Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mp54
senior tag
Aspire 5 A515 51G
Új laptop, netes vásárlás, házhoz szállítva, rajta a WIN 10 home-mal.
Valaki leírná - szájbarágósan, mert hülye vagyok hozzá - hogy hogyan kell ellenőrizni, hogy "0-kilóméteres"-e valójában?
Köszönöm. -
exor
tag
Sziasztok! Van egy Acer Aspire 7 A715-71G notebookom. Van benne 8GB (2x4GB) ram.
Szeretném kicserélni 16 GB-ra (2x8GB). Van szerviznyílás a ramnak, jól tudom, hogy a ram csere nem jár garancia vesztéssel, tehát a gép többi részére megmarad a garancia? Illetve van valami ok amiért meg kellene tartanom a gyárilag benne lévő két db ram mordult? Igazából azt eladnám mert úgy jönnék ki jobban anyagilag. -
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Sokadszor van nálam egy Aspire 5 A515-51G. Egy 120GB m.2 SSD-vel van bővítve a gép, a következő dolgot csinálja:
Miután telepítek egy win10-t az SSD-re (HDD-t kiszedtem erre az időre) felpakolok minden programot, drivert stb, látszólag működik a gép. Miután visszateszem az üresre HDD-t és leformázom, a rendszer SSD c:, a HDD pedig adat d: néven fut.
Ezek után eltérő idő elteltével, nem bootol be a gép, javítás nem segít. Legutóbb tegnap volt friss telepítés, reggel visszaraktam a hdd-t, leformáztam, újraindítás után már nem bootol a rendszer.
Ami érdekes ha parancssorból megnézem a lemezeket és a partíciókat, már az Adat meghajtó a c: jelű, a Rendszer pedig d:, tehát megcseréli a betűjeleket valamiért ...
Találkoztatok már hasonló hibával?
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Lenne egy kérdésem .olcsón hozzájutottam egy acer aspire e5-521 -es laptophoz. Lenne vele egy olyan problémám , hogy a touchpad egyik klikkje sem működik , de a touch része igen . Mi lehet a probléma ?
-
maxima
tag
Sziasztok!
Most lett egy Aspire 7 A715-72G-71s3-as laptopom. Az a gondom, hogy
nem tudom a boot módot UEFI-ről átállítani legacy-ra.
Lehet? Ha igen, hogyan?
Köszi. -
Dhampir
félisten
válasz
G@bi90MR
üzenetére
Nem vagyok hozzáértő, csak azt néztem meg, amit a magam szempontjából is megfontolnék.

No meg, ha már nem lehet kapni az 51G-t, akkor még a gamer kinézetű Nitro 5-ben vagy Predator-ben lehet még gondolkodni, de azok nyilván magasabb áron érhetőek el.
Esetleg i3, vagy MX130 konfiggal még akadhat 51G.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Igen, ezeket néztem, bár az újabb processzor szinte semmi előrelépés, a ház kialakítása is jobban tetszik az elődmodellnek, a zsanérjai főként, hosszabb távra venném, mint 2 év. Az 51G-t bátran ajánlották többen is, az 52G-vel már nem voltak ennyire lelkesek, emiatt félek picit tőle, illetve a bővíthetősége sem olyan baráti. De ha nyugodtan ajánlott ez a modell is hozzáértőként, akkor nem agyalok tovább és berendelek egyet. Árban még mindig a többi gyártó alatt van.
-
válasz
G@bi90MR
üzenetére
Érdemes lenne emailben megérdeklődni boltokat, lehet van még valahol elfekvőben (acershop, laptop szalon)
Ha nagyon nincs tavaly láttam ilyen konfigot nitro 5 álnéven. Talán azt is érdemes lenne keresni.
Ha esetleg nincs és nem tudsz mit kezdeni a ramoddal én elfogadom 😁 -
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, BUÉK.
Egy kis segítség kellene nem találom, hogy a lapim: Acer Aspire A515-51G Intel® Core™ i5-7200U, milyen SSD M.2 tud fogadni? Vagyis milyen kellene bele?
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
G@bi90MR
üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nem jártam szerencsével, a kosárba helyezhető oldalakon sincs ez a modell már, és úgy néz ki nem is nagyon lesz. Egyedül a Radium-nál tudnák még szállítani, attól a bolttól viszont tartok, sok rosszat írnak róla a neten, itt a fórumokon. Ragaszkodnék az 51G-56HD modellhez, az 52G már nem igazán ajánlott. Van ötletetek, hol kapható még?
Előre is köszönöm!

-
ben11
őstag
válasz
maxell0013
üzenetére
Sajnálom hogy ezt kell mondjam ,de ez egyen nagyon gyenge konfig.
Se a proci se az az integrált vga nem játékra lett kitalálva.Ha visszaküldöd gariba, attól még nem lesz gyorsabb.
-
sowi
őstag
válasz
maxell0013
üzenetére
100 ezer forint alatt nincs hasznalhato notebook, jatekra foleg nincs...i3+SSD a minimum, az alatt nem erdemes venni semmit, mert csak szivni fogsz vele, mint a mellekelt abra mutatja
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Valaki ismeri ezt a tipust? Véleményt szeretnék kérni tőletek?
acer aspire e15 es1-571-p5a4 -
maxell0013
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám vagy lehet hogy elég nagy
Vásároltam egy Aspire 3 a315-32-p5pa laptopot a következő paraméterekkel:-
Intel pentium silver n5000 processor
intel uhd graőhics 605
4gb ddr4 ram
1 TB vinyó
a gépet nem tudom mihez hasonlítani elég lassú
játékok nem mennek rajta szinte minden akad minde felbontásban
1 giga a video kártya memóriája programok szerint és természetesen interneten is utána néztünk mindennek, de például el indítom a gta 4 et elindul kockás grafikával (ocsmány) és azt írja 120 mb video memória nem elég a játéknak és kilép
PES 2017 indításnál ki írja nincs meg az 512 MB video memória
na és ugye a problémám 1 gigat mintha nem tudná valamiért kezelni , valakinek volt már hasonló vagy valakinek ötlet ? és a proci 1,1 ghz alapjáraton ugye 2,7 ig tudná magát húzni ha szükséges és azt sem igy müködik plusz nem pörög mind a 4 mag
új gép Acernek visszaküldöm gariban valszeg ha nem tudok semmi megoldást
eredeti a windows win 10 home 64 bit van fenn gyárilag
válaszokat előre is köszönöm! -
Robertó79
tag
Adott egy acer nitro 5 noti amin win 10 megy és ha a tvre vetitem ki a tartalmát akkor mindig 2 perc után ledobja a kpcsolatot illetve sokszor szagat ez mitől lehet?
-
bmwsanya1971
csendes tag
válasz
bmwsanya1971
üzenetére
Előtte játék közben 95 re is felment, átlagosan 89, mióta újra pastáztam,79 volt a max cpu
-
G@bi90MR
aktív tag
Köszönöm, így el is dőlt! Ez a két gép maradt, áraikban találtam csak különbséget, leírásukban nem, de valamit biztos elnézek:

(#32951) Dhampir: Köszönöm szépen!
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
A driver letöltésnél mi különbség van egy bluetooth driver és egy blouetooth (HAI) driver közt?
Illetve egy vga és egy vga Broadwell driver közt? -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Eldöntöttem, a héten megvásárolom hosszas szenvedésem után a laptopomat. Eldöntöttem, Acer A515 lesz, viszont ahogy nézegettem a gépeket, megint kérdésem támadt.

15,6" IPS, i5, SSD+HDD, 8 GB RAM minimum, ami fontos, MX150 kártyával. A kérdésem, hogy ebben a kategóriában 209-230-ért mennek az A515 gépek, viszont két variánsa is van. 51G régebbi széria i5 8250U procival, de ezek elég gyorsan fogynak a boltok kínálataiból és váltja őket az 52G, i5 8250U vagy inkább i5 8265U processzorral.
A tartósság oltárát szem előtt tartva, melyik gépet érdemesebb venni? Árban kb ugyanott vannak, az 51G szerelhetősége és kivitelezése számomra jobbnak tűnik, szerelőnyílási vannak, nem kell egyben leszedni a hátlapot és hűvösebb is.
Előre is köszönöm!

-
válasz
Beni2360
üzenetére
Nekem is ezt mondta akitol vettem a gepet , csak lehet hogy mire az infóhoz jutottam , a sikertelen probalkozasaim miatt mar nem mukodott az 1234 . Mas nem marad telefonon hivom majd a hazai szervizt ..
Nem akarok mindenfele sufni céggel kokanyoltatni , inkabb a szakemberekre bizom a munkat . -
válasz
Beni2360
üzenetére
Sajnos az 1 2 3 4 nem jott be , az oka lehet az is hogy elotte mas jelszoval probalkoztam tobbszor is pl 1111,2222,password..etc s gondolom a sikertelen probalkozasaim miatt mar nem enged be ..
Mukodik a tablet ,csak ha gond lenne egy windows frissitessel ,nem tudok biosbol boot sorrendet allitani ,alapertelmezett pedig az ssd . -
Beni2360
félisten
válasz
this is life
üzenetére
Hát nálam is az új gépen bios passwort fogadott és az eladó mondta 1 2 3 4 és bent voltam onnan már te is ki tudod kapcsolni szerintem. Hátha.

-
Sziasztok!
Adott egy Acer iconia w700 2in1 gep, bios password kerult ra (nem tudom mikent,mert en nem allitottam be rajta) csak bios frissites volt windows alol, illetve ket build upgrade a windows10-nek.
A kerdesem az lenne mikent lehetne resetelni a biost (gondolom otthon kb sehogy az nv ram miatt),vagy mely szervizzel kellene felvennem a kapcsolatot hogy ezt a hibat orvosolni lehessen.
Elore is koszonom a segitseget . -
sowi
őstag
válasz
Pumika1975
üzenetére
az alja mindegyiknek torik egy ido utan, a hutese meg gyenge az i7hez....en inkabb neznek vmi modernebb gepet, akar mas markatol is ha hasznalt kell
-
Pumika1975
senior tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek érdemes költeni acer 5755g i7 qm verzióra? Mindenképp használt laptopba gondolkodom. Mennyire szériahibás tipus?
Lehetőségem van egyet 45000ft ért beszerezni igaz billentyűzet hibás, de azt tudom cserélni. -
Dhampir
félisten
válasz
richardb8308
üzenetére
sowi segít neked, de akár hozzájuk is beviheted, ha nincs túl messze számodra.
-
richardb8308
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Acer Nitro 5 (AN515-51)-es notebookom. Hozzávetőleg 1 éve használom napi szinten, videó vágás, kép szerkesztésre, és renderelésre, némi játékkal megfűszerezve. Lassan idő szerűnek tartanám a hővezető paszta cseréjét, viszont nem tudom, hogy milyet lenne érdemes venni.
Eddig a Thermal Grizzly Conductonaut illetve a Kryonaut pasztátkat néztem, de nem tudom eldönteni, hogy melyik is kell nekem.
Kinek melyik vált be, vagy ki mit használ?
-
Dhampir
félisten
válasz
apollo12
üzenetére
Bővíthető, de nem árt megkérdezni az Acert, mert le kell szerelni az egész alsó fedőlemezt, hogy hozzáférhess.
Megjegyzés:
Ez a gép nemrégen az Acershop szülinapi akciójában pár napig körülbelül 215000 Ft-ba került.Játék közben laggolásra felkészülhetsz, de olvass utána. A billentyűzet betűi nagyon haloványak.
-
apollo12
veterán
hali ezt a laptopot szemeltem ki [link] szerintetek utólag lehet ssd bele rakni ?
-
Dhampir
félisten
-
-
Az 51G-sekben hiába van M2 foglalat, nem kezeli az NVME szabványú ssd-ket csak a SATA-sat. Mondjuk nem is baj, mert az nvme szabványon kommunikáló ssd-k melegek mint állat egy ilyen vékony házban az nem túl jó

(#32918) Dhampir: Az 51G is fémlappal erősített felülről
Érdemes elmenni acershopba vagy mm és megtapizni. A hangzásra én nem tudok rosszat mondani, nézünk filmet laptopról. Igaz nem dolby surround atmos 100.2.7 de lehet érteni mit mondanak 
-
Dhampir
félisten
válasz
Energie X
üzenetére
Igen, köszönöm szépen az összehasonlítást.

Talán még annyit tehetek hozzá, hogy az 52G fedele fémlappal erősített, ami talán valamivel keményebb, mint az 51G esetében.
Egy tesztben az 52G esetében kiegyensúlyozatlanabb hangokról írtak a hangszórók kapcsán, az 51G hangszórói valamivel pontosabbak, nyilván kiemelkedő hangzásra egyik gép esetében sem lehet számítani.
Az 52G kijelzője PWM-es, habár magas frekvencián, ami nem irritálja annyira az érzékeny szemet.
(#32917) ben11
Ugye U-s processzorokról van szó, ezeknél az energiatakarékosság a fő szempont, nem a hosszan tartó teljesítmény.
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Ahogy nézem a 8250u és a 8265u között turbo boostban van csak eltérés. Mindkettőnél 1.6 Ghz base freq van viszont!
Ha akksiról használod az acer nem engedélyezi a turbo használatát, az csak töltőről megy. Érdemes végiggondolni, hogy elvileg a turbo 28mp-ig aktív csak. Mennyit nyersz +500Mhz turboval 28mp alatt? 8250u 3.4Ghz 8265u 3.9Ghz. Én spec az 51G-t választanám még mindig, a jobb ház hosszabb távon szerintem kifizetődőbb.
Billenytűzetkiosztás ugyanaz, de nem világítós; képernyőt nem tudom azt élőben kell látni de nem hiszem, hogy minőségibb lenne mint az 51G-ben. Akksira azt írják gyengébb az 52G mint az 51G.
Elivileg az 52G-ben nvme slot van amibe tudsz ilyen ssd-t rakni viszont a napi használat során nem fogsz észrevenni semmilyen gyorsulást a satas-hoz képest (max a win 1-2 mp-el gyorsabban tölt be)
Az 51G-ben van 4GB alaplapra forrasztott ram, és 1 db bővítő slot amit max 16GB-al tudsz bővíteni így 20GB ramod lehet. Ha 51G-t találsz 8Gb-osba akkor az 4+4-es felállás tehát 4GB már van a slotban.Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Érdemesebb megvenni a régebbi Acer Aspire 5 A515-51G helyett az újabb Acer Aspire 5 A515-52G notebookot?

-
gazfickó
tag
Sziasztok!
Swift 1-et használ itt közületek valaki? (2017-es széria)
Adott egy 3 napos Swift 1- SF113-31-P4ZJ típusú gép, ami bár nem az enyém, de az alábbi (vélt?) hiba megoldásában a tulaj a segítségemet kérte, viszont én magam sem tudom mi lehet az okozója. Szóval, a gép kikapcsolás után is halk, ciripelő hangot hallatt magából, nem hangos, nem zavaró, de folyamatosan jelen van, és 10 óra elteltével sem szűnt meg éjszaka. Én arra gyanakodtam hogy csak alszik a gép, de elvileg teljes leállítás után is ez a helyzet. Próbáltuk már főgombbal és szoftveresen menüből leállítani, de a helyzet minden esetben ugyanez. Endless Os van a gépen egyébként, a főgomb power off-ra van állítva, más energiagzdálkodási lehetőség pedig nem nagyon van.
Találkozott valaki hasonlóval?
Ha igen mi a megoldás? Vagy ez így rendben van? Érdemes esetleg ez miatz visszaküldeni? Én jeleneg 3 notebookot hajtok de egyik sem csinál ilyent, pedig van köztük sokféle összeállítás.
Segítségeteket előre is tisztelettel megköszönöm.
Üdv.:Attila!
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok!
ACER ASPIRE V5-591G
Előzmény:
- A laptop komplett belső tisztítást, memória bővítést és egy új wd black m.2 ssd-t kapott,
- ezért időszerűnek tartottam a bios frissítést.
- UEFI win10 telepítést követően (runtime, gyári driverek, legújabb frissítések természetesen letöltve)
- minden megfelelően funkcionál és gyorsan működik, azonban a leállításkor valamiért nem kapcsol le rendesen a notesz (billentyűzet háttérvilágítás is erről tanúskodik) és az akku szép lassan ki is merülHiba részletesebb leírása:
- Legfrissebb w10, microsoft oldaláról; Windows10 October 2018 version 1809
- BIOS 2018/10/18 - v1.15 update intel GOP to 9.0 for new win10RS2
- Hálózati vezeték bedugva
- illesztők, runtime, chipset stb driver a helyén..
- Win szabályos leállítás (nem hibernálás)
- Billentyűzet világít
- Ha kihúzom a vezetéket, a billentyűzet világítás kikapcsol
- Azonban az akksi másnap reggelre lemerül
- Merevlemez pörgése nem hallatszik
- Értesítő led nem világítUpdate:
- Egy külső app, az Advanced System Care Monitor Leállítás funkciója elvégzi a korrekt leállítást.Van tippetetek mi lehet ez? Valami gond van az új win10-el?
Válaszokat előre is köszönöm

Üdv
Csaba -
jksx
senior tag
válasz
hunited88
üzenetére
Ezt nem így, verziószámok szerint nem ismerem.
Nekem retail verzió van (fullos), de a régi toshiba laptopon sem kellett a w10 home oem-hez touchpad driver, mert alapból működött. Szerintem véletlenül lekapcsoltad a billentyűzetről. Bár most jut eszembe, hogy a kollégám az 1 hónapos asus laptopján meghalt a touchpad, így nem zárható ki a hardver hiba sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hasít rendesen a kicsike.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)