- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
Headless #18423 üzenetére
Ahh, a TFTP egy katasztrofa ezeken a Mi R4A Gigabit routereken a gyari bootloaderjukkel!
Muszaj voltam programozoval rairni a javitott OpenWrt-t.
Aztan, mivel ugyse fog visszaterni a hivatalos fw-re, ezert egy ujraforditott U-boot-ot tettem fel: ismeri az uj csipet es van normalisan mukodo recovery-je (utobbit azert meg ujratesztelem). -
Indiant
addikt
válasz
Headless #18351 üzenetére
Szia! Köszönöm megkerestem. Az /overlay/upper/etc mappa jött le.141kb. Nekem ez nem tűnik érdekes mappának, se csomag, se beállítás nincs benne.
A jelenlegi buildet, ha vissza akarnám állítani egy amolyan failsafe esetre. Akkor miképp kelle a mostani működő rendszert menteni? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Headless #18170 üzenetére
Ha jól értem így MAC cím szűrés alapján adná meg az engedélyt a belső hálóra. De ha jól emlékszem a mac cím szűrés alapból sem volt erős biztonság már a wifi-nél sem (mac cím klónozás miatt)
(kb itt minden topikban az megy, hogy a mac cím szűréssel csak saját magát szívatja az ember, és egy közepesen hozzáértőnek ez nem probléma) -
BullZeye
veterán
válasz
Headless #18168 üzenetére
Tehát van lehetőség pl egy
1) TP-Link Archer C6 v2 router 4 portja közül az egyiket külön VLAN-ba tenni és
2) arra rádugom a 8 portos POE switchet és
3) OpenWRT-ben pedig valahol előre be tudom konfigolni a MAC címeket amik ezen a router porton kommunikálhatnak (többet is, hisz 8 portos a switch)?Keresek egy leírást hozzá, mert nagyjából ennyire lenne szükségem, köszi
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Headless #17807 üzenetére
Sima otthoni hálózatról van szó. Sajnos még nincs HGW-m de elvileg még idén elér hozzánk az optika és akkor viszont lesz.
Amikor a T bevezette a 2/1G-s csomagot akkor még olyan hgw-t adtak, aminek csak 1 gigabites portjai voltak. Akkor két darab 1 gigabites portot összefűzve lehetett 1bgigabit feletti sebességet elérni egy gépen. Azóta viszont már 2.5g-s lan porttal ellátott HGW-t adnak.
Az AX3600-nak sajnos nincs 2.5g-svlan portja, bár csak lenne neki, akkor nem lenne szükség trükközésre. Remélem azért bennemaradt a régi eszközök link aggregationra képessége
Két darab AX210-es kártyával wifin simán ki lehet hajtani 2 gigabitet az eszközből, főleg megnövelt 1w-os adóteljesítménnyel. Egy AX210ból kb 1200mbitet lehet kihozni egy klienssel...
-
-
SteveBeard
senior tag
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Headless #17118 üzenetére
Esetleg e leírások közül jó lehet nekem valamelyik?
Implement plain routing between server side LAN and client side LAN assuming that:
192.168.1.0/24 - server side LAN
192.168.2.0/24 - client side LAN
Add route to client side LAN on VPN server.
uci set network.wgclient.route_allowed_ips="1"
uci add_list network.wgclient.allowed_ips="192.168.2.0/24"
uci commit network
/etc/init.d/network restart
Add route to server side LAN on VPN client.
uci set network.wgserver.route_allowed_ips="1"
uci add_list network.wgserver.allowed_ips="192.168.1.0/24"
uci commit network
/etc/init.d/network restart
Consider VPN network as private and assign VPN interface to LAN zone on VPN client.
uci del_list firewall.wan.network="vpn"
uci add_list firewall.lan.network="vpn"
uci commit firewall
/etc/init.d/firewall restart -
attilav2
őstag
válasz
Headless #16472 üzenetére
Na, megnéztem. a transmis felhasználó nevében fut, legalábbis ezt írja a ps:
A /etc/passwd -ben /etc/group -ban transmission név szerepel. Mikor bekonfiguráltam konzolból a transmission-t, az owrt wiki javasolt egy chown -R transmission:transmisson -t a transmission könyvtárra (ez az alkönyvtárak fájlok tulajdonosát is átállítja ha jól tudom), mivel padavanról hoztam át a lemezt ezért a tulajdonjogot a leírásnak megfelelően átállítottam, mivel a letöltés seedelés probléma mentesen működik, nincs a logban jogosultság problémát jelző üzenet, ezért akkor feltételezhető hogy a transmission user és group nevében fut a daemon, csak a ps valamiért nem írja ki teljesen a nevet. Akkor eddie1978-nak azért nem működött a transmission mert a luci modul valószínűleg hibás, és ő az alól próbálta bekonfigurálni majd elindítani, én meg teljesen konzolból konfiguráltam és indítottam és működikLuci alól nem szabad akkor hozzányúlni, legalábbis 21-rc1 alatt.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Headless #16260 üzenetére
Köszönöm, az újraindítás meghozta az eszét, most már beenged LuCi-ba http-ről.
Futásának ellenőrzésére ezt hozta, de tapasztalatlanságomból eredően már lehet, hogy restart után:root@OpenWrt:~# ps |grep uhttpd
5716 root 1344 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -k 20 -A 1 -n 3 -N 100 -R -p 0.0.0.0:80 -p [::]:80
5761 root 1212 S grep uhttpdVégül a LOG tartalma
-
Headless
őstag
válasz
Headless #16172 üzenetére
ahogy gondoltam egy masquerade-al megoldottam, hogy a szerver azt lássa, hogy a router csatlakozik. (mivel a szerverhez nem férek hozzá)
A gyári vpn kliens beállítása segítségemre volt azértugyanis pont az volt beállítva ami kell, vagyis a remote az nem férhet hozzá az én lanomhoz.
Valamint engedélyezni/tiltani azokat a kapcsolatokat, amik kellenek:
iptables -N ovpn1
iptables -A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -i tun0 ! -p icmp -j DROP
iptables -A FORWARD -o br0 -j ovpn1
iptables -A FORWARD -i tun0 -j DROP
iptables -A ovpn1 -i tun0 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
iptables -A -s 192.168.150.0/24 POSTROUTING -o tun0 -j MASQUERADE
így már elérem a kliens gépekről is.
-
xabolcs
őstag
válasz
Headless #15638 üzenetére
root@BEFORE:~# cryptsetup benchmark
# Tests are approximate using memory only (no storage IO).
# Algorithm | Key | Encryption | Decryption
aes-cbc 128b 11.3 MiB/s 11.6 MiB/s
serpent-cbc 128b 9.2 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-cbc 128b 12.3 MiB/s 12.6 MiB/s
aes-cbc 256b 9.0 MiB/s 9.1 MiB/s
serpent-cbc 256b 9.2 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-cbc 256b 12.4 MiB/s 12.7 MiB/s
aes-xts 256b 11.7 MiB/s 11.6 MiB/s
serpent-xts 256b 8.1 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-xts 256b 12.9 MiB/s 12.9 MiB/s
aes-xts 512b 9.1 MiB/s 9.1 MiB/s
serpent-xts 512b 9.6 MiB/s 9.2 MiB/s
twofish-xts 512b 12.9 MiB/s 12.9 MiB/s
#AFTER #################################
# Algorithm | Key | Encryption | Decryption
aes-cbc 128b 39.3 MiB/s 39.6 MiB/s
serpent-cbc 128b 8.4 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-cbc 128b 11.0 MiB/s 12.7 MiB/s
aes-cbc 256b 32.3 MiB/s 32.3 MiB/s
serpent-cbc 256b 9.4 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-cbc 256b 12.4 MiB/s 12.7 MiB/s
aes-xts 256b 20.4 MiB/s 26.6 MiB/s
serpent-xts 256b 6.5 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-xts 256b 8.6 MiB/s 12.7 MiB/s
aes-xts 512b 23.3 MiB/s 23.2 MiB/s
serpent-xts 512b 9.6 MiB/s 9.5 MiB/s
twofish-xts 512b 12.8 MiB/s 12.7 MiB/s
Bar talan a VPN az, ahol a hardveres gyorsitas alig tud labdaba rugni.
Forras: vschagen/mtk-eip93/issues/8
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #15635 üzenetére
Igen, a wifi más és valóban gyorsabb is. Sok oldalon egyébként gyengébb wifi vezérlőket írnak, de ahogy látom a wikidevin már javították. Valóban 2 db MT7615N van benne.
-
attilav2
őstag
válasz
Headless #15622 üzenetére
Sokak szerint az Asus AC65P jó OpenWrt alatt, igaz még csak snapshot van rá, de vargalex készített rá stabil verziót. Volt aki posztolt az Asus routerek topikban hogy OpenWrt-vel is eléri a ~900mbit-et.
-
@Jocó@
tag
válasz
Headless #15559 üzenetére
Szia!
Vagyis legyen a "normál" hálóm 'a' tartomány. Ezt router #1-en futó DHCP szolgálja ki.
Most létezik 'b' tartomány a router #1-en, pár (3-4?) szabállyal hozzáfér nethez, de csak nethez.Te azt javaslod, hogy legyen 'c' tartomány is a router #2-n, ott futó DHCP-vel?
Az ottani 'lan'-al kellene bridge-elnem, hogy elérjem router #1-en a wan-t, nem? -
Jofi81
őstag
válasz
Headless #15516 üzenetére
Melyik az a status mount ablak? Nem tudom, hogy jó-e így, de ha azt írom be, hogy "mount /dev/sda/", akkor "mount: can't find /dev/sda in /etc/fstab". Ha azt, hogy "mount", akkor pedig:
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/ubi0_1 on /overlay type ubifs (rw,noatime)
overlayfs:/overlay on / type overlay (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay/upper,workdir=/overlay/work)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,nosuid,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,mode=600)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
-
Pelican
őstag
-
Jofi81
őstag
válasz
Headless #15379 üzenetére
Köszi! Egyébként a frissítés segíthetne azon, hogy szakadozik a wifi? Ez lenne a fő ok, amiért frissítenék. Amikor csatlakozva vagyok, pár percig jó, aztán kiírja, hogy nincs internetkapcsolat. Ekkor szétkapcsolom és csatlakozom a másik wifihez (5GHz<->2.4GHz). Ekkor pár percig megint jó, aztán ugyanez. Lehet, hogy eddig is ilyen volt, nem tudom, de most vettem észre, mióta itthonról dolgozom. Kénytelen vagyok vezetéket kerülgetni a szoba közepén.
-
Jofi81
őstag
válasz
Headless #15375 üzenetére
A wifi konfig még a legkisebb probléma, a többi lenne jó, ha megmaradna (a transmissiont például anno te segítettél beállítani). Most jut eszembe, hogy még a p910nd printer servert is használom. Tehát akkor ezeket külön fel kell telepítenem és nulláról újra beállítani?
szerk.: Ja és köszi a választ!
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Headless #15293 üzenetére
Feltelepítettem az OpenWRT-t a két access pointra, adtam 2 különböző statikus IP-t (az alhálózaton belülieket), majd a Luci-ban beállítottam az egyiken az Access Point, a másikon a Client módot (nem WDS) Network-Wireless menüben. A kliensen Scan-nel megkerestem az AP-t, majd Join network. A jelszó megadása után össze is kapcsolódtak, de a két épületben levő hálózat nem látja egymást. A két AP a hálózathoz 1-1 switch-en kapcsolódik (egyébként a TP-Link CPE510-ről van szó).
-
aicon
senior tag
válasz
Headless #15258 üzenetére
a pfsense 2014-ben változtatott a licenszeiben, lett egy követője az opnsense,
azt nézegettem/próbálgattam, egész okos, viszont a wifi kezelése problémás, hasonlóan a pfsense-hoz, a te javaslatod mindenképp jobb, külön ap-vel.
viszont a pc-ből épített router majd meglátszik a villanyszámlán, de legalább erősebb hardver is lehet, nem mint az olcsó fogyasztói routerek
nasnak inkább az openmediavault, bár kérdés mire kell
az openmediavault tartalmaz dockert is (omvextras), arra meg mehet minden, amit a gép elbír..., nálam az összes szervert kiváltottamás:
wireguard vs openvpn, milyen sebesség különbségeket mértél, ha mértél? vagy bárki más
nálam van mindkettő, wireguard jobbnak tűnik és talán nem terheli annyira az openwrt-s r3g routert -
Sanya228
friss újonc
válasz
Headless #15256 üzenetére
A jelenlegi rendszer így néz ki:
Router: TL-WR841N (nem rossz, de csak 2,4-et tud és csak 4 db FE portja van)
NAS: D-Link DNS320-as hamarosan betelik
Media lejátszó: Raspberry Pi 2A mostani HomeOffice döbbentett rá, hogy a 2,4-es Wifi csatornák telítettek, egymást zavarják a szomszédok wifije, ezért föl-lejár (a videó conf szakadozik). Szeretnék 5GHz-t használni.
7 db vezetékes végpontom van, amit szeretnék Gigabit portra tenni.
Egy 5GHz-et tudó, 8 GE portot tartalmazó router a kereskedelmi forgalomban 150-200eFt (ezt egy kicsit sokallom).
Amúgy is érdekel egy custom router építés.Érdemes úgy routert építeni, hogy az mindent tudjon? (router, Wifi, tűzfal, NAS, média lejátszó)
Ha igen, melyik rendszert javaslod hozzá?
Ha nem, akkor minden funkció külön-külön dobozban legyen?
NAS - Freenas
FW - pfsense
Wifi - külön AP
Router - mire gonodolsz, ami komolyabb OS?Az USB-s wifivel csak azért vacakoltam, mert kiváncsi voltam, be tudom -e állítani.
A PC-s routernél arra gondoltam, hogy egy komolyabb PCI-e-s Wifi kártyát tennék bele. Persze, figyelni kell, hogy az adott chipsethez van -e driver és támogatja -e AP módban. -
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
válasz
Headless #15245 üzenetére
Szerintem kezdjük egymást nagyon nem érteni. A Zidoo lejátszó Dual OS-es úgymond, azon fut a rendes Android, saját GUI-val, illetve párhuzamosan az OpenWRT.
Androidon ahogy látod, és ahogy írtam, van net, ez egyértelmű! Gépről bejelentkezek OpenWRT-be bepötyögve a lejátszó IP címét, és ott beállítgattam amiket kellett, látom a felcsatolt külső HDD-t, Samba megosztási beállításokat. Bittorrent menüben állítgattam még a Transmission-re vonatkozó dolgokat, de ahogy írtam, semmi egyebet."Az openwrt az micsoda és hogy van konfigurálva összekötve?...."
ezt a kérdést most nem étrrem!? -
Gabesz87
veterán
válasz
Headless #15243 üzenetére
Megnéztem, de hosszas gondolkodás után azt írja:
ping: bad address 'google.com'
Persze hogy van nete a Zidoo-nak. Itt a képen is látszik a beállításokból, ill. csekkoltam Chrome-ban is, működik. De DHCP-vel van beállítva, Zidoo-ban manuálisan én nem szórakoztam vele. HGW-ben adtam neki fix IP-t.Na akkor: van egy Telekomos Sagemcom HGW-m, erre van kötve két router AP módban, egy Xiaomi 3G, erről megy a wifi a lakásban, és a másik egy Asus N18U, ez van a nappaliban, ezen nem megy a wifi, LAN-on megy róla a Zidoo X8, a TV, egy IPTV box.
OpenWRT az Állapot áttekintés fül alatt a hálózatnál IPv4 WAN állapot-nál azt írja, nincs kapcsolódva. Nem kéne itt annak látszódnia, hogy kapcsolódva van?
Samba engedélyezésén, és a Transmission-höz szükséges lépéseken kívül itt semmi mást nem állítottam. Itt látszik a nyitott port a HGW-n, bár azt mondod, ettől még a letöltésnek indulnia kéne.
Szóval úgy tűnik, valamiért az OpenWRT-n nincs net? Annak ellenére, hogy a Zidoo-n van! -
LiteCross91
aktív tag
válasz
Headless #15135 üzenetére
Szívesen felrakom az Openwrt-t, csak nem tudom, hogy innen Gargoyle-ról, hogy tudok átváltani rá? TL-1043N V5 .Utána lesz normális net sebességem?
Azt tudom, hogy gyárira visszaváltani stripped firmware-el lehet, de ez az oldal nem működik jó ideje... https://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/ -
woodworm
veterán
válasz
Headless #15077 üzenetére
Be van kapcsolva mind a szoftveres, mind a hardveres flow offload.
Érdekes volt a kikapcsolás, mert a hardveres támogatás kikapcsolása után a grafikon helyén az adatbázis jelent meg és ugyanígy maradt a szoftveres kikapcsolása után is. Ráadásul megszűnt a gépemen az internet hozzáférés is, kellett néhány ki-, bekapcsolás, hogy helyreálljon a rend. A flow offload támogatás teljes kikapcsolása után megjelent az eddig rejtett forgalom.A config fájl tartalma kapcsán erre gondoltál?
dbl='/mnt/STATS/network_wan'
header="'Download','Upload'"
y_axis='WAN Stat [MBit/s]'
g_footer(){ dbl3=`ls $dbl/*.dbip |sed -n "/$from/,/$to/p"`;[ ! "$dbl3" ] && dbl3=`ls $dbl/*.dbip |sed -n "1,/$to/p"`;[ "$from" = "$to" ] && dbl3=`echo "$dbl3" |grep "$from"`;echo "$tbl1";awk -F";" '{tx+=$2;rx+=$3;if(up[$1]=="")name[i++]=$1;up[$1]+=$2;down[$1]+=$3}END{OFS="</td><td class=nopadd>";print "<tr class=reverse><td>Hostname","Upload [MByte]","Download [MByte]</td</tr><tr><td class=nopadd>Total",tx,rx"</td></tr>";for(j=0;j<i;j++){name=name[j];print "<tr><td class=nopadd>"name,up[name],down[name]"</td></tr>"}}' $dbl3;echo "$tbl2";}
data(){ tmp2=/tmp/wan-per-ip.stat;iptables -t mangle -nvxL |awk '/RRDIPT_I.*0.0/{down=$2/1024^2}/RRDIPT_O.*0.0/{up=$2/1024^2}END{OFS=";";print "Router",up,down}' >$tmp2;iptables -nvxL RRDIPT_FORWARD -t mangle |awk '$8~/0.0.0.0/{down[$9]=$2;ip[i++]=$9}$9~/0.0.0.0/{up[$8]=$2}END{OFS=";";for(j=0;j<i;j++){name="";ip=ip[j];"awk \x27/ "ip" /{print $4}\x27 /tmp/dhcp.leases" |getline name;if(!name)name=ip;if(up[ip]&&down[ip])print name,up[ip]/1024^2,down[ip]/1024^2}}' >>$tmp2;name="$dbl/$(date +%F).dbip";if [ -f "$name" ];then awk -F";" '{if(up[$1]=="")name[i++]=$1;up[$1]+=$2;down[$1]+=$3}END{OFS=";";for(j=0;j<i;j++){name=name[j];print name,up[name],down[name]}}' "$tmp2" "$name" >"$tmp2"2;mv "$tmp2"2 "$name";else cp "$tmp2" "$name";fi;awk -F';' '{tx+=$2;rx+=$3}END{print rx","tx}' $tmp2;iptables-save | grep -v RRDIPT | iptables-restore;wanif=$(uci -p/var/state get network.wan.ifname);for chain in INPUT OUTPUT FORWARD;do iptables -t mangle -N RRDIPT_$chain 2> /dev/null;iptables -t mangle -C $chain -j RRDIPT_$chain 2>/dev/null;if [ $? -ne 0 ];then [ "$chain" = "INPUT" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain -i $wanif;[ "$chain" = "OUTPUT" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain -o $wanif;[ "$chain" = "FORWARD" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain;fi;done;nexthop=$(ubus call network.interface.wan status |awk -F'"' '/nexthop/&&!/0.0.0.0/{print $4}');awk -v ipt_cmd="iptables -t mangle -j RETURN " -v ipt_cmd2=" -A RRDIPT_FORWARD" '!/IP/&&!/00:00/&&!/'$nexthop'/{system(ipt_cmd"-s "$1ipt_cmd2";"ipt_cmd"-d "$1ipt_cmd2)}' /proc/net/arp;}
prlo(){ data2=$(echo "$data2" |sed "s/\],/&\n/g" |awk -F, -v skip=$skip '{div=($4*3600+substr($5,1,2)*60-prev)/skip;if(div<0)div+=86400;if(div==0)div=900;printf $1","$2","$3","$4","$5","$6*8/div","$7*8/div"],";prev=$4*3600+substr($5,1,2)*60}' |sed "s/,$//");}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='trendlines'
info="Do not modify" -
Gyurka6
őstag
válasz
Headless #15062 üzenetére
Köszi!
Nem létfontos adatok vannak rajta emlékeim szerint, elég gyorsan kész lett vele, így gondolom (remélem) csak a bejegyzést változtatta át. Egy router lemeze, ez volt az overlay, inkább a beállítások kellenének meg apróbb dolgok, hogy ne felejtsem el és inkább ezek kellenének. Még kutakodok, a mentést azért megejtem.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Headless #15059 üzenetére
Igazándiból azt az extra attribútumot, amit SSH-n írtak hozzá a linkelt hozzászólásban, Luci-ban is hozzáírható, mert van "További argumentumok", ahova ugyanaz megy (leteszteltem, valóban az option extra-ba tölti ezt). Így csak egyszer kell bemásolnom oda, később pedig tudom webui-n keresztül is szerkeszteni.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #15028 üzenetére
ÓÓÓÓ hogy az a jóédes...
egy reboot kellett neki, valamiért, reboot után változatlan konfigokkal rendbe jött, azt gondolom hogy itt a host/guest közötti kapcsolatban volt valami fenn akadás, guestet újraindítva jó is lett...
utáálom, az ilyent, amikor jó valami de mégsem...
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Headless #14972 üzenetére
Szia
Úgy látom teljesen félre értettél .
Miután lefrissítettem az Openwrt-t utána meg rottyan az egész és crc error van.
1. Tehát fel rakom a temp mappába a xiaomi_mir3g-v2-squashfs-sysupgrade.bin-t.
2. kiadom a parancsot a frissítésre : sysupgrade -v /tmp/xiaomi_mir3g-v2-squashfs-sysupgrade.bin
3. Miután végzet telepíteném a Luci-t : opkg update , opkg install luci
És itt a 3. pont már nem sikerül crc ........ vagy ha még a luci felmegy utána módosítani akarok valami van hogy alaphelyzetbe áll az eszköz .
Bug report .
És itt még nem ért véget a dolog mert úgy gondoltam hogy akkor visszarakom az előző verziót mi jól működött.
Sajnos ez nem megoldás mivel már új kernel verzió van és nem telepíti a luci-t erre a régi kernel-es verzióra .
satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:kernel (= 4.14.171-1-c44a9e893c4140ef3c739cd0ee74a1a5)
opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
Ennél részletesebben nem tudom leírni mi a gondom.
-
preludium975
tag
válasz
Headless #14950 üzenetére
Sziasztok! DHCP-t hol vagy hogy tudnám úgy állítani, hogy 192.168.0.x-es ip-ket osszon 1.x helyett? Az átjárót átírhatom 0.1-re, de ugyanúgy 1.x ip-ket oszt, nekem meg fontos lenne, hogy minden IP 0.x legyen 1.x helyett.
Archer C5 v4 routerről van szó.
edit: bocs, félrenyomtam, nem headless-nek akartam válaszolni.
-
itanczos
senior tag
válasz
Headless #14912 üzenetére
Van egy virtuális OpenWRT (x86) gépem. Proxmox virtualizálás, QEMU virtuális gép.
Annak van egy WAN és egy LAN interfésze (2 db virtuális hálózati kártya).
Tehát nincs az OpenWRT-n belül SWITCH.
A LAN hálózatban van 2 db Ubiquiti Unifi Switch. Azokra van dugva két Unifi AP is.
Azon bár van guest Wi-Fi beállítás, nem igazán működik Unifi GW nélkül.
Szóval, ha beállítom a Wi-Fi-t, guest módban, látszanak a LAN-os gépek is, amit nem szeretnék.
A Unifi AP ben van lehetőség olyan Wi-Fi-t létrehozni, ahol megadhatom a VLAN számát.
Arra gondoltam, hogy így egy interface-t létrehozva az OpenWRT-n, tudnám tűzfal szabállyal korlátozni az Unifi-s GUEST Wi-Fi hozzáférését.
Kérdés, hogy elég ehhez csak létrehoznom egy interface-t az OpenWRT-ben, ahol egyedi eszközt megadva mondjuk eth0.3 formában?
Akkor már csak oda futna be a LAN hálózaton érkező forgalom? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Headless #14123 üzenetére
igen,pont így kötöttem össze... kipróbáltam az összes sebességet,az összes stop bitet,paritást,vezérlést.. de csak halandzsa... a 9pinből csak a 2,3,5 van bekötve
sonar: mi gond lehet? keresztmetszet? mondjuk vékonyka kábel volt kéznél,de majd holnap nézek vastagabbat...
-
Headless
őstag
válasz
Headless #13948 üzenetére
mint kiderült azért nem értem el a benti hálózatot, mert szerelés miatt nem volt áram...
igen itt volt a kutya elásva vagyis az engedélyezett ip címeknél. Mivel én gondozom mindkét hálózatot inkább engedélyeztem a megfelelő ip-ket rendesen, mint hogy egy felesleges plusz natot bele tegyek a kapcsolatba. Bár nem túl jó a késleltetés, de nem is olyan rossz immár működik "újra" padavan routerrel.
oda:
traceroute to 192.168.151.30 (192.168.151.30), 64 hops max, 40 byte packets
1 192.168.150.1 (192.168.150.1) 0.761 ms 0.339 ms 0.392 ms
2 192.168.150.72 (192.168.150.72) 0.451 ms 0.486 ms 0.415 ms
3 10.0.11.5 (10.0.11.5) 32.524 ms 33.478 ms 28.672 ms
4 192.168.151.30 (192.168.151.30) 36.503 ms 30.101 ms 34.010 msvissza (azért rövidebb mert a router kapcsolódik a VPN-re):
1 XiaomiMiRouter3G.lan (192.168.151.1) 0.353 ms 0.396 ms 0.469 ms
2 10.0.11.1 (10.0.11.1) 36.636 ms 31.419 ms 36.571 ms
3 192.168.150.30 (192.168.150.30) 36.602 ms 36.684 ms 36.720 msRemélem ezzel már kevesebb problémám lesz. az új openwrt-vel (kb 8300-as release óta) a dir 860, mir3g esetében nagyon nem stimmelnek a dolgok... Csak openvpn, wireguard szolgáltatásokat és sok klienst látnak el wifi-s (~15-20 db) plusz lanos (~30 db) eszközöket. Naponta egyszer behalt a hálózat, wifi mindig rossz volt kb.
Most majd megpróbálok váltani itthoni környezetben is ha jónak bizonyul... itthon is szenvedek mostanság, nem tudom mi okozza, de szörnyen lassú a webes felület is, sokszor újra kell tölteni történjen bármi is... kodi szintén nagyon lassú, mysql szerver a routeren fut. Csak itthon nem akarok külön eszközt a VPN-hez és úgy megszoktam már a WireGuardot, nem akarok visszaállni openvpn-re... úgyhogy azt külön kéne lebuildelnem... ráadásul régi kernel lehet nem lenne egyszerű...
-
Headless
őstag
válasz
Headless #13922 üzenetére
Csak hogy visszatérjek picit.
Nem tudom, hogy konfigurációs hiba, vagy sem, de lecserélve a beépített DNS szervert BIND-re az összes probléma megoldódni látszik, FreeNas is tudott kapcsolódni az AD-hoz, ahogy a windowsos gépek is gond nélkül. Következő talán egy második DC hozzáfűzése replikálva. Meg az egyéb szolgáltatások átállítása LDAP hitelesítésre.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13749 üzenetére
persze, az is ott volt a Tiétekből származó listában, felment az is de nem volt hatása...
viszont gáz van - nem tudom hol mi sérült meg, de amikor visszatettem a Ti kernel és rootfs image-eteket - ugyanazt ami előtte már egyszer ugye ment - valami bebaxott és reboot után az mtd betöltésnél kernel panic-al összeomlik és újraindul. Jól látom, hogy ez a halálra herélt uboot csak a kernelt vagy magát a bootloadert hajlandó tftp-ről a flash-be írni? És mi van a rootfs-el? Egyetlen opcióként a soros kermit áttöltést látom a loadb paranccsal - de itt rendesen kell matekozni mire kitalálja az ember a nand parancsokat a helyes flash törléshez majd memóriából adat átemeléshez... ráadásul 115200 baud-on a kisebb rootfs-ek is fél óra mire átmásznak... vagy valamit rosszul értelmezek a uboot-ban? a help alig ad vissza pár lehetséges parancsot...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13743 üzenetére
Konfigból szoktam átírni az ilyet, nem idegen a vi, perl/bash programozásra is aktívan használom
De kiderült hogy a hiba az én készülékemben volt - jobban mondva egy köztes MR3220 openwrt-s routerben amit váltana ez a MIR3G - gondolt egyet és többé nem osztott IP-t a LAN portjain senkinek. A wifi kifogástalanul ment ezért eszembe se jutott hogy ott lehet a gond, de egy reboot után helyreállt a rend. Nem tudom mi okozhatta, ilyet még sosem csinált, atomstabil volt eddig minden szempontból pedig egy igen sok éves házilag duplázott memóriájú példány szegényke
Közben visszaraktam egy friss snapshot-ot - ott kezdett gyanús lenni a dolog amikor azon se akart úgy működni a wan ahogy eddig 100x gond nélkül ment - most megpróbálom ugyanazokat a csomagokat feltenni és kiderül...
Egyébként azért használok dupla routert, mert a digis az optikai szálon bejövő net miatt megkerülhetetlen, viszont nem bízok az ilyen kókány gyártók firmware-eiben, nyugodtabb vagyok ha a lényeges dolgaim openwrt mögött vannak... Tudom hogy némi plussz macera, de azért nem kell minden nap port forwardot állítgatni, és vérpistike gamer sem vagyok hogy minden lehelletnyi ping növekedés érdekeljen...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13741 üzenetére
Köszi, ez az uci parancs megoldotta a nyelv kérdését - eddig is auto volt, mégis ragaszkodott a magyarhoz - most így auto angol, de a felkínált alternatíva továbbra is csak a magyar, angol sehol, de mégis angolul beszél úgyhogy így ok...
Nagyobb baj hogy a wan-al nem jutok dűlőre - dhcp ahogy lennie kell, a kernel logban érzékeli is a kábel csatlakoztatást de utána semmi nem történik... a LAN oldal megy pöccre, csak a static IP-t kell átírnom kezdéskor a network configban mert összeveszne az elsődleges digi routerrel... Természetesen a kernel és rootfs sütése után első lépés egy firstboot/reboot volt, nehogy valami régi konfig maradvány bezavarjon...
Az a fura, hogy a 18.06.0, 18.06.1 és a legújab snapshot is ugyanúgy eldobja az USB3 adaptereket UAS módban - pedig nekem nem úgy tűnik most így első körben átnézve az lsmod és opkg list_installed listákat hogy bármi hiányozna. Megvan az eredeti forráskód amiből fordítottátok ezt a verziót? A drivers/usb/storage/unusual_uas.h tartalmát illetve a .config-ot a gyökérből megkérhetnélek hogy tegyétek fel pl pastebin-re vagy valahová?
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13732 üzenetére
és megy uas nélkül! ez itt a csel, sztem vargalex-nél is ott lesz ez a sor:
[ 447.966142] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci-mtk
[ 447.998142] usb-storage 2-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 448.004754] usb-storage 2-1:1.0: Quirks match for vid 174c pid 55aa: 400000
[ 448.011943] scsi host0: usb-storage 2-1:1.0
[ 449.078050] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ASMedia AS2115 0 PQ: 0 ANSI: 6
[ 449.103156] sd 0:0:0:0: [sda] 117231408 512-byte logical blocks: (60.0 GB/55.9 GiB)
[ 449.111205] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 449.116581] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 449.128024] sda: sda1
[ 449.135086] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[ 449.585758] EXT4-fs (sda1): recovery complete
[ 449.590196] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)Vagyis benne van megfelelő formában az unusual_uas.h -ban, ezért az USB 3.0 UAS parancsai helyett az USB 2.0 protokol parancsaival használja de USB 3.0 felületen kereszül! Elméletben kevesebb az overhead UAS-el így valamivel gyorsabbnak kéne lennie, de ha úgy nem megy valami bug miatt, így meg kis veszteséggel ugyan de még mindig elég fürgén meg megy, akkor nyilván az utóbbi a megoldás... Első nekifutásra 25MB/sec írás, 65MB/sec olvasás egy bő másfél gigás fájlra egy filléres házban gigabit vsftpd -n keresztül... Itt van még most másik 4 USB 3.0 ház mellettem, mindjárt végigzongorázom mindet...
Viszont van itt azért baj: a legnagyobb, hogy nem akar a wan-ján IP címet kapni és nincsen net se rajta emiatt. Emellett már eltörpülnek az olyanok, hogy pl miért magyarul vartyog ez a szerencsétlen luci? Feláll a szőr a hátamon tőle
Továbbá a samba sem akar elindulni hiába van engedélyezve és valamiért a logread-be sem ír semmi panasz kimenetet hogy miért...
Hogyan tudom centire pontosan ennek a r8353-d27d87c verziónak a forrását letölteni? Régen valami svn checkout paranccsal lehetett konkrét verzióra hivatkozni de az úgy tudom már nem működik a mostani github-on...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13718 üzenetére
LEDE fut neked rajta? Mert sehol nem látom a LEDE verziók alatt a MIR3G-t... Vagy ahhoz még külön patch-elésre volt szükség, nem hivatalos LEDE verzió?
Közvetlenül nem próbáltad még rákötni az USB3-as külső házad a portra, hogy úgy mit teljesít? Én pont azon buzdultam fel, hogy sikerült csinálnom egy Y splittert, amin egyszerre működhetne az USB3-as ház köztes HUB lassítása nélkül, valamint még ott van az USB2 port amire HUB-al mehetne a többi eszköz... Egyelőre egy mezei USB3-as kábel szétvágásával csináltam meg, aztán ha összeállna így a rendszer akkor már kinéztem kínából 2 adaptert amiknek a kombinálásával stabilabb profibb módon is meg lehetne oldani ugyanezt...
----------
Más: ezen a 2C4T 880MHz MTK procin szerintetek mennyi esély volna DVB adás transzkódolásra? Az alap tvheadend csomag sajnos nem támogatja ezt a funkciót, újat kellene fordítani belőle a kipróbálásához és még nem nagyon akart összejönni...
-
kovbandi82
őstag
válasz
Headless #13523 üzenetére
és (#13525) suste:
A Ti 9092-es USER MANAGER felületen hoztam létre egy új usert, majd hozzáadtam az FTP-hez, írás olvasás engedélyezve. Magát a cifs csatolást a webcommanderben tudom írni, de a lokálisan csatolt meghajtókat (pl mnt) se tudom FTP-n keresztül írni.
Tuti engedély hiba, csak nem tudom mi. -
g0dl
addikt
válasz
Headless #13224 üzenetére
A kliensem "rendes", konkrétan kodi-ban szeretném beállítani, hogy az otthoni NAS-on futó kodi -ról nézhessek filmeket ( ezzel annak adabázisát, és természetesen a filmeket is elérném), beleérte, hoogy melyi filmeket láttam már stb.
LAN-on simán upnp ( így hívja a dlna-t) forrást hozzá tudok adni, openvrt-n keresztül nem. ( azt tudom, hogy bridge módban menne, hiszen nincs is routolás, ezért is írtam, hogy TUN device)A sambával az a bajom, hogy akkor saját adatbáziist épít, annak minden nyűgével.
-
g0dl
addikt
válasz
Headless #13205 üzenetére
"A programok nem profitálnak a többszálas futtatásból, csak ha több külön program megy egy időben."
Illetve ha az adott program képes több szálat futtatni, ez világos.Köszi, ez a wireguard felkerül a listámra, mint amit érdemes figyelni, de ahogy látom még gyerekcipőben jár, és azért egy vpn kapcsán a biztonság az első pont.
"WireGuard is not yet complete. You should not rely on this code. It has not undergone proper degrees of security auditing and the protocol is still subject to change. "
A benchmark amit publikálnak valóban meggyőző.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Headless #13144 üzenetére
Pont azért választottam a 3G-vel szemben ezt mert könnyen beszerezhető itthon is olcsón, és mert a LAN portokra nem dugok semmit, csak wifi repeater lenne: a 2.4GHz-es rádiója rácsatlakozik egy adott AP-re, majd ebből csinál egy 2.4GHz-es (kompatibilitási okokból, van még régi csak ezt ismerő eszköz a háznál), valamint egy 5GHz-es AP-t. Reményeim szerint így el tudom érni a maximális sávszélességet, hogy a forgalom nagyja nem azonos frekvencián közlekedik majd...
-
buherton
őstag
válasz
Headless #13140 üzenetére
A routeren minden oké, ugyanazt kapom, ami nálad is megjelent. Ellenben a gépemen sikeres a lookup. Nincs beállítva statikus DNS, legalábbis nincs erre utaló bejegyzés a /etc/network/interfaces-ben.
root@TP-LINK:~# vi /etc/config/dhcp
config dnsmasq
option domainneeded '1'
option boguspriv '1'
option localise_queries '1'
option rebind_protection '1'
option rebind_localhost '1'
option local '/lan/'
option domain 'lan'
option expandhosts '1'
option authoritative '1'
option readethers '1'
option leasefile '/tmp/dhcp.leases'
option resolvfile '/tmp/resolv.conf.auto'
option localservice '1'
option nonwildcard '0'
option serversfile '/tmp/adb_list.overall'
list server '192.168.1.1'Még a routeren is be van állítva, hogy saját maga legyen a DNS szerver.
Bevallom derekasan szégyen, hogy nem értek ehhez. Ráadásul egy telekommunikációs eszközöket fejlesztő cégnél dolgozom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motoros topic
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged