- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #16642 üzenetére
A WDS-re.
-
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #16637 üzenetére
Ovasd el a linkelt suste cikket, s ha jol csinalod, lesz net a tovabbszort wifin!
bzolika10: aktiv hub-ra dugd ra a 3 amperes tapot, a routert es a modemet is!
Azt gyanitom, hogy a routernek atengedni is nehezere esik a modemnek szukseges aramot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #16635 üzenetére
Szia!
Ezek közül bármelyik jó lesz neked.
-
springfield0
tag
válasz
kovbandi82 #13963 üzenetére
De akkor miért nem kérted, hogy a kernel log-ot is fényképezzem le és küldjem el, ha oda a táphibát bejegyzi?
Rádugok egy másik tápot, és figyelünk. -
tibcsi0407
félisten
válasz
kovbandi82 #13907 üzenetére
Szuper! Én már úgy vagyok vele, hogy ha egyszer sikerül mindent jól belőni, akkor nem nyúlok hozzá többet.
A Multiwan-nal mindig sokat szívok, de most jó szerencsére. -
tibcsi0407
félisten
válasz
kovbandi82 #13905 üzenetére
Fixáltad az IP-t a gépen és úgy jutottál be?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
kovbandi82 #13901 üzenetére
Aham, akkor itt a baj.
Lehet a routeredet failsafe módba kellene tenni és sftp-n újra felhúzni rá az OpenWRT-t. Ha máshogy nem tudod elérni, akkor lehet csak ez az opció lesz. De hátha mondanak a többiek jobb ötletet. -
tibcsi0407
félisten
válasz
kovbandi82 #13899 üzenetére
Nincs véletlenül egy subneten a két router?
Szerintem hiába van a fő routernél a DHCP-nél fixálva, ha az OWRT-n resetelted és a LAN beállításainál ugyanaz az IP van.
Nem tudod csak az OWRT-t bedugni, áttenni másik subnetre és úgy visszacsatalkoztatni a fő routerre? -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13608 üzenetére
Igen.
Egyébként is enabled=0 mindegyik, szóval tök felesleges. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13602 üzenetére
Az sda1/2 mount-ot az első induláskor írta be az openwrt beépitett parancsa!
Ezeket töröld ki! -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #13602 üzenetére
Miért van /overlay és / extroot csatolásod is? Az automount script lefut egyáltalán?
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13600 üzenetére
Az fstab -ba csak akkor kell kerülnie valaminek, ha extroot -ot csinálsz. Egyébként nincs benne mount opció!
A cifs init magától nem kerül bele!
Szerintem te egy régi mentésedet toltad fel, ahol mindezek benne voltak.....
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #13522 üzenetére
És belül a cifs-es csatolást tudod írni?
Nálam a dlink860-on magával a vsftp-vel is gondok voltak (vannak?) Lede-n is. Pl az egyéni configok sem működtek....
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #13522 üzenetére
Szerintem jog probléma lesz, milyen jogok vannak a megosztott mappákon milyen tulajdonossal/csoportal. És milyen felhasználóval/csoportal lépsz be ftp-re?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kovbandi82 #13496 üzenetére
Ühüm, én mondjuk újra gondoltam. Egy egri találatot kaptam csak amúgy is, de postával már nem érné meg.
-
tonyrulez
őstag
válasz
kovbandi82 #13428 üzenetére
Én viszont szeretném látni hogy melyik eszközön mi lett blokkolva, ez csak a DHCP-vel érhető el, jelenleg csak a routert jelzi minden query-nél.
-
tlac
nagyúr
válasz
kovbandi82 #13293 üzenetére
ugyanezzel a chippel nekem működik 18.06-on is
uas-os kernel modult tettem fel, storage-et, meg ext4-et, nem kell az extra -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #13297 üzenetére
Kézzel próbáltad csatolni, vagy maga az eszköz (/dev/sdaX) nem is látszik?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #13295 üzenetére
Újraindítás is volt a kmod-usb-storage-extras telepítése után?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #13293 üzenetére
Próbáld meg feltenni a
kmod-usb-storage-extras
csomagot. -
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #12945 üzenetére
A bpi-n vedd fol a kerdeses cimeket a rebind protection whitelist-re, vagy kapcsold ki a rebind protection-t!
Persze a reklamszurest is kikapcsolhatod a fo routeren.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #12931 üzenetére
Mappa létezik? kitudja lehet az a baj.
Beállítás óta restart volt? Ha nem tedd meg vagy legalább a log szolgáltatást indítsd újra (system/startup/log restart). -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #12916 üzenetére
Ha hdd van már pedig én úgy emlékszem van be lehet állítani logfájlt is. Állítsd a hdd gyökerébe mondjuk és megemelheted a logméretet. Luciban is meg lehet tenni
Rendszer ->rendszer ->log
-
krealon
veterán
válasz
kovbandi82 #12916 üzenetére
"Maga a log fájl fizikailag hol található?"
A memoriaban. Alapertelmezetten nem kerul kiirasra, mert a routerekben levo falsh tarolok hamar tonkre mennenek a folyamatos irastol.
Erdemeseb egy fix IP-vel rendelkezo gep syslogjaba kuldeni mindent (ldlog_ip
opcio). -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12068 üzenetére
Igen, elvileg így rendben. Viszont, ha eddig nem volt crontab bejegyzésed, akkor kell egy
/etc/init.d/cron start
vagy egy router restart.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12066 üzenetére
Nem. A cron-ba ennyi kell:
10 1 * * * /bin/cleanup
De, ha létrehoztad a scriptet, akkor egyszer SSH-n adj neki futtatási jogot:
chmod +x /bin/cleanup
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12064 üzenetére
Szia!
Igen, erre a scriptre gondoltam, bár így formázás nélkül elég átláthatatlan.
Cron jó úgy is, bár én valami script-ben date parancs kimenetéből oldanám meg valahogy a könyvtár neveket. De tény, hogy így egyszerűbb...
A cleanup script kezeli az alkönyvtárakat is, azon nem kell módosítani. Ha 24 óránál régebbi képeket akarod törölni, akkor a 86400 a helyes, ahogy írod is.
A cleanup scriptet bárhová mentheted, csak ne felejts el futtatási jogot adni rá:
chmod +x /bin/cleanup
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12060 üzenetére
Szia!
Én így csinálnám:
wget --user=.... --password=... http://192.168.0.103:5170/?action=snapshot.jpg -O /mnt/camera/$(echo "camera_$(date +%Y%m%d%H%M).jpg")
Így a /mnt/camera alatt camara_datum.jpg néven lesznek a képek. A datum pedig: év 4 karakteren, hónap 2 karakteren, nap 2 karakteren, óra 2 karakteren 24 órás formátumban és perc 2 karakteren.
Ezután jöhet a cleanup a korábban linkelt módszerek valamelyikével attól függően, hogy a find-nek van-e -mtime kapcsolója, vagy nincs. Mindkét esetben csak a könyvtárat és az időt kell cserélni a linkelt példákban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12056 üzenetére
Szerintem ez így az aktuális könyvtárba mentette...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12054 üzenetére
Igen, a cleanup is mehetne crontab-ból. Akár ugyan abból a script-ből is, ami a letöltést végzi.
Ha a find-nél be engedélyezve van az mtime kapcsoló, akkor elég egyszerű. Ha nincs, akkor sem túl bonyolult a törlés.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12052 üzenetére
Átírtam az init scriptet, de sajnos nem ilyen egyszerű. Ugyanis a feltelepített mjpg-streamer csomagnak nem része az output_file.so shared library, ami a file-ba mentéshez kellene. Ezért vagy saját csomagot kellene fordítani, amiben engedélyezed, vagy curl-al, esetleg wget-el ütemezni a web felületről letöltést, ha lehetséges.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12050 üzenetére
Megnéztem, de ezek a régi csomagok. Sajnos az enyém csak ar71xx platformra létezik, így nem az települt fel.
Állítsd be úgy, ahogy volt (az legyen a config-ban), és átírom neked az init scriptet, hogy legyen file-ba mentés is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12046 üzenetére
Az én csomagom config-jában egyébként biztosan nincs ilyen sor... Vagy ez a tiédben volt?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12046 üzenetére
Ha adsz ssh-n távoli hozzáférést, akkor szívesen ránézek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12041 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb. Persze módosíthatod is a jelenlegi init scriptet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12038 üzenetére
De, megoldható, de nem ezzel az init scripttel. És nem ezzel a LuCI oldallal. Lehet, hogy egyszerűbb, ha leszeded az mjpg-streamer-t és a hozzá tartozó LuCI oldalt is és mindkettőt az én repo-mból telepíted. Vagy legalábbis módosítod az init scriptet. Nem is értem, hogy miért kellett ilyen félkész dolgot betenni egy végleges build-be.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12036 üzenetére
Az a helyzet, hogy az init scripted nem is foglalkozik a folder opcióval. Szóval, ez valami teljesen katyvasz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12033 üzenetére
Hirtelen átnézve, szerintem ez egy közel sem teljes funkcionalitású init script. Ha jól látom, output-ból csak a http-t oldották meg benne. Ha kiadod a
/etc/init.d/mjpg-streamer restart
parancsot, akkor (szerintem) kapsz egy
unsuported output option ...
hibaüzenetet. Persze attól is függ, hogy hogyan néz ki a /etc/config/mjpg-streamer.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12030 üzenetére
Igen. A /etc/init.d/mjpg-streamer (talán így hívják) tartalmát.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12028 üzenetére
Lehet, hogy az init scriptet nem írták meg rendesen? Pontosan milyen firmware-t használsz? Esetleg felrakod a pastebin-re az init scriptet, illetve a ps kimenetét?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12026 üzenetére
Fut az mjpg-streamer?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12022 üzenetére
Szia!
Ha felment rendesen az mjpg streamer is és létezik a /mnt/camera könyvtár, akkor elvileg mennie kell. Persze, ha jól gondolom, csak 100 másodperc múlva fogja menteni az első képet, hiszen 20-at pufferben tart.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12020 üzenetére
Én anno csináltam hozzá saját init scriptet, config-ot és LuCI oldalt is. Mi a kérdés?
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #12016 üzenetére
Igen, a 1043v1-esen nekem volt felcsatolva box, gdrive és skydrive. Ha itt nem találtál említést, akkor a router topikjában lesz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12016 üzenetére
Elvileg davfs2-vel van lehetőséged webDAV-ot támogató tárhelyet mount-olni.
-
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #11937 üzenetére
En harom plusz egyet talaltam.
Az MPad / MPod parost ha valahonnan meg tudod szerezni, akkor oruljel, mert a tobbi fizetos. Sajna, az iOS egy fizetos platform.
Viszont iranyithatod bongeszobol is: ympd, ami van rpi-re, szoval remelhetoleg nem nagy kaland forditani egyet bpi-re.
mpd jo lesz csomagnak. OpenWrt alatt a konyvtarakat, fajlokat hozd letre majd neki, illetve a konfigban is engedelyezd ezeket. Erdekes, hogy a hangkartyat megtalalja magatol.
-
válasz
kovbandi82 #11932 üzenetére
-
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #11930 üzenetére
Egy reszletes blogposztot szivesen olvasok a temarol.
Azt tudom, hogy BT-re nem tudtam kikuldeni zenet OpenWrt alol a hianyzo profilok miatt es hogy az internetradio mpd-vel es kulso hangkartyaval sima ugy.
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #11897 üzenetére
Mivel senki se válaszolt belevágtam. OpenWRT segítségével kiküldöm a telóról a HIFI-re a zenét
Olcsóbb és jobb is mint egy BT hangfal.....
Mire nem jó ez a rendszer. -
itanczos
senior tag
válasz
kovbandi82 #11100 üzenetére
Persze! Simán működik!
Lényeg a MAC address, ha adott gépre kell csak.
[OpenWRT PXE boot Wiki] -
stopperos
senior tag
válasz
Önálló pxe/tftpboot szervert még nem. Csak azt állítottam be, hogy egy másik gép tftp szerverére mutasson.
Netwok-> DHCP and DNS -> TFTP Settings.
Enable TFTP Server
Network boot image pxelinux.0, 192.168.1.133, 192.168.1.133Ha nem adod meg a végén az ip címeket, akkor a lokális tftp szerveren fogja keresni a pxelinux.0 fájlt.
Csak egy javaslat: Használj egy üres virtuális gépet hálózatról indítva bridge interfésszel hogy felgyorsítsd a tesztelést. Illetve az ubuntu tárolóban van netboot image
-
suste
veterán
válasz
Ha meg van az image, akkor csak engedélyezned kell és be írnod a luci/network/dhcp an dns/tftp settings alatt az elérési útvonalat és a nevet.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10433 üzenetére
Miért a php? nem tudod megoldani a nélkül?
Amúgy configban, vagy az init.d-ben kell megadni, a php configot.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10430 üzenetére
dehogynem tudsz
minden olyat, aminek nincsen kernelvonzata, csak force-olni kell a telepítést
a linkelt cifs meg az OYE buildemből való, így valszeg az is menni fog ha feleröltetedmajd lehet újra forgatom valamikor a nexx-et...
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10428 üzenetére
ezt kéne felerőltetned: [link]
nemrég vettem csak észre, hogy a nexx-nél hibás volt a kernelszám mod, így nincsen kernelszám, és így nem is fogad el alapból semmilyen csomagot -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10426 üzenetére
a szerverek változtak:
susteopenwrt.ipdns.hu
suste.xmsk.ovh
suste.besaba.coma /etc/opkg.conf -ba ezeket kell felvinni/javítani
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10339 üzenetére
Akár hány vinyót leállíthatsz vele, amúgy, de itt van az összes alternatíva.[link]
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10333 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10331 üzenetére
még nincsenek benne az eredeti initek
mindjárt belerakom... -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10327 üzenetére
Múltkor már írtam, hogy amíg nem javítjuk ki kapcsold ki az auto transmission funkcióját az automountnak, ami persze már megtörtént, az új repair tartalmazza a javítást.
-
válasz
kovbandi82 #10327 üzenetére
Én csatoltam. Fswebcam szèpen viszi. Este írj rám, és megmondom, mit tettem fel hozzá, akkor leszek otthon.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10298 üzenetére
nem okoz semmi gondot, mivel a repairok mindig ua fájlokat tartalmazzák, csak frissített/módosított kód van benne
pont ezért van így kitalálva
nem szemeteli tele a rendszert
nagyon ritkán van hogy feleslegessé válik egy fájl, de gondot az sem okoz, vagy ha mégis okozna, akkor meg megoldjuk a repair-ban hogy törölje az adott fájlt.... -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10295 üzenetére
nézd meg a logban hogy leszakad-e a hdd?
ha igen, akkor lehet táp probléma -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10293 üzenetére
Biztos hogy net leáll lásnál van probléma?
Ha nincs net akkor is kell mennie a webservereknek. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10283 üzenetére
pont ez a hub lényege
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10239 üzenetére
Most ez az egy érhető el, és ez dátum nélküli, így ez a fix frissítés, ami tartalmaz minden eddigi változást 0.8.1 fw óta.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10132 üzenetére
Megosztásra, nagyon más ötlet hiányában talán mehet a http dir list, egy olyan mappával amit kifejezetten megosztásra tervezel.
Saját magadnak pedig ott a webcommander. Ott elérsz mindent, képeket, zenéket,text fájlokat meg tudsz nyitni, valamint pdf-et is ha van a böngészőben pdf beépülő.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10129 üzenetére
Mire kell a cloud?
Hogy bárhonnan lásd arra ott az ftp vagy a html-es megosztás.
Ha a külső tárhelyre kell feltolni az adatot, akkor ott a ftpbackup. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10126 üzenetére
nagyon hülye kérdés, de ugye nem nagybetűvel írtad? (Reboot)
mobilon ugye alapból nagybetűvel kezdi....... -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10124 üzenetére
Amíg 90 mb-ot gyorsítótárazhat, fizikai ramon miért használja a lassú elérésű swapot? Majd ha sql-t futtatsz akkor fogja használni. De az sem biztos nálam a 64mb mellett használ egy egy felhasználós kodi adatbázis van csak a mysql-ben.
Hát a rebootra nem tudok mit mondani. Ilyenkor pl putty nem érzékeli rögtön a szakadást, csak ha valamit próbálsz beírni akkor azt már nem tudod… biztos vagy benne, hogy nem indult újra? uptime értéket ellenőrizheted… pl
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10120 üzenetére
az érdekes... SSH-n kiadva mi történik? nem szakadt le az overlay pendrive? olyankor szokott olyat csinálni, hogy semmi nem megy... javarészt magától újraindul anélkül hogy észre vennéd.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #10111 üzenetére
"Transmission nem indul el"
Kapcsold ki az autostart/stop transmission-t abban van valami hiba (9092/Setup/HDD Manager).Megnézem majd.
Gondolom, hogy mi a hiba, megoldom majd, következő? repairben javítva lesz.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #10111 üzenetére
Az a baj, hogy ellene mész a rendszernek.
Mi a baj a /share/LABEL csatolással?
Az automount intézi a csatolást, a samba és a dlna meg ennek megfelelően van beállítva.
Ha egyedi csatolást akarsz, akkor mindent neked kell beállítani, és az automountot leállítod. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9998 üzenetére
Changelog a blogomon, és a build saját topicjába is írtunk az újításokról...
-
SztiviVander
addikt
válasz
kovbandi82 #9980 üzenetére
Azért mert ahogy Alex jól sejtette a gyári fw-t LAN-on csak azonos subnetből lehet elérni (és nem csak a route-olás miatt). A "remote management" opció meg csak a WAN-ra vonatkozik. Megoldásnak marad az hogy külön subnet helyett a rendes subnetből adsz egy kis részt a vpn-nek (pl 192.168.0.200/29 8db ip 200-207-ig), én így használom és két gyári tp-link fw-es eszközt is gond nélkül elérek, vagy ha nem az elérés a fontos hanem a vpn kliensek kordában tartása a külön subnettel akkor válassz kedvedre Alex 2. és 3. variációja közül.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9978 üzenetére
Azért, mert az OpenWrt-s routeren nincs olyan megszorítás, hogy milyen subnet-ből érhető el.
-
SztiviVander
addikt
válasz
kovbandi82 #9978 üzenetére
azért mert azon van a vpn másik vége, azt azért könnyű elérni
amúgy openvpn-hez nem kell a proxy arp (sysctl.conf -ba net.ipv4.conf.all.proxy_arp=1)? vagy azt megcsináltátok?
és miért pont openvpn? csak azért kérdezem mert openwrt repoba van openconnect (ocserv) is amit sokkal egyszerűbb beállítani. -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9976 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor a VPN-el nagyon nincs egy subnetben. Ugyanis az egyik a 192.168.0.1/24, a másik pedig 10.0.0.1/24.
-
válasz
kovbandi82 #9973 üzenetére
Hm, remote managementet engedve a gyáriban? Meredek lenne, de hátha.
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #9966 üzenetére
A gyári firmel lesz valami, mivel rádugtam a rendszerre egy 1043ND V1.4-et, ugyancsak suste/headless openwrt-vel, és azt elérem vpn-en keresztül.
-
válasz
kovbandi82 #9970 üzenetére
Akkor max. sebességet nyerhetsz, ha egyáltalán...
-
válasz
kovbandi82 #9968 üzenetére
Ha működik, szerintem nagyjából felesleges. Sebesség javulhat esetleg, de az sem biztos.
Esetleg annyit nyerhetsz, hogy ha a winyónak valami baja lesz, nem döglik az extroot is, de paff, gondolom nem kritikus rendszer. -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9964 üzenetére
Azt még megkéne nézni hogy mást elérsz a hálózaton belül, ami nem a router? Pl egy számítógép megosztást, vagy azt sem? Ha nem akkor a konfigban csúszott el valami.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9951 üzenetére
Szia!
És mik az IP címek (bár az eddigiekből sejtem)? A switch az manage-elhető, vagy csak egy egyszerű eszköz? A WDR4300 LAN-ja van a switch-re kötve? Mi pontosan a tűzfal config? A VPN külön zónába került?
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9947 üzenetére
Cél hálózat: 10.8.0.0
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.0.2Lehet router reboot is kell nem tudom
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9945 üzenetére
A fő routerben a statikus route engedélyezve van? Úgy emlékszem megcsináltam azt is de képet mutass róla.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9943 üzenetére
olyan másik alhálózatból csatlakozol a vpn szerveredre, ahol foglalt az ip cím, szerintem írtam is a készítő weboldalon, hogy ajánlott a beállítás előtt alhálózatot átállítani valami kevésbe használtra mint a 192.168.0.0 192.168.1.0 stb.... hogy ne legyen ip ütközés minden sarki wifinél...
ezt most neked több helyen átkell írnod, egyszer ügye az interfésznél, másodjára a szerver konfigjában a push route opciónál. Nah meg ha van dhcp cím foglalásod/ fix ip-d akkor azokat is átkell írni.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9932 üzenetére
Olyan nincs hogy https://.....:9999 !!!
A https a 443-as port.
Http://....:9999 -cel kell hívni kintről. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9930 üzenetére
pedigott van a beállitás/megoldás a template oldalon!!! (9092/system/template)
1: Create simple HTML based webpage (név + jelszó megadással)
2: WEB FILE SERVER (linkeled valamelyik samba mappádat az 1. pontban létrehozott mappába)
készmegosztás törlés annyi hogy törlöd a linket, vagy akár a teljes webszervert az előbbi 1-es pontban (Delete exist webpage)
-
SztiviVander
addikt
válasz
kovbandi82 #9922 üzenetére
ez milyen openwrt build és/vagy milyen téma?
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9924 üzenetére
Inkább luciban hozz létre egy másik wan interfészt, mint hogy copy pasteled a konfigot, mert nem fogsz valamit átirni valamit, amit kell. De amúgy igen
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9922 üzenetére
nagyon nem
Először adj hozzá egy új vlan-t ott a gomb... majd ahhoz rendeld hozzá a lan1-et majd utána hozz létre egy másik wan2 interfészt a wan-hoz hasonlóan (luciban) és ahhoz rendeld hozzá az eth0.3-as vlan-t.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9887 üzenetére
nem igen tudod túlhúzni, sőt legtöbbször nem is megy annyival sem amennait beállítasz luciban (láthatod az info részen)
de egyébként ha ott vagy a közelében, akkor tök felesleges tolni neki, nyugodtan vedd vissza
vedd le mondjuk a felére, és nézd meg romlik-e a sebességed
ha nem kell a nagy sebesség, akkor elég a 20Mhz, és akkor még lejjebb lehet venni -
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #9882 üzenetére
Erre vki?
Ugye 0 és 27 dbm között lehet állitgatni, lényegében csak a laptop van rácsatlakoztatva, az meg ott van mellette. Ha maxra veszem (27 dbm, 501 mw ) az káros lehet a routernek? Nem tudom, az Openwrt túlhúzza-e, vagy ezek standard beállítások.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9871 üzenetére
LuCI-ban a Network->Switch (Hálózat->Kapcsoló) oldalon tudod a switch-et config-olni. De én nem láttam még olyat, ahol port sebességet is meg lehetne adni. Ugyan ezen oldalon tudsz külön VLAN-okat létrehozni 2., 3. stb. WAN interface-nak. Egyszerűen a kiszemelt portot kiveszed a LAN interface VLAN-jából és egy újat hozol létre a WAN-hoz hasonlóan.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9867 üzenetére
Persze, dual (illetve inkább multi wan) leginkább vezetékes kapcsolatra van kitalálva. A switch-et az
swconfig
paranccsal tudod config-olni. Ez az alap rendszer része, de nincs minden funkció megvalósítva. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9865 üzenetére
Eggyel feljebb a megoldás: system/startup: vsftpd disable
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #9774 üzenetére
Erre vki?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9769 üzenetére
A LuCI-ban szerkeszthető led-eket tedd off-ra. A LAN portok ledjeit swconfig-al lehet kikapcsolni. Keress vissza, volt már róla szó (most csak mobilról vagyok). A power led nem kikapcsolható.
-
válasz
kovbandi82 #9752 üzenetére
Ha eddig nem volt beállítva ütemezett feladat, akkor el kell indítanod a cron-t, vagy újra kell indítanod a routert. Ha jól rémlik üres crontab esetén leállítja a cron-t a router.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest