Hirdetés
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Engwe L20 Boost - ha kell egy kis energia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Magisk
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
vargalex #17269 üzenetére
SEAGATE-GOFLEX-NET (owrt):
/proc/cpuinfo: Marvell Kirkwood (Flattened Device Tree)
ubus: Feroceon 88FR131 rev 1 (v5l)D-LINK-DIR-860L-B1 (owrt):
/proc/cpuinfo: MediaTek MT7621 ver:1 eco:3
ubus: MediaTek MT7621 ver:1 eco:3RT-N65U (padavan):
/proc/cpuinfo: Ralink RT3883/RT3662 SoC
ubus: not foundOYE0001 (owrt)
/proc/cpuinfo: Ralink MT7620A ver:2 eco:6
ubus: Ralink MT7620A ver:2 eco:6GoFlex érdekes.
Gondolom nincs mindenre jó megoldás -
suste
veterán
válasz
Blasius #16941 üzenetére
br-lan: bridge-lan, vagyis össze van kötve az ethernet és a wifi interfész egy LAN-ba
dlna sajnos nem megy át az alhálók között, ezzel én is szívtam anno
ráadásul még a relayd-en sem, hiába van egy LAN-banvalszeg tűzfalban meg lehetne oldani, de nem tudom milyen portokat kellene átengedni (a 8200 tuti kevés)
a DLNA szerver (vagyis a router) szórja a listáját, amit megtalál a tv mint lejátszó
-
suste
veterán
válasz
cipofuzo87 #16939 üzenetére
egyébként nem feltétlenül szükséges extroot
sokminden elmegy simán linkelve a rádugott HDD-ről, vagy akár egyéb hálózati meghajtóról -
suste
veterán
A sávszélesség felezés az abból adódik, hogy nincs külön HW az összeköttetéshez. Egy wifi eszközön megy a 2 forgalom, így értelemszerűen megosztódik a sávszél (a "felezés" az ideális állapotban van, nem fix).
Tehát ha egy sima routerből csinálsz WDS-t vagy MESH-t csak wifi kapcsolattal, akkor az mindig "felezni" fog!
Ha van 2,4ghz és 5ghz is a routeren, akkor az egyikből csinálhatsz fix összekötést, a másik mehet a forgalom, így már nem lesz felezés (WDS és MESH-nél sem).
És sajnos vannak gyengébb (és olcsóbb) MESH cuccok, ahol nincs külön összekötést biztosító wifi, ezeknél pont ugyan úgy van felezés :(. Erre persze nem hívják fel a figyelmet, észnél kell lenni.... -
suste
veterán
válasz
mr.perfect #16357 üzenetére
ha nem veszed ki a beállítások megtartása elől a pipát, akkor azok megmaradnak, de a telepített csomagok nem!
-
suste
veterán
válasz
WhiteWalker #16268 üzenetére
Volt/van olyan törekvés/szabályozás, hogy a routerek bootloaderét is zárolják.
Ilyen esetben nem is tudsz másik régiójú fw-t feltenni. Ezért is figyelmeztetnek az FW-oldalakon, hogy válassz megfelelő régiót. (A típus és verzió egyezik, tehát ilyen szempontból jó mindegyik.)
De hogy ez most igaz-e valamelyikre ezek közül azt nem tudom.
Az is lehet hogy mivel már feltetted az EU-sat, már nem tudsz US-sel frissíteni, de lehet hogy pont fordítva van.
Próbálj utána olvasni, vagy saját felelősségre teszteld -
-
suste
veterán
válasz
Galahed #16147 üzenetére
Az kicsit furának/értelmetlennek tűnik, hogy a routerrel akarsz egy másik hálózati meghajtóra torrentezni. (+ hálózati terhelés)
A routeres torrentezésnek akkor van értelme, ha ezen van a háttértár is, így egyszerűsödik a hálózat, és nem kell külön háttértár vagy egésznap mennnie a PC-nek.
Miért nem a hálózati megosztást csináló eszközön torrentezel? -
suste
veterán
válasz
Flowtation #15979 üzenetére
szerintem jobban jársz Padavan fw-vel...
-
suste
veterán
válasz
kiborg #15840 üzenetére
-újabb
-sok javítás, akár biztonságiak is (de azért nagy Backdoor eddig sem volt tudtommal)
-NAT gyorsabb egy szoftveres módosítással (továbbra sincs HWNAT, de sokkal nagyobb netet kezel)
-a kernel bonyolódott, növekedett, ezért viszont minden más is lassabb (kivéve NAT)
ezek alapján neked kell eldönteni, hogy frissíted-e
főleg a gyorsabb NAT ami miatt váltanak többen szerintem -
suste
veterán
válasz
-szabi- #15713 üzenetére
1: nem kell parancssorozni, luciban is megoldható
2: pont ugyan annyi lépés mint gyárin (de ahogy vargalex is írta, alapból is működik, de én szeretem fixen kilőni a dhcp-t...)az egyszerű beállítás esetén az eleve meglévő switch-et használod (LAN), így a WAN interfész nem játszik
ha kell az 5. port is, akkor CFW-n megoldható ez is.....anno nekem is hasonló kérdéseim voltak, de meg kell érteni, hogy opnwrt-ben pont az a jó, hogy szabadon konfigurálható, az egyes elemeket úgy kapcsolod össze szoftveresen ahogy akarod, és ez óriási szabadságot ad, viszont laikus számára bonyolultabbá teszi a rendszert
valójában egyszerű, csak nem a gyári buta fw-ben kell gondolkodni, ahol van egy WAN port meg 4 LAN port, hanem van 5 portod.... -
suste
veterán
válasz
Blasius #14943 üzenetére
én úgy teszteltem, hogy a 2. routerre volt kötve a tv mindkét esetben (wifi/kábel), és csak kábelen ment át a dlna
a ethernet és a wifi is a "LAN" interfészen volt
a "WWAN"-on csatlakozott a másik routerre, és a "WWAN" volt relayd hídba (STABRIDGE) kötve a "LAN"-nal, szóval logika szerint nem lehetett volna különbség wifi és kábel között ..... de mégis volt -
suste
veterán
válasz
hódmaci #14480 üzenetére
Meg lehet próbálni egy újabb hálózatot felvenni a WDS-es routeren (vagyis 2-t ugye, 1kliens+1AP), de én inkább azt ajánlanám, hogy vegyél egy külön (olcsó) openwrt-s routert/AP-t a vendég továbbszóráshoz.
Így tutit külön lesz választva, és könnyebb a hibakeresés, stbstb
Az új eszköz beállítsa ua, csak most a vendéghez kapcsolódva.....A tűzfalat nem kell állítgatni a WDS routeren, hiszen a fő router intézi a routolást és egyebeket.
-
suste
veterán
válasz
Hakkuuuh #14479 üzenetére
A mi fw-nkben minen benne van ami a hdd használathoz kell (úgy mint vargalexében), sőt még több extra is. És általában pont itt szokott baj lenni, hogy a felhasználók "túl" akarják konfigurálni. Szóval ha ezt teszed fel, akkor beüzemelés előtt olvasd el a readme-ket!
Egyébként ha a hdd vargalex alatt lett formázva, akkor csak rá kell dugnod, és minden egyből a helyére kerül.....(kivéve persze az extroot-ot) -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #14442 üzenetére
A routeren fent lévő fw-bol is ki tudod mazsolazni a szükséges fájlokat (csomaglista alapján). Aztán feltéve az SMB buildet és a csatolt HDD -re simán fel asolod a fájlokat majd belinkeled a helyükre.
Ez is egy megoldás(Én így használtam 841-esen 4MB-tal ftp-t és ftpbackup-ot
-
-
suste
veterán
válasz
st3v3np3t3r #14093 üzenetére
dehogynem, a lista szerkeszthető, akár a luciban is
-
suste
veterán
a teljes "/overlay" -t nem mentheted át, mert ez a mappa tartalmazza az összes módosítást az alaprendszerhez képest, és egy firssítésnél biztosan nem fognak stimmelni a kernelfüggő csomagok
a felsoroltakat pont azért vették fel alapértelmezetten, mert ezek tartalmazzák a beállításaidat, így ezek (általában) átmenthetők
de a csomagokat újra kell telepíteni a frissült alaprendszernek megfelelőenés persze nem magamnak akartam válaszolni
-
suste
veterán
válasz
st3v3np3t3r #14089 üzenetére
wiki -ben le van írva, hogyan lehet automatizálni a custom csomagok visszakerülését
deha van/lesz stable verzió is az adott routerhez, akkor azt kelll felrakni, mert abban van eleve luci
igaz az egyéb custom csomagokat ott is fel kell pakolni utána kézzelén anno úgy csináltam, hogy a saját 9092-es oldalon volt/van egy csomaglekérdező lehetőség, amit elment a config mappába, így sysupgrade után is megmarad, és a 9092-n vissza is lehet tolni ezeket listából (csak a hiányzókat mutatja, és csak azokat teszi fel)
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
maestro87 #14045 üzenetére
Ezzel sem értek egyet
.
Az openwrt -ben pont az a jó a gyárihoz képest, hogy nincs sehol/semmi limitálva.
A user dönti el, hogy milyen értéket ír be (persze azért vannak bizonyos törvények/szabályok....).
Mondjuk egy transmission esetén nincs meghatározva mennyit állítasz be sebességeknek, mert ez egyéni felhasználattól függ mennyit fog bírni (adott routertipuson belül is).
Wifinél is mást bírhat el pl 20/40 MHz alatt, de van még sok egyéb beállítás...... -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
springfield0 #13959 üzenetére
Általában táphiba szokott fellépni.
Honnan kapja? Ha Bpi-n keresztül, akkor Bp-n mekkora táp van? (Nekem a Bpi-ből nagyon instabil volt, inkább a Bpi tápról kapta közvetlenül....) -
suste
veterán
válasz
#53667584 #13917 üzenetére
Wifis kérdésnél minden esetben add meg a kliens adatait is, mert pont ugyanolyan fontos, mint az AP!
Ha van egy "N"-es 5ghz-es kliensed (max 300mbit/s) 1 csatornán (max 150mbit/S) mimo nélkül (max 75mbit/s -van ilyen 5ghz-en is? ), akkor rendben is vagy.
A következő fontos adat amire szükség lenne, az pedig a kapcsolati sebesség..... -
suste
veterán
válasz
tibcsi0407 #13909 üzenetére
ilyenkor kötelező a full "/overlay" mentése (ha teljes elérés van, akkor külső meghajtó nélkül a teljes "/")
és akkor tuti biztonságban vagy ha gond lenne vagy akár router csere -
suste
veterán
válasz
Truman #13890 üzenetére
WAN interfészt törlöd, a kapcsolódó wifit Clien+WDS-re állítod és megadod a főrouter MAC-jét BSSID-nek (+ beállítod a főrouter wifinének megfelelő név/jelszót ahogy edddig), nem csinálsz AP-t (ha van akkor törlöd), mindegyik ethernet portot és a client wifit a LAN interfészhez csatolod, LAN DHCP kikapcs.
Ez mind beállítható Luci alatt. -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
yodee_ #13683 üzenetére
én még sosem kisérletezgettem itthon dualos routerekkel, így nem tudodm mi működik és mi nem
tesztelni sokmindent lehet:
1: R1-5G-AP+WDS <---> R2-5G-Client+WDS (csak kliens!), és R1-2.4G-AP, és R2-2.4G-AP
2: R1-5G-AP+WDS <---> R2-5G-Client+WDS (csak kliens!), és R1-2.4G-AP+WDS, és R2-2.4G-AP+WDS
3: R1-5G-AP <---> R2-5G-Client (csak kliens!), és R1-2.4G-AP, és R2-2.4G-AP
4: R1-5G-AP <---> R2-5G-Client (csak kliens!), és R1-2.4G-AP+WDS, és R2-2.4G-AP+WDS
5: R1-5G-AP <---> R2-5G-Client-Relayd (csak kliens!), és R1-2.4G-AP, és R2-2.4G-AP
6: R1-5G-AP <---> R2-5G-Client-Relayd (csak kliens!), és R1-2.4G-AP+WDS, és R2-2.4G-AP+WDSmeg van még jópár variáció, ahol azonos SSID-k vagy eltérő SSID-k vannak
-
suste
veterán
válasz
yodee_ #13675 üzenetére
Tovább gondoltam a dolgot, mivel a 1043-nak elég lassú a wifije ilyen célra
ezt nem igazán értem, hiszen mindegyik tud 300Mbit/s -t
az hogy WDS alatt lelassul, az a kétirányú kommunikáció miatt van, de ez másik routerrel is pont ugyan ilyen lenneamit érdemes lenne megpróbálni, hogy 2 dualos routert 5ghz-en összekapcsolni, és 2,4ghz-en pedig csak AP-ként szórnának, vagyis csak egyirányú forgalmat bonyolítanának
itt csináltunk hasonlót, és elég szép eredmény született sebességben, igaz itt a 2,4ghz-et nem teszteltük a 2. routeren .... ezt meghagytuk Neked
persze az is kérdéses, hogy mennyire működne a roaming ilyen összeállításban, de hát ez a wifi (is) ilyen terület, hogy csak akkor derül ki, ha kipróbálodA WDS egyébként sajnos még nagyobb lutri, mivel minden gyártó (és wifi chip) kicsit másképp alkalmazza.
Ahogy írta Headless, a repeater/relayd a tuti megoldás, igaz akkor tuti nincs roaming.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13608 üzenetére
Igen.
Egyébként is enabled=0 mindegyik, szóval tök felesleges. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13602 üzenetére
Az sda1/2 mount-ot az első induláskor írta be az openwrt beépitett parancsa!
Ezeket töröld ki! -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13600 üzenetére
Az fstab -ba csak akkor kell kerülnie valaminek, ha extroot -ot csinálsz. Egyébként nincs benne mount opció!
A cifs init magától nem kerül bele!
Szerintem te egy régi mentésedet toltad fel, ahol mindezek benne voltak.....
-
suste
veterán
válasz
anderledani #13581 üzenetére
sorosporton.....
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13522 üzenetére
És belül a cifs-es csatolást tudod írni?
Nálam a dlink860-on magával a vsftp-vel is gondok voltak (vannak?) Lede-n is. Pl az egyéni configok sem működtek....
-
suste
veterán
válasz
Flowtation #13515 üzenetére
akkor meg dobd fel a BB-t és kész
volt nálam is 740v4, BB-vel wifi repeater-ként sosem volt gond vele -
suste
veterán
válasz
Flowtation #13513 üzenetére
nem, a régi verziók régi buildek, nem kapnak semmilyen frissítést
ha mindenképpen friss verziót akarsz, akkor vagy saját magad buildelsz egy teljesen kopasz verziót, és ráerőszakolod, aztán vagy jó lesz vagy nem (szerintem nem), vagy pedig veszel egy újabb hardvert, ami alkalmas az újabbak futtatásáraAA-ig felesleges visszamenni,a BB is tökéletes erre
-
suste
veterán
válasz
Flowtation #13511 üzenetére
mivel 4MB a flash (a ram meg csak 32MB), ezért az újak már nem jók rá, ezért kell egy régebbit feltenni
én még csak nem is 15.05-öt tennék fel, hanem még régebbit (BB-14.07)
az újabbak természetesen mindig tartalmaznak hibajavításokat, de neked úgysincs nagyon választásod, ha használni is akarod a routert....a verziót jól gondolod
-
suste
veterán
válasz
E.Kaufmann #13501 üzenetére
Ráadásul a wifi nagy áramigényű, szóval az első jele a tápgyengeségnek a wifi problémák megjelenése.
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #13371 üzenetére
Ha van kábeles bekötési lehetőség, akkor ugyan olyan jó a WDS is (mondjuk nem teszteltem 3 vagy több routerrel). Ez megy Lede alatt is.
A gond/különbség wifis kapcsolódásnál kezdődik.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest