Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
a magyar nyelvet telepíteni?
Ha ez meglenne, akkor utána menne rá Errico.it szerint még egy Transmission
Aztán jönne egy configolás.Aztán hogy is lehetne menteni az egészet?
Aztán gondolom, hogy a vargalex-féle partinálóval és csatolóval lehetne hozzá szerkeszteni egy USB-s vinyót /overlay-jal és kész is lennék vele.Kérlek segítsetek !
Igen örülök, hogy ezt a turis fonera 2.0N (2303a) -t sikerült a béklyóitól mexabadítani. Hu-huKert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Végül is a fonera2.0N-re ( aTp-link 1043ND-től kicsit kecsegtetőbb, mert a 8Mb flash mellé 64MB RAM-ja van) én is egy 12.09-rc 1/ramips/rt305x/fonera20n-squashfs-sysupgrade.bin-t toltam fel, és addig eljutottam , hogy sikerült felmountolni swap, /overlay és /mnt partíciót. Müködik eddig minden , igaz még a Wifi nem lett kipróbálva, de az olasz verzióval működött, remélem , hogy ezzel is fog menni.
Milyen csomagokat kell feltelepíteni erre szűzies rendszerre, hogy legyen transmission és a transmissionnak a WEB-es kezelőfelülete?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Vagy belepek SSH-n es onnan ...?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz vargalex #872 üzenetére
Köszi értem !
Lehet hogy hülyeség, de megkérdezném.
A /mnt mappa (lehet , hogy az a tévedésem lényege , hogy ez ilyenkor még nem is mappa?) már az ext4-es partíció csatolása előtt is létezett, ide mountolom a transmission és a miniDLNA céljára használt ext4-re formázott partíciót. Ha most ezután SSH-n csinálok egy mappát a /mnt mappába ,akkor az egyértelmű , hogy az ujonnan létrehozott mappa a csatolt partícióra teremtődik (mert a /mnt eredetileg nem is mappa, hanem csak egy csatolási pont volt valahol a /dev-ben )?[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Tehát ez valahogy úgy működik mint a Win-CE -nél a navigációknál, hogy a hivatkozás ott van a flashban , az összes többi meg az SD kártyán tükör fájlrendszerben és megtöltögetve tartalommal.
-
csixy
addikt
válasz vargalex #876 üzenetére
Köszi!
Igen értem ! Eddig eljutottam már a "tanulmányaim" során.De akkor most megpróbálom az előző #873 kérdésemet inverz módon feltenni.
Ha a /mnt mappába lett mountolva a /dev/sda3 ext4-re formázott partíció és ezután SSH ablakon keresztül a /mnt mappába csinálok egy /mnt/transmission mappát és az almappáit, akkor ezek a mappák a felmountolt /dev/sda3 partíción fognak "elterülni" és a transmission nem fogja telex@rni a flasht?
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz vargalex #879 üzenetére
Köszönöm , értem!
Még egy kérdés lenne. Ha egy alap romhoz telepítgettem ezt-azt-amazt és az "Archívum készítése" menüponttal csinálok mentést és valami ok folytán a rendszert ujra kell húzni , akkor ha hozzá töltöm a korábbi mentésemet akkor nem csak a configurációs beállításaim , hanem az addigi telepítgetéseim is vissza töltődnek? Tehát nem kell vért izzadva ujra telepítgetni mindent?
-
csixy
addikt
válasz Claude Leon #881 üzenetére
Köszönöm !
-
csixy
addikt
Na elindult végre a tansmission hogy aza
De örülök
Köszönöm a segítséget Nektek!
Jó éjt!
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Bocsi , hogy beleszólok, de miért szenvedsz vele , mikor ott van a Vargalex kész buildje. Ír , olvas beszél. Tréfásan szólva ha megkéred még tán a telefonkagylót is felkapja.
-
csixy
addikt
válasz vargalex #895 üzenetére
Szia Alex!
A fonerás vason a 12.09-rc 1 attitude adjusment,müxik. Már van és megy a transmission és a samba.-Még szeretnék miniDLNA-t telepíteni ,tudnál segíteni, hogy ahhoz milyen csomagok kellenek?
-Mi kell a brute force védelemhez, vagy ez már az alap ROM-ban benne van?
-A fel és lecsatoló scriptedet , ha koppintanám , vajon működne ebben is (azt a változót kell definiálni valahol ami a scriptben ügyködik, vagy meglehet tenni ezt a script elején is, vagy nem is kell definiálni a változót csak használni?) A doboz hátulján egy WPS/reset nyomógomb van (és egy Wifi on-off tolókapcsoló,ami OpenWrt alatt itt sem működik) .
-Ha ez mind meglenne akkor majd megkérdezném , hogy milyen fájlokat mutassak be itt , hogy megtudjátok nézni , hogy hátulról (vagy akárhonnan) nézve biztonságos-e ez a router.Ennyi kellene az elégséges és szükséges verziómhoz szerintem. A terv az , hogy MAC szerint kiosztott fix IP-vel menne egy switch-en túlra a hálózat belsejébe (a switch azért van beiktatva hogy ne legyen kötelező mindig bekapcsolva tartani ezt a routert, ahhoz hogy egy PC a switch-ből jövő másik UTP végén boldogulhasson, ha bekapcsolja a csemete) és AP funkciója lenne ,ill transmission , miniDLNA, samba a /mnt-hez , HA be van neki kapcsolva az éltető energia.
Ja a csemete swtch-hez menő UTP-köldökzsinórját majd az én routeremen szabályozgatnám cronnnal.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz vargalex #903 üzenetére
Szia !
Köszönöm! Barkácsolok tovább. A minidlna csomagok felmentek, ez így akár egy kész config a minidlna-t illetően? A 8200-as portot még külön ki kell nyitni?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz vargalex #906 üzenetére
Köszi.
Így van! WAN felől semmiképp sem legfeljebb LAN irányból (egy okkal több , hogy ötportos switch-ként üzemeljen,tehát akkor tűzfal sem kell , ugye?).Még a végén amolyan mini NAS lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Már megy a minidlna is.
-
csixy
addikt
Na ma a kisbaltámat majdnem belevágtam ....
Még szerencse , hogy volt egy config mentésem.
Switch üzemmódba akartam tenni, de a WAN lukat sehogy sem tudtam összeboronálni a másik néggyel.
Addig - addig bridzselgettem , még ledöglött az egész ,de már megint győztem , ezért mostmár én döglök le.
Jóccakát minden sorstársamnak !Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Ma reggel sikerült egy Netgear DG834GT-re feltolni egy Attitude Adjustmentet .A wikipedia leírása nyomdokán haladva sikerült megalkotni a firmewaret, majd ezt a DGTeam-es szofttal hekkelt router webes felületén a flash upgrade segítségével flasheltem fel. Az openwrt elindul, de irtózatosan lassú módon megy a LUCY és menüváltás közben gyakran elszáll a webes felület. Lehet még ezzel valamit csinálni? Ha maradna az openwrt , akkor az egyik LAN likból lehetne egy ujabb WAN likat csinálni, a régi WAN meg gondolom törlésre kerülne, lévén hogy a DSL része nem megy még az openwrt-ben. Kár hogy nincs rá sysupgrade. Valószinüleg vissza teszem rá a DGTeam szoftját TFTP-vel, vagy linuxból nFTP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
A "Router név"-nél a router neve megváltoztatható? Ha igen , akkor ez mi módon tehető meg?
Gondolom, hogy csak jobb lenne , ha egy hálózaton belül nem szerepelne két eszköz ugyanazon a néven , már csak a samba megosztások miatt is fontos lehet ez.
-
csixy
addikt
Alex ,segíts légyszives!
Mit kell még beállítani ahhoz ,hogy a samba ugy működjön mint a buildedben?
A hálózat tallózásakor ez nem jön elő automatikusan úgy ,mint ahogy a builded esetén.
Hálózati meghajtó beállításakor pedig usert és jelszót kér.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Ujra raktam a fonera20n routert attitude adjustmenttel mostmár extroot nélkül. Switch üzemmód, felcsatolt kétpartíciós vinyó, wifi, transmission ,samba és még van 1004KB szabad hely a 8,0 megás flashban.
Ez igy kidekázás szempontjából jó?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz concware #1115 üzenetére
Ugyanitt a Hálózat,szolgáltatók című gyűjtőcím alatt van a routered topicja .Keress benne egy vargalex hozzzászólást és a neve alatt kattints a pirosan világító logout blogjára és teljesülhet minden elképzelésed, csak olvasd végig a blogját.
-
csixy
addikt
Szolgáltatásaok-minidlna a beállítások elkövetése után mentés és alkalmazás ??!!
Rendszer- rendszerindítás minidlna engedélyezve ?????????????Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Netgear DG348GT modem-routerre rászuszakoltam egy OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 -et.
Rettentő lassú lett a menüje , gyakran kifagy . Már nagyon sajnálom, hogy rátettem . Így gyakorlatilag még konfigolni sem hagyja magát. Azelőtt a DG-Team szoftverével kiválóan működott AP-ként. Most az Open-WRT-től sehogy se tudom megszabadítani.Addig eljutottam,hogy SSH-n be tudok lépni . SSH-ból lehetne valamit barkácsolni?
A másik lehetőség hogy a resetgombot sokáig nyomva és áram alá helyezve elkezd felváltva villogni a power led és a pipa (system?) led, de ezt a lehetőséget sem sikerült még eddig kihasználni.
Mit lehetne csinálni, hogy megszabadulhassak az open-wrt-től?
-
csixy
addikt
Egy Fritz!box FON WLAN 7170 SL készülékre toltam fel ezt:
Az volna a kérdésem , hogy hogyan tudok ebbe a vasba internet kapcsolatot varázsolni és ezután a hálózati menübe hogy lehet switch port kapcsolót bele varázsolni , hogy az egyik LAN portot WAN gyanánt tudnám használni?
Gondolom, hogy járható út lenne , ha beaktiválnám a DSL Portját és máris csinálhatnék rá annex b téhómot PPPOE-val. Ezt a lépést nem lehetne kihagyni?
A próbálkozás oka az, hogy lévén hogy van egy USB portja , flash és RAM szempontjából pedig tud annyit mint egy Tp-link 1043ND, így még WIFI nélkül is akármire alkalmassá válhat.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Sziasztok!
Van egy OpenWrt-TL-MR3020-időkép_hu problémám.
Gondolom, hogy telnettel ill. SSH-n gyógyítható lenne, ha tyúklépésenként rávezetnétek a megoldásra. Én eddig csak a WEB felületről birizgáltam.
Előre is köszönöm a segítséget !
Üdv ... CsI
-
csixy
addikt
válasz blindamoor #2208 üzenetére
Szia ! Te már próbáltad a gyári szofton kívül másik szofttal is?
Én az időkép feltöltés miatt vettem, de a próbálgatással addig eljutottam, hogy egyenlőre nem furkálom ki a falat , hátha wifin keresztül megoldható lenne a dolog. Mondjuk nem értem, hogy miért kellett ezt így kitalálni, hogy a WAN porton keresztül töltsön fel, hisz ezt a kis kütyüt úgyis egy másik (okosabb ) routerhez kötik általában és az kapcsolódik az internethez.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Peter789 #2210 üzenetére
Akkor, ha van már sok tapasztalatod , próbáld már meg , ha van rá időd feltolni ezt a firmwaret egy mr3020 1.7 vagy 1.8 verzióju vasra . Ha megunod akkor egy AA sysupgrade-val meg tudsz tőle szabadulni.
Azt kellene elérni , hogy legyen egy LAN és egy WWAN és WWAN-on tolja be a képet wifin a fő routerre.
Mert hajlandó képet közvetíteni alapból WAN -on , de lejön a kép LAN-on is és WLAN-on is , de WWAN-on nem tudtam belőle képet kicsiholni.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz Drótszamár #2226 üzenetére
-
csixy
addikt
válasz katalin888 #2808 üzenetére
Mert először az átalakító development firmet kellett volna rátolni.
a gyógyítás módját leírtam a másik tocsikban.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz katalin888 #2862 üzenetére
" Based on OpenWrt " !!!!!!!!!
Mehet rá a sysupgrade szerintem .
-
csixy
addikt
válasz katalin888 #2866 üzenetére
Nem elérhetetlen, csak másik IP címet használ szerintem.
Ha nem tudod elérni, most csinálj rajta egy resetet és törli az nvramot és ujraindul.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz vargalex #2869 üzenetére
Bocs! Akkor csak sima reset.
Szerintem is csak ennyi a huncutság ,hogy más a default IP.
192.168.1.1
Esetleg nem oszt DHCP címet és akkor fix IP-ről kell megtámadni.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz katalin888 #2871 üzenetére
Próbáld meg a WAN lukával ráakasztani a másik router egyik LAN lukára és nézd meg a másik router menüjében , hogy nincs-e ott véletlenül őkelme?
-
csixy
addikt
válasz Rocko66 #2899 üzenetére
ITT kész openwrt build van rá .
Amire szükséged lehet ,az valósznüleg mind benne van.
A feltöltés nem nagy bonyodalom. A HTML felületen be kell tallózni a gyárira a factory verziót, vagy open-wrt-re a sysupgrade verziót.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz Rocko66 #2902 üzenetére
Squashfs legyen mindenképp , nem jfffs2 !!!
Ha még eredeti gyári TP-Linkes firm van rajta, akkor factory kell rá.
Később , ha cserélni akarod rajta a firmet és már OpenWrt van rajta akkor sysupgrade kell.Kezdőként nem a natúr open-wrt-t ajánlanám (de ha mégis azt akarod, akkor attitude adjustment 12.09-et) hanem inklább a vargalex félét Blog, ,
letöltési lista,
,Vagy a Gargoyle is egy kigyúrt openwrt.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Rocko66 #2929 üzenetére
Ha majd nálad lesz, akkor a router egyik LAN lukát és a PC-d hálózati kártyáját egy UTP-kábellel össze kell kötni és majd erre a linkre : http://192.168.0.1 rá kell kattintani.
Fogja kérni a user nevet és a jelszót . Mindkettő admin lesz. Ezeket beírod és entert kattintva bekerülsz a router http menüjébe .Az utóbbi linkre kattintva most az emulátorába tudsz belépni és gyakorolgatni, nézegetni.
Az open-wrt factory verzióját majd itt kell feltölteni:
Még egy hasznos link mára
Sok sikert !!
-
csixy
addikt
válasz Rocko66 #2933 üzenetére
Nincs mit.
Alex oldalán , ahonnan letöltötted az akarmi...factory.bin fájlt , ott van egy md5sums nevű file is . Ezt egy editorral megnyitva megtalálod benne az általad letöltött file ellenörző összegét is többek között.Amit meg letöltöttél, azt otthon a fent említett kisalkalmazással nézed meg, hogy milyen ellenörző összeget ad ki rá . A kettőnek egyezni kell . Ha nem egyezik a kettő akkor sérült letöltés közben a file és újra le kell tölteni.
Jó olvasgatást!
BUÉK !!
-
csixy
addikt
válasz kopolya #2937 üzenetére
Szia!
Mit flasheltél mire?
A fail-safe módot nem próbáltad előbb?
Soros port szerintem csak akkor kell ha az openwrt nyakába bootos gyári softot toltál.
A soros portos gyógyítást így próbálod csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest