- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
Headless #13111 üzenetére
Igen, fura, hogy nincs rajta egy mezei szűrő. Bedobtam excelbe az eredményeket, és rászűrtem ott, gyors kijött az a pár port amit használ erre.
Ha Reject helyett, Accept és beírom azt a 2 portot amit használ beállításokra, akkor az összes portot tiltja, kivéve azta 2 portot?
-
-
csubuka
addikt
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13094 üzenetére
Igen, tapasztaltam hogy egyes MTK-k OpenWrt-s wifi drivere szó szerint katasztrófa... Van pár LinkIt 7688-as modulom MT7688 csippel, ami a gyári OpenWrt alapú, de saját drivert használó firmware-ével atomstabil, jól teszi a dolgát, de a generic owrt csomagokkal nettó kékhalál az egész, használhatatlan... Ha ezt sikerül rendbetenni, akkor ütőképes platform lesz, csak kérdés hogy sikerül e valaha, mert sajnos a gyártók iszonyat ostobán állnak az ilyen NDA-k kérdéséhez. Tényleg akkora baj lenne, ha a kókányolt saját xarjuk helyett a közösség ütőképes szoftvert fejlesztene hozzá és többszörös mennyiséget adhatnának el végül az eszközből is?
@csubuka: hát a tégla ördöge mindig ott motoszkál az emberben - nem árt ha van kéznél egy USB soros adapter is, mert az meg tudja menteni a helyzetet - akkor már a próbálgatásnak is nyugodtabb szívvel esik neki az ember, ha tudja hogy van B terv...
@amstro555: az a 12.09-rc1 az országútnál is öregebb. Ráadásul a 12.09 az nem ugyanaz mint a 12.09-rc1 - nem meglepő ha nem eszi meg a csomagjait. Szerintem ideje lenne már lassan lecserélni azt az 5-6 éves firmware-t...
Pl az előbbiekben emlegetett LEDE 17.x is kifogástalanul fut nekem a 3220-as kistesón! Fontos, ha jelentős verzióváltásba fog az ember, akkor a művelet előtt ajánlott egy factory reset / firstboot parancs kiadása, mert én már jártam úgy hogy alig bírtam a féltégla állapotból visszaimádkozni a 15.x-ről 17.x-re frissített eszközt, mert úgy meghülyítette az átörökített konfiguráció... Attól függően hogy mi mindenre akarod használni, az előbbiekben említett USB pendrive-ra rakott extroot-on is érdemes elgondolkodni, mert a 4MB flash hamar szűk keresztmetszetté válik...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13091 üzenetére
igen, ez két külön szál volt... egyiknél a helykérdés megoldása a 3220 v2-n usb extroot-al (hogy út nyíljon a vpn-hez és ami kell még), a másik meg egy lede+luci a 841 v12-n
örülnék ha nem kukáznák ezt a vonalat egy tollvonással, mert ezzel lényegében véve elvesztenénk az olcsó de tűrhető tudású eszközöket openwrt vonalon - a gyártók szerintem az idők végezetéig ellesznek a belépő kategóriában 4MB flash-el és 32MB RAM-al mert az igénytelen 2.x kernelhez és minimál funkciókhoz az is elégséges...
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13087 üzenetére
Igaz elcsúsztam, az előző MR3220-as kérdés miatt először snapshot-ot húztam le majd megállapítottam hogy abból már kiirtották ezért húztam egy 17-est is és ez is abból jött...
Nyilván lehet forrásból forgatni is, csak az még egy erős gépen sem elhanyagolható idő+tárhely, és totál felesleges amíg nem nyúlsz kernel szintű dolgokhoz. Az imagebuilder percek alatt összeollózza ami kell...
hcl: ott a válasz lent, kényelmesen belefér a luci is, csak alapból nem tették bele mert a kövérebb driverezettségű USB-s eszközökön már nem férne el az is...
-
válasz
Headless #13087 üzenetére
Flasht nem cseréltem, csak a tartalmát
Azé' köszi, az USB meg nem nehéz.
841-re USB hackelt fw amúgy nem nagyon van értelmes (biztonságos). MR3420-at kell csinálni a v7-v8-as 841-ekből, azzal alapból van USB.
Imagebuilder meg, nekem egyszerűbb. A forgatós dolgokkal mindig szívok, a builder meg (általában) azt rakja össze, amit szeretnékDe ez most egy havernak lenne, egy 841v12-re, semmi extra, csak egy Luci-s, up to date fw kéne. Mondjuk ha nincs, akkor előbb-utóbb az lesz, hogy ad egy Teamviewert, és feltelepítem neki a Lucit
-
csubuka
addikt
válasz
Headless #13072 üzenetére
Hmm, valóban Linuxot még csak pendrive-ról használtam főképp géptesztelésre.
Tagadhatatlan a lemaradásom abban a tekintetben.
Nagy bajom nincsen a Xiaomival, talán csak a router a routerbe csatlakoztatva megoldás a fő baja. Sajnos időnként a latency elmegy mondjuk online játékoknál. De a főbérlő cuccát tényle gnem piszkálhatom sajnos.
(#13073) fpeter84: V2, ilyen szép legömbölyített kivitel. Az nincs rajta a vpnfilter listán, abban jobban bíznék, meg bevált. A 841-el voltak gondok, amíg használtam, mondjuk koliban volt, olyan interferenciával lehet nem ment volna semmi sem jól. De így rosszemlékű lett a szegény 841.
Tehát a flasht lehetne bővíteni pendrive-ról? Nem lesznek ott olyan bajok, hogy nincs wear levelling és behal a pendrive, mint szép lassan egy SD kártya egy Raspberry-ben akár? Vagy túlaggódom?
-
csubuka
addikt
válasz
Headless #13070 üzenetére
Köszönöm a részletes kifejtést!
Van egy ilyenem elfekvőben, brickelhető is igazándiból, nem használom semmire.
Értem, csak azért óvakodtam attól, mert mint mezei user láttam a listán és indult az ijedtség.
Nem nagyon fogok tudni a routerbe belenyúlni az én oldalamon. Lakótársaim vannak és a router meg a főbérlőé, aki ráadásul a szolgáltatói router LAN-portjára kötötte a saját maga Xiaomi csoda routerét, mert a szolgáltatóival gyenge volt a jel az alsó szinten (így jelenleg párhuzamosan sugároz a szolgáltatói meg a sjaát routere
más SSID-ken persze).
Szóval a VPN kapcsán valami olyasmire gondoltam, hogy a laptopomról indítanám a VPN kapcsolatot és csak a kilépési pont a szüleimnél lenne egy okosított router. Eszerint ez bonyolítaná a dolgokat?
-
csubuka
addikt
válasz
Headless #13064 üzenetére
Értem, köszi!
Én nem tudok erről semmit, annyiban vagyok "benne" a témában, hogy korábban már szórakoztam DD-WRT-vel, de ilyen mélységileg sosem nyúltam bele egyedi saját összepakolású FW- meg hasonlók szintjén.
Ez a wireguard is egy egyedi FW-be beépülő modul ha jól értem ugye?
(#13066) suste: Köszönöm Neked is az ötletet! Hmm, annyi még a gondom a 841-el, hogy rajta van a vpnfilter sebezhetőségi listán. Az egyedi FW-ben nem jelentkezik csak a gyárival?
-
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12989 üzenetére
Koszi!
Winscp nem csatlakozik, a programkod jo lenne, amit adtal, de nem hajlando letolteni a direktlinkrol (van net wifin, lanon van a router).
Kezdem elengedni ezt a dolgot, nevetséges, hogy nem lehet egy nyomorult img-t feltenni.
Latszolag nem, nyilvan a vlan reset lefutott.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12987 üzenetére
Igen, ez volt az első, amit csináltam, addig nem is kezdtem el gondolkodni a registry-s .ppk-s sz@rságon, amíg úgy láttam, hogy esetleg ez miatt nem működik a buli.
Azon kívül, hogy jobbklikk, újraindul, nem történt semmi. Én nem tudok róla, hogy módosítottam volna a switch configot.Azt írja, hogy nem megfelelő fájlformátum. Ez valami 17.01.4-es verziójú LuCI, ami fent van. Amit fel szeretnék tenni az a latest gyári linksys fw.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12985 üzenetére
Amit írnak? Mutasd meg, hol írja merre van a “Key.ppk”...hol írja, hogy generáljak neki? (a könyvtárat megcsináltam, az ne zavarjon meg, hogy ugyan az az elérési út és a név, nekem így egyszerűbb lekövetni).
Szóval miután leírtad, hogy nem hoztam létre (a mit is?...) gondolkodtam és kigoogle-ztam, hogy mi és hogyan lehet ilyen ppk-t csinálni - ha már nem találtam - betettem a helyére.Nem ész nélkül másolok, megnéztem mi az a kódsor és mivel a 2-es utasítást szerencsére tisztán ki tudtam venni - be kéne másolni 1:1-be - mindettől függetlenül nem megy a gyári .img telepítése, továbbra sem (luci alól próbáltam, ssh és config-“custom” ssh belépéssel egyaránt). Ne a lehordó válaszokból derüljön ki kérlek, hogy miért nem megy, meg hol keressem a nemlétező leírásban, amire kértem, hogy ne hivatkozzunk, mert számomra nulla eddig a segítségtartalma.- hagyjuk.Ott tartok, hogy a chmod ./vlan.sh +x ; ./vlan.sh nem fut/nem találja. Kérdésem, hogy mit kell még tenni, hogy működjön?
Köszönöm.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #12890 üzenetére
Nincs hardcode-olva semmi. Az uhttpd config-ból veszi a commonname-t.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #12838 üzenetére
Pont ezért kérdeztem, mert igazából ebben az rtorrent (és az utorrent) is érintett.
-
-
syler123
veterán
válasz
Headless #12602 üzenetére
Aha, már ott is zárt a port, tehát akkor először ott kellene forward-olni, de nem teljesen tudom értelmezni.
Wan és Host port range-re is írjam az 51413-at?
Lan host ip-re melyiket írjam?Kipróbáltam úgy, hogy a wan host ip range-hez nem írok semmit
Lan host IP Address-hez írom az eszközt amivel tesztelem
Wan és LAN port Range pedig úgy hogy benne legyen az 51413. -
syler123
veterán
válasz
Headless #12597 üzenetére
Köszi! Megpróbálom. Az online port ellenőrzést hol találom, mit kell beírnom?
Ez az oldal? Jelenleg azt írja hogy closed, de még nem rebootoltam a routert, mert pont másolok róla a gépre.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Headless #12476 üzenetére
Hub, hdd, ilyesmi már nem érdekes, arra ott a nas. Ami fontos, az az ac wifi, francos tvbe csak 100as lanra futotta, 4k nem megy át rajta. DDNS, stabil 2.4 és 5GHz kell, és a gigabit lan a tőbbi gépnek. Kicsit utánaolvastam, csak ez a virtuálgépes fw frissítés játszik, vagy van valami egyszerűbb megoldás is?
-
Headless
őstag
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #12294 üzenetére
Szia!
Ha eredetileg LVM lenne, akkor nem lenne gond. Így viszont nem tudok tökéletes megoldást. Ha ugyan oda mountolsz egy másik partíciót, akkor az utoljára mount-olt partíciót látod.
Én lehet, hogy azt tenném, hogy az új HDD-n beállítanám az Lvm-et, majd átmásolnék arra mindent, végül a régi HDD-n is LVM partíciót hoznék létre, amit hozzáadnék a volume group-hoz.
Persze ez feltételezi, hogy a 2. HDD legalább akkora, mint az első és van időd a másolásra.
Másik lehetőség, hogy egy üres mappába mount-olod. Persze, ez utóbbi nem igazi összefésülés. -
Headless
őstag
válasz
Headless #11824 üzenetére
Megcsináltam ez egy működőképes verzió.
Persze felhasználónév/jelszó/mappa beírás szükségeltetik, valamint teljes értékű wget megléte.
#!/bin/sh
[ "$TR_TORRENT_NAME" ]||TR_TORRENT_NAME="Gotham.S03E13.720p.HDTV.x265"
[ "$TR_TORRENT_ID" ]||TR_TORRENT_ID=1
if [ "$(echo "$TR_TORRENT_NAME" |egrep -i "s[0-9]{2}")" ];then
usr="felhasznalónév"
pwd="jelszó"
srv="localhost:9091"
URL="http://$usr:$pwd@$srv/transmission/rpc"
location="/torrent/dir"
header=$(wget-ssl -qO - --content-on-error "$URL" |egrep -oi "X-Transmission-Session-Id:[^<]*")
data='{"arguments": {"ids": [ '$TR_TORRENT_ID' ],"move" : true , "location" : "'"$location"'"},"method": "torrent-set-location"}'
wget-ssl -qO - --header="$header" --post-data="$data" "$URL"
fiPersze az első két sor a két valtozó beallítás nem szükségeltetik mivel azokat a transmission állítja be, csak debugoláshoz jó ha van, de bent maradhat, ezzel is ugyanúgy mennie kell.
-
jancsi20
csendes tag
válasz
Headless #11807 üzenetére
Értem vagyis akkor ezek a fájlok, amiket be kell másolni ezek jogosultságokat tartalmaznak, vagyis, ha megvan a fájl, akkor jogosult vagy belépni. Jelenleg most LEDE re akarok openvpn szervert telepíteni. A kulcsokkal vagyok bajba.
Ez alapján csinálom, de nem akar összejönni.
Ilyeneket kér, hogy Chalange passwrod meg export password, de nem találok róla semmit. -
rostiron
őstag
válasz
Headless #11167 üzenetére
Nem tudom mi lehetett a gond. Feltettem a Chaos Calmer-t, aztán telepítettem egy olyat hogy "qos-scripts", és aztán a "luci-app-qos". Így nem működött valamiért. Aztán csináltam egy resetet , és csak a "luci-app-qos" telepítettem. Így lett a jó.
Nem tudom melyik mi, a kettő közül. -
-
rostiron
őstag
válasz
Headless #11161 üzenetére
Szia.
Úgy néz ki, sikerült megoldani. Minden jónak tűnik, ha tölt a torrent és közben elindítok a youtube-on egy full hd videót, akadozás nélkül megy, és közben látszik, hogy a torrent letöltési sebessége visszaesik. Ha bezárom a youtube-ot, rögtön emelkedik a torrent letöltési sebessége.
-
rostiron
őstag
válasz
Headless #11161 üzenetére
Szia.
Még egyszer utoljára, csináltam egy próbát. Feltettem egy CC verziót. Amikor ez a pár kép készült, már pár gigát töltött a torrent. Ha jól látom, (persze nem biztos) ebbe alapból van egy szabály az 1024-65535 portok-ra. ebben a leirásban van egy ilyen rész: "Alapertelmezetten a magas portokon (1024-65535) folyatott kommunikacio a Low kategoriaba kerul. Ez a szabaly nincs a grafikus feluleten feltuntetve, de az utolso sor utan oda lehet kepzelni."
Lehet hogy ezt látom ?
Szóval ha a QoS oldalon jól van kiöltve minden, és a tűzfalba látszanak a szabályok, akkor mi a hiba ?
Hol kéne látnom a torrent portján levő forgalmat? Mondjuk egy 5GB filmnél kb ennyit kéne látni valamelyik sorban ?
Itt a teljes tűzfal -
rostiron
őstag
válasz
Headless #11152 üzenetére
Szia.
Még mindig a QoS beállításán görcsölök.
Ránéznél ezekre ? Hogy szerinted működik-e ?
Két kép: a qos, a státusz tűzfal fül, és a /proc/net/nf_conntrack fájl.
/proc/net/nf_conntrack
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- YouTube
- Apple MacBook
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Google Pixel topik
- Opel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged