- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
válasz
ArthurShelby #20749 üzenetére
Köszi, este megnézem. Az is lehet, hogy ez független a problémától, és nem ezért történik hogy nem tud csatlakozni az AP-hez, de egyelőre ennyit találtam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #19818 üzenetére
Egy olyan - a Cudy által készített - OpenWrt firmware image, amit a gyári webes felület elfogad frissítésként.
-
kutga
félisten
válasz
ArthurShelby #19451 üzenetére
Én kb minden leírást megtaláltam az openwrt wiki oldalán, van amihez video is tartozik.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
ArthurShelby #19236 üzenetére
Köszönöm Neked is. Az hogy képben vagyok költői túlzás: elég csak megnézni, hogy milyen szinten fogták a kezemet a tomatos fórumban, hogy be tudjam állítani. De amit írtál az alapján egyértelmű, hogy nem openwrt-t akarok én...
(a routert úgy értettem, hogy milyet vegyek, hogy openwrt-vel fel tudjam okosítani VLAN-ra, de most már látom, hogy az openwrt nem nekem való
)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ArthurShelby #19103 üzenetére
Majd rápróbálok!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ArthurShelby #19101 üzenetére
Kell a meglévőt bolygatni (kivenni az előzőből)?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #18874 üzenetére
Nem biztos, csak egyelőre nagyon jó szolgálatot tesz a Xiaomi AX3200.
-
Puro
aktív tag
válasz
ArthurShelby #18847 üzenetére
Akár mit csinálok vele, ez ilyen. Esetleg írok a samsungnak, de nem hinném, hogy értelmes válasz érkezne.
-
Geth
veterán
válasz
ArthurShelby #18847 üzenetére
azon sem lepődnék meg, ha saját (google) dns-t használna a tv
Azt használja (legalábbis nálam), sőt, androidos tabletek és mobilok is.
Külön tűzfalszabályt kellett csinálnom, hogy ha kifele menne dns forgalom, a routerem válaszoljon rá. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #18807 üzenetére
A kolléga kérdése mindössze arra vonatkozott, hogy rá lehet-e tenni az OpenWrt-t. A részletekért meg kell nézni a konkrét eszköz wiki oldalát. Simán lehet, hogy valakinek külön AP-i vannak, így egy router akár wi-fi nélkül is megfelelő neki, a lényeg az OpenWrt támogatás.
-
woodworm
veterán
válasz
ArthurShelby #18807 üzenetére
Ez miért baj, ha a leírásban egyértelműen fel van tüntetve?
-
haddent
addikt
válasz
ArthurShelby #18387 üzenetére
Az utóbbi 2 hónapban azzal teltek a mindennapjaim, hogy access pointokkal rohangáltam ide-oda, mert egyik sem volt megfelelő, vagy ár/érték arányban nevetséges volt (értsd: Ubiquiti U6-PRO, Tp-Link Omada EAP653 stb. - pl roaming tök jól működött, de mocsok drágák voltak illetve sebességben konkrétan egy TpLink AX10 verte őket....). Abban viszont nem hiszek, hogy éppen linux-szal ne lehetne a k,v,r -t belőnni. Csak nem turn-key plug&play, húha, túlélem szerintem, ha már mindent IS itthon hosztolok egy szervergépen és jórészt szakmabelinek tekinthető vagyok
Na, de próbálom is amint xabolcs linkelt feljebb, aztán jelentkezem. Ráadásul ha nálam jó lesz, akkor valszeg jó eséllyel másnál is, mert a tesztalany egy iphone, ami hírhedten egy "ragadós kis köcsög", nem engedi el az AP -t amíg nem "muszáj" -
csixy
addikt
válasz
ArthurShelby #18238 üzenetére
Köszönöm. Tudom, hogy nem egy nagy dolog, de akkor úgy éreztem, hogy ezt bevállalhatom és talán segít a kollégának a továbblépésben.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #18175 üzenetére
De, ha látod az eszköz MAC címét, akkor mindegy, hogy milyen védelem van a switch-en. OpenWrt alá is írhatsz scriptet, ami esetleg down-ba teszi a portot nem megfelelő MAC esetén.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #18171 üzenetére
Itt azért van egy olyan különbség, hogy a wifi forgalomban a MAC címek titkosítatlanul kinyerhetőek és ugye viszonylag távolabbról is "lehallgatható". Itt viszont fizikailag hozzá kell férni a hálózathoz, illetve tudni kell azt is, hogy az adott porton milyen MAC engedélyezett (ezt nem hirdeti az eszköz).
-
Headless
őstag
válasz
ArthurShelby #18171 üzenetére
Amire a tűzfalszabályok jók azt csinál amit akar velük, pl ha csak egy bizonyos portot akar forwardolni az is megoldható. Én most azt írtam amit szeretett volna. De igen klónozás miatt, nem tökéletes, de a port forwardolás sem tökéletes. Az is lehet, hogy azon az interfészen csak egy bizonyos ip-re engedi a kapcsolódást. Vagy ha egyáltalán nincs szükség arra, hogy a kamerák maguk kapcsolódjanak, hanem a vezérlő kapcsolódik a kamerákhoz akkor elég ha az established kapcsolatokat engedélyezi. De most ezt nem akartam belevinni.
-
yodee_
őstag
válasz
ArthurShelby #17566 üzenetére
Én itthon semmi extrán nem állítottam, mind a 2,4 és 5 Ghz-en is egyforma AP név és biztonság csak különböző csatornák. Szépen vált minden hiba nélkül az összes eszköz
-
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #17171 üzenetére
Nem tudom. Sose hasznaltam es nem ismerem.
Egy gyors kereses utan ugy tunik nekem, hogy kell neki kliens oldali implementacio is.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
ArthurShelby #17087 üzenetére
Szia!
Ugyanezzel szenvedek én is . Neked sikerült megoldani?
-
Headless
őstag
válasz
ArthurShelby #17087 üzenetére
1. Allowed Ip-be bekell írnod a lan ip-t is (,-vel elválasztva), valamint a route allowed ip funkciót is kapcsold be. Ezek luciban is beállíthatóak. Ezeket kliens konfigban is érdemes beállítani
-
tlac
nagyúr
válasz
ArthurShelby #16925 üzenetére
mindkettőn van titkosítás, így szerintem ebből a szempontól hasonló módon terhelhetik a routert
vpn lehet kényelmesebb meg biztonságosabb lenne amúgy, mert azzal kevesebb dologhoz férnék hozzá, de ha már az ssh adott, akkor inkább azt használom
nincs gyakran szükségem rá, hogy elérjem a gépeket kívülről -
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16905 üzenetére
Samba? Regen foglalkoztam vele es akkor siman anonimuszkent kiajanlottam mindent mindenkinek.
Hadd valaszoljon mas, nem erzem kompetensnek magamat a temaban.
-
válasz
ArthurShelby #16666 üzenetére
Igen a 802.11r Fast Transition-t is végigpróbáltam. Sőt, most az új WDS konfignál is leteszteltem és nem, hogy jobb lett, hanem teljesen lerontotta a roamingolást. Szóval a WDS módban nincs szükség ennek bekapcsolására.
Lehet, hogy az is probléma volt az előző WDS konfignál, hogy nem nulláról kezdtem, hanem a meglévő Mesh hálózatot borítottam szét. Ez még nem kéne, hogy gondot okozzon. A Mesh-hez nem volt elég a wpad-basic-wolfssl, ezért lecseréltem a wpad-mesh-openssl-re. (lehet, hogy a wpad-mesh-wolfssl kellett volna? nem tudom, nem néztem utána, hogy mi a kettő között a különbség) Csak feltételezem, hogy a WDS-nek nem megfelelő ez a titkosítási csomag, de lehet, hogy hülyeség, mert valójában a többi is tartalmazza a WPA összes lehetőségét + WPA3, tehát fejlettebb, lehet köze sincs a problémához. -
válasz
ArthurShelby #16659 üzenetére
Köszönöm!
Ezeket már végig jártam, de mint írtam a Mesh mód csak 2,4GHz-en működött. Viszont úgy néz ki, hogy WDS módban megoldódott a probléma. Alapra állítottam a RE305 repeater-t és újból bekonfiguráltam WDS módba, de most csak az 5GHz-es hálózatra. A 2,4-re semmit nem állítottam, csak egy AP-t és most működik a Wifi roaming mind a két hálózaton. Bár nem volt téma, de megemlítem, megy az IPTV mediabox Wifi-ről is (IGMP proxy-val, IGMP snooping-al természetesen).
Azt hiszem az lehetett a gond a korábbi WDS konfignál, hogy mind a 2 rádiót beállítottam WDS módba, de a jelek szerint elég csak az egyiket. -
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16613 üzenetére
Osszeszereltem a konfigot: D-Link DIR-860L B1 + a mar emlitett Huawei E3372h + Telenor "net" APN:
$ speedtest
Speedtest by Ookla
Server: ZNET Telekom Zrt. - Nagykanizsa (id = 9743)
ISP: Telenor Hungary
Latency: 26.80 ms (7.07 ms jitter)
Download: 53.83 Mbps (data used: 51.0 MB)
Upload: 26.35 Mbps (data used: 19.3 MB)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/7ebfbbda-49a2-4922-a849-10bfed6098f2
Mert csak ront az ugyon!
$ speedtest --server-id=1697
Speedtest by Ookla
Server: Telenor Hungary - Budapest (id = 1697)
ISP: Telenor Hungary
Latency: 18.04 ms (4.82 ms jitter)
Download: 35.62 Mbps (data used: 39.5 MB)
Upload: 14.32 Mbps (data used: 15.5 MB)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/f7c9cec0-3837-4a2c-b147-5caf6caa6a79 -
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16613 üzenetére
Persze, mukodik.
Routertol, USB port terhelhetosegetol fuggoen akar 20 Mbit-et is elbir.
Maga a modem tud 70~90 Mbit/s sebesseget is szamitogepen, ha van hozza lefedettseg.
rjy08: igen ott. Virtualis gep, hazi szerver vagy ha Windows-on vagy, akkor WSL.
-
rjy08
tag
válasz
ArthurShelby #16588 üzenetére
Kábel nélkül valóban felezi a wds a sebességet, ezért alkalmaztam vezetékes bekötéssel.
A jelenlegi munkahelyemen Ubiquiti eszközökkel dolgozom, ahol gyönyörűen működik a mesh, nem próbáltam másik gyártó eszközével, de szerintem ez is saját gyári megoldásuk. -
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16583 üzenetére
En mindig a downloads.openwrt.org-ot hasznalom. Hol Release-t, hol RC-t, hol SNAPSHOT-ot toltok le:
- snapshots
- releasesAz eszkoz honlap nincs tevedesben, inkabb csak te figyelmetlen!
Nincs ujabb release, mint a 19.07!
A 21.02 meg csak RC statuszban van: 21.02.0-rc2!Peldaul a hasznalhatatlan Image Builder hibajat is most javitjak.
-
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16576 üzenetére
Sikerult beallitani a 802.11s-t. (Annyi aprosaggal, hogy wpad-basic helyett a wpad-basic-wolfssl-t kellett eltavolitanom, mert 21.02 RC2-vel meg snapshottal dolgoztam)
Tenyleg csak annyi kell, hogy folveszi az ember a mesh konfigot a /etc/config/wireless fajlba - abba a network-be, amelyikben a router ethernet portjai is vannak (altalaban: lan).
Logbol latszik szepen, hogy egymasra talalnak. 5 GHz eseten termeszetesen most is meg kell varni a DFS-t.
Ha meg mar osszetalalkoztak, akkor pont ugy folytatodik tovabb, mintha ethernettel kototted volna ossze a routereket.
Sajnos komolyabb tesztelesbe nem tudtam elmerulni, mert a fo router az AX3600 volt robimarko fele OpenWrt-vel, ami zokon vette ha sikerult a PPPoE betarcsazas es azonnal ujraindult.
Es mivel letelt a karbantartasi idoablak, ezert gyorsan vissza is allitottam a halozatot, mielott meg megevett volna a csalad. -
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16576 üzenetére
En azert olvasom a doksit, mert nem szeretnem most osszekotni az eszkozeimet kabellel.
Egy iw phy | grep mesh parancs megmondja, hogy tamogatott-e:
root@OpenWrt:~# iw phy | grep mesh
* mesh point
* #{ IBSS } <= 1, #{ managed, AP, mesh point, P2P-client, P2P-GO } <= 8,
* mesh point
* #{ IBSS } <= 1, #{ managed, AP, mesh point, P2P-client, P2P-GO } <= 8,A fenti oldalon 19.07-tel peldaloznak, ha azt elbirja a TP-Link-ed, az sokat segitene.
De ha el tudod latni vezetekkel, akkor tenyleg semmi fejfajasod nem lesz: SSID, default gateway, DNS es mar mehet is a jatek.
-
xabolcs
őstag
válasz
ArthurShelby #16574 üzenetére
Pont most olvasom a dokumentaciot, mert epp be szeretnem uzemelni en is!
Kabellel ossze van kotve a masik routered / eszkozod a halozatoddal? Mert akkor siman hasznald AP-kent a routeredet, ugyanazzal az SSID-vel!
Aztan majd a vezeteknelkuli eszkozok majd oda csatlakoznak, ahol jobban erzik magukat.
-
attilam
őstag
válasz
ArthurShelby #16572 üzenetére
Nekem ez jött be:
[link] -
rjy08
tag
válasz
ArthurShelby #16536 üzenetére
A flashelés sikerült, tftpd-n keresztül.
Viszont már egy lucit sem tudok rá telepíteni, mert nincs elég hely. Azt olvastam, ezek a snapshotok méretben nagyobbak. Próbáltam telepíteni nginx-el, de az meg valamilyen arcitektúrás inkompatibilítással meghiúsul. Egyelőre feladtam, mert elvitt fél napot az életemből.
Azért akartam lucit felrakni, mert cli-ből nem sikerült életre kelteni a 4g modemet a routeren. -
Puro
aktív tag
válasz
ArthurShelby #16308 üzenetére
Akkor lehet ezért nem működik a dolog. Úgy működik Openwrt alatt ha a router2 kliens módban csatlakozik és 192.168.2.1 hálózat.
-
Puro
aktív tag
válasz
ArthurShelby #16305 üzenetére
Mindent próbáltam már, egyszerűen nem értem miért nem működik. Vissza raktam a gyárit, abban 3 beállítás és gond nélkül megy ugyan ezzel a felállással.
A fő router asus merlin fwvel van, nincs benne wds ap opció, arra csatlakozik 2 darab tplink gyári fwvel wd módban. A harmadik tp pedig openwrtvel ment volna, de nem sikerült. -
mr.perfect
tag
válasz
ArthurShelby #16230 üzenetére
ssh- én semmiképp nem tiltanám le. jártam már úgy hogy lehalt valamiért a web UI és csak ssh-n lehetett belépni. Onnan rendbe lehetett hozni.. esetleg engedd mondjuk csak a LAN fizikai interface-en..
további lehetőségek: [link] -
stopperos
senior tag
válasz
ArthurShelby #16230 üzenetére
Szia,
1) A System > Startup oldalon a dropbear-t nem engedélyezed. Én itt inkább a stop gombot használnám, mert akkor újraindításkor ez is újraindul.
2) Ezzel nem foglalkoztam. Másra bíznám innen a fórumból.
3) Én mindig módosítom, de tipikusan nem létező bolygókról nevezem el az eszközöket, pl Arrakis, Caladan, .... (a zpool-okat pedig nem létező űrhajókról...)
4) A wireguard kliensed publikus kulcsa kellene. Azt a kliensedtől kapod, nem kell a fájlt átmásolni, csak az idézőjelek közé másold be azt a karaktersort. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #16226 üzenetére
Szia!
1. Nem linux szerű, hanem linux. Ha stabil kiadáson vagy, akkor nyugodtan frissíthetsz, bár ott igazából fix a csomaglista, legfeljebb biztonsági frissítések backportja miatt frissül egy-egy csomag. Snapshot build-en nem kernel csomagok frissíthetők nyugodtan, viszont az összes szükséges kernel csomagot azonnal célszerű feltelepíteni, mivel a snapshotban folyamatosan változik a kernel is, így verzió eltérés lesz. (Telepített kernel nem frissíthető a linuxokkal ellentétben, bár a sysupgrade firmware igazából ezt (is) teszi.)
2. Jól látod, van egy base magyar fordítás és a különböző csomagoknak saját nyelvi csomagjuk, hogy ne foglaljon feleslegesen olyan fordítás helyet, aminek az alap csomagja nincs is telepítve.
3.opkg info
nagyjából megmondja (ha rendesen feltöltötték a csomag leírását):root@RT-AC65P:~# opkg info wireguard-tools
Package: wireguard-tools
Version: 1.0.20200827-2
Depends: libc
Status: unknown ok not-installed
Section: net
Architecture: mipsel_24kc
Size: 26930
Filename: wireguard-tools_1.0.20200827-2_mipsel_24kc.ipk
Description: WireGuard is a novel VPN that runs inside the Linux Kernel and utilizes
state-of-the-art cryptography. It aims to be faster, simpler, leaner, and
more useful than IPSec, while avoiding the massive headache. It intends to
be considerably more performant than OpenVPN. WireGuard is designed as a
general purpose VPN for running on embedded interfaces and super computers
alike, fit for many different circumstances. It uses UDP.
This package provides the userspace control program for WireGuard,
`wg(8)`, a netifd protocol helper, and a re-resolve watchdog script
4. Én is ipdns.hu-t használok, de ott egy ideje nem fogadnak új regisztrációt.
+1: Az egy kétsávos rádió, ezért lehet egyben b és ac is. Én anno, mikor WRT3200ACM-et használtam, ezt a rádiót használtam az IoT eszközökhöz a 2,4 GHz-es sávon (az már részletkérdés, hogy azért, mert az mwlwifi driverrel van egy olyan bug, hogy az ESP8266 eszközök nem képesek az alap 2,4GHz-es - első - rádióra csatlakozni). A hatótávval és a stabilitással sem volt semmi gond. -
fatal`
titán
válasz
1. Úgy tudom bizonyos csomagok updatelése nem javasolt, erről talán 1-2 oldalon belül is találsz információt.
2. Igen, vannak -hu végződésű nyelvi csomagok. Angolul használom, de úgy rémllik, hogy ezeket magától telepíti is, ha magyarra van állítva a luci. Nyilván nem minden csomaghoz érhető el magyar fordítást.
3. Ezt nem tudom, softethervpn-t használok l2tpvel.
4. Én ipdns.hu-t (nem a legjobb, mert nincs https, de lusta vagyok váltani), de tonnányi van. A luci-app-ddns csomagra van szükséged. Többtízféle van benne alapból, de egyedi url-t is lehet megadni (amin keresztül frissíti az ip-t).
A harmadik rádióhoz azt hiszem nincs antenna (vagy minimális), így a hatótávja zero, talán instabil is, én letiltottam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
szerk: a linksys wrt3200acm-nek megjelent openwrt-ben egy újabb (3.) rádiója 5GHz-en bgnac (alapból nem értem, hogy lehet b és ac is egyben...). Olvastam, hogy ezt a gyári valamiféle scannelésre, feltérképezésre használta és nem a legstabilabb. Itt konkrétan van valami haszna openwrt-ben, vagy tiltsam le (disable), vagy mit csináljak, hogy valami hasznos is hajtson?
-
CheGhost
aktív tag
válasz
ArthurShelby #16224 üzenetére
Szia!
Nekem nemrég a "milyen routert vegyek?" topikban az openwrt alatt a fast transtition-t (802.11r) ajánlották. [video]
Nem mesh, de ha csak a gyors váltás elegendő, akkor működhet neked is.A wds (wireless distribution system) nem egyenlő a mesh-el. Az openwrt alatt tudtommal néhány megoldással próbálkoztak, de nem tudom, hogy mennyire működnek.
-
krealon
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #16219 üzenetére
Jogos.
Lease time a korrekt elnevezes. -
krealon
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #16211 üzenetére
"Igazából azt furcsálom, hogy az van amit a kliens akar, azt az ip-t ki tudja erőszakolni magának"
Valamit nagyon felreertelmezel.
A DHCP mukodese a kovetkezo:
DHCP OFFER-bol tobb is erkezhet a kliens DISCOVER keresesere, ezekbol valaszthat maganak egyet, amit beallit es visszaigazol.
Ha mar volt egyszer ervenyes IP cime a kliensnek, akkor csak megujitast vegez, ekkor az elso 2 lepes kimarad.
A DHCP cimeknek van egy, a szerveren beallitott ervenyessegei ido (Time-To-Live (TTL)) erteke, ha ennek a fele lejart, akkor a kliens megprobalja megujitani a cimet.
Onhatalmulag (szabvany szerint) nem kerhet maganak cimet a kliens, vagy ha megis, akkor csak ugy kaphat ACK (ACKnowledged, elfogadva) valaszt, ha a kert cim megfelelo es nem utkozik semmilyen, a szerveren definialt szabalyba.
Maskulonben NAK (Not-AcKnowledged, nem-elfogadva) lesz az eredmeny.Ezzel veget ert a "IPv4 for Dummies" DHCP leckeje
-
krealon
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #16200 üzenetére
"Ha én kiosztok fix ip címet a host-on (router-en), akkor ezt hívjuk statikus dhcp-nek?"
Pontosan.
"Ha a dhcp tartományon kívül osztok ki fix ip-t, akkor akkor az még statikus dhcp?"
Az, hogy honnan osztod a cimet mindegy. Ha egy MAC-hez mindig ugyanazt az IP cimet kuldi ki a DHCP szerver, akkor az staikus DHCP.
"Illetve ha én a host-on adok egy fix ip-t a kliensnek, és a kliensben is megadom a fix ip-t, amivel csatlakoznia kell, de a 2 cím különbözik.
Akkor nem fog tudni csatlakozni a kliens, vagy tud csatlakozni és a kliens akarata érvényesül (meg kapja az általa kért ip-t)?"Itt most nagyon keverednek a dolgok.
Ket lehetoseg van.1, a kliens a rajta beallitott fix halozati ertekekkel dolgozik (IP, mask, gateway, DNS) nem foglalkozik a DHCP-vel vagy
2, DHCP-n ker maganak cimet es halozati parametereket.
A DHCP szerver ugynevezett DHCP pool-okbol (cimtartomany) oszt cimet.
Ha egy kliensnek a pool-on kivulrol osztasz cimet, akkor az tekintheto egyetlen erteket tartalmazo kulon pool-nak.Megfelelo tuzfal szoftver eseten lehetoseg lehet arra, hogy egyutt mukodjon a DHCP szerverrel es peldaul csak az ott kiosztott cimeknek tegye lehetove az internet elerest, a kezzel beallitott allomasoknak ne.
-
fatal`
titán
válasz
ArthurShelby #16202 üzenetére
A kliens mondja meg, hogy DHCP-t kér, vagy milyen címen csatlakozik a hálózathoz. Ha fix ip-n valami marhaságot kér, akkor nem lesz hálózat.
-
fatal`
titán
válasz
ArthurShelby #16200 üzenetére
Első kérdés: Igen.
Második: Tud csatlakozni. Ha a kliensen fix ip-t osztasz ki, akkor ott kikapcsolod a DHCP klienst, tehát az lesz az IP, amit ott beállítasz (feltéve, hogy másik eszköz IP címével nem ütközik)
-
Headless
őstag
válasz
ArthurShelby #16121 üzenetére
szia mir3g nekem a 100-as netemet simán viszi wireguarddal 8-9mbyte/s). többet nem teszteltem mert ennyi az upstream kapcsolatom és lanon nem csináltam tesztet.
ha ennél több kell szerintem tedd a vpn kapcsolatot egy szerverre. egy low cost file szerver egy atommal vagy hasonló és az gyorsabb lesz.
-
fatal`
titán
válasz
ArthurShelby #16121 üzenetére
Nincs HW NAT, ahogy szinte egyik routerrel sem. Viszont van SW offload. Gigabitet röhögve NAT-ol nekem a 3200ACM, kb 1-2% a CPU használat.
Wireguardot nem próbáltam.
-
suste
veterán
válasz
ArthurShelby #12639 üzenetére
1: izolalás lehet csak wifi beállítás is, + esetleg lan forgalom tiltás.
2: igen, külön interfeszes vendéget szoktam én is csinálni. Ilyenkor ellenkező szabályokkal átengeded a DNS+dhcp-t.
-
suste
veterán
válasz
ArthurShelby #12637 üzenetére
1: openwrt alatt lehet többféle vendéget csinálni. Az "bénább" az, amikor csak izolalja a wifi klienseket egymástól. Az igazi az, amikor külön interfeszen vannak.
2: ha LAN mellé csinálsz vendéget külön interfesszel, akkor egy tűzfalszabállyal tiltani kell a LAN felé irányuló forgalmát. Feltételezem, hogy ezt tomato -n is meg lehet oldani. -
woodworm
veterán
válasz
ArthurShelby #12568 üzenetére
Rendeződni látszódik az mtk wifi drivere, tehát szerintem a xiaomi 3g lehet a nyerő. A 860l pedig csalóka a belső antennái ellenére, sok külső antennás routert kenterbe ver.
A linksys wrt routereihez rendezett a wifi driver tudtommal, árban jó nagy lépés az előzőekhez képest. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #11777 üzenetére
Ha jól értem, akkor csak ezt a stripped-et kell a webinterfész-en keresztül (luci) betallózni a szoftverfrissítéshez.
-
krealon
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #11749 üzenetére
Ha a virtualis AP-n nincs forgalom, akkor csak idonkent kuldi ki a beacon csomagot, vagyis csak elhanyagolhato mertekben terheli a radiocsatornat.
A felezodes abbol adodik, ha meg kell ismetelni a wifi-n beerkezett adatot.
-
krealon
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #11746 üzenetére
"csak ott is az a baj, hogy csak a gyárira épülő merlin is hgg van hozzá (és így ott sincs kliens, csak repeater mód)."
Repeater = kliens + access point
Az hogy kulon nem irjak le, nem jelenti, hogy a repeter mod ne lenne hasznalhato kliens modkent.
Ha nem csatlakozol a repaeater virtualis AP-jara, akkor repeater = kliens.Az mas kerdes, hogy a kliens es az AP virtualis csatolo kozott cimforditas (NAT) vagy hidkapcsolat (bridge) van.
-
markussandor
senior tag
válasz
ArthurShelby #11746 üzenetére
Ha lehet inkább külső antennásat vennék.
én is aggódtam a belső antennák miatt, de nem bántam meg, bitang jó a térereje!
legfeljebb annyi hátránya van, hogy nem tehetek rá nagyobb külső antennát, ami az én esetemben nem gond
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #11744 üzenetére
A C8, C9 BroadCom SoC-al szerelt, így nem várható a (teljes) támogatása. A C7 mindkét verziója támogatott.
Esetleg érdemes lehet megfontolni a D-Link DIR-860L-et LEDE-vel, vagy Padavan-al. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #11667 üzenetére
Ugye a 741nd nem a 4. eszköz lenne, ami ugyan azzal a felhasználói névvel csatlakozna? A szükséges csomagokat telepítetted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest