-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #21085 üzenetére
Közben utánaolvastam picit jobban. A fő probléma, hogy többek között outlook bannol nagyon sok IP tartományt, úgyhogy csak remélni tudnám, hogy gmail és a többi nem tesz hasonlót (főleg spam szűrésre), úgyhogy marad valami gyári megoldás.
-
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #21085 üzenetére
Van szerver, Proxmox fut rajta, van külön Docker LXC is, csak ugye ez már 4. réteg (router->proxmox->LXC->Mail container), és előtte bármi beszarik, akkor megszívtam.
Ezért tűnt elsőre átgondolatlanul OpenWRT az ideálisnak, hogy kiossza a leveleket.Első körben csak 4 emailt szeretnék kezeltetni vele, asszony és 2 gyerek, az egyik már tud olvasni...
Kollégám közben AWS-t javasolta, utána olvasok, nem bánnám, ha 100%-os lenne a levelezés, és nem az én ki szerveremre hagyatkozna minden
-
Archttila
veterán
válasz
E.Kaufmann #21068 üzenetére
Fel is pattant attended sysupgrade-el a flint2-re, minden OK
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20842 üzenetére
Pont most csereltem ramips/mt7621 + ipq40xx komborol 2x mediatek/filogic-ra a fenti halozatban. Atvittem kezzel a halozati konfigot, a kliensekkel semmit se kellett csinalnom.
Persze OpenWrt-rol OpenWrt-re tortent a csere, szoval nem volt kihivas. -
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20840 üzenetére
Az egyik altalam larbantartott halozat pont ilyen: be van kapcsolva a WDS a 2.4 GHz-s wifi-n, 5 GHz-n pedig nincs ... es meg az SSID-ik is megegyeznek (roamingot segitendo).
Mindezt ket eszkozzel: router + dumb AP, osszesen 4 savval.Teljesen jol mukodik minden, bar a TV vezeteken kapcsolodik, mert nem birja a hosszu wifi jelszot!
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20838 üzenetére
Ha egy mód van rá, inkább wds vagy 802.11s mesh, ezeken keresztül működik minden, wol, ipv6 stb. Ha az AP nem openwrt, talán a wds még úgy is összejöhet. Sokkal koherensebb hálózatot kapsz ezekkel, mint a relayd-vel.
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20760 üzenetére
A TriBand azert tetszik, mert akkor a MESH-ben resztvevo eszkozoknek is marad egy szabad 5G-s radiojuk!
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20753 üzenetére
Egyikhez sem csatlakozott. Csak a logokban ezt láttam wireguardon keresztül, de nem tudom hogy ennek lehet-e bármi köze hozzá. Egyelőre nem találtam a bűnös eszközt MAC alapján, de lehet ha lesz időm teszek még egy próbát valamikor a hét vége felé.
A 149-es csatorna direkt, csináltam egy lefedettségi tesztet és ez alapján választottam ki. Eddig működött, az update után kezdte megadni magát. De a képen látszik, hogy egyik AP sem aktív, azaz nincs jel, vagy kapcsolat. Se az 5, se a 2.4Ghz.
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20751 üzenetére
Semmi sem. Csak újraindítás segít rajta. Ezt is wireguardon keresztül értem csak el:
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20737 üzenetére
le is van rohadva a sysupgrade szerver
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20735 üzenetére
Egy ImageBuilder-rel a failsafe szkriptet felulirnam es akkor ezt a preparalt firmware-t telepitenem ra.
Sot!
Torolnem az ssh es luci szolgaltasokat is (de legalabb disable) es meg a csomagkezelot is (apk, opkg).
Igy aztan csak TFTP-s, soros portos "ujraelesztessel" tud bemenni az eszkozbe. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20731 üzenetére
Én a failsafe módot tiltanám. Persze ezzel lehet, hogy éppen magadat is szivatod valamilyen helyzetben. Illetve a resetet is érdemes tiltani, nehogy valaki azzal szórakozzon. Persze kiforraszthatod a mikrokapcsolót is és akkor legalább szét is kell szednie a resethez/failsafe-hoz/gyári tftp-hez (ha elérhető).
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #20705 üzenetére
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering?
Működik!BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez?
Igen, kell! Legalább is a Luci hülyeséget mutat és a kapcsolat sem él, ha nem így teszünk.Amúgy ez a denevérember se fogja össze a sebességben eltérő rádióinkat, de még a link széthullása esetén se konvergál olyan hű de gyorsan, ahogy kellene. Valamint csak ezzel a nyüves 802.11s-sel tudtam életrekelteni, bár valahol írták, WDS-sel is mennie kellene (nekem az adott hardveren stabilabbnak tűnt, de azóta frissült a kernel és a wifi csomagok is, hátha jobb már a helyzet.)
Annyi előnye van, hogy nem kell GRE/VXLAN vagy bármi, hogy legyen VLAN-unk, simán hivatkozható bat_dev.xxx módon és a DSA alatt is konfigolható, nem kell ezerféle bridge. -
huliganboy
addikt
válasz
E.Kaufmann #20671 üzenetére
Köszönöm a a rávezetsét, reggek óta szívok vele!
User error!
Egy köztes switchet valaki ki húzott a konnektroból így nem volt az ONT és a router között kapcsolat! nem is rémlett hogy arra rá nézzek!
-
its_grandpa
tag
válasz
E.Kaufmann #20661 üzenetére
A v3-on lévő 23.05.05 a Current stable release.
Viszont a v1-en a 21.02.7 már EOL.
Ma reggel ez [link] alapján a v1-en azért összejött a guest.
A DSA még mélyvíz nekem és többféle megoldást láttam a bridge-re.
Most kicsit elengedem, a v1 gyenge arra amire kellene, a v3-al fogom folytatni. -
its_grandpa
tag
válasz
E.Kaufmann #20659 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nagyon.
Van két TP-Link 1043-am, a v1-en 21.02.7, a v3-on 23.05.05 de csak szerencsétlenkedem a VLAN-okkal.
A belső háló 192.168.0.*.
Dumpapp-ok, szeretnék 3 VLAN-t, guest 192.168.10.* -> WAN, media 192.168.20.* -> WAN ,iot 192.168.30.* -> LAN.
Megnéztem n+1 videót, átolvastam számtalan doksit de nem jött össze, az eszközök meg esnek-kelnek. Szerintem a jó IF-re kötöm a wifi-ket de nem kapok IP címet pl. vagy a guest nem éri el a WAN-t.
(nem létkérdés csak érteni szeretném). -
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20325 üzenetére
Azért a router oldalon ezentúl is kellhet forrasztani, max nem Nokia kábelt.
Nekem is volt már több routerem fixre forrasztott kábellel, de ezekre mindig a régi CD-ROM - hangkártya audio összekötőt félbevágva használtam, így a kábelmentes illesztőre csak azt dugom rá, amelyik éppen brickre futott.
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #20312 üzenetére
Arra gondoltam, hogy egyszerű kis wifi klienst csinálok belőle, ami vezetéken osztja tovább a netet, de a gyári fw nem tud ilyet.
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #20309 üzenetére
Ez az, hogy leginkább semmire nem tudom használni. Max megtartom hidegtartaléknak.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #20279 üzenetére
Megérkezett végre.
Erőt gyűjtök az openwrt rámókolásához
Van egy két buktató amire figyelni kell, parázok hogy téglázom. -
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #20279 üzenetére
Megérkezett.
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #20272 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd mindenképpen. Tegnapig igazából jól működött, nem tudom mi lelte hirtelen.
-
válasz
E.Kaufmann #20261 üzenetére
Köszönöm!
AX53 van is itthon!
Raspberry-n működhet az, hogy az Ethernet legyen mondjuk a WAN, a LAN pedig USB-Ethernet adapterrel az USB-n menjen ki?
Köszönettel: MaCS
-
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #20244 üzenetére
Holnap azért rákötök egy másik routert, addig meg marad a mobilnet, nagyon köszönöm srácok a gyors segítséget!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20214 üzenetére
Kernel csomagokon kívül mást frissíthetsz, persze, ha nincs valamilyen konkrét kernel függősége...
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20214 üzenetére
A csomagok frissítése? Tudom, de kell néha kis kihívás
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20212 üzenetére
Ohh, nem kell docker, meg semmi ilyen huncutság. Elég, ha rendszeresen frissítgeted a csomagokat adott főverzión maradva is, ha meg mondjuk MC-t óhajt valaki, hogy egyszerűbb legyen a grafikus felületen túli élet, akkor helyből kuka kb.
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #20210 üzenetére
Abban ,hogy ugyanolyan switch- és rádiós teljesítményt kapsz értelmezhető méretű tárral, így egy komplikáltabb router is gond nélkül lehet belőle, nem csak AP.
-
Petikeje
tag
válasz
E.Kaufmann #20167 üzenetére
Vargalex, Kaufman: Thx!
-
LaySoft
tag
válasz
E.Kaufmann #20161 üzenetére
Köszi a választ, van pár ESP-m, amik le szoktak szakadozni a WIFI-ről, szórakozom akkor a beállítással, hátha segít.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20132 üzenetére
Azt csak én vetettem fel, mert nem derült ki, hogy volt-e közben újracsatlakozás (azóta kiderült, hogy nem).
-
Lusu
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #20118 üzenetére
Új előfizetést új simmel nem akarok havi 5-6 ezerért, ezért ez nem járható út...
Valamelyik a felvetett ötleteim közül?
Ha máshogy nem megy, marad a 2 telefonos megoldás, az úgyis van itthon. De jobb lenne minimalizálni az autóban maradó, kigyulladásra hajlamos eszközök számát -
bmxbandita
tag
válasz
E.Kaufmann #20089 üzenetére
Igen, igazad lehet, és ez talán jobban is magyarázza, hogy miért csak újraindítás segített.
Egyébként csak és kizárólag a 149-es csatornán volt hajlandó 160Mhz-en működni, 100-on vagy 36-on meg sem nyikkant. -
Celtis
veterán
válasz
E.Kaufmann #20071 üzenetére
Ez borzalmas.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20069 üzenetére
Ez csak attól függ, hogy külön GPIO-ról vezérelhetőek-e, vagy az ethernet driverben megvalósították-e.
-
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20057 üzenetére
TP-Link 24 portos, gigabit, "buta" switch. Talán TL-SG1024.
Ugye nem gondolod, hogy rasszista a Cudy? -
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20037 üzenetére
Napok óta nem hagy nyugodni az imagebuilder, attended sysupgrade és uci parancsok téma. Gondoltam, kipróbálom a Cudy-kon. A jó hír, hogy műkdött az imagebuilder és megtetszett az attended sysupgrade.
A rossz, hogy egy szálat nem javul a Cudy. Se 23.05.3, se SNAPSHOT alatt.A wan interface nagyon háklis. Van, hogy nem éled fel, és még az instabil wifi-ig el se jutottam.
Pl.
router->switch->dumb_AP_switch->cudy nem látta a kábelt.
Ugyanabba a dumb_ AP_switch-be PC-t bedugva, semmi gond.router->switch->cudy => fél perc(!) wan fel és lekapcsolgatás után feléledt a wan kapcsolat.
Ezért nagy csalódás nekem a Cudy. Pedik az is mediatek, mt7621. Mind a két eszközöm csinálja. Csak a gond van vele.
A Xiaomi meg talán mt7622, azzal nincs ilyen gond.
Az imagagebuilder-be meg annyira belejöttem, nem is értem, hogyan tudtam eddig élni nélküle?
Zyxel NSA 325 NAS kapott is egy új életet, immár openwrt-vel. -
@Jocó@
tag
válasz
E.Kaufmann #20033 üzenetére
én kidobtam 2 Cudy AC1200-ast is. Sose volt stabil.
Egyet magam használtam, ahol akár elő is jöhetett a probléma, amit írtál a konfigokkal.
Egyet szülőknél, ahol friss telepítés után kézzel összekattintottam egy wifi AP-t, és ennyi volt az elvárás. (Max 5 eszközre)A tünet mind a két eszköznél az volt, hogy pár óra/nap után elkezdtek leesni róla a wifis eszközök, majd a nat-olás képessége szűnt meg.
Volt, hogy kábeles eszközöknek is megszűnt a netje.
Ezért próbáltam nem mtk(?) chipes eszközt keresni, de végülis a Xiaomi AX3200 működik.
Igaz, ott most a boot-al kell szívni. Úgy emlékeztem, hogy a múlt telepítésnél átpartícionáltam, de most nem ment fel rá a sysupgrade.Csak megnézem magamnak azt az attended sysupgrade-et...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20033 üzenetére
Én pont ezért nem konkrét config-okkal buildelek (manapság lustaság miatt már inkább csak imagebuilderrel, amihez írtam egy shell scriptet, hogy még egyszerűbb legyen), hanem uci-defaults scriptet teszek be, ami első indításkor lefut és minden config-ot helyesen beállít. Hogy univerzális legyen wifi szempontból is, kiolvassa, hogy melyik a 2,4 GHz-es rádió es melyik az 5 GHz-es és így biztosan a megfelelőnél fogja a számomra szükséges értékeket beállítani.
-
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20027 üzenetére
Azt nem tudom. Alapból nincs. Legalábbis a routeremen nem látom.
-
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20025 üzenetére
Adnak havi 7 euróért úgy hogy 17 euro havonta a net.
Nyilván ez volt az első nekem is. -
Garsza
veterán
válasz
E.Kaufmann #20023 üzenetére
Asus router topkban próbáltam. De nem tudtak segíteni.
Azért nem vettem Microtiket mert mikor ezt a routert vettem még nem volt szügségem ilyesmire volt publikus ip -m. Azóta nincs publikusom mióta 3 hete szolgáltatót váltottam. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20017 üzenetére
Látom, az előbb nem is jól linkeltem a wiki-t. Most viszont javítottam a leírást/linket.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20015 üzenetére
Én még ki sem bontottam és nem mentettem le korábban a Cudy által aláírt firmware-t. De az OpenWrt wiki-ben hivatkozott új site-ról elérhető Google Drive linken ott a letölthető firmware. Vagy ez nem ugyan az?
-
válasz
E.Kaufmann #20005 üzenetére
Ezzel mekkora sebességet lehet elérni a Digi 1Gbps üveg internetszolgáltatásával? Meddig lehet kihajtani?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20005 üzenetére
Épp írni akartam. Én is rendeltem, ma át is vettem. Sőt, ha még nem használtad fel (vagy új regisztrációval, esetleg regisztráció nélkül másik e-mail címről rendelsz) a kuponkódot, akkor 1500 Ft lejön belőle. A kuponkód:
ujD8AJp5DHzml913rAd
(15000 Ft kosárérték felett érvényes, de ugye a router éppen túllépi azt).Szerk.: most nézem, hogy van egy felbontott is, picivel olcsóbban (kupon nélküli árnál olcsóbb).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19992 üzenetére
Most nézem a képet. Az is gond lehet, hogy a VPN zónánál nincs engedélyezve a LAN zónába forward-olás, csak a WAN-ba.
-
hyrex
tag
válasz
E.Kaufmann #19988 üzenetére
Itt vannak a Wireguard Peer része és a tűzfalbeállítások.
Wireguard:
Interfaces:Port Forwading:
Tűzfal LAN:
Tűzfal VPN:
Tűzfal:
-
huliganboy
addikt
válasz
E.Kaufmann #19982 üzenetére
Elnézést, de most magától helyre állt!
FW: OpenWrt 23.05.3 r23809-234f1a2efa / LuCI openwrt-23.05 branch git-24.086.45142-09d5a38
DNS címnek 192.168.0.10 címet kapták az eszközök, de amúgy is 1.1 címen vagyok...
A modemet és routert is többször újra indítottam, sőt az eszközöket is...
Most épp van Wifi és jól kapja a címet és a DNS-t is a mobil és a pc.Most viszont pár passzív okos eszköz pl nem csatlakozik fel valamiért.. nem elérhető.. Ezeket most egyessével megpróbálom beállítani ismét!
Egyébként azért frissítettem, mert a napokban már párszor ezt produkálta, hogy a wifire csatlakozott, de internetelérés nem volt.
-
válasz
E.Kaufmann #19975 üzenetére
Tényleg írja, ezen átsiklottam
#19976attila.86:
Így marad. Ez csak kényszermegoldás míg nincsenek "összevezetékelve"Egyébként a két router nem mai darab, nem hiszem, h ismernék a mesh-t
- RT-AC1200GU - padavan 3.4.3.9L-101_da8a271
- Archer C6 v2 (EU/RU/JP) - OpenWrt SNAPSHOT r25366-7f13b9f8be, Qualcomm Atheros QCA956X
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19961 üzenetére
A másik, hogy 2.4-en 1800Mbps AX-es Wifi. Azt meg hogy?
Az 1800 Mbps nem tudom hogyan jon ki 2.4-en, de a 2.4-es AX wifi nem ordogtol valo!
A Xiaomi AX3600 mar evek ota tudja, de multkor az Xiaomi AX3200-bol hianyoltak, mert tenyleg sokat jelent 2.4-en - ha van olyan kliens eszkozod.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19959 üzenetére
Szóval a Sagemcom 5670 kaki?
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19948 üzenetére
Telepítettem a www-t, már csak annyit ír ki, hogy Stream unavailable. Kiválasztottam már mindhárom inputot, lehet, hogy más inputot kéne beírni de nem tudom mit.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19946 üzenetére
A felsoroltakat telepítettem, nem változott semmi, az and so ont meg nem tudom mi.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19944 üzenetére
https://pastebin.com/vXVxfKeu Egy 3D-s König az UVC, meg van egy ALI m5603c mármint noname, de ezt írta ki. Eszerint próbáltam.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19932 üzenetére
Abból kell főzni ami van. Nincs keret másra, és nincs Unifi se. Van 3 reflektoros Ubi AP, 2 TP-Link router, meg az ONT. Mert a másik háztól egyelőre elhoztam a TP-t mert nem engedi magát openwrt-síteni, és bezavart a beállítandó router utáni AP utáni mobilomba is, pedig ugye az egészen más ág, de az Ubis wifi vizsgáló app olyanokat írt néha, hogy azon keresztül jön. Most ott a reflektoros AP van csak és arra csatlakozik a kamera. De ha majd lenne oda normális routerem, majd valószínűleg azt is úgy kéne beállítani, mint a most beállítandót. És nekem nem működik ez a tftp, de senki nem válaszolt arra se, hogy egyáltalán minek kéne történnie. Pl. meg kéne-e jelennie a fw fájlnak a listában? Mert nekem nem jelenik meg. Hiába választom ki a mappát, vagy hiába teszem a program mappájába, és választom azt ki. A routerem mindig csak simán újraindult, mikor újraindítottam. És ugye vezetékkel kell összekötni őket, és láncba. Ha esetleg valami wifi-meshre gondoltál. Mert mondjuk 50m-es hatáskör kéne, meg 100m-rel arrébb megint 50m-es. Örülök, hogy így a telefonom kap valamennyi wifit úgy, hogy a router közvetlen kapja a netet vezetéken. Ha már a router is csak wifin kapná, akkor már az lassabb lenne, mert itt van minden, fa, fal, eső, hó, és még távolság is.
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19924 üzenetére
En is Huawei E3372h-153-at hasznalok, amikor ki szeretnek probalni valamit - egyebkent nincs napi hasznalatban.
Nalam nincs szakadasos baja, de a gordulekeny ncm-es hasznalathoz kulon parch-et hasznalok.Szivesen kolcsonadom, ha ki szeretned probalni!
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #19924 üzenetére
Én Huawei E3372-t használok. Sajnos a pingcheck kell hozzá, mert szakadás esetén nem áll fel újra a kapcsolat. Nem acélos nálunk, de a többi vagy méregdrága vagy nem támogatott.
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19898 üzenetére
Ket hete nbd frissitette a packet steering szkriptet (netifd: rewrite packet steering script), ami nem minden esetben lett jobb, mint volt: netifd: new packet steering script slow down wan port (#15207) - igen a PPPoE a hibas mar megint.
Aztan az elmult napokban erkezett nehany javitas, s vegul a bejelento is ugy latta, hogy neki is megjavult!
-
attila.86
tag
válasz
E.Kaufmann #19888 üzenetére
Nem volt mit kivárni, mert vissza tudott még lépni a felületre, tehát nem számolt el 90-ig, utána még át tudtam lépni a system-startup menüre, de utána már nem egedett semmi kikapcsolni
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19871 üzenetére
Nekem sincs durva jelszavam, illetve a kezdetek óta azt használom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19869 üzenetére
Nem kellene, hogy ilyen problémát okozzon, mivel a kliens nyilván nem tud szabályosan kapcsolatot bontani, ha egyszer csak megszűnik a kapcsolat, vagy kiveszed az akkut a telefonból (mondjuk manapság ez utóbbi már nehéz). Tehát szerintem ez egy szabályos működik.
Sem roaming, sem multi to unicast nincs beállítva nálam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19867 üzenetére
Az biztos, hogy a Cudy-nak egész nagy a hatótávja. Hogy bezavar-e, azt nem tudom.
Ha a MAC Vendor lookup nem ad eredményt, akkor ezek randomizált MAC címek, amiket alapból pl. a legtöbb mobil használ. Persze ettől függetlenül lehetnek támadások is. -
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #19862 üzenetére
Annak látszódnia kellene az aktív kapcsolatok számában nem?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19852 üzenetére
Mind a 2 default értéken van (így a config-ban nincs is beállítva). Azaz a
disassoc_low_ack
1
(azaz a LuCI-n a Disassociate On Low Acknowledgement ki van pipálva), askip_inactivity_poll
pedig0
(tehát a LuCI-n a Disable Inactivity Polling nincs kipipálva).De nekem a többi interface esetén is default értékkel vannak ezek a beállítások.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19844 üzenetére
Nálam ESP8266 alapú Tasmota firmware-os okos konnektorokból 1 db Blitzwolf SHP2, 2 db GoSund EP2, 3 db saját készítésű (a program is saját, Arduino alapkon) DS18B20 hőmérőket használó 18650-es celláról üzemelő hőmérő ESP-01 alapokon (ezek percenként mérnek, közben deep sleep-ben vannak, 10 percenkénti ébredés esetén csatlakoznak is a wifi-hez és POST-olják az addig mért értékeket), illetve 2db, ESP32-n futó WLED működik hibátlanul.
Nálam a Cudy-n 23.05.2 fut. Annyi, hogy ezen a radio-n csak wpa2-psk titkosítás van bekapcsolva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19841 üzenetére
Ezzel a hostapd
supported_rates
, illetvebasic_rates
paramétereit módosítod (alulról limitálod, amit egyébként a hardware tudna). Így elképzelhető, hogy ez kliens oldalon nagyobb teljesítmény igényt jelent, mivel nem tud a számára elegendő minimális kommunikációs sebességet kiépíteni, kénytelen magasabbra kapcsolni. (Konkrétan tudhatna akár 6 Mbps, vagy alacsonyabb sebességen kommunikálni, de te aHighest
beállítással minimum 24 Mbps-re kényszeríted.) -
rErEaT
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19829 üzenetére
Fullos köszi, maradt mindenem
Gondolom lekéri a telepített csomagokat és azt adja tovább, hogy ezekből buildeljen egy firmware-t jó cucc! -
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19821 üzenetére
És van linuxom is, de azzal a githubos linkkel még annyit se tudok kezdeni.
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19824 üzenetére
De nekem nem jelent meg semmi a fájlokban. Hiába választottam azt a mappát, söt hiába tettem egyedül külön mappába. Kiválasztottam azt az ip-t amit be kellett állítani, 8888dnssel, mert ha nem írtam be semmit nem tudtam menteni. Tőlem tűzfal semmit se kérdezett. Négyszer tettem alapra a routert. Nem a SE verziót telepítettem. Az kell?
-
gyulank
addikt
válasz
E.Kaufmann #19821 üzenetére
Nem igazán tudom most sem. Letöltöttem, kipipáltam, beírtam az ezret. Át tudom állítani Windowsban az IP-t, stb. De onnantól nem tudom. Egy fontos kérdés, hogy mindenképpen ide kell hoznom, és mellőznöm kell a netet és közvetlenül a gépbe kell dugnom? Aztán mit kell csinálni a programban, vagyis hogy?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
E.Kaufmann #19811 üzenetére
Cudy által főzött
Mit jelent pontosan a főzött kifejezés? Anno telefonoknál hallottam ilyet, hogy főzött ROM.
Azt, hogy összepakolnak egy csomagot kész kódokból? -
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #19816 üzenetére
Jaja, én is használok itthon openwrt routereket, ennek viszont speciel semmi extrát nem kell tudnia.
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #19814 üzenetére
Ez érdekes mert az openwrt oldalán található leírás alapján csináltam én is gond nélkül. Mondjuk én visszatértem a gyártói szoftverre, nekem nem igazán adott többet az openwrt.
-
attila.86
tag
válasz
Lemaradtam a szerkesztéstől. Nekem ezzel sikerült a cudy féle openwrt-t frissíteni:
https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.3/targets/mediatek/filogic/openwrt-23.05.3-mediatek-filogic-cudy_wr3000-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ha jól emlékszem, frissítéssel egyidejűleg nem kértem semminek sem a megtartását, tehát minden pipát kivettem. -
attila.86
tag
válasz
Pont tegnap zongoráztam ezt le minden hiba nélkül. Cudy oldaláról az openwrt fw, majd a sysupgrade az openwrt oldaláról. Sok szabad tárhely nem maradt, de AP-nak a piacon jelenleg a legjobb ár/érték.
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #19676 üzenetére
Így igaz, az ssh frissítést is említi az oldal. Én kedvelem egyébként a tftp módszert, nem egy, halottnak hitt routert tudtam így feléleszteni. Padavant meg úgy emlékszem Asus FW recovery toollal tettem fel, de az már régen volt.
-
rErEaT
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19674 üzenetére
Azért ennyire nem akarom elcsúnyítani
De tény, hogy valami megoldás kéne rá.Más:
OpenVPN Klienst tud az OpenWRT? Illetve megtudom oldani, hogy csak adott weboldal és ip címeket küldjön át i mean Split Tunnelinget tudok csinálni vele?
-
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #19666 üzenetére
Nálam a PiHole a NAS-on van mint Docker konténer.
Nálam ugyanez a helyzet, és bizony, ha valami miatt ki kell kapcsolnom, akkor az internet elérés is elmegy a többi kliensen, ha ezt valahogy ki tudnám küszöbölni, az szuper lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19641 üzenetére
Csakhogy a https eléréshez elegendő a
luci-ssl
csomag, az nem fog egy teljesnginx
-et is felhúzni, csak néhány kisebb csomagot az ssl végzödtetéshez. Az uhttpd is ki tud szolgálni https-en... -
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19548 üzenetére
Az AX53U-n kiadnál egy df -h /overlay parancsot ? Kíváncsi vagyok mekkora tárhely elérhető.
Gondolkodok egy ilyen routeren(illetve a klónján az AX1800U-n), csak torrentezésre kellene, dumb ap módban.
Jó lenne erre a célra az itt ajánlott dynalink is, sőt jobb, mert sokkal erősebb, de sokkallom az árát plusz erre még vám és áfa is rakódik.(Meg a vámeljárás macerás)
Most ugyan van torrentezni egy AC1200GU-m, de keveslem a ramot és az elérhető tárhelyet, az AX53U egy kis előrelépés lenne.
Routernek Ax3200-at használok nagy megelégedettséggel, csak ennek nincs usb-je.
Vargalex:
Magyarországon(az EU-ban) szerinted leglálisan forgalomba lehetne hozni a Dynalinket ? USA táp jár hozzá, ez ha jól gondolom kizáró ok lehet, de ha lenne magyar forgalmazó akkor mellékelhetne hozzávaló EU-s tápot. A másik buktató hogy a dynalink gyári szoftverében EU-s ország/régió választható e ? Mert ha nem akkor nyilván nem forgalmazható, az eltérő wifi szabályozás miatt. De ha tegyük fel minden követleménynek megfelel, akkor van szerinted annyi potenciális, openwrt-s múlttal rendelkező, leendő dynalink vásárló magyarországon hogy egy magyar forgalmazónak megérje piacra dobni ? -
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19548 üzenetére
ramips: add support for 6.1 kernel.
Ez csak azt jelenti, hogy lehet fordítani 6.1-es kernellel is már, de a snapshot-ban még nem elérhető?
Pontosan ezt jelenti!
Ha van kedved, akkor forditasz egyet es 6.1-es kernellel hasznalod az eszkozodet.
SNAPSHOT-ban majd akkor lesz elerheto, ha atallitjak ("switch"). -
kutga
félisten
válasz
E.Kaufmann #19532 üzenetére
A WAN interface biztos, hogy csak abban a bridge-ben szerepel, amiben a LAN portok is vannak?
A wan/wan6 interfészeket töröltem, hogy ne zavarjanak, így gondolom igen. Hol máshol lehet még megnézni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19528 üzenetére
A Cudy, ahogy a Xiaomi AX3200 is kiesik, mivel nincs rajta USB port.
#19527 Dadan01: 5 MB/s, vagy 5 Mb/s? Azért ez nem mindegy. Előbbit azért tudnia kellene, sőt szerintem megfelelő seeder esetén többet is. Persze erősen függ a config-tól is. Gigabitet nem fog kihajtani. Valamint én ext3 helyett inkább ext4-et javasolnék. Illetve mount opcióknál a
noatime
beállítását is. -
bzolika10
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #19362 üzenetére
Volt egy megérzésem, hogy az AX210 Driverét újra kéne telepíteni. Újratelepítés után már nem a wifi sebessége a limitáló tényező, hanem az 1000BaseT, a routeren lévő iperf segítségével lehet mérni 1.5Gbit körüli értékeket is
Íme a szervergép és a klliens közötti sebességek:
Downstream 10 szálon:[SUM] 0.00-10.00 sec 1.11 GBytes 958 Mbits/sec 0 sender
[SUM] 0.00-10.00 sec 1.09 GBytes 940 Mbits/sec receiver
És upstream 10 szálon:[SUM] 0.00-10.00 sec 1.07 GBytes 915 Mbits/sec sender
Köszönöm mindenkinek a segítséget
[SUM] 0.00-10.00 sec 1.07 GBytes 915 Mbits/sec receiver -
bzolika10
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #19357 üzenetére
Egy Poco f2 pro és egy T480s a kliensek, a T480s-ben ax210-es hálókártya van, szóval elvileg bírnia kéne olyan 2400MBit/s körül és a telefonnak is 1200MBit/s körül 160MHz-es módban. Azóta áttettem 160MHz-es sávszélességre, de semmi javulás. Illetve annyi, hogy a luciban már látom, hogy mekkora a linksebesség az egyes kliensek felé. A képen az AX210-es laptop felőli linksebesség látható.
Az iperf viszont továbbra is siralmas, és nem azért mert a szerver nem tud többet(kábelen bárhol megvan a gigabit), hanem valami a wireless részen nem stimmel.>iperf3 -c 10.0.0.99 -f m -t 60 -i 5 -b 1G -P 1
Connecting to host 10.0.0.99, port 5201
[ 4] local 10.0.0.36 port 31532 connected to 10.0.0.99 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-5.01 sec 174 MBytes 291 Mbits/sec
[ 4] 5.01-10.00 sec 133 MBytes 223 Mbits/sec
[ 4] 10.00-15.01 sec 82.5 MBytes 138 Mbits/sec
[ 4] 15.01-20.00 sec 79.9 MBytes 134 Mbits/sec
[ 4] 20.00-25.00 sec 163 MBytes 274 Mbits/sec
[ 4] 25.00-30.00 sec 147 MBytes 246 Mbits/sec
[ 4] 30.00-35.00 sec 84.6 MBytes 142 Mbits/sec
[ 4] 35.00-40.00 sec 212 MBytes 356 Mbits/sec
[ 4] 40.00-45.00 sec 142 MBytes 239 Mbits/sec
[ 4] 45.00-50.00 sec 67.4 MBytes 113 Mbits/sec
[ 4] 50.00-55.00 sec 69.8 MBytes 117 Mbits/sec
[ 4] 55.00-60.00 sec 74.8 MBytes 125 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-60.00 sec 1.40 GBytes 200 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-60.00 sec 1.40 GBytes 200 Mbits/sec receiverSzerk: Nálatok melyik FW verzió van fent? Nálam 23.05.2 r23630-842932a63d
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19345 üzenetére
A cudy wr3000 egy árban van a xiaomi ax3200-al, könnyebb rátenni az openwrt-t - https://openwrt.org/toh/cudy/wr3000_v1 - mint a xiaomira, bár a xiaomi sem ördöglakat, nekem is sikerült openwrt-síteni, írtam róla a topicban.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #19345 üzenetére
Keress rá a topicban a filogic-ra, az ilyen chippel szerelt routerek szerintem elég erősek a feladathoz.
Xabolcs hozzászolása mediatek filogic témában: https://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_18717-18717.htmlXiaomi ax3200 most olcsón megkapható, mt7622 első verziós filogic.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19344 üzenetére
Senkinek nincs tapasztalata, hogy melyik olcsóbb SoC ideális újabb OpenWRT alatt menedzselhető switch-nek?
-
válasz
E.Kaufmann #19336 üzenetére
Időjárás radar: link
-
hmzs
tag
válasz
E.Kaufmann #19307 üzenetére
tftdp64 4.64
tp-link c7-ig mindent valamelyik verziójával csináltam (win xp- w10)
De nem vagyok a téma szakértője, ez nem ajánlat, csak egy ötlet. -
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #19307 üzenetére
A vagasrol volt szo, nem a TFTP kiszolgalorol.
A TFTP-n valo kiszolgalas megvolt, azert lett tegla a router. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19291 üzenetére
Tökre megértem
Csak nekem ez nem segítség perpill -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19162 üzenetére
A legutolsó snapshottal már van wifi.
-
attilav2
őstag
válasz
E.Kaufmann #17947 üzenetére
Luci alatt a Status menü System Log pontját nézd meg miután csatlakozni próbáltál csak WPA3 módban, illetve nézd meg a Kernel Log fület is. Ide másold be a hibaüzeneteket, aztán majd a szakértők mondanak valamit.
Valamint ha be ssh-zol a routerre akkor add ki a logread -f parancsot és ezután próbálj csatlakozni WPA3 módban, elvileg ki kell írja mi a bánata, kilépni a ctr+c -vel tudsz. -
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #16979 üzenetére
Nem engedi át a választ, vagy nem megy ki a DHCP kérés? A wifi-t a lan network-höz kapcsoltad?
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16063 üzenetére
Nincs róla információm.
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16059 üzenetére
Nem nagyon van gigabites router 10k alatt. Az archer c6-hoz lehetett a bf-es akcióban olcsóbban hozzájutni, de most már mindenhol drágábban van. Lassan jön belőle a v3, ott chipset változás lesz, érdemes figyelni a verziószámot.
-
suste
veterán
válasz
E.Kaufmann #13501 üzenetére
Ráadásul a wifi nagy áramigényű, szóval az első jele a tápgyengeségnek a wifi problémák megjelenése.
-
kovbandi82
őstag
válasz
E.Kaufmann #13495 üzenetére
Hardveraprón találsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged