Másik: Tervben van, hogy kicseréljem benne a kijelzőt led-re. Ilyet találok még neten valahol? -
-
esy.gab
csendes tag
válasz
Energie X
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat.
A procit nem én tettem bele, igy kaptam a gépet. Azt azért nem értem ha az alap végül is tudja kezelni a magasabb osztályú procikat mert ugye végül is működik, minek kell leszabályozni.
Gondolom egyfajta INTEL üzletpolitika.
Köszönöm mégegyszer! -
válasz
esy.gab
üzenetére
Intel chipset limitáció. Minden HM70-es chip ezt csinálja ha 2.gen vagy 3. gen Core i procit tesznek bele. A HM70 chipset maximum Pentium 2030M-et (2.5 Ghz, dual core, nincs HT) hajlandó működtetni. Egyszer találtam egy ruszki oldalt, ahol félig meddig le volt írva, hogyan kell ezt a részt átprogramozni, de ha nem sikerül akkor tégla lesz a notiból. 3 megoldás van: 1. Ahogy Tim82 kolléga írta proci downgrade
2. (amit én is csináltam anno) veszel egy olyan laptopot amit gyárilag Core i procival szereltek, és legalább HM75 chipkészlete van
3. nem csinálsz rajta semmi komolyabb dolgot és 30 percenként újra bekapcsolod a notit. -
esy.gab
csendes tag
Sziasztok!
Óriási segítségre lenne szükségem! (Mint mindenkinek...)
Hozzám került egy ACER TRAVELMATE P253-E Laptop.

Ennyit tudok róla. (Na jó egy kicsivel többet....)
Win10 X64-et telepítettem rá. Driverek fent vannak. Tulajdonképpen mindene működik, átnéztem mindent, RAM-ot, Winchestert, alaplapot stb... minden működik.DE...
30 perc működés után minden előjel nélkül megáll mintha kihúztam volna a tápot.
(Akksi nincs benne.)
Azonnal ujra indítható minden gond nélkül ujratölt, hibaüzenetet nem ad, viszont 30 perc múlva ugyancsak megáll. (És közben vágja szét a Winchestert...)
Utánna kutattam, olvastam, az INTEL MANAGEMENT ENGINE-el van összefüggésben a probléma.
Valami olyasmit tudtam kihámozni, hogy ez egy Bios mellett futó dolog ami ha biztonsági üzemmódba vált, pl egy processzor csere miatt, vagy megsérül akkor az okozhat ilyet.
Nagy részét nem is értem.
Kikapcsolni sem lehet teljesen ezt az INTELes csodát, meg külső usb íróval kellene flashelni...De én ezt nem is értem, és nem is tudom megcsinálni.
Ilyen mélységekben nem értek hozzá! Szétszedek összerakok bármit de programozáshoz nem értek.
Hivatalos biost Win10 alatt frissítettem az ACER oldaláról, de az sem segített.
A gépre viszont nagy szükségem lenne...Kérlek benneteket ha valaki találkozott ezzel az INTEL MANAGEMENT ENGINEes problémával és tud valami egyszerűbb megoldást segítsetek mert így azért elég érdekes használni a gépet...
Előre is köszönöm!
-
SlesherThe1
csendes tag
Hali, nemrégiben várásoltam egy Acer Predator Helios 300 lapit (PH317-52-72G1) Van egy 26.000mAh powerbankom ami tud 60Watton tölteni, és az érdekelne, hogy ezzel -> [link] kábellel lehetne tölteni powerbankról?
Előre is köszi a választ. -
válasz
samsung ace
üzenetére
Én ezeket használom hőmérséklet mérésre: CPUID HWMonitor, AIDA64 Extreme
-
samsung ace
tag
Sziasztok.Ti milyen programot használtok a laptop hőmérsékletek figyelésére?Már többet is próbáltam de nem mutatnak mindent,ventilátor fordulatszámot pl eddig egyik sem mutatta amit kipróbáltam.(Acer Aspire 3 (A315-23-R9LT) - 15.6" FullHD, AMD Ryzen 5 3500U, 8GB, 256GB SSD )
-
Lacuss20
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Gyári caer oldalról lehet letölteni a nitrot sense-t a serialod megadása után behozza neked a driver letöltő felületet.

-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Csaby25
üzenetére
Hasonló problémám volt a neten találtam és segített. Idézem :
Lehet, hogy csak egy betűjelet kell neki adnod. Windows + R, megjelenik a futtatás ablak beírod: diskmgmt.msc Enter (ez a lemezkezelést indítja el) Majd ott megnézte a listában, hogy látod e az 1TB os lemezed. Ha igen akkor jobb klikk rá ==> Meghajtó betűjel és elérési út módosítása És hozzáadsz…
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire 3 A315-31-C3W4 laptop. Bármilyen HDD-t teszek bele nem ismeri fel. Kipróbáltam egy M.2 NVMe ssd-vel és azt sem látja (egy bevágásos slot van a laptopon, gondolom ez NVMe). Van ötletek mi lehet a baj?A második képen látható kékkel jelölt rész az a pcie ahol az ssd-nek kellene lennie?
-
Lacuss20
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Megvan Nitronsense acer programon belül lehet állitani 5-10s illetve folyamatosan
-
szaboi6512
őstag
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok
Billentyűzet háttérvilágításának idejét hol tudom beállítani?

-
Csaby25
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hát röviden annyi, hogy egy ideig Windows működött rajta. Nem indult el, bevitték szervizbe ahol azt mondták, hogy jelszó van rajta és alaplapot kell cserélni és nem hagyták ott
. Tényleg volt beállítva jelszó bios-ban, már boot előtt kérte. A jelszót kilőttem, de a hdd-t még mindig nem látja.
Itt a Storage controllers -nél nem kellene legyen egy SATA Controller is? A PC-n van...
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Eltűnt a 2.3 éves laptopomból a kamera. Semmi nem látja és nem találom az eszközkezelőben sem.
Hol keressem meg?
Acer Aspire 5 A515-51G -
Benei László
újonc
válasz
szaboi6512
üzenetére
Decemberben két hétig nálam volt egy.
Gyors, csendes, a kijelzője szép képet ad, a fényereje azonban éppen hogy elég, Utána olvasva 250 nit, nyáron világos szobában nem biztos hogy élvezhető lesz... A WiFi ac-tud, - 150-200 Mbit/s letöltéseket mértem egy átlagos 5G-s router mellett Digis gigabites hálózattal panel épületben. -
Csaby25
őstag
Sziasztok. Acer aspire 3 a315-31. A gond az hogy nem látja a hdd-t a bios-ban. Amit próbáltam, más hdd, bios update, illetve usb-ről indított Windows 10 sem látja. Akkor itt csak kábel vagy alaplap hiba lehet? Vagy van még valami amit ki lehet próbálni? A hdd-n érzik, hogy működik, felpörög, áramot kap... Köszi!
-
joci86
senior tag
Üdvözletem!
Adott egy a éra Aspire e15 laptop, amit sűrített levegővel ki szerettem volna tisztítani. (ISY márka ICL-6550-INT típusú gáz).
Mivel nincs benne gyakorlatom, a szalagokat nem húztam le, csak picit megemeltem, és úgy fújtam ki a port a ventiből és a gépből.
Minden szép és jó, de összerakva nem működik pár billentyű a bal oldalon egymás alatt...
Valamit széthúzhattam véletlenül?
Vagy más gond lehet?Köszi!
-
gerigő
tag
válasz
samsung ace
üzenetére
"elvileg mutatni kéne a ventilátor fordulatszámát is, egyik se mutatta..."
Ez egy nagyon jó kérdés...
Nem látom én sem a venti fordulatszámát. Sem Aida, se HWiNFO, se Speccy stb. nem mutatja.
(Acer Aspire 5)
Fórumtársak, lehetséges, hogy ez Acer sajátosság? Dell notimnál ilyen "gond" nincs. -
samsung ace
tag
Jó reggelt,tegnap ajánlotatok pár programot amiknek elvileg mutatni kéne a ventilátor fordulatszámát is. egyik se mutatta.... Acer Aspire 3 a315-23-r9lt,8Gb DDR! ram,256Gb SSD,AMD RYZEN5 laptopom van vagy netbook már ezt se tudom.'8.án vettem boltba újjonan,win.10 pro van rajt. Mi lehet a baja hogy semmi nem mutatja a fordulatszámot?Sokszor bekapcsol a venti,és elég hangos. Ennyire meleg lenne,Normális hogy ilyen hangos?Le sincs igazából terhelve.
-
szaboi6512
őstag
Jó reggelt!
Erről a modelről vélemény, tapasztalat?
köszi -
-
Zoli1303
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Jófogáson van fent a jótálási papiron 2020.06.22 szerepel a vásárlás dátumaként tehát 2023.06.22-g van garanciálya elmáletieg.
-
Zoli1303
csendes tag
Sziasztok egy ilyen gép merghet 150 000ft [link]
-
válasz
samsung ace
üzenetére
Szia!
Szerintem azért nem mutatja nálad a ventilátor fordulatszámát, mert nem működik a ventilátor a laptopodban. Ezt onnét tudom, mert megnéztem a Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_A) laptopomban a ventilátor kikapcsolva és ventilátor bekapcsolva állapotot. Amikor nem működik a laptopom ventilátora, akkor nem mutatja az AIDA64 Extreme szoftver a ventilátor sebességét. Amikor működik a laptopom ventilátora, akkor mutatja az AIDA64 Extreme szoftver a ventilátor sebességét. Az én laptopomban SSD van. Beteszek neked ezekről képet.

-
válasz
samsung ace
üzenetére
-
samsung ace
tag
Sziasztok.Van egy ilyen laptopom:Acer Aspire 3 A315-23-R9LT 15,6" FullHD laptop, AMD® Ryzen™ 5 3500U, 8GB, 256GB SSD, AMD® Radeon™ Vega 8, aki ismeri mi a véleménye róla?Illetve van olyan program amivel meglehet nézni hogy mikor bekapcsol a ventilátor akkor milyen fordulaton pörög?Aida 64 nem mutatja.Kellemes karácsonyt mindenkinek.
-
Mikulásbá
nagyúr
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Ha valakinek iyen gépe van(Acer Aspire 5 - A515-56G-59A5), Megtenné hogy a gyárilag kapott Drivereket tartalmazó meghajtó tartalmát megosztaná velem?
Rejtélyes módon bitlockolta a win 10, és nekem nagyon kéne.
Köszönöm.
UI: Tudom hogy elérhető a weboldalon is, de nekem pontosan az kellene amit a gyártó adott. -
szaboi6512
őstag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Szia!
Legjobb megoldásnak látom ha eszközkezelőből frissíted és beadod neki a mappát ahol tárolod az összes drivert.
Biztosan nem nyúlsz mellé. -
Boeing737
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Én erre gondoltam: [link] /tehát még Win10 telepítés "előtt"/
Intel VMD driver
+írtam PÜ-t -
gerigő
tag
válasz
Boeing737
üzenetére
Igen, most le is csekkoltam, hogy jól emlékeztem-e; mikor annak idején "matattam" én is a biosban nekem is feltűnt a folyamatosan pörgő venti.
Most csak ezért beléptem most is a biosba, a venti bizony végig dolgozik. Szóval ez nálam is ilyen.
Bár amennyit a fapados biosban "matatni",elidőzni lehet, vagy érdemes... szóval az egésznek jelentősége: 0
Oka biztos van... (?)
Talán egy szakértő megadja a választ, de ha nem az se baj.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
[link]
4 cm-el nagyobb és 20 ezerrel kerül többe, mert akciós.
-
Csöves
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hasonlót szeretnék én is, csak 15.6-ost.
Brutálisan emelkedtek az árak a múlt évihez képest.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Játékra nem lesz használva!
Erről vélemény, tapasztalat valakinek?
köszi -
Boeing737
tag
Acer Aspire 5 tulajok! A minap volt nálam egy ilyen (A515-56G), és feltűnt hogy már bios-ban "matatásnál" is végig pörgött a proci ventije, mintha csak videót renderelt volna
.. Ez vajon miért van? Nálatok is ilyen? -
beni121
aktív tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem! Az Acer honlapját nézegettem (Az van jelenleg is) 14 vagy 15.6-os méretű, windowsal elátott, 300.000.ig terjedő kategóriában ti mit választanátok? Mi a legjobb kombó? Hétköznapokra, a játék mellékes
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Következő típust vásároltam.
Model: Acer Aspire A514-54 Part: NX.A2CEC.002 Windows 10 Home 20H2 - van telepítve frissen. BIOS 2020/11/11 Version: 1.04, a készülék nem ébred fel alvó módból. Mit javasoltok? Köszi előre is! -
Tim82
félisten
válasz
cserewarrior
üzenetére
A beárazós topikban érdemes feltenni a kérdést.
-
cserewarrior
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2014-es Acer Aspire E1-572G-74504G1TMnkk laptopom amiben pluszban egy 128GB-os SSD-t tettem és külső 1TB-os HDD van hozzá.
Eredeti dobozával, papírjaival.
Akkumulátor már nem az igazi de 2-3 órát bír.Szeretném megkérdezni hogy mennyiért tudnám eladni?
Köszönöm szépen a segítséget! -
szucstom
őstag
válasz
kopidoo
üzenetére
Nem fémházas, viszont anyaghasználatra szerintem teljesen rendben van. Szerelés szempontjából nem egy wasistdas, csak ne nyírd szét a csavarokat
AMD terén nem vagyok kifejezetten otthon, így ha te ezt olvastad, akkor biztosan úgy van. Tim82:
Igen, tisztában vagyok vele. Kora reggel sikerült félreérthetően fogalmaznom
De akkor is a LED-es ajánlanám a "normál" LCD helyett. -
Tim82
félisten
válasz
szucstom
üzenetére
Viszont, ha jól megnézed, az Aspire-ben LED-es kijelző van, a Swift-ben pedig LCD. Előbbi sokkal jobb.
A LED a háttérvilágítás módjára vonatkozik, az LCD pedig a kijelzőtechnológiára. Kb. 9-10 éve szinte minden kijelző, ami laptopokba kerül, mint kijelző, LED háttérvilágítású LCD, néhány frissebb és nagyon drága kivételtől eltekintve, amelyek OLED-et használnak.
-
szucstom
őstag
válasz
kopidoo
üzenetére
Hali.
Elsőre semmi különbség. Viszont, ha jól megnézed, az Aspire-ben LED-es kijelző van, a Swift-ben pedig LCD. Előbbi sokkal jobb. Ezen túlmenően csak a képátló és a wifi adapter különbözik. Aspire 15/Swift 14 col. Szerintem jobban jársz az Aspire-rel mint a Swifttel.
Jah, ez kimaradt: a grafikus kártya. Aspire-ben van dedikált, a Swift csak integrálttal van szerelve.
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok. Lenne egy érdekes és idegesito kerdesem.
Adott egy Acer Aspire 5 a514-53g-53ha lapos, ma hozta ismerosnek a futár. OS nélküli, majd tesznek rá alapon vették. Bekapcsolás helyett olyan tüneteket generál hogy a billentyuzet elkezd vilagitani majd lekapcsol es ezt ismételgeti a végtelenségig. Hasonló hibával találkozott esetleg valaki? -
mamboo
tag
Acer aspire 5738ZG
Intel Pentium T4300 2.1GHz 800 MHz FSB
15"6 HD LCD
2 GB of DDR3 1066 MHz memory
250 GB HDD
ATi Radeon Mobility hd4570
Up to 1280mb hypermemory
Érdemes felhúzni illetve mit lehet belőle kihozni? -
pintyesz
senior tag
Üdv mindenki!
Adott egy Acer Aspire s7.
Akksit cseréltünk benne, egy vadi újra, ami nem töltődik 0% fél órája
Ötlet? -
sowi
őstag
válasz
Petike4040
üzenetére
nem lehet
-
Petike4040
csendes tag
Köszi szépen!
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Petike4040
üzenetére
Nem mai darab, szerintem nem-esetleg M.2 SATA-s verziót.
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Kaptam egy acer aspire a35-32 t. lehet bele mvme ssd t rakni? Próbáltam de nem látta. Köszi.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Most lettem tulaja egy Acer Nitro AN515- 55 nek, op redszer nélkül vettem.
Belefutottam az egér nem működése és láthatatlan partíció hibába.
Utolsó win10 megoldotta.
Viszont meglepve tapasztaltam,hogy létrejött egy WINDRIVER D: meghajtó.
Ahol vannak appok. (driverek)
Bár már sejtem,hogy automatikusan telepíti ezeket. 6GB ~ Ezt,hogy teszik rá vagy ,hogy lehet eltenni későbbre? vagy ha legyalulom a gépet akkor hogy kerül vissza?Még most vettem észre,hogy ennek a NITRONAK érdekes a billentyűzete , nem fog ez később lekopni ha írkálni fogok vele?
acer swift 3 után picinek tűnnek a billentyűk...
-
skt
tag
Sziasztok!
Adott egy par honapos a515-54g amiben 10210u van. A gond az lenne, hogy neha indokolatlan homersekleten fut a gep, es a venti is eleg zajos, mikozben mondjuk csak egy office fut. Erdemes gariba kuldeni vagy ilyen ez a 10. Generacio?
-
szucstom
őstag
válasz
beach head
üzenetére
Ugyan régi, de nem használhatatlan az 5005u. Csinálj egy reinstallt, nézd meg, azzal javul-e.
-
beach head
senior tag
Nos a lanos netsebességet boncolgatva még, egy vostro laptoppal is 800/300 as sebességet mértem csakúgy mint pc.vel. Mi a túró lehet a gond akkor az aceremmel? A összes gyári drivert próbáltam, azt is amit a windows tölt le magától. ÉS nincs normális speedtest érték. Mit lehet tenni? Ennyire gyenge lenne az 5005u? Vagy újratelepítés?
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Acer Extensa típussal kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
-
atirag
őstag
adott egy aspire e5-571g laptop amibe memoriát szeretnék cserélni. Eddig egy 4gb hynix modul volt benne és vettem egy crucial 8gb-os modult . Adatok elvileg egyformák. Érdemes betenni egymás mellé a két modult vagy maradjak csaka 8gb-os modulnál?
Mindegy melyik slotban van ha egyedül van?
Köszönöm
-
abdulka1
őstag
válasz
beach head
üzenetére
Szia!
Köszönöm, de ezzel nem lenne gond, viszont a kérdés írásakor úgy nézett ki a helyzet, hogy időhiány miatt előre be kell szereznem minden szükséges kiegészítőt, ezért szerettem volna tudni.
Közben sztornózva is lett a dolog, egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyen mélységekben nem értek hozzá! Szétszedek összerakok bármit de programozáshoz nem értek.
. Tényleg volt beállítva jelszó bios-ban, már boot előtt kérte. A jelszót kilőttem, de a hdd-t még mindig nem látja.
Mindenesetre ha közelben van az eladó én meglátogatnám helyszínen és megvizsgálnám, hogy látok-e rajta valami külsérelmi nyomot, illetve egy belső tesztet lefuttatnék. Ugyan nem 100os, de egy komolyabb hibát simán kihoznak azok is.
De akkor is a LED-es ajánlanám a "normál" LCD helyett.