- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
MaCS_70 #20258 üzenetére
Nekem régebbi TP-Link Archer C7-tel vannak jó tapasztalataim 2 USB és gigabit. Azt kell nézni, hogy legalább 16 MB Flash legyen benne. RAM az lehet 128 MB vagy felette. Az OpenWRT One jó javaslat lenne, ha már elérhető lenne. A RaspberryPi a 4B jó választás. Én még egy virtuális gépet és USB wifi adaptert javasolnék, ezzel is több mindent ki tudsz próbálni.
TP-Link TL-WR941-gyel kezdtem még az AA (12.xx) verzióval. Az elsőt sikerült is téglásítani, és a safe módban történő indítás sem működött, mert az interfész nem volt kívülről elérhető. Kénytelen voltam soros portot forrasztani rá, és soros porton keresztül törölni a beállításokat. Utána már nagyon szépen muzsikált. Azóta egy eszközt sikerült végleg téglásítani, az ráadásul TP-Link -> TP-Link frissítés volt, csak kihagytam egy köztes verziót. Sajnos ott nem volt javítási lehetőség. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
MaCS_70 #20262 üzenetére
De ugye U végződésű?
Elvileg menne az USB-s ethernet cucc, de chip függő és driver-t/kernel modult kell hozzá telepíteni. Másik megoldás, hogy VLAN-ozol. Néztem most egy Pi3 B-nek a wifi részét, hát nem nagyon jött be (pedig a leírás alapján előbb egy RasPi OS-en belőttem az országkódot, de ott is nyögvenyelősen csatlakozott), az újabb Pi-kkel nem tudom mi a helyzet.
Annak idején még Hyper-V alatt is sikerült felhúznom egy OpenWRT-t, de ott is kellett valami Tulip modul meg legacy kártyák -
E.Kaufmann
veterán
-
xabolcs
őstag
-
hmzs
tag
válasz
MaCS_70 #20255 üzenetére
"saját magad által fordított firmware" kezdésként: https://firmware-selector.openwrt.org/
-
stopperos
senior tag
válasz
MaCS_70 #20253 üzenetére
Szia,
Tanulásra és gyakorlásra talán még oké, de ezek már ~5 éve nincsenek benne a standard támogatott verzióban. A probléma a 4 Mbyte-os flash méret és a 32 Mbyte RAM. 18.06-tal vagy 19.07-tel próbálkozhatsz, de azokhoz sem tudsz csomagot telepíteni (flash méret). Bármi újabb, az sok trükközéssel és saját magad által fordított firmware-rel jár. (Én OpenWRT 21-ig elvittem ezeket a régi TP-Linkeket, de akkor már nagyon érződött, hogy nincs tovább, nagyon szűkös a RAM egy Luci futtatáshoz.)
Annyi biztos, hogy ha átrakod OpenWRT-re, akkor gyorsabbak lesznek és több klienst szolgálnak ki, mint a gyári rendszerrel, de ne várj sokat. -
vargalex
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #13658 üzenetére
Nem teljesen értem én sem a ragaszkodásodat a modem módhoz. VPN eléréshez egyáltalán nem feltétel, hogy a VPN-t biztosító eszköznek publikus IP címe legyen. OpenVPN-hez pl. egyetlen port továbbítása elég...
Én már nagyon régen próbáltam 4G USB stick-el a sebességet, de ennyit még egy 1043ND v1-el is tudott emlékeim szerint. Nem lehet, hogy 3G kapcsolatot épít csak fel a paraméterezés miatt? -
krealon
veterán
válasz
MaCS_70 #13654 üzenetére
"kellene egy eszköz, amibe bedugom a 4G sticket, és ez az eszköz csatlakozna a router WAN-portájra, "ellátva" azt NAT-olatlan internettel."
A NAT-olatlan internet azert kellhet, mert:
- "a" router buta, es csak a WAN IP cimet tudja Dinamikus DNS-kent hasznalni
- bejovo kapcsolatnak kell erkezni "a" router-re, hogy azon portot lehessen forwardolni.Az elso megoldasa trivialis az OpenWRT-s ddns csomaggal, ami URL-bol is kepes a WAN IP-t feldolgozni.
A masodik pontra pedig egy DMZ beallitas "a" router WAN IP-jere a megoldas.
Ennek tukreben gyakorlatilag lenyegtelen, hogy a modemet kezelo eszkoz NAT-ol-e vagy sem.
(Ha a rendszer nem tud 1 hopp novekedest elviselni, akkor onnan jobb menekulni.) -
xabolcs
őstag
válasz
MaCS_70 #13637 üzenetére
Szerintem ilyen "modem-mod" nem letezik.
Hogyan kepzeled ennek a kiepitesnek a mukodeset?
Beledugod a "modembe" a mobilsticket, s vele egy halozaton levo geprol elinditanad a stickhez tartozo programot, s kapcsolnad be az internetet?Legyszives ird le reszletesen, hogy hogyan gondoltad mukodes kozben ezt a modemes dolgot!
Mert ahogy mar irtam, szerintem ilyen nincs, hogy csak "modemkedjen" egy eszkoz.Olyan van, hogy tetszoleges gepbe bedugod a mobilsticket, az betarcsazik, s akkor annak az eszkoznek lesz internet elerese.
Amelyik elerest meg lehet osztani azzal a (virtualis-) maganhalozattal, amelyiknek resze a mobilinternetes gep.Ez, az internetmegosztasi funkcio viszont mar teljes egeszeben router funkcio.
Ezert gondolom, hogy "csak modem" funkcioval nincs ertelmes kiepites.
-
krealon
veterán
válasz
MaCS_70 #13611 üzenetére
"Mobilnetet kellene bedrótozni a helyi hálózatba, de nincs USB-s / SIM-es router (meg aztán az USB-sek sebessége elkeserítő tud lenni). Az ötlet az, hogy egy olcsó notebookot vagy egy Raspberry PI-t vetnénk be USB stick -> UTP kapcsolaton, de nem routerként, csak modemként. Tehát sem NAT-olni, sem címeket osztani nem kellene neki, hiszen arra ott van egy tisztességes igazi router."
Es mi az igazi vegcelja az egesznek, mert a mobilinternet kapcsolatra nem szoktak az internetszolgaltatok publikus IP cimet adni, igy szervert uzemeltetni / bejovo kapcsolatot fogadni ugysem tudsz, a kimeno forgalomnak meg mindegy, hogy hany cimforditas tortenik.
Nalam ugy nez ki a tortenet, hogy egy Huawei E1750 (3G modem) van egy A5-V11 USB portjaban rOOter firmware-rel, majd ez csatlakozik egy TL-WR842ND-hez (szinten rOOter firmware). A ket router mas IP tartomanyban dolgozik, de ez a klienseknek fel sem tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged