- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11488 üzenetére
Ahogy írtam, szinte biztos, hogy nem a mérettel van gond. Egyszerűen leszakad a külső eszköz (ennek megállapítására jó lenne egy dmesg kimenet, ahogy korábban írtam is), vagy hibás a filerendszer. Előbbin egy aktív USB HUB segíthet.
-
suste
veterán
válasz
concret_hp #11490 üzenetére
a cron az "/etc/crontabs/root" fájlból dolgozik, ebbe kell bemásolnod az előbbi sort, majd újraindítanii a cront (/etc/init.d/cron restart)
de csinálhatod luciban is: luci/system/scheduled tasks
-
suste
veterán
válasz
concret_hp #11488 üzenetére
ha a cronba teszel napi egy átmozgatást az nem jó?
59 23 * * * cp /path/to/logfile /path/to/log-$(date +"%Y-%m-%d"); echo "" > /path/to/logfile
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11466 üzenetére
ilyet dob a winscp ha úgy csatlakozok, hogy már nem jó:
Command 'cd "/usb"'
failed with return code 0 and error message
-ash: groups: not found.vmi ötlet, hogy hogy ne dobja el az usb-t egy idő után, vagy hogyan oldjam meg, hogy nagyobb tudjon lenni a fájl vagy hogy naponta átmásolja valahova (vagy mondjuk átnevezze a fájlt)? sima újraindítástól nem dobja el, csak amikor egy adott méretet elér a fájl, akkor nem írja tovább, kb. 20K sor ill 1.6 mb fájlméret
-
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11466 üzenetére
Nem szakadt le az eszköz, amire logolt? Érdemes megnézni a syslog-ot, illetve a dmesg-et.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11452 üzenetére
Ez syslog. Defaultban egy 16 KB-os ringbuffert használ, de beállíthatod, hogy file-ba logoljon.
Vagy a /etc/dnsmasq.conf-ba beteszel egy ilyet:log-facility=/path/to/logfile
Ekkor a dnsmasq az általad beállított logfile-ba fogja írni a logjait. Persze a rotálásról, stb. neked kell gondoskodni.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11451 üzenetére
állapot / rendszernapló alatt megtaláltam:
May 26 19:45:49 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1889]: query[A] prohardver.hu from 192.168.1.227
May 26 19:45:49 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1889]: forwarded prohardver.hu to 213.46.246.54
May 26 19:45:49 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1889]: reply prohardver.hu is 92.61.114.179de ez mentődik valahova? mert csak pár percet tudok visszanézni
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11416 üzenetére
3. pontra valaki valamit? ha egy ömlesztett logfájlom lenne, onnan már megoldanám magamnak
szóval bármilyen formában azt az infót, hogy milyen címekre megy ki kérés, ki tudom szedni valahogy? (legyen benne az időpont meg pl az hogy prohardver.hu, ha emellett még van egy csomó krikszkraksz az nem gond)
-
válasz
concret_hp #11413 üzenetére
HGW=Home GateWay. A szolgáltató által adott modemrouterhibagenerátor.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11414 üzenetére
na az alapbeállításokkal lett net, már csak wifit kell varázsolni
-
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11411 üzenetére
Az interface-okhoz nem kell nyúlni.
Kapcsold ki mindkét eszközt. Indítsd el a modemet, majd ha online, akkor a routert is.
A modem ugye nem HGW, ami router módban megy? Ha mégis és a LAN tartománya 192.168.1.x, akkor a TP-Link LAN interface-t állítsd át pl. 192.168.2.1-re. -
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11409 üzenetére
UPC-nél pedig egy modem és egy router újrainditás elég. Pontosan melyik verziót tetted fel?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11407 üzenetére
Igen, annyi a frissítés. A beállításokat viszont nem érdemes megtartani.
Wpa/wpa2 benne van. -
vargalex
Topikgazda
válasz
concret_hp #11405 üzenetére
A DNS szervernek is a DHCP kérésre kapott válaszban kellene lennie. Tehát, DNS szervert sem kell állítani alapesetben.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11404 üzenetére
ja ill. akkor azt jól értelmezem / tapasztalom, hogy nem user / passwordos nethez (sima UPC, gyári cuccal csak rádugom és megy) csak a DNS szervert kell beállítani, hogy legyen net?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #11403 üzenetére
na leszedtem a sysupgrade-s firmwaret, md5 checksum ellenőrizve, simán rámegyek hogy system / flash firmware , feltöltődik, újraindul, telnet / ssh-val beállítom a jelszót, aztán elvileg megy is minden? (hogy mikortól lett netem azt nem tudom pontosan, szerintem csak simán újraindítottam a modemet is és volt rajta net... sima UPC ha ez számít)
-
Headless
őstag
válasz
concret_hp #11399 üzenetére
Huhh ez jó régi... Backfire azt sem tudom mikor volt már. Rakd fel vargalex buildjét az AA, és abba biztos van már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged