- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12991 üzenetére
Sikerült force installal, előtte valahogyan behoztam winscp-n, minden fele tilto ablak ellenere es bemasoltam.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12990 üzenetére
Failed to allocate uclient context - a hiba, ez este lemaradt, mert levágtam a laptopot.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12988 üzenetére
Mondtam próbáld meg ssh-n is frissíteni... Sysupgrade parancsal, ahogy a leírásban van...
Ha van net...wget -O /tmp/original.img "<url_to_the_image>"
sysupgrade -n -v /tmp/original.imgDe biztos, hogy történt valami, csak te nem vetted észre...méghozzá a teljes network konfigod nullára lett állítva... Bár az értelmét annyira nem értem elvégre flashelsz egy másik imaget, de ki tudja bármi lehet, én nem ismerem ezt az eszközt.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12986 üzenetére
Ennél jobban nem tudom leírni, hogy ahelyett, hogy futtatni próbálod a FÁJLT amit nem hoztál létre futtasd közvetlen a tartalmát puttyban...(vagy hozd létre a fájlt, pl winscp-vel...) de az előbbi egyszerűbb...
Vagyis kimásolod ezt és bemásolod puttyba (jobb klikk)
swconfig dev switch0 set enable_vlan 0
for port in 0 1 2 3 4 5 6; do
swconfig dev switch0 port $port set qmode 0
swconfig dev switch0 port $port set pvid 0
done
#---------------------------------------------------
# Remove vLANs from Network:
echo "config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr 127.0.0.1
option netmask 255.0.0.0
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd8c:9db6:b7ec::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr 192.168.1.1
option netmask 255.255.255.0
option ip6assign 60
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcpv6'
" > /etc/config/network && rebootDe amúgy ott van a leírásban, hogy ez csak akkor kell, ha módosítva volt a switch konfig, ha nem tudsz róla, akkor 99%-ban biztos vaagyok, hogy ez nem is kell.
Luci milyen hibát ad? Ad egyáltalán hibát? Mikori image kb? 3-4 hete volt egy hibás luci amit nem lehetett weben frissíteni...[link] ha e tájékban telepítetted, akkor azért nem tudod frissíteni, ez esetben parancssorból telepítsd...
Winscp-vel átmásolod /tmp-be a fájlt, és frissíted a leírás szerint cli-vel.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12982 üzenetére
Szia!
Te értelmezed is amit írnak vagy csak másolgatod a parancsokat ami le van írva?...
Mondjuk az tény, hogy a puttyos(windows-os) megoldás el van túlozva minek ssh-key-es azonosítást belekeverni egy ilyen leírásba nem értem, de mint látom a képen az ssh kapcsolatot sikerült végülis jelszó segítségével létrehoznod.
A második persze hogy nem megy, mert futtatni próbálsz egy fájlt, amit nem hoztál létre. Ezt legegyszerűbben úgy kerülném ki, hogy fognám azt a fájl tartalmat kimásolnám és beilleszteném putty ablakba (ctrl+c majd az ablakba jobbklikk)...
Ezzel visszaállítod a vlan configot alapra utána mehetsz a frissítésre, ami igazából csak egy sysupgrade, akár lucin keresztül.
De mindenképp javallom, hogy előszőr mielőtt kérdeznél értelmezd a leírást és ne másolj semmit sem ész nélkül...
Pl ahogy az ssh kulcs elérési útvonalánál bent hagytad a
c:\\path\\to\\ssh.key
de ezt a lépést mint írtam meg átugorhatod szimplán azzal, hogy rootként a jelszóval ssh-zol be a routerre. -
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12972 üzenetére
Melyik első lépésre gondolsz? Ha normál flash-elésre, akkor a vlan gyári állapotra allitásával kezdődik, ami copy+paste.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12970 üzenetére
Mi hiányzik szerinted onnan?
Elég sok lehetőséged van még a normál flash-elésen kívül: tftp, kwboot, recovery (a WRT-kben van egy alternate firmware partíció, ahonnan speciális indítással a bootloader a gyári másodlagos firmware-t indítja. -
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12816 üzenetére
Van egy csomó extra dolog még a felületen, pl a torrent RSS.
Ha tetszik a webfelületünk, akkor használhatnák az automount -unkat is:
1: router off, hdd lehúz, router on,
2: 9092/System/webcommanderrel: törlöd a /mnt/sda1 mappát (/mnt marad).
3: 9092/System/backup/download: utolsó automount mentést letöltöd, majd a restore résznél felrakod.
4: hdd particionak "mnt" nevet adsz pl win alatt
5: rádugod a hdd-t a routerre -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12815 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12813 üzenetére
1: megpróbálhatod luciban csatolni
2: ha semmiképen nem akarsz putty-zni, akkor a mi webfelületünkön is csinálhatod:
felteszed az utolsó "basic" mentést innen, majd meghívod a "routerip:9092" -es portot a böngészőben (root/jelszavad)
utána a 9092/system/runcommand -ban kiadod ezt a parancsot (ha az eszköz /dev/sda1)
sima másolás+beillesztés, majd elküldés gomb:mkdir /mnt/sda1
mount -o noatime,nodiratime,big_writes /dev/sda1 /mnt/sda1 -
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12811 üzenetére
ahogy az előbb is írtam:
- kmod-fs-ntfs
+ kmod-fuse -
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12807 üzenetére
mindegy mit csinálsz, csak a samba beállításokat ne piszkáld!
a csatolásoknál pedig a "/mnt" alá mount-olj (azon belül bárhova), és akkor a samba rendben leszNTFS: a kmod-fs-ntfs -t szedd le ha fent lenne, és a kmod-fs-fuse és az ntfs-3g legyen fent
utána tudnod kell mountolni, legalább parancssorban -
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12807 üzenetére
ahelyett, hogy ntfs-t "beröffentsd" inkább felejtsd el... és használj ext4-et mint korábban jópárszor említve lett az ntfs nem linux alá való. lassú, nincs rendes jogrendszere.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12801 üzenetére
mi ez a 155.100.1.1-es ipv4 cím? ez nem privát ip cím tartományból való. először ezt mindenképp helyre tenném, a TV valószínűleg samba-t ígyse úgyse látja... dlna-t látni fogja ha egy alhálózaton van a két eszköz... a másik ami egy szar az a windows hálózatfelderítése, semmi értelmes dolgot nem tud csinálni, ip címmel kell használni az biztosan működik minden esetben.
Suste: Deviceban UUID van megadva az jó úgy, habár azt írja, hogy not present azt nem tudom mit jelent... ebben az esetben mivel felvan csatolva.
-
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12801 üzenetére
1:samba template oldal kimaradt
2:pont erről beszéltem, hogy fixen megadod a "/mnt/sda1" -et samba-ban, amiből simán lehet gond
ha már így akarod kézzel állítgatni, akkor samba-ban csak "/mnt" -t adj meg, és akkor minden fog látszani a hálózaton, ami ebben a mappában van (akár /mnt/sda1, akár /mnt/sdb1, /mnt/sdxy....)
(ezt a fixen beírós csatolást egyébként sosem szerettem, mert mindig csak a gond volt belőle)3: az hogy eszköznév alapján nem látja a win, az szerintem a win hibája, sajnos ez mindig probléma volt win alatt
én médialejátszóknál is szoktam látni hogy meg lehet adni ip alapjáni útvonalat, de új tv-knél nem néztem még ..... egyáltalán tudja a TV a samba-t? általában csak DLNA-t ismernek
nekem a régi SAMSUNG-B sorozatnál SAMIGO-val ip alapján simán megy a samba -
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12799 üzenetére
samba is csak úgy megy, hogy belépni az USB-be nem tudok, hiába látszik
1: samba config + template tartalmát mutattad már? fontos lenne tudni milyen felhasználó alatt fut
2: "mount" parancs kimenetét mutattad már? hova, hogy van csatolva a meghajtó?
A sambanak mennei kell rendesen, csak beállítási probléma lehet! Logokban nézd meg azt is hogy nem-e szakad le mindig a csatolás, és így mindig máshova csatolódik, és beállítástól függően esetleg ezért nem látot a hálózaton? (mi ezért használunk automount-ot, ami a HDD "LABEL" alapján csatol, így mindig ugyan oda fogja csatolni, vagyis fix samba beállítással mindig látni fogod, akkor is ha 1000x leszakad és újracsatlakozik.....)
-
suste
veterán
válasz
#Morcosmedve #12797 üzenetére
a legnagyobb hiba amit elkövethetsz az az, hogy a routerre kötött fő HDD-t hurcolós tárként akarod használni
a routerre (ahogy pl egy NAS-ra is) kell egy fix HDD, amire dolgozik
aztán ez mellé lehet még dugdosni pendrive-ot vagy másik hdd-t, amit csak alkalmanként használszviszont a másik problémád itt jön, a DLNA egy adatbázisból dolgozik, amit értelemszerűen a tárakon történt változás alapján frissít
vagyis ha le/fel dugdosol valamit, akkor ő minden alkalommal újraírja az adatbázist (ha sikerül), hiszen ha törölsz valamit, akkor azt sem szeretnéd látni a DLNA listában
ha mégis ragaszkodsz ehhez a le/fel dugdosáshoz, akkor inkább csak samba/ftp/nfs megosztásokat használj, és ezekhez alkalmazkodó lejátszókat -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12783 üzenetére
Mivel nem sikerült a DLNA-t megcsinálni, visszatenném a gyárit, mi a módja? Betallózással nem lehet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12781 üzenetére
Ha a fat pendrive-ot mount-olta, akkor nem kell már a kmod-usb3. Egyébként is azt hiszem, hogy a WRT sorozatnál nem kell, valahogy máshogy oldották meg.
Egyébként pontosan mit tettél fel? A repo-knak alapban jó helyre kell mutatniuk. Frissítetted a csomaglistát?Olyan pedig nincs, hogy a theme telepítése után jelennek meg bizonyos csomagok. Valamit nem jól csinálsz...
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12778 üzenetére
Sza látszik először használsz alap openwrt-t/ledet, eddig vagy összekészítetteket használtál, vagy a kész rendszerekhez vagy szokva...
Miért nincs hálózati megosztásom (beállítás sincs)? -> Hogy lehetne?
Telepíteni kell a system/software menüpont alatt (luci-app-samba)
Belső IP-t sem tudok állítani...
Network/interfaces/LAN
DHCP-nél miért nincs normális oldal?
ezt nem értem???
Vannak-e extra tűzfal beállítások? -> Mik azok?
network/firewall mik azok? minden ami kellhet [link]
NTFS fájrendszerű HDD/bármi nem mountol... miért? FAT32-vel megy. -> Hogy lehetne (feltettem elvileg mindent)!?
telepíteni kell,
kmod-fs-fuse,ntfs-3g, de nem ajánlok ntfs-t, főleg ha torrent egyéb dolgokat akarsz... EXT4 legyenUSB3-al mi a helyzet?
kell lennie repo frissítés volt? (kmod-usb3)
IP újraosztást beállítanám 30 napra, azt sem találom.
Minek? amúgy network/interfaces/lan
nyelv is egy van, skin is egy van
nem tudom ennyiszer ismételni magam, telepítni kell (i18n*hu,theme)ledeket sem lehet lekapcsolni a router elején
system/led configuration?SZERK: Kicsit lassú voltam
-
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12778 üzenetére
Szia!
Az OpenWrt egy moduláris felépítésű firmware, a többi alternatív firmware-val ellentétben pont az a lényege, hogy mindenki csak azt telepíti fel (nagyon jó csomagkezelője van), amire szüksége van. Így a hálózati megosztáshoz, a különböző témákhoz, nyelvekhez csomagok telepítése szükséges.
Hálózati megosztáshoz (samba):
- samba36-server
Ha kell hozzá webes (LuCI) beállító felület is, akkor:
- luci-app-samba
Utóbbinak függősége a samba36-server, így elegendő csak a luci-app-samba csomag telepítése.
Ugyan így nyelvekkel: luci-i18n-base-hu, luci-i18n-firewall-hu, stb. Csak példaképp, hogy mennyi nyelvre fordították le:
root@DIR-860L:~# opkg list | grep luci-i18n-base
luci-i18n-base-ca - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Català (Catalan)
luci-i18n-base-cs - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Čeština (Czech)
luci-i18n-base-de - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Deutsch (German)
luci-i18n-base-el - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Ελληνικά (Greek)
luci-i18n-base-en - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - English
luci-i18n-base-es - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Español (Spanish)
luci-i18n-base-fr - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Français (French)
luci-i18n-base-he - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - עִבְרִית (Hebrew)
luci-i18n-base-hu - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Magyar (Hungarian)
luci-i18n-base-it - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Italiano (Italian)
luci-i18n-base-ja - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - 日本語 (Japanese)
luci-i18n-base-ko - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - 한국어 (Korean)
luci-i18n-base-ms - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Bahasa Melayu (Malay)
luci-i18n-base-no - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Norsk (Norwegian)
luci-i18n-base-pl - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Polski (Polish)
luci-i18n-base-pt - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Português (Portuguese)
luci-i18n-base-pt-br - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Português do Brasil (Brazialian Portuguese)
luci-i18n-base-ro - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Română (Romanian)
luci-i18n-base-ru - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Русский (Russian)
luci-i18n-base-sk - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Slovenčina (Slovak)
luci-i18n-base-sv - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Svenska (Swedish)
luci-i18n-base-tr - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Türkçe (Turkish)
luci-i18n-base-uk - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - украї́нська (Ukrainian)
luci-i18n-base-vi - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - Tiếng Việt (Vietnamese)
luci-i18n-base-zh-cn - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - 中文 (Chinese)
luci-i18n-base-zh-tw - git-18.066.43892-5949c2c-1 - Translation for luci-base - 臺灣華語 (Taiwanese)Témák: luci-theme*
A csomagokat a LuCI-ban a System->Software menüpontban is tudod telepíteni.
NTFS-hez telepítsd az ntfs-3g csomagot. De ha rám hallgatsz, akkor a routerre csatlakoztatott külső tárolón linux-os (ext3/4) filerendszert használsz.
DHCP-nél milyen normális oldalt szeretnél? Nem a Network->DHCP and DNS-re gondolsz? Ott tudsz statikus lease-okat beállítani. Illetve a LAN interface-nál (Network->Interfaces->LAN) tudod beállítani, hogy ott kell-e DHCP-n IP-t osztani (alapban igen), milyen tartományból, milyen lease time-val, stb...
Szóval, szerintem minden a helyén van, csak a többi firmware-nál (igaz ez a gyárira is) nem általánosan kezelik a dolgokat, így sok dolog kőbe van vésve (pl. a LAN interface protokollja is, stb.).
Egyébként az OpenWrt nagyon jó wikivel is rendelkezik, tudom ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mortal Kombat 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest