- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kidnou
őstag
válasz
Energie X #35806 üzenetére
A515-57 van nekem igy tényként tudom mondani, hogy max 4 órát bir. Számomra ez nagy csalódás, mert a 3 éves A515-45 még 75%-os állapotú akksival is kb 6 órát bir ugyanazzal a használattal. Ebben böngészés és filmnézés van, nem játszok rajta. Semmilyen akadást nem tapasztaltam rajta
-
Narxis
nagyúr
válasz
Energie X #35475 üzenetére
Van pár erre irányuló kérdés acer community fórumon de nem pontosan ez a modell van nekem, itt az A517-51G-58KJ-re írja az illető, hogy támogatja csak nem teljes sebességgel de még így is jóval nagyobb sebességgel mint SATA3 esetén : [link] nekem A517-51G-52U6 van. Lehet berendelem a nvme WD Blue 1TB-ot aztán legfeljebb bukok 25 ezret. Majd meghirdetem aprón...
-
Tim82
félisten
válasz
Energie X #35134 üzenetére
Ha olyan infó is számít, hogy nem A515-be került, hanem másik Aspire modellbe:
- Aspire E5-571 (Core i3-5005U alapú modell), mini PCI-e AX200 gond nélkül megy benne,
- Aspire ES1-572 (Core i3-6006U alapú modell), ebben már M.2 AX200-ra cseréltem a gyári 3168NGW wifit, szintén gond nélkül megy benne. -
válasz
Energie X #35130 üzenetére
Válaszolva magamank, de hasznos infókat átadva nektek:
Aki Wifi kártya upgrade-t tervez: M2 slotba belemegy szinte minden de! Van egy szabvány az intel Cnvio! Fizikailag M2 viszont vannak részek amik a már a processzorban vannak, tehát nincs rajta a WiFi kártyán:
- CNVi, the integrated wireless IP portion of Intel processors
- A companion RF (CRF) module in M.2 form factor (2230 and 1216 Soldered Down)CNVio: Intel 9. generációs processzorok
CNVio2: Intel 10. generációs processzorok és felette.
A CNVio2 nem kompatibilis a CNVio-val tehát 10. gen proci nem tudja kezelni a CNVio-s wifi kártyát, csak a CNVio2-t!
Magyarra lefordítva: Ha Intel 9560-as kártyád van és upgradelnél AX201-esre nem fog menni vele az új kártya!Intel CNVio2 (Comet Lake, Ice Lake) kártyák:
- Intel® Wi-Fi 6 AX201
- Intel® Wi-Fi 6 AX211
- Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650 i/s (ez elvileg csak szoftveresen különbözök az AX201-től)Intel CNVio (Coffe Lake, Gemini Lake) kártyák:
- Intel® Wireless-AC 9560
- Intel® Wireless-AC 9462
- Intel® Wireless-AC 9461Akkor már csak ami tapasztalat nekem hiányzik az Acer A515-51G-hez: Tehát Intel 9260 és Intel AX200 marad a kalapban. 9260-as-t már tett bele fórumtárs Acer notiba leragasztásos módszerrel, működik is a WiFi és a BT is.
Kérdés: AX200 vagy AX210-el van-e valakinek tapasztalata? Működik? Leragasztásos az is? -
Dhampir
félisten
válasz
Energie X #34901 üzenetére
Itt láthatóan két hónappal ezelőtti a legfrissebb vélemény, tehát akkor még biztosan dolgoztak.
Az a legbiztosabb, ha előtte felhívod őket.
-
Beni2360
félisten
válasz
Energie X #34801 üzenetére
Pontosan ez a szitu volt nálam is csak a jobb oldali ment galyra. És az enyém 1,5 évesen kezdte és 3 hónap alatt elvérzett. De ha jól emlékszem már írtam. És írtam is miképpen oldottam meg. Kérdezd meg az itthoni szervízt mennyiért cserélnék a 2 zsanért és a fedőlapot. Nekem 20+5 E Ft-ből megvolt. A tizen éves aceremnél is meghaltak a zsanérok de ott a fedőlap megúszta ez kb 10 éve volt. Ha végül kiviszik és nem csináltatod meg még a futár díjat is legombolják rólad. Én is egykézzel oldalról nyitogattam, csere után mondta a szerelő, hogy csak középen felnyitni. Gondold át, elfogadtatni velük, hogy anyaghiba nem fogják szvsz elfogadni.
-
Beni2360
félisten
válasz
Energie X #34798 üzenetére
Azért tisztáznám, ha elmúlt 2 éves, hogy az a vásárolt garit elfogadják-e? és ha fedlap csere lesz akkor az kb mennyibe fog kerülni. Te nálad volt gond a zsanér vagy?
Igen te írtad. Ott egy fedlap csere szerintem 60 e + a zsanér. Ezek már nem garanciálisak én nálam is 20 hónaposan magam cseréltettem. De itt van a Bp-ti szervizes ebben ő is tud segíteni ár szempontjából.
Bocs, hogy beleszólok. -
szaboi6512
őstag
válasz
Energie X #34791 üzenetére
Magasan a legkorrektebb Szerviz, akivel dolgom volt.
Nagyon korrekt javítás, nagyon gyors munkavégzés.
Ha nem kellett hozzá alkatrészt rendelniük, kb 1 hét alatt vissza is kaptam.
Bővitettem én is, de mindig sértetlenül visszakaptam, soha nem hiányzott semmi.
Felhívják a figyelmedet az adatvesztés kockázatára, ennek fényében hagyj benne dolgokat. -
Beni2360
félisten
válasz
Energie X #34775 üzenetére
Én nekem mindkét zsanér meghalt eltőrt és vitte a hátlapot is . Kínából tavaly kb 45 $ megrendeltem őket és itt egy szervízben 5000 Ft-t cserélték és még egy új pasztázást is kapott a gép. Sokkal erősebb és jobb zsanérokat kaptam mint az eredetiek voltak. A fedlap is nagyon szép. A keret megúszta a törést.
Keress erre a márkára rá. meg is találtam őket
Itthon egy vagyon volna. Ebből az áruházból rendeltem de már az én linkem nem él. -
szucstom
őstag
-
-
-
esy.gab
csendes tag
válasz
Energie X #34695 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat.
A procit nem én tettem bele, igy kaptam a gépet. Azt azért nem értem ha az alap végül is tudja kezelni a magasabb osztályú procikat mert ugye végül is működik, minek kell leszabályozni.
Gondolom egyfajta INTEL üzletpolitika.
Köszönöm mégegyszer! -
ZsoZso126
tag
válasz
Energie X #33861 üzenetére
Nagy játékokkal nem is akarok de pl most itt a WarZone amit elvisz a gond az hogy kb 30FPS em van ami elég kevés egy ilyen géphez.Ugye beállításoknál a VRAM kihasználtság a háromnegyedénél van. Azt nem tudom hogy a proci vagy a ram kevés hozzá.Ezért gondoltam hogy veszek hozzá egy ram ot még, de ha a proci gyenge akkor nem akarok feleslegesen pénzt kidobni.
-
Szilard7
csendes tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Energie X #32916 üzenetére
Igen, köszönöm szépen az összehasonlítást.
Talán még annyit tehetek hozzá, hogy az 52G fedele fémlappal erősített, ami talán valamivel keményebb, mint az 51G esetében.
Egy tesztben az 52G esetében kiegyensúlyozatlanabb hangokról írtak a hangszórók kapcsán, az 51G hangszórói valamivel pontosabbak, nyilván kiemelkedő hangzásra egyik gép esetében sem lehet számítani.
Az 52G kijelzője PWM-es, habár magas frekvencián, ami nem irritálja annyira az érzékeny szemet.
(#32917) ben11
Ugye U-s processzorokról van szó, ezeknél az energiatakarékosság a fő szempont, nem a hosszan tartó teljesítmény.
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Energie X #32315 üzenetére
Gyakori jelenség IPS panelek esetében kisebb-nagyobb mértékben; "backlight bleeding" a neve.
-
-
Throme
veterán
válasz
Energie X #32294 üzenetére
Abban a fórumban mást nagyon nem fognak ajánlgatni, mint dell, vagy hp.
(#32291) Trubad Úr: Szerintem az 52-es szériának már szebb a képe, mint az 51-nek. Kontrasztosabb. Az 51 kissé lágy, erre mondhatják hogy szar.
Cserében a tükröződést kell elfogadnod, mert a frissített széria kapott egy üveget a kijelzőre.
Melóban egy dell E6230-at használok. Ez meg nem IPS, és nem is tartom jobbnak a kijelzőjét élességre, mint a swift 3-ét (51).
Mindegy is, el kell menni megnézni, és saját tapasztalat alapján eldönteni, hogy jó vagy sem, a többi nem számít.szvsz
-
Dhampir
félisten
válasz
Energie X #32292 üzenetére
Korábbiakban megnéztem egy kiállított A515-öt és a közelében láttam egy FullHD TN paneles Dell Vostro-t, ami mellett egy csoda volt az Acer kijelzője (persze TN-ben is akadnak kiváló panelek, például amilyenek egyes munkaállomásokban voltak valaha), és még egy szintén kirakott Y520 IPS kijelzője mellett is szépnek tűnt ránézésre (és kalibrálatlanul).
-
flegga92
senior tag
válasz
Energie X #32255 üzenetére
Szia!
- A videókártya nem tudom, hogy lassított e, de mai játékok is simán játszhatóak rajta kompromisszumokkal. FullHD és Medium vagy Low beállítással 40+ FPS-t lehet elérni.
- Billentyűzetvilágítás szuper, egy baja van, hogy ha nincs töltőre csatlakoztatva, kb 5 mp után kikapcsol és csak újbóli gombnyomásra világít újabb 5 mp-re. Fényereje nem állítható, de sötétben sem zavaró.
-Horpadni nem horpad, nekem kicsit fura de ez azért van mert 4 évig 12" laptopom volt, ahhoz szoktam. Amit még mindig nem sikerült teljesen megszoknom, hogy a jobb felső sarokban van a bekapcsoló gomb, így a felső sor egy gombbal el van csúszva.
- Acer honlapján a drivrek között van hozzá OSD program.
- Szintén az oldalukon van program hozzá, de nekem nem sikerül vele a BIOS frissítés, valamiért hisztizett így én hagytam egyenlőre, majd később megpróbálom.
- Olvass vissza, egy fórumtársnak elég durván felhős, az enyém bal felső sarkában van egy minimális, de engem nem zavar.
- Nem tudom, itt mire gondolsz, de garis dolgokat tudod direktben intézni az Acerrel, Pesten tuti van szerviz, vidékről futárt küldenek és viszik-hozzák.
- Kompromisszum a játékok terén van, ha maxon akarsz játszani, de ha ilyen igényid lennének akkor 2x ilyen drága gép kellene. Alkalmi játékra tökéletes RAM bővítés után. Nem is értem, hogy miért nem 8 Gb ram van benne alapból, azon a pár ezer Ft-on már nem múlott volna.
- Nekem szürke van (csak a külső fedlap szürke, a többi fekete) talán nem látszik a por meg az ujjlenyomat annyira. Én azért ezt vettem, mert ez volt készleten, amúgy fekete lett volna
- Én a Laptopszalonba vettem 2+2 év garival + évente takarítás+pasztázás, több üzletük is van, de az Acershop is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest