- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #15483 üzenetére
Csak megfejtettem ezt is. Sikerült is elvileg így beállítani, de volna egy nagyon ostoba kérdésem. Hogy tudom csekkolni hogy tényleg működik-e? Mert egy wifi analyser-el ramertem az AP-tol távol, még a Repeater bekapcsolás előtt illetve utána is (a Repeater kb.az AP es a meres helye között feltavon van), és kb.ugyanazt az értéket mértem, mintha ott sem lenne a repeater
-
xabolcs
őstag
válasz
Gabesz87 #15246 üzenetére
Probaltal mar Play Aruhazas alkalmazasokat? (BitTorrent / µTorrent, FludTorrent, LibreTorrent, rTorrent, ...)
Nagyon furcsa nekem ez a Dual OS-es OpenWrt CC (15.05) megvalositas: az openwrt.org oldalan semmi nincs a Zidoo gyartorol.
Es egyebkent milyen funkciot szan a gyarto ennek a parhuzamosan futtatott OpenWrt-nek?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #15251 üzenetére
Igaza van a kollégának, nagyon sok szolgáltatói eszközben nincs DNS szerver, helyette a szolgáltató saját DNS szervereit publikálják a kliensek felé. Akár az általad írt 2 IP-t is megadhatod DNS-nek, azok a Telekom saját DNS szerverei.
De miért nem rakod az interface-t DHCP-re? Vagy azt nem lehet ebben a dupla OS felállásban, mert ugyan az a MAC, mint android alatt, csak második IP-t lehet hozzá rendelni?
-
Headless
őstag
válasz
Gabesz87 #15249 üzenetére
ahogy írtam korábban a dns szervert állítsd át pl google dns-re (8.8.8.8 illletve 8.8.4.4), valószínű nem rendelkezik dns szerverrel a thome-os router, hanem csak dhcp-n továbbít egyet. Ezért "nincs net" a routeren, mert itt manuális ip konfigurációt helytelenül adtad meg.
-
Headless
őstag
válasz
Gabesz87 #15246 üzenetére
tehát akkor valamiféle virtuálisgépen van az openwrt ezzel jól megbonyolítva az egészet, miért kell ez? android alapon is van valami torrent kliens...
miértnem rakod fel a mir3g-re mondjuk az egész torrentezős dolgot...
ebben nem tudok segíteni neked, nem ismerem az eszközt és a virtualizációját. de ott lesz a hiba...
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
Gabesz87 #15242 üzenetére
Először is nagyon sok mindent keversz.
A letöltés zárt port esetén is el kell, hogy induljon. ott valami más lesz a hiba. Kezdjünk az alapokkal van internet a zidon? luci -> network diagnostic, ping google.com
kapsz választ? ha nem, akkor nincs nete a zidonak. Itt azt állíthattad el, ha statikus ip-re van állítva a zido, akkor a gateway-t és dns-t lehet kihagytad a konfigurációból... gateway a telekom router ip címe, dns, ondjuk google dns 8.8.8.8 és 8.8.4.4.
Ha ezeket beállítottad ugorj megint diagnosztikára... Ha megjavult örülsz, ha nem részletes képet adj mi hova hogyan kötve és konfigurálva....
Távoli eléréshez lan ip címmel nem fog menni... először próbáld meg lanon (wifin) elérni a transmission remote-ot... Ha ez megy, akkor két felé vezet az út,
ami brámelyik úthoz kelleni fog:
-nézd meg, hogy publikus ip címed van-e... telekomos router wan ip címe egyezik-e pl a whats my ip oldalon találhatóval
-ddns konfigurálásaa biztonságos, nehezebb út: VPN konfigurálása és lan ip cím használata
a kevésbé biztonságos: port forward létrehozása a 9091-es portra és a ddns címedet írod be a transmission remote appba. (azt hozzáteszem, ha a telekomos hgw-n nincs nat loopback ebben az esetben külön konfiguráció fog kelleni otthoni és nem otthoni vezérléshez...) -
-
btz
addikt
válasz
Gabesz87 #11797 üzenetére
Be is kell konfigolnod azt a wan interfészt, hogy legyen netkapcsolatod a luci csomag telepítéséhez.
Egyébként lehet SSH alól is upgradelni. Én múltkor a sysupgrade parancsal csináltam, igaz rá is faragtam, mert bricked lett a router. Soros portot kéne rá forrasztanom, hogy kiderüljön mi a nyűgje, de nem éri meg. Egy régi DIR-600 B5 -ös volt, amire úgy kellett ráhekkelni a cuccost.
Ha valakit érdekel, ajánlott levélben elküldöm neki ingyen, azzal a feltétellel, hogy ír egy kis esszét a debrickelésétől.
Esetleg vargalex érdekel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged