- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.-..-.
tag
válasz
attila.86 #20871 üzenetére
Köszönöm.
Már "elméletben" lejátszottam a folyamatot, utánanéztem a lehetőségeknek.
Viszont még ott tart a dolog, hogy az AC65P+OpenWRT kombót használom, egy másik gépre megcsinált szervert és új kábelt.
Tegnap estére sikerült "rendbetenni", most figyelem a működését.Ha újra lesz hiba, akkor router gond, ha nem lesz, akkor valószínű szerver hardver gond volt.
Utóbbi esetén a magic része érthetetlen lenne. Nevezetesen, akkor miért volt jó a szerver, ha az ONT router-módban volt és egy sima switch-et használtam az otthoni hálóhoz.
De még várok, hogy mi lesz a kifejlet a jelenlegi megoldással.
(másik szerver, másik kábel, eredeti router)
Egyelőre ennyire futotta. -
.-..-.
tag
válasz
attila.86 #20861 üzenetére
Most a meglévő eszközeimmel tesztelnék. Nincs sok, mert elosztogattam.
Jelenleg egy mATX lapot használnék a célra, amiben egy Celeron G550 van.
Ebbe bele tudok tenni egy plusz pcie LAN kártyát, hogy 2db legyen az alaplapival együtt.
Illetve belemegy a pcie 6port sata kártya is.
Viszont csak 2GB-os ramjaim vannak és 2db-ot fogad. Elég lehet a dologhoz (proxmox+seed szerver VM+router VM) 4GB DDR3 RAM?ProxMox teljesen új nekem ... kizárólag a logóját láttam eddig, amikor a VPS-t virtuális konzolról érem el és épp indul a gép
-
xabolcs
őstag
válasz
attila.86 #20767 üzenetére
Nem ertek a lovakhoz!
Viszont pont erkezett egy erdeklodo kerdes a levlistara, amire az volt a valasz, hogy
>> * Tri-band Wi-Fi 7
> Do you expect the design to include casing with internal antennas, or
> are you going for the hedgehog look?Ideally internal but no final conclusion yet, we will use the BE5000
2+3+3 design -
fuximaxi
senior tag
válasz
attila.86 #20531 üzenetére
De arra ráveheti, hogy csak a megfelelő eszközről érkező kapcsolatokat engedje tovább a nas felé, nem is kell azt tudnia a routernek, hogy melyik sikeres vagy sem, csak azt, hogy tovább engedheti vagy sem.
@csabi10: Az ip tartományt is tudod szűrni, ha pl jellemzően nem használjátok ázsiából akkor nyilván az ki lehet szűrni. -
attilav2
őstag
válasz
attila.86 #20336 üzenetére
Nem, sajnos továbbra sem bootol be, sárgán villog. Folyamatos kékre kellene váltania pár perc után. A tegnap esti dnsmasq tftp próbálkozás után egy éjszakát pihent, de nem bootol. Kinyiírták ezzel az "áramszünet"-tel. Nem igaz hogy nincs senkinek ezen a megyeszékhelyen usb-ttl-je, 115200, 8N1, 3.3V ezek a paraméterek, ezt kellene csinálni:
Ilyen kábel már megfelelő lenne az újraélesztéshez ugye ?
Ezeket a paramétereket: 115200, 8N1, 3.3V csak a puttyban kell beállítani vagy a windows eszközkezelőben is ? -
vargalex
Topikgazda
válasz
attila.86 #20336 üzenetére
A kollégának nem indul újraindítás után.
Én azt írtam neki privátban, hogy soros porton lenne látható, hogy esetleg letölti tftp-n a firmware file-t, de checksum/egyéb ellenőrzésnél elhasal, így valójában nem is flash-eli fel. -
attilav2
őstag
válasz
attila.86 #20324 üzenetére
Gondolkodtam rajta hogy kisebb kütyüket rendelnék kínából,(mostmár van kártyám) de egyrészt ott a vámvizsgálat, ami külön macera, másrészt meg általában hollandiába érkezik egy kikötőbe, keresztülutazza fél európát mire az országba(bárhol eltűnhet útközben)ér, angol tudásom a béka segge alatt, nem is tudnám visdzakérni a pénzem ha eltűnik a csomag. Ha van valakinek usb-ttl illesztője Szegeden meg openwrt soros porton visszaflasheléséhez szükséges környezet a laptopján írjon rám privátban.
-
attilav2
őstag
válasz
attila.86 #20303 üzenetére
Közben csinálom a linuxos dnsmaq tftp procedúrát, sikerült a fix ip-t belőnöm, leállítottam a dhcpcd-t, flusholtam a régi ip-t, beállítottam a fix ip-t. Futtatom a dnsmasq tftp-t az AX300T leírásnak megfelelő paraméterekkel, de úgy tűnik nem tölti le magának a router az fw-t, de hibát sem küld a dnsmasq hogy más nevű file kéne. Mindent a leírásnak megfeleően csinálok, de csak narancssárgán világít a led, néha villog. Nem látja a tftp-t, vagy nem tudom mi lehet a gond.
-
attilav2
őstag
válasz
attila.86 #20299 üzenetére
Az AX3200 leírásában ezek a dnsmasq paraméterek vannak:
dnsmasq -i $NETWORK_INTERFACE -p 0 -d -z --enable-tftp --tftp-root /tmp/debrick --tftp-unique-root --tftp-no-fail --dhcp-range 192.168.31.2,192.168.31.10,255.255.255.0,12h
Ezeket hogy ültetem át a TFTPD64-be ? Lehet próbálkozok ezekkel a TFTP paraméterekkel is.
A windows hálózatbeállításainál ezesetben ezeket kell beállítanom ha jól értem:
# Configure your network interface to: # address: 192.168.31.2 # netmask: 255.255.255.0 # gateway: 192.168.31.1csak ugye windows-os userek esetén nem evidens a DHCP szerver kreálása,
A TFTPD64 nem képes DHCP szervert csinálni ?
Az AX3000T leírásában ez áll:
For Windows you can use tftpd64 and on Linux you can use dnsmasq. These are the steps to do it for Linux (this can be adapted to the tftpd64's graphical interface very easily)
Archer C7-et flasheltem már openwrt-re és vissza gyárira TFTPD64-el, igaz ott nem kellett dhcp-vel ökörködni. Ha nem volt jó a firmware image elnevezése akkor a logban megjelent hogy a router milyen nevű image-t vár. -
attilav2
őstag
válasz
attila.86 #20299 üzenetére
Pont ezt akarom csinálni.
Ezeket a dnsmasq tftp paramétereket próbálom beállítani a TFTPD64 grafikus felületén:
dnsmasq --no-daemon --listen-address=192.168.31.100 --bind-interfaces --dhcp-range=192.168.31.2,192.168.31.254 --enable-tftp --tftp-root=/tmp/tftp --log-dhcp --log-facility=-
Ha jól értelmezem 192.168.31.100 fix ip-t kell beállítanom a windowsnak, a TFTPD64-ben pedig valami ilyesmi beállítás kellhet:
Itt a size of pool a kérdéses, a címtartomány kezedete 192.168.31.2 a vége 192.168.31.254, ennél a tartománynál mit kell írni a size of pool-hoz ?
Valamint a Mask (Opt 1) mezőbe mit írjak ?
Csinálhatnám linux alatt is, de ott meg a fix ip beállításával meggyűlne a bajom, nem vagyok linux guru. A vissza openwrt sítést majd csinálom linux alól, az már sokkal könnyebb, az AX3000T első openwrt-sítését is linux alól csináltam, meg az AX3200-ét is.
A TFTPD64 logjában látni fogom milyen nevű fájl követel a router és át tudom nevezni ha elsőre nem sikerülne a művelet.
Ez van a leírásban:
"If in the terminal, you see that the router requests a different firmware file (different name), rename the .img file in the tmp folder accordingly and repeat the procedures from the IP flush again." A tftpd64 logjában is meg kellene jelenjenek ezek az információk.Ezek a beállítások ugye jók ? Az AX3000T mappába kerül a gyári firmware átnevezve.
-
devast
addikt
válasz
attila.86 #20209 üzenetére
Én anno brutto $25 -ért vettem párat aliról, még az első szériából, talán 3db van. Eddig az összes tökéletesen megy. Sajnos alin is felment az ára, gondolom azért mert nagyon vitték őket. A jelenlegi áron kérdéses szerintem a létjogolsultsága, főleg úgy hogy azért az újabb verziókra nem annyira egyértelmű felrakni az openwrt-t, és brick is lehet belőle.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attila.86 #20213 üzenetére
Saját (vagy imagebuilder-es) build-be szerintem elfér az MC is. De sok értelme nincs, ha úgysincs USB, stb... Szóval, routernek szerintem bőven jó a Cudy. Illetve eddig azért volt itt az ajánlott, mert régebbi (és régebb óta támogatott) eszköz. Ráadásul gyártó által támogatott OpenWrt átállás webes felületről.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
attila.86 #20211 üzenetére
Ja hogy dockerezni
. Na igen, a Cudy-n még USB sincs. Attól még ugyanazon L3 dolgokat el tudod vele is végeztetni, csak routernek nem kell akkora tár. Egy CAKE ütemező meg meg tud feküdni komolyabb routert is gigabiten. Persze, ha ki akarunk váltani egy PI-t vagy egy NAS-t, kell akkor a több tár/RAM, de az túlzás, hogy csak AP-nak lesz jó (más kérdés, hogy én is annak vettem
)
-
bmxbandita
tag
válasz
attila.86 #20082 üzenetére
Ez is eszembe jutott, de már így is kihúztam feleségemnél a gyufát mert nagyon sokat kellett kísérletezni mire stabil lett a WDS, így nem akarok most mesh-re átállni
Egyébként nálam is pont a 160Mhz volt a baj. 2-3 naponta elvesztette a 2 router egymást, és csak főrouter újraindítás segített rajta. Mióta levettem 80Mhz-re azóta atomstabil. Így persze az egész hálózatfejlesztésem eredeti célja ment a kukába, miszerint Gbit+ wifim legyen az első rouernél.
A két szélső pedig kizárt, hogy látná egymást a középső nélkül mert viszonylag hosszú a ház, és láncban vannak. -
xabolcs
őstag
válasz
attila.86 #20082 üzenetére
A 802.11s mesh melle beallitasz meg valami mast is?
Azert kerdezem, mert nekem a 2 node-os mesh-emhez nem kell semmi es nagyszeruen mukodik.
Ellenben, amikor beteszem a harmadikat, akkor az uj node-dal semmi baj, de az egyik regi node elveszti az iranyt es nem tudja merre van elore. -
BullZeye
veterán
válasz
attila.86 #19909 üzenetére
Vastag Cat8 ethernet kábel megy oda (és egy 3x4mm2 es áram kábel, pont aznap kötöttük be áramot a kisházba így még erősen bennem volt), tehát van ott egy cudar vastag SFTP Cat8 ethernet kábel.
(közben csinálom amit Xabolcs említett)
És fura, de csak 1 WIFI van C6-on, hiányzik az AC wifi, úgyhogy még ezt is elő kéne kerítenem valahogy (factory reset után, de sysupgrade telepítés után is)
-
BullZeye
veterán
válasz
attila.86 #19905 üzenetére
Mindig elfelejtem mennyire jó kis router ez az ARcher C6, 5 sec reset gomb és 1 percen belül factory reset
Na szóval, ha én kábellel szeretném összekötni a 2 routert, akkor a videóhoz képest mit kéne változtatnom még?
Pontosan hogy tudom kikerülni, hogy a 2,4 és 5ghz-es hálózatom "mesh" legyen de WPA3-AES titkosítás nélkül?
Csinálnom kellene egy új WIFI hálózatot? De annak meg azért nincs értelme, mert kábelen össze vannak kötve.
WPAD ki lett cserélve, az az első rész, szerintem még az van az új routeren azóta is.
-
BullZeye
veterán
válasz
attila.86 #19905 üzenetére
Előbb életre kell lehelnem a régi C6-ot, mert hiába kötöm direktbe rá a gépem és állítom manuálisan az IP és a gateway-t a gépemen, nem érem el az openwrt beállításokat, SSH se megy.
OpenWRT link szerint a reset gomb az TFLASH-re jó, akkor azzal nem tudom factory resetelni?
-
attila.86
tag
válasz
attila.86 #19891 üzenetére
Sikerült. Az egyik gond az volt, hogy a default firewall beállítások a reject-accept-reject volt gyárilag, és úgy is maradt. Ezt átírva failsafe-ben ssh-n keresztül accept-accpet-reject-re ok lett. Gondolom ment volna úgy is, ha ki tudom kapcsolni a firewall szolgáltatást a mount-olt táron, de arra hirtelen nem találtam leírást.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attila.86 #19887 üzenetére
Failsafe módban tudod javítani a config-ot, ha szerinted az hibás.
Biztos, hogy nem kapott másik IP-t az eszköz és valójában azért nem éred el? Mert, ha dumb AP-nek config-oltad, akkor valójában LAN felől próbálod elérni, ott nincs tűzfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest