Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az "insydeH20 setup utility" nevű(?) BIOS-ban csak bios jelszó beállítása után lehet hozzáférni az Uefi módosításához Legacy-ra?

(#32584) punisher1
Köszönöm, hogy megírtad az új gép típusát.

-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Sorry, de lejárt a szerk. időm.

Gép -
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
8265NGW Intel Dual Band Wireless-AC 8265 867Mbps BT 4.2 802.11ac NGFF WiFi Card
-
jksx
senior tag
Pedig a garancia levél megfogalmazása annyira ráutaló, hogy nemhogy a hátlap leszedése, de a "szabványos" bővítőablakok leszedése és pl. a hdd kicserélése ssd-re is már garanciamegvonást von maga után.
Ami nem állja meg a helyét egy fogyasztóvédelmi eljárásban, mert ez a tény nincs a készülék hátlapján feltüntetve, illetve semmilyen "szerelési behatást" megakadályozó mechanikus "védelem" (pl. leragasztott rögzítőcsavar, warranty stickers) nincs, ezért az ilyen kikötés kissé nevetséges. -
Sanya
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
Dehogy. Nincs leragasztva a csavar. Neken Brno-i szervíz után volt rajta matrica, de az leesett kb 2 hónap után.
-
punisher1
aktív tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Valószínüleg azért mondják,hogy fizess szervízdíjat.Bementem a Dunakeszi acershopba mondtam van egy m2-es ssd-m,lebeszéltük ezt a garanciás mizériát,azt is hozzátette,hogy a felettesük már rég megmondta nekik,hogy ilyen irányú kérdésekre a válasz,hogy marad a garancia semmi probléma nem lesz belőle(egyébként visszaolvasva más is irta,hogy neki is ezt mondták)nos az eladó srác elövette a csavarhúzót kicsavarta a 10db csavart lepattintotta a hátulját belerakta,majd összerakta bekapcs biosba mutatta minden oké visszacsomagolta a dobozába én megköszöntem és kisétáltam.Tehát semmi olyan nem történt,hogy pl irtak egy papírt,hogy a mai napon xy-nak beletettem egy alkatrészt ebbe a sorozatszámú és tipusú laptopba.Nos,akkor mi a különbség ha ő vagy én teszem be?semmi.A lényeg biztos van olyan acershop ahol az eladó vagy nincs képben vagy a szervízdíjra hajt.A helyedben nyugodtan kicserélném s,ha ne adj isten esetleg egyszer szervízbe kell vinni visszateszed a gyárit és kész.
-
punisher1
aktív tag
válasz
punisher1
üzenetére
Egyébként egy infó hétfőn voltam bent az acershopba és mondták,hogy az m2-es ssd vásárló általi behelyezése ami a hátlap leszedésével jár nem jár garanciavesztéssel!Egyedül ha netalán valakinek egyszer behalna a gépe és úgy küldi szervízbe,hogy benne hagyja azért felelőséget nem vállalnak.Mondtam neki,hogy az előző acerembe is én tettem bele,annó itt a fórumba képet is tettem fel segítségként akkor még azt hittem ezzel másoknak segítek de ehelyett letámadtak,hogy ugrott a gari mert csak az acer teheti bele.Hát nagyot tévedtek

-
-
punisher1
aktív tag
válasz
Zsombor994
üzenetére
Kis helyreigazítás az adott gép nem IPS paneles a laptopszalon hibásan írja,acer oldalán se írják,hogy IPS.
Mivel IPS kijelző csak az mx150-es gpu-val szereltekben van amiben csak mx130-as van az mind sima egy se IPS. -
Eqinox
csendes tag
Üdv!
Bocsánat, ha ostobaságot kérdezek!
Van egy Acer Aspire ES 15 laptopom. Indulásnál az Acer logót valahogy ki lehet kapcsolni? A BIOS-ban nem találok ilyen lehetőséget...Előre is köszönöm a segítséget!
Eqinox
-
Peter_
tag
válasz
Zsombor994
üzenetére
Se a Synaptics, se az Elantech honlapján nem látok letölthető drivereket. Tudnál segíteni merre van? Acer hivatalos fórumán mintha az Elantech honlapját linkelted volna (ha ugyanaz a Zsombor vagy
). -
Zsombor994
csendes tag
válasz
solfilo
üzenetére
Ha a HDD nem válóok, akkor kb ugyanennyiért lehet már kapni Aspire 5-öt is, ami jobb anyaghasználattal is bír, plusz az abban lévő 1080p-s IPS panel mérföldekkel jobbnak tűnik a 3-asénál.
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Az nem kevés. De netezés, filmezés alatt azért nem lesz ilyen vészes a helyzet tippem szerint. Ennél terhelőbb nem nagyon lesz szerencsére.

"As a rule, the fan stands still when idle. This leads to silent operation. Under load, the fan starts to spin up. During our stress test we measured a sound pressure level of 40.6 dB(A).
We have some issues with the way the fan is controlled. It spins too fast under load. A look at the temperatures reveals that it should be able to effectively cool the system even at low speed. Here, Acer should provide a BIOS update to fix this issue."
ha esetleg ez lesz, frissítek neki egy bios-t, több mint negyed éves a cikk már, lehet azóta jött ki új.
-
Sziasztok!
Ismerős notit keresne, Aspire 3-ról vannak tapapasztalatok?
Ezt az Acer Aspire 3 A315-41-R253 NX.GY9EU.013-t néztem ki neki, vennék hozzá neki Win-t meg kérnénk bele +4GB RAM-ot. Teljesítményben tuti elég neki a Ryzen 3 2200U, a kérdésem inkább arra vonatkozna, hogy mennyire vállalható ez az Aspire 3 széria, úgy mint anyagminőség, összeszerelés, kijelző, ilyesmik.
Hordozva nem lesz, kb asztali gépként fog funkcionálni. Felbontás jó neki a 768p, tárhelyben meg bőven elég neki ez a méret, így inkább SSD-set néztem.
A segítséget köszi előre is!

mod: közben találtam egy tesztet, nem pont ezt, de egy A315-41-et tesztelnek. Ha érdekel valakit: [link]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok, a mostani Acer Aspire A515 és a Nitro 5 AN515 BIOS menüjében lehetséges Uefi-ről Legacy-ra váltani, és diszkrét VGA esetében átkapcsolható csak integráltra is?
-
Peter_
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Sajnos az említett szoftverhiba miatt nem tudtam telepíteni egyiket se, így nincs a telepített programok között ilyesmi, sőt az eszközkezelőben is csak a default PS/2 egér driver van.
De gondolom majd ha javítják, akkor próba szerencse alapján amelyiket engedi telepíteni az lesz benne. -
Peter_
tag
Ma tapasztaltam, hogy az Acer Swift 3 SF315-52 notebookot is érinti.
1.05-ös BIOS-ban sincs Touchpad állítási lehetőség.
Nem is tudunk mást tenni, mint hogy időként ránézünk a hivatalos oldalra, hogy tettek-e ki újabb touchpad drivereket vagy BIOS frissítést? Az Elantech drivere amúgy még hiányos is, nincs futtatható fájlja.
Azt amúgy honnan tudom, hogy Synaptics vagy Elantech driverre van szükségem? -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
nhpeti
üzenetére
Nekem egy Aspire A515-51G-55NX van, de időnként nálam is recseg. Érdekes, hogy nekem csak a bal oldali.
BIOS-t már frissítettem, de ne oldja meg a problémát. Időnként recseg időnként nem.
Azt tapasztaltam, hogy ha a bongészőben meg van nyitva a face és rányitok egy youtube-ot, akkor recseg a hanglejátszás. Ha ilyenkor elindítok egy winampot, akkor is csinálja. Ha bezárom a böngészőt, akkor nem recseg. Az eszközkezelőben szoktam friss driverek után nézni, letölti a netről. Az Acer sajár Care Centere nem ér semmit, mert mindig azt mondja, hogy naprakész az eszköz, pedig a laptop oldalán ott vannak a frissített driverek, BIOS.
Nálam így megy a dolog. Én arra gondolok, hogy esetleg valami szoftveres probléma lehet. Ha lesz időm és kedvem, újratelepítem a W10-et. -
-
nhpeti
tag
Sziasztok! Egy hónapja vettem egy Acer A515-51G-5934 notebookot. A probléma az vele, hogy néha elkezd recsegni a hangszórója, valamint ha éppen fülhallgatóval használom akkor a füles is. Ilyenkor ha a hangbeállításokban állítasz valamit, vagy ha letiltod és újra engedélyezed a hangbeállításoknál a hangszórót, akkor megjavul.
Driver frissítést próbáltam, driverben mindent állítgattam, egy ideig jó de aztán megint előjön. Amit külföldi fórumokban írtak, mindent kipróbáltam, semmi nem működött.
Esetleg valaki találkozott már hasonló problémával közületek? Bios frissítésre gondoltam még, csak eddig nem mertem belefogni, mivel egy hónapos sincs a laptop, valamint nem tudom, hogy a biosnak lehet-e bármi köze a problémámhoz.
-
doser0717
aktív tag
válasz
punisher1
üzenetére
Magyar teszt
Angol komolyabb teszt - ez 1060-es VGA-val, de attól még komoly teszt. -
punisher1
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg ilyen [link] gépe nincs valakinek?Kíváncsi lennék,hogy ezen elfutna újabb játék is?Gondolom mx150-nél jobb lehet,de nem ismerem/tudom,hogy a 1050-es mire elég.Hűtése vajon milyen lehet? -
-
frizso
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Írhatnál pár dolgot a gépről, mert én is ezzel a típussal szemezgetek

Kijelző milyen (betekintési szögek, színek, bevilágítás...., illetve esetleg a modell számot és a gyártót meg tudod nézni)?
Hűtése milyen (terhelés alatt a porci , vga milyen hőmérsékletre kúszik fel)?
Összeszerelése mennyire masszív?
illetve az akkuja mennyit bír és milyen gyártmányú? -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Multimédia szemszögéből a hangzásra fókuszálva melyik gép "zajkeltője" szól valamivel jobban, az Acer A515 vagy az Acer Nitro 5?
szaboi6512
A hangzással meg vagy elégedve, például filmnézés esetében?
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Van egy Ilyen gépem
duálos wifi kártya van benne ,de csak 1:1 mimo.
Milyenre lehet cserélni hogy tudja a 866mbps-t, ne csak a 433 mbps-t.
Minden javaslatot szívesen fogadok.
köszi -
st1lo
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban!
Van egy új Acer Aspire ES1-132 laptopom gyárilag linux oprendszerrel. Windows 10 64bit-t akartam rá telepíteni USB-ről, de nem ismerte fel azt. Próbáltam rufus-ban mindenféle módon formázni, de nem jött össze. Valamint a BIOS-t is állítgatni, de ott nem adtam meg jelszót így csak a boot sorrendet tudtam csak módosítani.
Viszont az igazi problémám, hogy most már be se boot-ol a gép!!!! Próbaképp kiszedtem a winchestert és úgy elindítottam, illetve nyomkodtam az akksi reset-et, de az sem segített. BIOS-ba se tudok már belépni!
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a baj (boltba nem akarom visszavinni)
Köszi, st1lo
-
azur
tag
Acer5742G laptop windows 10 - es programmal szeretném a képernyőt
átadni az Lg Smart tv-.re Wi-fin keresztül.A TV az biztosan tudja kezelni mert van
rajta,Lan,Wifi és Wifi Direct lehetőség.A Windows 10 ben is találtam képernyő
kivetítési lehetőségeket,de az nem Wi-fi technika/ a windows gomb és a P gomb
együttes megnyomásával lehet előhozni/. Olyan lehetőséget kellene találnom
ahol felkínálja a további megjelenítési lehetőségeket.
Ha valaki tudna segíteni köszönettel venném
köszönettel azur70

-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy lapit:TMP2410-G2-M529R. (128SSD+1TB HDD)Elméletileg Linux kéne, hogy rajta legyen, de nem indul el rajta…Ami nem is lenne baj, mert a win10 –em biztonsági másolatát szeretném rárakni, ami itt van pendrive –on.
Viszont a BIOS –ban nem lehet (vagy csak én nem tudom) kiválasztani az USB -ről való bootolást.
Többször csináltam már ilyet a régebbi gépeimmel, de így még nem jártam...
Valakinek van tippje, hogy hogy tudnám felrakni a win10-emet?
-
Beni2360
félisten
Át kellene ide menned ott biztos kapsz segítséget. Valami biosban való átállítást kell ssd-re való telepítésnél eszközölni. Az összefoglalót elolvasni.
-
M3NT1
csendes tag
Újabb módszer bukott el:
Külső dokkolóval telepítettem a windows-t az SSD-re (WinToUSB).
A gyári HDD-t visszaraktam a laptopba és a BIOS-ban a boot sorrendet a dokkolós SSD-re állítottam.Az SSD-s windows szépen elindult, működik a boot, stb.
A régi HDD helyére beraktam az SSD-t -> meg se nyikkan

-
M3NT1
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ACER E1-572 típusú notebook, ami egy 500GB-os WD hdd-vel és Windows 10-zel rendelkezik.Helyette vettem egy Kingston 480GB-os Ssd-t.
A problémák:
- A laptop az új SSD lemez behelyezése után nem hajlandó USB-ről indulni (még a BIOS-t sem tudom beizzítani), hogy telepítsem a Windowst, vagy akár Clonezilla-t vagy Live Linuxot indítsak- Ha visszarakom az eredeti Hdd-t a fentebb irtakat végre lehet hajtani
- Próbálkoztam clone-ozással, ami elvileg sikerült, azonban a laptop továbbra is az első pontban írtakat produkálja.
- Több fórumot átnéztem, BIOS-t frissítettem, UEFI/Legacy boot, de nem segített eddig semmi.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozza ezt a ragaszkodást a régi HDD-hez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
doser0717
üzenetére
A715: 45w-os proci+75-90w-os videokartya egy vekony gephazban...
A nitro elvileg ugyanaz, vastagabb gephazban. Amikor megnyomkodtam a gepeket, az a715 jobbnak tunt( femes haz) a nitroban viszont a hutes tunt jobbnak (az anyaghasznalat gagyibbnak), mivel vastagabb a haz. Heliost nem nyomogattam eloben, de valszeg az a legjobb a 3 kozul. -
doser0717
aktív tag
Sziasztok.
Predator Helios 300 vs. Aspire 7 A715 vs. Nitro 5.
Van MINŐSÉGBELI rangsor a 3 modell között? Ha igen akkor mi az?
-
Rula
tag
Sziasztok!
A héten jön majd meg az "Acer Aspire 5 A515-51G-38GQ" notebookom. Első notebookom lesz, mi az amire figyelni kellene, vannak olyan dolgok, amelyekről jó ha tud az ember? -
hallador
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére
Az Acer már 2010-ben is ezt mondta itt a fórumon, hogy persze bármit lehet, (Mint a HP, vagy Dell esetében) de mikor elolvastam a jótállási papírját nem nem lehet semmit. Az EC-CO építette be + 2GB ramot a gépembe, de hozzátették, hogy ugyan hivatalos a beépítés, de ha a memória gondot okoz, akkor hiába tették be, tesztelték le és a többi ugrott a garancia.
Szóval Acer esetén hivatalosan a Bolt sem nyúlhat a gépbe, mert nincs képesített szerviztechnikus erre, ezt csak az EC-CO csinálhatja a fillér utcában, és csak akkor kapsz garanciát a beépítésre is ha tőlük veszed az alkatrészt is. A boli dolgot is az EC-CO mondta, hogy ha a boltban belenyúlnak ugyanúgy ugrott a garancia.
Persze ha hivatalosan akarod. Azóta a családban más használja a kis AMD-s Aspire One-t 8 éves.(#32473) maximilian4
Hát azért ebben annyira ne legyél biztos, hogy nem jönnek rá, főleg, mert ha van annyira alapos a BRNO-i szerviz, akkor megnézik az alaplapot jobban. és de rájönnek. Azt még én is meg tudtam mondani egy sima PC alaplapról még mikor Magyarország legnagyobb kiskerénél dolgoztam 2004-ben, hogy idegen alkatrész volt a gépben vagy nem, ma már annyit fejlődött ez az ipar, hogy ezt bármikor megmondja neked a hivatalos szerviz, hogy figyu... hát izé....
Csak nem szokták megtenni, mert nem érdeke, hogy a fórum tele legyen velük. -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Mi a legoptimálisabb módja a beépített akkumulátor használatának? Ti hogyan használjátok?
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok,
Mik a vélemények erről a laptopról?
Acer Spin 5
Gyerekbetegségek, szériahibák, stb.....
Most adtunk el egy Asus-t, mert elegünk lett a szervizetetéséből. Jó lenne egy stabil gép, ami nem ül hetekig a szervizben.
Esetleg 300k-ig mit ajánlanátok? (Intel i5 vagy i7 és dedikált GPU-ra nincs igény)
A válaszokat előre köszönöm!
-
Beni2360
félisten
De mivel még nem tartok a bővítésnél M2 SSD majd jelentkezek amikor esedékes. De legalább tudom, hogy van rá lehetőség. Addig is rákeresek. 
Átnéztem videót. Kérdésem, hogy egy 500 GB hdd-n levő wint át tudok másolni egy 120 GB ssd-re? Mert itt clónozást láttam és ugye nagyobbat kisebbre.
-
jksx
senior tag
Hát szomorú, hogy így működnek acer-éknél a dolgok. Ilyen garanciális/garanciavesztés dolognál írásban kellene kikérni a véleményt. Lehet akár többféle eltérő vélemény is, de ha már egyszer leírták, hogy leszedhető a hátlap egy szabályos bővítési lehetőség mellett (miatt), akkor már nincs mit magyarázni.
Beni 2360: macrium reflect-el lehet klónozni.
-
sowi
őstag
"A magyar szerviz persze megtehetné, hogy kikérik a hivatalos álláspontot, de ez már a felhasználóbarát (normális) magatartás lenne
"hehe, latom te nem nagyon ismered az acer belso mukodeset....de annyit azert halkan elarulnek, hogy mint markaszerviz loszar hivatalos tamogatast sem kapunk az acertol, ha barmilyen hiba merul fel amivel meg nem talalkoztunk es nagy nehezen kiderul, hogy mar tudnak rola akkor hetekbe tellhet mire barmit sikerul kikonyorogni toluk, plusz en ahanyszor megkerdeztem toluk pl. mi van a gep burkolatanak megbontasaval annyifele valaszt kaptam, ezek utan nyugodtan hivjatok fel brnot es ott majd tajekoztatnak
-
Beni2360
félisten
És ismét felvetem azt, ha egy termék hátoldalán nem jelzi a garanciavesztést pl. leragasztott rögzítőelem, vagy matrica, akkor milyen módon nyilváníthatják ki garanciavesztésnek a hátlap leszerelését, mert az egyik standard bővítő helyet máshogy nem lehet elérni!
Jogosnak érzem én is. és ha netán tisztítani, portalanítani szeretném a gépet az nem okoz garancia vesztést és szét kell szedni.
Most már csak az kellene tudnom, hogy a HDD-n levő rendszert miképpen tudnám veszteség mentesen egy M2 SSD-re át vinni? -
jksx
senior tag
Ezek valamilyen eloxált, vagy festett csavarok, még a pontosan beleillő műszerész bitfej is hagy nyomot rajta (kissé fényes lesz a horony), így nehéz nyom nélkül szétszedni, ha pl. a szervizben "rámennek" a hátlap leszedés megállapítására.
Beni2360 írni kellene a supportra egy hivatalos állásfoglalás ügyében. Ha van írásos válasz és abban nem tekintik garanciavesztésnek a hátlap leszedését azt a hazai szerviznek is tudomásul kellene vennie.
A magyar szerviz persze megtehetné, hogy kikérik a hivatalos álláspontot, de ez már a felhasználóbarát (normális) magatartás lenne

És ismét felvetem azt, ha egy termék hátoldalán nem jelzi a garanciavesztést pl. leragasztott rögzítőelem, vagy matrica, akkor milyen módon nyilváníthatják ki garanciavesztésnek a hátlap leszerelését, mert az egyik standard bővítő helyet máshogy nem lehet elérni!
-
sowi
őstag
ha normalis csavarhuzoval szeded le akkor nem latszik semmi a csavaron, de vki itt fentebb irta, hogy a brnoi kozpont szerint nem garvesztes, akkor ugy van, nekunk meg az volt az infonk, hogy nem lehet leszedni otthon a hatlapot de ezek szerint ez mar valtozott csak elfelejtettek szolni
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Most már teljesen megkeveredtem a hátlap leszedés = garanciavesztés okán.
CHIPman #32513 fórumtárs gépén nem tekintették garanciavesztésnek a hátlap leszerelését és az M2 SSD bővítést. Ez Csehországban történt.sowi: kis hazánkban nálunk a hátlap bővítés céljából történő levétele garancia vesztéssel jár?
Ha a laptop meghibásodott és a hátlap ismételt levételével az M2 SSD el lesz távolítva, akkor mi van?
Jópofa ez a (magyar?) garanciavesztés probléma(?) miután a hátlap mindenféle figyelmeztetés (warranty void stickers) nélkül van ellátva (nem ellátva, így bárki szétszedheti). Netán a gagyi minőségű csavarokon látszik, hogy egyszer már hozzányúltak. -
Acer Aspire A715-71G gépem meghibásodott. Aug. 9-én futárt rendeltem, aug. 10-én (pénteken) futárnak adtam. Hétfőn jött az SMS, hogy beérkezett, csütörtökön, hogy megkezdték a szervizelést, és 5 munkanapon belül a kezemben lesz. Hétfőn (Aug. 20, de ugyebár Csehország) kész lett a javítás, futárnak adták Csehországban, és másnap délután 1-kor (ma, kedden) a kezemben volt a gép. Alaplapcsere volt, és valamiféle sérült alsó burkolatot is cseréltek, amiről nem tudtam, nem vettem észre. Mindezt úgy, hogy a gépet egyértelműen megbontottam M.2 SSD (a teljes alját le kellett szednem) és RAM bővítés céljából.
Garanciából és hozzáállásból ötös, az egyetlen kár, hogy a gép még csak fél éves sincs.
Illetve az Acer szerint csak 2019. 10. hóig van garim, holott számlával igazolhatóan idén márciusban vettem. Ezzel lehet valamit intézni?
-
joco120l
csendes tag
Sziasztok!
ACER laptopot szeretnék az asztali gépem mellé, hogy néha munkára, netezésre és youtube-ra, filmnézésre használjam. A játék nem lényeg ,arra ott az asztali gép. A munkára főleg Autocad-hez (95%), illetve Solidworks-höz (5%) kellene meg ugye egyéb általános szövegszerkesztésre de ez heti 1-2 óra maximum.
A msáik topikban is kaptam javaslatot, de itt is szeretnék véleményt kérni.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nagyon nem sürgős, de ha van valami jó vétel akár azonnal.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120-200k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, Heti 1-2 óra Cad tervezés (Autocad 95%, Solidworks 5%), Youtube, film nézés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem kell arra van asztali gép.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Lehetőleg 15,6" Full HD IPS, vagy amit ajánlotok, hogy jó(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozás minimális, havonta 1-2 alkalommal a munkahely és az otthonom között.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely nem lényeg (asztali gépen lennének a főbb adatok) , talán SSD jó lenne., optikai meghajtó nem fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újElőre is köszönöm a mielőbbi segítséget!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Acer nitro 5-ben csak két sávos PCIe-t támogat az m.2 csatlakozó?
-
Robertó79
tag
A link kimaradt http://radium.hu/backtoschool/acer-aspire-a515-51g-59bw-17395.html
-
Robertó79
tag
Valakinek van véleménye erről a tipusról? Pro és kontra!
Az a bajom vele hogy az aksit nem lehet kivenni!
Van itthon egy olcsóbb(80000) és annak teljesen tönkrement az aksija pedig nem sokat volt használva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Linux kezdőknek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszönöm!

Laikusként kérdezném milyet gépet kellene vegyek ami garantáltan tudná ezt a funkciót?