Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kétfelé hajlik a Samsung koncepciója
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #12608 üzenetére
Sikerült, köszönöm a segítséget!
A router modem Lan portjának címét kellett megadnom (amire van kötve az openwrt router), így most open, a routeren is, meg a modemen is a port. Nem igazán értem hogy miért. Pl miért lett nyitott pl a router modemre kötött pc-n, miközben az alapértelmezett átjáró, tehát a router/modem címe 192.168.1.254, míg az eszköz (laptop címe) 192.168.1.3 és mégis akkor lett nyitott, amikor a lan-hoz a 192.168.1.2-őt írtam...
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #12605 üzenetére
A második eszköz (openwrt-s router NATol egyáltalán? Wan vagy lan portba kapja a netet?
Ha wan portba, akkor a máodik router wan ip ciímét kell megadnod, ha lan porton keresztül akkor a céleszköz ip címét. Vagyis jelen esetben ez a második router LAN ip címe.
Ha nem natol vagyis lan-lan összekötés van akkor az openwrt-s routerben nem kell semmilyen forward/szabály ugyanis nincs is átmenő forgalom.
Ha NATol vagyis lan-wan összeköttetés én dmz-be tenném a második routert vagy forwardolnám az összes portot a második routerre. 1-65535, az ip pedig ahogy korábban írtam a második router wan ip címe. Ez után ha újat akarsz hozzáadni mindig csak luciban kell hozzáadnod...
-
woodworm
veterán
válasz
syler123 #10359 üzenetére
Lehet off itt egy kicsit, de a padavant nem próbáltad?
Úgy látom felvarázsolható a 860l-re is. Eddig ezt nyomoztam, mert gyanúsan hasonló a hardver az asus n56ub1-essel. Lett volna egy alkalmi vételem, de a topikjában senki sem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy az ac és a hwnat működik-e benne. -
woodworm
veterán
válasz
syler123 #10356 üzenetére
A xiaomi is úgy járt, mint a 1043v1. Néhány próbálkozás után leragadtam egy stabil, jól működő fw mellett, a xiaominál ez a pbox lett. Néha teszek egy próbát, de ha valami a pozitív irányba változik, mindig van mellette másik, amivel kompromisszumot kell kötni.
A dir-860l nálam az openwrt-vel is jól működik, csak 2,4 GHz-en használom, de úgy tudom az a problémás sokaknál.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #10247 üzenetére
Az alábbi videó alapján szeretném megoldani a 2 router összekötését. Nekem miért nincs olyan hogy relay bridge? Videó 17 perc 05 másodperc.
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #9561 üzenetére
Ahogy korábban írtam, a mips MT pont olyan, mint az Intel hyperthreading. Azaz a kernel 4 magnak látja. Tehát teljes terhelésen a 4-es load a 100%.
Teljesítményben szerintem nem összevethető a két router. A Xiaomi Mini-ben egy 580 MHz-es 1 magos MT7620A SoC van. Ebben 2x880 MHz (ráadásul ugye Mips MT-vel). A két eszközben csak a WiFi azonos. Abban pedig bízom, hogy sikerül megoldani. -
Headless
őstag
válasz
syler123 #9473 üzenetére
Első youtube videó szerint ez a breed bootloader, vagy hasonló, vagy többet tud mint a gyári. .. Még bootloadert is lehet flashelni vele. Annyi a rossz, hogy kínai a felület. Egy helyen sűlhet el balul, méghozzá a bootloader flashelésekor. .. De amúgy próbáld meg flashelni az fw-t bootloader, nélkül, legfeljebb nem fog menni. ... Flashels mást.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #9471 üzenetére
Az a baj hogy én sem szórakoznék ezzel, ha lenne normális Openwrt a routeremre, de elvileg ez lenne a jó, ettől eltekintve. Valahogy ezt kellene megoldani, csak az a baj hogy én annyit értek az Openwrt-hez hogy felteszem és beállítom ami kell, de ha alapból hibás, akkor megvagyok lőve.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #9469 üzenetére
Az a fő baj, hogy az overlay az a /tmp-be van. Nem tudom milyen init scriptek vannak, de valószínű az első scriptek között van valami, ami beállítja ezt a csatolást. De vargalex lehet, konkrétabbat tud mondani. De lehet, hogy nem fogod tudni módosítani. Hacsak nem csinálsz egy mentést a beállított overlayről. Majd azt újra mountolod.
De hát én nem szórakoznék ezzel.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8852 üzenetére
init.d azért van, hogy induljon az a szolgáltatás, amit akarsz....
igazából ez a leállítósdi halál felesleges...
Látodminidlna killall ...
a service_stop funkció az init scriptben is csak egy szimpla kill, ha végigvezeted....Lazy unmount....
sync, a lehető legtöbb amit tehetsz, esetleg egy nem lazy unmount, meg egy fsck,
utána rebootTeljesen felesleges, ahogy a heti újraindítás is....Megy ameddig megy.
.cgi igazából egy sima shell script, ahogy az első sor is árulkodik... #!/bin/sh.... Bash-t ne akarj futtatni, inkább ash-t, az igaz, hogy nagyon hasonló a két shell, de akadnak különbségek is.Azért nem .sh a kiterjesztés, mert csak.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #8851 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő sajnálom.
Suste: Nekem a shutdown scriptetek kell nemigaz?
Feltenni nem szeretnék semmit, csak megírni ezt a sciptet, oda ahol meg is marad. Nem tudom milyen file ez a cgi, de nekem nem egy bash script kellene, amit mondjuk beteszek shelduded task-ba, hogy heti egyszer meghívja?
Ebből a shutdownból nem tudom kinézni hogyan fog restartolni, van ugye a hdd_umount() metódus, ez leválasztja az összes particiót, meg a swap-ot. Szövegek itt nem kellenek nekem. Tehát a hdd_unmount() ennyiből fog nekem állni:
hdd_umount(){
killall minidlna
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/etc/init.d/samba stop
sleep 5
for i in `egrep -o "/dev/sd.." /proc/mounts`; do
umount -l $i
done
for PARTITION in `egrep -o "/dev/sd.." /proc/swaps`
do
swapoff $PARTITION 2>&1
done
}Akkor van a kikapcsolás
Poweroff()
{
poweroff
}Utána viszont ezeket hogyan hívom meg? Ha az megvan, magát a scriptet hová tegyem, ahol nem veszik el? Hogy fog bekapcsolni utána a router? Nem is tudtam, hogy tud olyat hogy kikapcsol
Azt hittem csak újraindulni tud. Gondolom nekem a poweroff helyére a reboot kell.
Meg hát amiket leállított a script, azokat indítás után el is kellene indítani gondolom én.
-
Headless
őstag
-
suste
veterán
válasz
syler123 #8848 üzenetére
A leallitashoz kell egy kis scriptet.....1053/3600-as TPLINK topicban megtalálod szerintem. Vagy a mi wifiextra mentesunkben a reset scriptben.
Az indulásnál lefuttatni kívánt parancsokat meg a /etc/rc.local fajlba kell beleírni az exit elé.
Transmission sebességeket a luciban állítod be ugye?
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8650 üzenetére
Mivel van packages.zip benne repóként is tudod használni. Megosztod http/ftp szerverrel, beállítod a megosztásban lévő packages.zip elérési útvonalát opkg-ban. És telepíted. Majd húzza magával a függőségeit.
De amúgy igen manuálisan is nem olyan vészes
Bemásolod és telepíted. Szerintem a tűzfalas csomagok nem kellenek pluszba.Am nem linkelted be, oké hogy korábban belinkelted, de nem ugyanazt, hanem vagy 40 hsz-el később. Honnan tudjam mi van benne, leírásból nekem nem az jött le, hogy nem csomagot csináltak belőle, hanem csak a firmwere-t rakták bele ami jobb esetben is csak 2-3 fájl.
-
suste
veterán
válasz
syler123 #8592 üzenetére
én itt az Ubuntu 12.04LTS -t választottam, majd lejjebb a repository letöltéssel folytattam, de értelemszerűen neked a te általad linkelt helyről kell letöltened/leszinkronizálnod a fájlokat, hogy módosított wifis builldet csinálj
itt van egy félreértésed, te nem az eredeti openwrt fájlokból fogsz dolgozni, így nem "akarhatsz" a legutolsó owrt-ből dolgozni, csak a legutolsó (módosított wifis) custom fájlokból dolgozhatsz, amit letöltesz a githubról
remélem értedaztán ha leszinkronizáltál, akkor itt folytatod, beállítod milyen csomagokat akarsz beletenni, aztán mehegt a "make" parancs a leírás szerint....
esetleg segítség lehet az én csomaglistám, hogy miket kell beletenni, igaz elég régi lista, de kiindulásnak jó, csak persze az atheros-os wifis dolgokat nem kell beletenned
-
suste
veterán
válasz
syler123 #8588 üzenetére
a fő probléma ott van, ha ennek az fw-nek a készítője nem tette elérhetővé a saját fordításának legalább a kerneles csomagjait (saját repo), akkor sajnos valszeg nem fogsz tudni kerneles modulokat használni, ha azok nincsenek eleve benne az fw-ben
márpedig a hdd csatoláshoz jópár kerneles csomag kell
azzal hogy lecserélted a repo elérést, azt elérted, hogy megtalálja a csomagokat, az ellenőrzésen is átmennek (főleg ha a buildelő kikapcsolta az újfajta ellenőrzést) és a nem "kmod"-os csomagok működni is fognak, de pl a "kmod-fs-ext4" valszeg nemcustom buildnél kellenek a custom builddel együtt forgatott kmod csomagok!
ja, azt elfelejtettem írni, hogy viszont a linkelt github alapján forgathatsz magadnak olyan fw-t az ő módosításaival amilyet akarsz
-
suste
veterán
válasz
syler123 #8580 üzenetére
Na, hát akkor ezzel kellett volna kezdeni, hogy pontosan mit tettél fel.
Még még is kérdezték, hogy saját build-e. Persze nem a tiéd, de akkor is illett volna megjegyezni, hogy nem eredeti owrt, hiszen innentől kezdve bármi lehet az fw-ben, más a kernel szám, rossz repo hivatkozás, rossz ellenörző összeg, stb stb.
Ès ilyenkor csak a készítő oldalán érdemes érdeklődő, egyébként csak találgatni lehet.Az eredeti owrt (és sok egyéni build is) olyan mint a telefon, tv, stb fw, hogy maga a rom nem módosítható. Tehát ha már egyszer fent van, akkor nem kell újraflashelni, hanem az alapra állításhoz elég egy factory reset, amit a web gui-n is megtehetsz.
Sőt az alap rendszer is felcsatolasra kerül /rom mappába, így megnezhetőek, kimasolhatóak az alap configok is (/rom/etc/...). -
Headless
őstag
válasz
syler123 #8475 üzenetére
Ahogy suste is mondta ezeknek a kameráknak semmi közük a routerhez. Kevered a webkamerákkal. Mert ott a router végezné a kemény munkát és ez a teljesítményen meg is látszódna.
Olyan eszköz kell neked, ami képes samba megosztást mountolni, vagy legalább oda menteni, akár ftp is jó. De legjobb ha valami külföldi fórumon utánaolvasol magának a kamerának...
-
bigrock
addikt
válasz
syler123 #8471 üzenetére
Gyárilag nem tudja az FTP-t, de ez a leírás alapján fel lehet okosítani. Utána rátolsz egy HDD-t a routerre és rábírod a kamerát, hogy pl. mozgás-érzékelés esetén tegye le a képet/streamet a HDD-re FTP-vel.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8423 üzenetére
Hát pedig torrentel elég könnyű megdönteni a routert. 2-3-as load nálam mindig van letöltéskor. Bár amikor az egyik hdd-ről másolok a másikra (cp-vel), akkor 4-5 sem megvetendő.
Torrent letöltési sebesség nálam olyan 3-4 mbyte/s persze nagyon kevés szálon(10) van elengedve teljesen a letöltési sebesség. Ehhez jó seederek kellenek.
De persze bekapcsolhatod, és ha a tűzfal szabályoknál nem veszel észre anomáliákat, akkor maradhat bekapcsolva.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8421 üzenetére
Érdekes, pandoraboxban megoldották volna a hw-es natot? Attól függ mekkora az internet csomagod, ha teljes mértékben visszakapod azt, akkor felesleges. De mintha úgy rémlik a xiaomi az csak 10/100-as (nem néztem most utána) akkor meg teljességgel felesleges, mert nem a nat lesz a gyenge pont, hanem a switch.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8234 üzenetére
ha szerkesztesz egy init scriptet, akkor engedélyezned kell utána...
de hha sshn indítod, akkor látnod kell hogy működik-e ha végtelen ciklusba fulladna, akkor arra hamar rájössz ssh-n.
De ezt a részét teszteltem azt hiszem.
Nah meg amit legutóbb küldtem ha 1 perc lejár és továbbra sincs meghajtó, akkor kilövi az egész scriptet, vagyis nem fog elindulni a minidlna.
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8231 üzenetére
Azt hogy milyen sorrendben induljon. Ezt a számot látod luci alatt a funkció sorrendjénél, írtam is hogy állítsd a legvégére. 99 mondjuk.
Valamint ebbe hol másoltad be azt amit írtam? nem látom.
Az a confg a tmp-be amit valójában használ, ugyanis az init az uci configot átformálva írja be a /tmp-be lévő konfigba, ami konfigot valójában használ a dlna. de ahogy a fájlba is beírja ne szerkeszed azt, mert egyrészt elveszik restartkor, másrést meg úgyis uci alapján generálja.
Szerk most látom hova tetted...
nah ott biztos nem jó. írtam a start funkcióba tedd... ott még lehet hogy olyan szinten működésképtelene tetted az init scriptet, hogy el sem tudod vele indítani.
end=$(($(date +%s)+60))
while [ ! "$(grep "sda" /proc/mounts)" ];do [ $end -gt "$(date +%s)" ]&&sleep 1 ||exit;done
mkdir -m 0755 -p $db_dir
mkdir -m 0755 -p $log_dir
service_start /usr/bin/minidlna -f "$MINIDLNA_CONFIG_FILE" -
Headless
őstag
válasz
syler123 #8225 üzenetére
A minidlna init script jébe raknék be egy ilyet. Előre leszögezem nem teszteltem, telefonról pötyögtem be
end=$(($(date +%s)+60))
while [ ! "$(grep "sda" /proc/mounts)" ];do [ $end -gt "$(date +%s)" ]&&sleep 1 ||break;doneEzzel maximum 60 másodpercig váratod az ezután következő kódot, ha nincs csatolva az "sda"
-
Headless
őstag
válasz
syler123 #8219 üzenetére
A minidlna init script leállító funkciója hibás. Lődd ki a folyamatot
killall minidlna
Anyiszor ismételd ahányszor fut a dlna. És utána indítsd el. De ez a probléma gyökerét nem oldja meg. Én tesztelés szempontjából a minidlna initjébe beraknám hogy írja ki a felcsatolt fs-eket egy fájlba, amikor indul. Így tudod ellenőrizni, hogy fel van-e csatolva induláskor.Alex: Nem suste build, hanem gyári openwrt. Ha jól emlékszem ez egy xiaomi miwifi.
Suste buildben jó a leállító funkció, mert át van írva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #8219 üzenetére
Igen, van egy olyan hiba (legalábbis, ha jól tudom, valamelyik verziójú suste build-ben biztosan), hogy az init script képtelen leállítani a minidlna-t. Így nyilván nem is indul el a második példány. De parancssorból leállítható.
Azonban a log bejegyzések is azt támasztják alá, amit írtam. Azaz a minidlna hamarabb indul, mint végezne az fsck és megtörténne a mount. Ellenkező esetben az indítás is ott lenne.
Miért jó neked journal nélkül az ext4? Értem, hogy valamivel gyorsabb, de több problémát (többek között ilyeneket is) okoz. -
suste
veterán
válasz
syler123 #8219 üzenetére
ez szerintem azt mondja, hogy már fut, tehát nem indul
ez pedig azért lehet, mert a sima stop nem állítja le (ez egy init bug volt régen)
legeygszerübb kill-el kilőni, utána mehet a start vagy restartmndgjárt megkeresem az init hibát és beteszem ide a javítást
így kéne kinéznie a minidlna init elejének:
START=50
SERVICE_USE_PID=1
SERVICE_PID_FILE=/var/run/minidlna/minidlna.pid
MINIDLNA_CONFIG_FILE="/tmp/minidlna.conf"ebből nálad hiányzik szerintem a "SERVICE_PID_FILE=/var/run/minidlna/minidlna.pid" sor, ezt pótold
-
suste
veterán
válasz
syler123 #8216 üzenetére
egy biztos, hogy a minidlna-nak nincsen baja, hiszen sokunknál jól működik
(én is 1.1.3-at használok)
tehát valami beállítási hiba
pl jobb lenne nem sdax -ként csatolni és ehhez igazítani a beállításokat, hanem label vagy UUID alapján csatolni, és fix mappát hagyni a beállításoknál (pl: /mnt/megosztasi_mappa)
így nem lenne gond szerintem....max ha nem jól indul el
de pl újratelepítés tuti nem kell sosem, max egy adatbázistörlés és rescan -
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #8216 üzenetére
Ha napozás nélkül használod az ext4-et, akkor lehet, hogy a szabálytalan leállítás miatt (pl. egyszerű áramtalanítás) sérül a filerendszer, így akár a minidlna adatbázisa is. Esetleg a jounal hiánya miatt elhúzódó filerendszer ellenőrzés következtében a minidlna valójában hamarabb indul, mint felcsatolódna a partíció. Nézd meg pl., hogy a HDD-n található minidlna log-ban látszik-e ilyenkor a daemon indulása.
Ilyenkor log-ban nem látszik valami? -
Headless
őstag
válasz
syler123 #8212 üzenetére
Ez gyanús, hogy beállítási probléma. Minidlna adatbázis ügye nem tmp(var)-ban van? Legyen a hdd-n, ahol a tartalom is, valamint legyél biztos abbam, hogy amikor elindul a dlna, akkor már legyen felcsatolva hdd. Vagyis az fstab init.d legyen előbb jóval, mint a minidlna. Ha még ez is kevés a dlna-t rakd hátrébb ha lehet még.
-
suste
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #7929 üzenetére
Szia!
Az e-mail-ban történő torrent file küldés teljesen független a transmission-tól. Ezt egy külön scriptben kell megcsinálni, ami ilyen e-mail érkezése esetén a torrent file-t bemásolja a watch dir-be, vagy transmission-remote-val hozzáadja a download list-hez.
A transmission hitelesítést nyilván ki lehet kapcsolni és érthető is, ha valaki csak a belső hálóról használja (azaz nincs kinyitva WAN felől) és megbízik az összes belső hálós felhasználóban. Sőt, a whitelist-el ugye mondhatja azt is, hogy csak az ő IP-jéről van engedélyezve a hozzáférés...
-
suste
veterán
válasz
syler123 #7926 üzenetére
teljesen el vagy tévedve!
tökéletesen működik ez az app, csak tudni kell használni:
belső hálóra csinálsz egy beállítást a belső címmel (192.168.1.1:9091), aztán csinálsz egy másik beállítást a külső ip-ddel is
a külső eléréshez persze több dolog kell, mint belülről:
-portnyitás a routeren a 9091-re
-tudnod kell a külső ip-det, vagy egyszerübb megoldás hogy regisztrálsz egy ddns címet, amit beállitasz a routerben is, hogy azt frissítse
így a külső cím helyett a ddns cimet/nevet használod, ami mindig a külső ip-dre fog mutatniNév/jelszó: ez is tökéletesen működik az app-ban!
Ha jelszó nélkül bejutsz, akkor a routeren a TM beállítás rossz!!!Már több éve használom ezt az alkalmazást, tökéletesen működik, akár belülről, akár kívülről, akár mobilneten, akár wifin...
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #7897 üzenetére
Addig nem merem megcsinálni, míg nem bólint rá valaki
Ahogy nézem lényegében azt az uboot-ot szedi le, ami a Pandorabox-hoz van, gondolom ez a gyári lehet.
Próbáltam másik pendrive-al is, nem indul el a gyári firmware flashelése.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
syler123 #7820 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, de sajnos ez nem ilyen egyszerű!
Mivel 1db RJ45 csatlakozás van rajta, így vagy config-olom azon az RJ45-ön vagy a net megy!
Mivel van benne wifi, úgy talán meg lehetne azt csinálni, hogy wifin csatlakozom az internetre a másik wifi router internetjét használva, amíg tudom config-olni az RJ45-ön!
Olyat lehet?
Ha igen, arra is kaphatnék parancs sorozatot? -
vargalex
Topikgazda
-
-
-
biccent
csendes tag
válasz
syler123 #7722 üzenetére
Köszönöm,
Ez van fent neked?
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ramips/mt7620/openwrt-ramips-mt7620-miwifi-mini-squashfs-sysupgrade.bin
Mivel az volt az első dolgom, hogy felraktam az openwrt-t, nem tudom megmondani, hogy a jelerősségben van-e különbség. De úgyis kell most futnom még egy kőrt, majd figyelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- joghurt: Skype adatvesztés
- Ingatlanos topic!
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest