Új hozzászólás Aktív témák

• Merchior

tag

Ha már épp szóbakerült, megosztanám a tapasztalatokat a Zody-król és a Multibútorról, mivel épp a múlt héten szerdán vásároltunk 2 db ilyet párommal, gamer székeket cseréltünk le itthon ezekre.
    A székekről:
    Amikbe beleültünk próbaképpen az üzletben, illetve amiket haza is hoztunk, általánosságban véve jó állapotúnak tűntek már elsőre is. A háttámla hálója nincs megnyúlva, nem szakadt. Az ezt "tartó" műanyag keret tud kopott lenni, de ezt úgy tudnám leírni, mint amikor a kelleténél porosabb a fekete műanyag, szerintem vállalható - és nem is mindegyik olyan, ér válogatni. Az ülőpárna textilje nem látszik kopottnak, egyáltalán nem nevezném kiültnek, megfelelő keménységgel tart, de van elég puha, én kényelmesnek találom. A mechanikák jól működnek, gombok-kalincsok kattognak, csattannak rendesen, rugó erősen tart, gázlift nem ereszt, úgyhogy itt is minden frankó. Elsőre sikerült kifogni egy olyan példányt, aminek a deréktámasza el volt törve, ezt azonnal orvosoltuk helyszínen, természetesen hibátlan és teljes darabot hoztam el végül. A "legcsúnyább" pontja a székeknek a lábcsillag, ezen a 'szinterezett'(?) fekete bevonat le tud már látványosan pattogni. Nem szép, de őszintén, ennyi pénzért engem - és az asszonyt - ez nem zavar. Itthon nedves törlőkendővel, általános fújhatós tisztítószerrel, meg óvatos porszívózással azért áttakarítottuk őket, annyit megéri rászánni, vissza is kapta az ülőfelület az indigós/kékes/szürkés színét. :)
    A rajtuk lévő matricák alapján kb. 2015-2016 körüli gyártmányok lehetnek egyébként, ha valakinek ez esetleg mond valamit. Az üzletben azt mondták, hogy a Haworth-nál még így, többedkézből vásárolt termékre is van esély garanciát érvényesíteni végszükség esetén, de azért erre én nem fogadnék nagy tételben. Az biztos, hogy ezeknél a székeknél nem igazán látszik meg ez a ~8 év és bízom benne, hogy van még bennük legalább 3-5 jó év. :D
    Az üzletről:
    Többen, sokszor megénekeltétek már, de ismét megerősítem: nagyon segítőkész, nagyon kedves csapat dolgozik a Multibútornál. Minden kérésünket teljesítették (lásd fenti deréktámaszcsere), beállításokat a székeken megmutatták, kérhettünk másik példányt, ha valami nem tetszett. Nem sürgettek, bármikor ücsöröghettünk, nyomkodhattuk, tekergethettük a székeket. Az egyik széknek néhány nappal a vásárlás után szétrepedt a kartámasza. Ehelyett egy telefonhívást követően másnap ingyen kaptunk egy másik pár cserealkatrészt, házhoz szállítva - egyébként állítólag ez a Zody-k szériahibája, nem kell tőle megijedni, egyetlen csavar tartja, könnyen cserélhető. A hely megközelíthetősége és nyitvatartása valóban nem a legideálisabb, még budapestiként is egy szabadságnak kivett napon szántunk rá időt, viszont megéri ráfordítani, beleülni, kipróbálni, bármi más is választottunk volna, akkor is ezt mondanám.

Most egy bő hét távlatából egyelőre pozitívak a tapasztalatok. Az ülésmélység miatt páromnak azonnali megváltást hozott a csere (rövid lábakkal megáldott, alacsony nő, szóval a nem állítható, drabális gamer szék az felért neki egy öngyilkossággal mint utólag kiderült). Nyilván még "bejáratósak", extrém 8-10 órás hómofiszolásokat még nem nyomtunk le bennük, viszont pl. a karfák állíthatósága már most is sokat dobott a komforton, plusz szeretném kérni, hogy a hintamechanikát felejtsük el egy életre gamer körökben is. ;] Nem is értem, hogy tudtam fixre állított háttámlával létezni.... Esténként meló után belehuppanni 1-2-3 órát eltölteni a gép előtt jelentősen kellemesebb már most is. Először azt gondoltam, hogy a széles háttámlába bele fog akadni a könyököm, de ez használat közben nem fordul már elő, csak mikor feszengtem és direkt amorf pózokban próbálgattam először. Én egyébként 176 cm / 78 kg körüli, szóval meglehetősen átlagos alkat vagyok, ilyesmi paraméterekkel valószínűleg vakon is bele mernék ültetni bárkit egy hasonló Zody-ba - ennél azonban várhatóan szélesebb a felhasználók köre. :R
    Végezetül pedig pár kép:
    szemből, oldalról, hátulról; lábcsillag; cserélt karfa

Új hozzászólás Aktív témák