-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #19319 üzenetére
Örülök, hogy megy. Igazán nincs mit!
-
Geth
veterán
válasz
WhiteWalker #19317 üzenetére
Normális verziójú SMB-nél (tehát perpill SMBv3) már nincs az SMBv1-nél megszokott computer browser szolgáltatás, ettől függetlenül a megosztások működnek (ha van működő DNS szolgáltatás a hálózaton, akkor nem csak IP címmel), csak felderítés nincs ebben a formában.
Helyette a megosztást adó rendszeren a Function Discovery Resource Publication (FDResPub) szolgátatásnak kell futnia, Linuxos szerveren az smbd mellé kell fellőni egy wsdd2 service-t is.
A megosztást tallózni akaró rendszeren a Function Discovery Provider Host (fdPHost) szolgáltatásnak kell futnia.Itt (friss Win11-ek és egy linuxos doboz) keresztbe-kasul működik a felderítés is, defenderhez, tűzfalhoz és az említett szolgáltatásokhoz nem nyúltam, elindulnak maguktól amikor kell nekik.
Azt még nem látom, hogy mi ebben a béna -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #19315 üzenetére
A windows megosztott mappa nem észlelésének nem igazán van köze a routerhez. Az LAN-on van, azaz nem megy tűzfalon keresztül. Én mindig csak azt tudom mondani, hogy a windows hálózatkezelése nagyon béna.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #19313 üzenetére
Így van. TFTP-n egyébként sincs parancssorod. Letöltöd a linkelt file-t, berakod a tftp szervered könyvtárába és mehet a TFTP (ha még megy egyáltalán).
-
xabolcs
őstag
válasz
WhiteWalker #19303 üzenetére
Windows alatt pedig a Windows Subsystem for Linux lesz a segitsegedre!
Es ha mar "dd"-t futtatsz, akkor futtass "binwalk"-ot is, hogy lasd pontosan vagtal-e!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #19303 üzenetére
Ezt egy linuxos gépen kellene elvégezned külön.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #19297 üzenetére
A leírás szerint az az egy parancs lett volna a legfontosabb (írja is, hogy a gyári firmware nem fog közvetlenül menni). Az egy dolog, hogy feltölti tftp-n, de a recovery el fogja dobni.
Így mégis csak érdemes lenne azért még egyszer megpróbálni a dd-vel együtt. -
xabolcs
őstag
válasz
WhiteWalker #19290 üzenetére
Latod? Mindenkepp tegla a vege!
Ha leiras alapjan csinalod, ha nem!Sajnalom es bocsanat!
Jol ertem, nem ismetlheto meg a TFTP recovery?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Ha valóban mindent így csináltál (azaz levágtad a firmware elejét, akkor csak a soros port marad.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Na én ilyesmi után kezdtem elővenni az ősi Nokia soros kábelt meg a forrasztópákát
. Azóta van soros portja a 841N-emnek
-
xabolcs
őstag
válasz
WhiteWalker #19285 üzenetére
Pont olyan tegla lesz, mint kpepe111 forumtarse.
A routerhez tartozo OpenWrt wiki oldalon fennt van a visszateres menete: vagni kell az elejebol es utana megkinalni a TFTP recovery-t az uj fajllal.
Ahh, de most olvasom, hogy ehhez a TFTP-s a recovery-hez frissebb U-Boot szukseges.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17474 üzenetére
Alapból kell legyen 1 db 2,4 GHz-es és egy 5 GHz-es wifi interface-od. Egy rádión több wifi interface-t is definiálhatsz. Ezek nyilván önálló SSID-vel, security-vel, MAC szűrővel, stb. létezhetnek.
Akkor kell új network interface is, ha ezt el is szeretnéd szeparálni a többi interface-tól. Azaz pl. önálló IP tartományba akarod, hogy tartozzanak, más tűzfal átjárási szabályokat akarsz alkalmazni, stb. Ha ez nem szükséges, akkor kötheted ugyan ahhoz a hálózathoz is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17330 üzenetére
Szia!
Igen, írtam, hogy ugyan azt fogod látni. Valahová tedd fel, hogy mi látszik, amikor csatlakoztatod a nyomtatót.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17328 üzenetére
A status/system log a
logread
kimenete, a status/kernel log pedig admesg
kimenete. Admesg
és alogread
az ssh-n bejelentkezve futtatható parancsok, ezért raktam mögéjük zárójelbe, hogy a LuCI-n hol találod... -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17325 üzenetére
Szia!
dmesg
(kernel log) kimenetet, illetvelogread
(system log) kimenetet érdemes nézni, amikor rádugod a nyomtatót. Néhány esetben egy hotplug scripttel firmware feltöltése is szükséges (még csak HP-nál láttam ilyet). -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17322 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, a p910nd éppen olyan esetekben kell, amikor nem hálózati nyomtatót szeretnénk megosztani. A wi-fi-s nyomtató már önmagában megoldja a hálózati megosztást, nem kell hozzá semmilyen külön szerver.
Mondjuk kereséssel az adott típus szerintem csak USB-s, így biztos félreértettük.
A kliens oldalon elvégezted a beállítások módosítását? -
yodee_
őstag
válasz
WhiteWalker #17322 üzenetére
Lehet Én vagyok lemaradva, de tudtommal a p910nd csak USB nyomtatókat kezel.
-
suste
veterán
válasz
WhiteWalker #16268 üzenetére
Volt/van olyan törekvés/szabályozás, hogy a routerek bootloaderét is zárolják.
Ilyen esetben nem is tudsz másik régiójú fw-t feltenni. Ezért is figyelmeztetnek az FW-oldalakon, hogy válassz megfelelő régiót. (A típus és verzió egyezik, tehát ilyen szempontból jó mindegyik.)
De hogy ez most igaz-e valamelyikre ezek közül azt nem tudom.
Az is lehet hogy mivel már feltetted az EU-sat, már nem tudsz US-sel frissíteni, de lehet hogy pont fordítva van.
Próbálj utána olvasni, vagy saját felelősségre teszteld -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #16265 üzenetére
Csak annyi a köze hozzá, hogy abban a firmware -ben nem volt benne a tftpd.
2020.11.05 az utolsó firmware rá.
[link] -
stopperos
senior tag
válasz
WhiteWalker #16265 üzenetére
A windows tűzfal megfogja. Az alkalmazást engedélyezned kell, vagy az UDP/69 portot meg kell nyitni.
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker #16263 üzenetére
Frissitetted rajta a gyári firmwaret?
Ha jól emlékszem, nekem se ment azzal amivel jött a router.
Mondjuk, 1 napot se volt rajta openwrt nállam, valami 600Mb/s -t tudott a 1Gb/s -s net -ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged