Hirdetés
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centaurus
tag
Abba biztos vagyok hogy meglehet csinálni,de sajnos a pontos folyamatot én sem ismerem.(vannak itt páran akik biztosan tudják

A két linket azért tettem be mert legelőször fel kell rakni az Open WRT-t és szerintem ennél egyszerűbben nincs leírva sehol hogy hogyan kell rávarázsolni a routerre az új fwt.
Ha ez bonyolult szerintem jobban jársz ha személyes segítséget kérsz,mielőtt megsütöd a routert a próbálkozásokkal
-
Bilux
veterán
Sziasztok!
Előre bocsánat a láma kérdésekért, de ebben tényleg nagyon kezdő vagyok.
Leírom a problémámat, és aki ebben jártas megköszönném a segítségét.Probléma:
Adott egy TP-LINK TL-WR1043ND ver.1.7 routerem a legutolsó gyár fw-rel.
A házban én vagyok a "rendszergazda" van egy 20mbit-es kábelnet amit wifivel osztok le. Igen ám, de sajnos az egyik lakó igen szeret torrentezni aki a sávszélesség 90%-kát ilyenkor "ellopja".
Ezt szeretném korlátozni felé, mert torrentezésre nem használjuk a netet nem érti meg így drasztikus megoldás lesz felé.
Tehát adott a fentebb írt gyári szűz router. Neten kutatva találtam rá az openwrt-re.Semmi mást nem szeretnék csak korlátozni felé a sebességet. Gyári megoldás nincs wifire.
Kérdés Openwrt alatt ez megoldható?
Ha igen hogyan? Egy teljes szájbarágós leírás kéne az openwrt telepítést is beleértve.
Köszönöm előre is a segítséget, már ha valaki veszi a fáradtságot és megírja a megoldást.
Üdv.
-
suste
veterán
olvasnivaló a wifi továbbszóráshoz
-
Centaurus
tag
Annyit szeretnék a DLINK DIR 600al csinálni hogy, van egy meglévő routerem ami tcomos,annak van wifije de az a wifi nem fedi le az egész lakást,A DLINKel szeretném tovább osztani a netet. hogy mindenhol tudjak netezni.
Ezt egy TP-LINK TL-WR740N el meg lehet csinálni DDWRT-vel ,az a kérdésem hogy ezt egy DLINK DIR600sal és Open Wrtvel meg lehet e csinálni.
Előre is köszi az infót -
krealon
veterán
válasz
Centaurus
üzenetére
"Honnan tudom hogy milyen verziójú a router?"
A router cimkejen levo feliraton kivul, pl a belsejeben talahato alkatreszek (chipset) alapjan.
"Még egy olyat kérdeznék hogy lehet e ezzel az openwrtvel bridge módba tovább osztani a wifit?"
Ha a "Repeater Bridge with relayd"-re gondolsz, akkor az csak Atheros chipset-en mukodik, ha jol emlekszem.
-
krealon
veterán
válasz
Centaurus
üzenetére
A D-link DIR-600 rev A tipusokra letezik OpenWRT, mert azok Atheros chipset-esek.
A B verziok Ralink chipset-esek, arra meg csak a fejlesztoi (trunk, grafikus felulet nelkuli) valtozat elerheto.
A DD-WRT egy OpenWRT-s forumon viccnek szamit...

-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Adott egy Dlink Dir 600 router,errel szeretném rágyógyítani az Open Wrt-t vagy DD-Wrt-t.Szerintetek valamelyiket rá lehet rakni?
Előre is köszi a segítséget
-
tlac
nagyúr
válasz
krealon
üzenetére
beállítottam az 5000/512-t, de nem vagyok benne biztos, hogy van értelme ennyire levinni már, mivel az overhead opció miatt ez még kevesebb lesz
egyébként kikapcsoltam még a transmission-ben az utp-t, meg lejjebb vettem a szálakat, így a netezés egész jó lett letöltés mellett is, de a youtube az továbbra is szaggat
ebből mit olvasol ki?
disc hfsc 1: root refcnt 2 default 30
Sent 6281422 bytes 38712 pkt (dropped 15, overlimits 55703 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0
qdisc fq_codel 100: parent 1:10 limit 800p flows 1024 quantum 300 target 5.0ms interval 100.0ms ecn
Sent 11915 bytes 111 pkt (dropped 0, overlimits 0 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0
maxpacket 348 drop_overlimit 0 new_flow_count 88 ecn_mark 0
new_flows_len 1 old_flows_len 10
qdisc fq_codel 200: parent 1:20 limit 800p flows 1024 quantum 300 target 5.0ms interval 100.0ms ecn
Sent 65575 bytes 262 pkt (dropped 0, overlimits 0 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0
maxpacket 431 drop_overlimit 0 new_flow_count 235 ecn_mark 0
new_flows_len 1 old_flows_len 1
qdisc fq_codel 300: parent 1:30 limit 800p flows 1024 quantum 300 target 5.0ms interval 100.0ms ecn
Sent 1139813 bytes 14263 pkt (dropped 20, overlimits 0 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0
maxpacket 1995 drop_overlimit 0 new_flow_count 2550 ecn_mark 0
new_flows_len 0 old_flows_len 5
qdisc fq_codel 400: parent 1:40 limit 800p flows 1024 quantum 300 target 5.0ms interval 100.0ms ecn
Sent 5062431 bytes 24070 pkt (dropped 1650, overlimits 0 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0
maxpacket 1492 drop_overlimit 0 new_flow_count 16263 ecn_mark 0
new_flows_len 0 old_flows_len 1
qdisc ingress ffff: parent ffff:fff1 ----------------
Sent 76830228 bytes 58897 pkt (dropped 0, overlimits 0 requeues 0)
backlog 0b 0p requeues 0az elso szolgaltatoi router-t (egy traceroute-ban, az elso sajat rendszereden kivul levo hoppot)
melyik az?
root@OpenWrt:~# traceroute prohardver.hu
traceroute to prohardver.hu (92.61.114.179), 30 hops max, 38 byte packets
1 82.131.167.105 (82.131.167.105) 64.681 ms 50.084 ms 41.763 ms
2 213.163.52.213 (213.163.52.213) 54.794 ms 46.339 ms 47.505 ms
3 ge-7-0-0.info-c1.invitel.net (213.163.54.165) 44.907 ms 27.839 ms 43.689 ms
4 xe-0-1-0.info-p1.invitel.net (213.163.54.246) 24.944 ms 24.622 ms 23.729 ms
5 ae1.bix-p2.invitel.net (213.163.54.142) 33.755 ms 37.855 ms 66.821 ms
6 ae2.bix-c2.invitel.net (213.163.54.230) 23.622 ms 23.082 ms 26.451 ms
7 bix.iec.hu (193.188.137.145) 23.688 ms 39.999 ms 46.999 ms
8 r10.prohardver.hu (92.61.114.179) 18.587 ms 21.915 ms 23.453 ms -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Neked szerintem nem PPPoA, hanem PPPoE kapcsolat kell.
Azt ugye olvastad az OpenWrt wiki-n, hogy az eszköz modem részét az OpenWrt nem támogatja és soha nem is fogja! Tehát a modemedet nem dobhatod ki, ráadásul maga az eszköz hardware-osan gyengébb is a WNDR3700-tól.
-
e90lci
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Szia
Köszi teljes siker
Te egy isten vagy!PPPoA beállítást nem tudod véletlenül ,hogy kellene helyesen beállítani?Egy Netgear DGND3800B modem routert szeretném beállítani és kidobni a másik modemet mert most az megy meg egy WNDR3700v2 router.Nekem ez jobb lenne,konekktor hiány miatt is.Köszi ha van valami infód. 
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
A nagy állítgatásba elszállt a router,megpróbáltam tftp2 vel feltolni rá egy firmwaret,de egyszerüen nem akar felmenni rá.IP címek beállítva,router failsafe módba téve,ahogy néztem minden ok de valamiért mégsem megy fel.Ezt írja...Unable to get responses from the server .Valaki tud segíteni?Köszi az infókat,előre is. -
krealon
veterán
"nem valami ilyesmit szerettél volna?
while true; do clear; tc -s qdisc show dev pppoe-wan; sleep 1; done
"
De. Pontosan.
Sajnos nem vagyok jo shell-script-bol."viszont a kimenetből semmit nem értek"
Jo sok informaciot kiir, igy a 80x25 karkteres alapertlmezett terminal ablaknal joval nagyobbra van szukseg, hogy attekintheto legyen.
A lenyege, hogy latszodik az egyes queue-kba berkezo adatmennyiseg, igy kiderul, ha a rossz szabaly-sorrend miatt nem a megfelelo sorba kerulnek a csomagok. Ha nem irtal sajat szabalyt, akkor erre semmi szukseg. :-(
Most kapcsolok csak, hogy nalad 5 / 0.5 Mbps ADSL-rol van szo. Nekem is ilyen volt korabban, es a 5000 / 512-es savszelesseg ertekeknel mukodott jol a QoS.
Az 5352 / 520 -szal (gyakorlatilag) nagy terheleskor hatastalnitod a sajat QoS-edet, mert a varakozasi sor a szolgaltatonal torlodik fel, amire te nem vagy hatassal.
A pontos savszelesseg-ertket valoszinuleg ugy lehet kicentizni, hogy az elso szolgaltatoi router-t (egy traceroute-ban, az elso sajat rendszereden kivul levo hoppot) ping-eled, es azt az erteket keresed - folyamatos le- vagy feltoltes mellett - aminel meg eppen nem no a ping erteke.
Persze ha a rendelkezesre allo savszelesseg idoben valtozik, akkor a legroszabb erteket kell rogziteni. Ekkor pesze veszitesz valamit a gyorsabb pillanatokban, de legalabb stabil lesz.

Nyilt forrasu adaptiv QoS-rol nem tudok. (FixMe)
-
krealon
veterán
Sajnos a configfile nekm nem mond sokat, de SSH-n monitorozni tudod a tc mukodeset
while true do clear; tc -s qdisc ls eth0; sleep 1; doneA fenti parancsot fejbol irom, igy valoszinuleg ebben a formaban nem mukodik. Script dokoroktol erdelkodd meg a helyes forma't!
A luci-s feluleten jol latni, hogy milyen sorrendben kerulnek feldolgozasra az osztalyozasi kriteriumok, igy egy screenshot lenne szamomra erdekes, errol a laprol.
-
krealon
veterán
Ezt nezted mar?
QoS beallitas alapok a luci-app-qos csomaghoz -
tlac
nagyúr
5 megabites adsl-re kényszerültem és most gondban vagyok a QOS-sel.
A routeren fut a transmission és 500KB-ra van korlátozva a letöltés. A gond az, hogy nem nagyon hajlandó ebből csökkenteni akkor sem ha pl. full hd-ben szeretnék youtube-on videót nézni és így a videó szaggatni fog.
A transmission portja az 1024-65535-ös intervallum között van.
A QOS is biztosan fut, mert ha az internet speed-del mérem a sebességet, akkor elég egyenletesen arra a max. értékre fog korlátozódni a sebesség, amit beállítottam.
Így van beállítva: [link]
Szerintem így jónak kellene lennie. Láttok esetleg valami problémát?
Még esetleg arra tudok gondolni, hogy a routeren futó torrent valahogy kimarad a mókából. -
krealon
veterán
válasz
chipi89
üzenetére
"Olyan kérdésem lenne, hogy Luci felületen a kapcsolók (switch) menüpont alatt a virtuális lan közt mi a különbség a címkézett, címkézetlen opciók között?
Mit befolyásolok vele?"A switch menupont arra szolgal, hogy az egyes switch-port-okhoz egy vagy tobb VLAN-t (Virtual Local Area Network, Virtualis helyi halozat) rendeljunk.
Ha egy adott porthoz, csak es kizarolag egy darab VLAN-t szeretnel hozzarendelni, akkor a cimkezetlen opciot kell valasztani.
Ha egy porton tobb VLAN csomagjai is meg kell, hogy jelenjenek, akkor a cimkezett opciot kell az osszes elerni kivant VLAN sorban valasztani. (Pl az adott portra egy Access Point csatlakozik, ami vendeg-halot kezel kulonallo SSID-vel es VLAN-nal, hogy el legyen kulonitve a belso halozattol (LAN))
Ebben az esetben az adatcsomagok fejleceben, a VLAN ID biteket figyelembe veszi a switch, es ennek megfeleloen kezeli oket.
Cimkezett opciot csak olyan portra erdemes beallitani, amire megbizhato eszkoz, vagy kliensgep csatlakozik, mert a VLAN ID fejlec-mezot tetszolegesen lehet allitani (hamisitani). -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Használ valaki itt modem-routert Openwrt-vel?Az lenne a kérdésem,hogy internet beállításnál kiválasztottam a pppoA :
PPPoA Encapsulation VC-mux
ATM device number:0
ATM Virtual Channel Identifier:35
ATM Virtual Path Identifier (VPI):8
PAP/CHAP username:beírtam a szolgáltatótól kapott felhasználónevem
PAP/CHAP password:jelszót beírtam
És még sincs netem!Valami lehet a beállítással vagy csinálnom kell e még valamit vele?
Köszi a válaszokat.Ja ez egy dgnd3800b rouer-modem,OpenWrt Chaos Calmer 15.05-rc3 firmwarevel. -
suste
veterán
En meg azt megkerdeznem azert, hogy honnan jott az otlet, hogy "overlay"-be csatolod a hattertarat, es majd oda toltesz???
Az overlay-ben a router beallitasai vannak, es azert szokas boviteni, hogy tobb mindent lehessen telepiteni.
Raadasul archer eseten a 16mb flash eleg sokmindenre eleg, igy nem biztos hogy egyaltalan kell az extroot (overlay bovites). -
Headless
őstag
Szia!
Hát ez egy gyöngyszem
"időkorlát van a beállításra". Ezt félretéve.Ez egy hiba és amiatt van mert belepiszkáltál a konfigokba. Nagyon szépen látszik, SWAP+ADAT particióüs formázást választottad Amit tökéletesen meg is csinált!!! És itt jöttél a képbe te aki beleturkáltál oda ahova nem kell... Vagyis a csatolási pontokba. Felakartad csatolni /overlay-be, vagy egy korábbi formázásból sikerült azt megtartani. Lényegtelen, de felesleges az oda.
"időkorlát" helyett korlátozott mennyiségű flash tároló van a routerben 16 MB ebből kb 8-9-et elfoglal maga az alap firmware, és utána erre elkezdtél tölteni transmissionnal. ez hamar meg is telt annyira, hogy már menteni SEM tudsz.
Házi feladat.
1. Luci -> Rendszer -> Mentés/firmware frissítés -> Gyári beállítások visszaállítása.
2. Elfelejted a PEN drive-t transmission pillanatok alatt megoli. Sima HDD semmi flash tároló.
3. Beállítod az internetet, meg egy két apróbb dolgot.
4. Bedugod a HDD-t a routerbe. (ebben a pillanatban ő már fel fogja csatolni /share/LABEL-be ez jelenleg neked még nem kell.
5. 9092 Formázó felület: unmount
6. Hát itt döntened, kell, de talán a mindenes csatolás a legajánlottabb, vagyis a az Extroot+Swap+maradék (kitudja mikor fog még jól jönni az extroot)
/mnt-s mountot válaszd, és a label oda van írva, ha üresen hagyod akkor mnt lesz, tehát nem kell beírni,
de írhatsz bármit, Lehetőleg ne legyen benne ékezetes és speciális karakter.
7. Újraindul a router és nem piszkálod. (Extroot, swap, és adat fel lesz csatolva)
8. Transmission beállításait nem piszkálod el, vagy legalább ésszel. A HDD nyilván /mnt-be van csatolva, azon belül legyen a letöltési könyvtár.(de maradhat az alap beállítás is)
9. További beállítások, extrákat amit szeretnél beállítod, vagy hagyod ahogy van, mert rengeteg minden be van állítva.Linuxos fájlrendszert windows nem fogja rendesen látni, ha közvetlenül a számítógépbe dugod. (vannak driverek, meg programok, de egyik se mondható jónak, de minek is kell az).
A routerre kötött HDD tartalmát minden eszközön látod. (Android, iOS, Linux, Windows, stb) Ugyanis meg van osztva a tartalma. SMB-n keresztül. legegyszerűbb, ha windows intézőbe beírod, hogy \\192.168.1.1
Ez a cím a routered ip címe, ha nem állítod el az alap beállítást akkor ez lesz. -
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok és segítséget szeretnék kérni kettő dologban:TP-LINK Archer C7-em van.
Az openwrt-t azért raktam fel mert torrentezni szeretnék külső tárolóra úgy, hogy a számítógép nem megy és láttam, hogy a webes elérés elérése megoldott , illetve a frissítéseket amiket előre megírtak csak fel kell töltenem.
ez van fent: suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 és a frrítéseket is felraktam.1. usb/hdd csatolálsi problémám, hogy a www_suste-on formáztam és csatoltam az usb tárat (több fajtát is kipróbáltam: hdd-t pendrive-ét) de mindig ugyan az az eredmény:
formázás után mountolás (kép:
,
) , eddig rendben, látja is a rendszer: Dev/sda2-ként (kép:
)
De ahogy a csatolási pontokhoz hozzá szeretném adni akkor eltűnik a csatolt fájlrendszer listájából.
Egyebekben a beállításokat sem tudom, hogy a www_suste-al milyenre formázzam (exroot/swap nélül illetve vele vagy csak simán) lucinál illetve transmissionnál, hogy állítsam be az elérést, illetve létezik-e olyan program ami win alatt a linuxos filerendszert látja?
TRANSMISSION beállításaim: (kép:
,
, /
)
A transmission webes felületen el is kezdi tölteni de kb fél perc után hiba miatt megszakítja.2. A második problémám az, hogy nem tudom állítani a routert, nem csak lucin keresztül hanem PuTTYtel –en keresztül sem. Úgy tűnik, hogy valamiféle időkorlát van arra, hogy elvégezzem a beállításokat telepítés után. Tehát ha Rendszer → Mentés/ Frimware Frissítés → Mentés/ Visszaállítás → Visszaállítás végrehajtását nyomok akkor engedi, de így mindet be kell állítanom egyesével és ezután nem tudom mennyi idő eltelte után nem tudom változtatni a beállításokat! úgy csinálja mintha változtatná (mentés&alkalmazásra klikk esetén elkezd gondolkozni ki is írja, hogy beállítások alkalmazva) de ténylegesen nem történik meg az átállítás. pl. ledeknél hozzáadok egy ledet de a lista üres marad, vagy a csatlakozási pontnál hozzá adok egy csatlakozási pontot de nem adja hozzá és azt amit még az elején csináltam nem tudom törölni sem szerkeszteni…
Köszönett!
-
chipi89
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Luci felületen a kapcsolók (switch) menüpont alatt a virtuális lan közt mi a különbség a címkézett, címkézetlen opciók között?
Mit befolyásolok vele?Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bbalint4398
üzenetére
Szia!
CC alatt a kmod-nf-nathelper-extra csomagot kell telepíteni.
-
Headless
őstag
válasz
bbalint4398
üzenetére
Szia!
Pontosan milyen FW ez? Ha hivatalos openwrt BB (CC rc3-nál nem láttam), akkor ott van megnéztem csomagokat ott szerepel a kmod-ipt-nathelper-extra. Szóval látnod kell. Ha a korábban említett rc3-at használod, akkor rakhatsz fel új buildet, vagy csinálhatsz magadnak saját buildet amihez leforgatod a kmod csomagot is, mert a kernel modulok nem működnek minden builden. De az előbbi egyszerűbb.MY2K: Igen megoldható Hálózat (network) -> kapcsoló (switch)
-
MY2K
aktív tag
Hello! Úgy tapasztalom hogy a WAN port nem működik (tplink tl-wr 741nd). Luci alatt megoldható hogy egy LAN-t állítok át hogy WAN-ként működjön?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bbalint4398
üzenetére
Szia!
Szerintem GRE támogatás kell. Tedd fel a kmod-ipt-nathelper-extra csomagot. És lehet, hogy kell a 47-es port továbbítása is GRE protokollon, hiszen itt megy a data.
-
bbalint4398
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Szia,
alapból nem használom a gyári beállításokat. 192.168.32.0/24 hálózat van konfigolva, DHCP szerver van ami osztja az IP-t, nem bízom a routerre. Itt az OpenWRT-nél lesz valami gánya. Nem is továbbítja a portot úgy látom valamiért. Az összes többit igen, csak a 1723-at nem. Nem értem. Nagyon bedühödöm, veszek egy CISCO-t, de otthonra az elég erős
-
Headless
őstag
válasz
bbalint4398
üzenetére
Gondolom szerver és kliens oldalon semmit nem állítgattál, csak router FW-t cseréltél. Akkor nálad is valószínű IP ütközés van a szerver és a kliens hálózata között, mivel gyári FW-ben az alapértelmezzet subnet a 192.168.0.x, míg openWRT alatt 192.168.1.x És valószínű ezt használja mindkét oldal, ez így nem fog menni állítsd át valamelyiket másik tartományra. Ha a többi működik valószínű jól hoztad létre a továbbítást, így ilyenekkel inkább nem jövök elő, de azért lecsekkolhatod port scannerrel, hogy van-e szolgáltatás a porton.
-
bbalint4398
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Szia,
köszönöm a választ.
Ezen a részén már túl vagyok, ezek a beállítások megvannak, írtam, hogy minden működik, Exchange szerver meg külön webszerver van a router mögött stb.. tehát a forwardok megvannak, és az összes működik is gyönyörűen 25, 3389, 21, 443, 987 Egyedül a 1723 nem fordul át. Az eredetivel ment, az OpenWRT egyik verziójával sem akarja az igazságot
Erre van-e valakinek valami ötlete?Köszi
-
Headless
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát igen azon még usb sincs, szóval sok értelme nincs.
-
-
Headless
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Ha csak netre kell, sokan azt mondják, hogy átláthatóbb a kezelőfelülete a gargoyle-nak, szintén openwrt alapú, de ez teljesen szokáskérdése...Én sose használtam azt, de fel se tenném az tuti
Gargoyle: gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-sysupgrade.bin
MD5SUM: e76a6acafd8f96ba666de7bab021218bHivatalos openWRT BB: openwrt-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-sysupgrade.bin
MD5SUM: 2cf3c1d2a4af44403a8a559edcd45da7bbalint4398:Megijesztettél Gyári FW, VPN... nagyot néztem aztán rájöttem, hogy nem a routerrel akarod létrehozni a kapcsolatot...
Portworfardot létrekell hozni, Hálózat -> tűzfal -> port továbbítások, és a megfelelő ip-re kell létrehozni a továbbítást.(ehhez szükséges lehet DHCP cím foglalás mac alapján is, azt pedig, Hálózat -> DHCP és DNS -> statikus bérletek.) -
bbalint4398
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogy:
TP WDR3600 routerre tettem fel egy OpenWRT firmware-t. Felkonfiguráltam, minden tökéletesen működik, egyetlen dolgot kivéve. A PPTP VPN kapcsolatot 1723 port nem forgatja át a szerverre aki az authentikációt végzi, vagy valamit még be kéne állítani, nem tudom de piszkosul kéne a VPN, ami a TP saját szoftverével teljesen korrektül ment is.Ebben tudna valaki tanácsot, segítséget adni?
Előre is köszönöm!B.B.
-
quailstorm
félisten
-
vargalex
Topikgazda
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
A konkrét típusnak (és hardware verziónak) megfelelő firmware-t kell feltölteni rá. Pontosan milyen eszközről van szó? (A router alján található címkén olvasható hw verzió is kell!)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Elsőre ebben nem látok semmi különöset. Viszont, ha ilyen gondod van, akkor miért nem raksz rá egy alap OpenWrt-t?
-
quailstorm
félisten
válasz
vargalex
üzenetére
root@OpenWrt:~# ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1388 S /sbin/procd
2 root 0 SW [kthreadd]
3 root 0 SW [ksoftirqd/0]
5 root 0 SW< [kworker/0:0H]
6 root 0 SW [kworker/u2:0]
7 root 0 SW< [khelper]
59 root 0 SW< [writeback]
62 root 0 SW< [bioset]
64 root 0 SW< [kblockd]
90 root 0 SW [kworker/0:1]
95 root 0 SW [kswapd0]
142 root 0 SW [fsnotify_mark]
172 root 0 SW< [ath79-spi]
259 root 0 SW< [deferwq]
263 root 0 SW [kworker/0:2]
322 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd3]
329 root 0 SW [kworker/u2:2]
404 root 884 S /sbin/ubusd
405 root 772 S /sbin/askfirst ttyATH0 /bin/ash --login
567 root 0 SW< [cfg80211]
663 root 1036 S /sbin/logd -S 16
697 root 1544 S /sbin/netifd
722 root 1152 S /usr/sbin/odhcpd
800 root 1152 S /usr/sbin/dropbear -F -P /var/run/dropbear.1.pid -p
927 root 1628 S /usr/sbin/pppd nodetach ipparam wan ifname pppoe-wan
936 root 1520 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -
996 root 808 S odhcp6c -s /lib/netifd/dhcpv6.script -P0 -t120 pppoe
1001 root 1596 S /usr/sbin/hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B /var/
1025 root 1364 S /usr/sbin/ntpd -n -p 0.openwrt.pool.ntp.org -p 1.ope
1094 nobody 936 S /usr/sbin/dnsmasq -C /var/etc/dnsmasq.conf -k
1171 root 1220 R /usr/sbin/dropbear -F -P /var/run/dropbear.1.pid -p
1172 root 1364 S -ash
1177 root 1360 R ps -
vargalex
Topikgazda
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Mik a futó processek? (Azaz a ps parancs kimenete.)
-
quailstorm
félisten
megszakadt multimeccs az lett megint

root@OpenWrt:/etc/init.d# vi
boot done led odhcpd sysntpd uhttpd
cron dropbear log sysctl system umount
dnsmasq firewall network sysfixtime telnetnem találtam értelmeset
crontabs mappa üres
szerintem szétcsapom baltával
fogalmam sincs, hogy mi ez, miért csinálja és hol van, de marha idegesítő
-
quailstorm
félisten
okés, majd reggel nekiesek, több megszakadt multimeccset már nem akarok
-
vargalex
Topikgazda
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Esetleg egy saját script a /etc/init.d-ben, ami az újraindítást végzi.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Igen azt tudom, hogy luci-app is van hozzá, de gondoltam lehet több crontab is, ami(k)ből az csak az egyiket kezeli.
Én leginkább Tomato fw-t használok, abban is van Scheduler menü a webes GUI-n, de ettől függetlenül lehet konzolból is használni a "cru" app-ot, amivel tudom közvetlenül a crontab-ot szerkesztgetni, amiben mellesleg vannak is dolgok, és természetesen a webes felületen egyik sem látható. De ha nincs cru, akkor megteszi egy vi editor is.
-
quailstorm
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Luci-ban van a crontab-hoz GUI, abban nem volt. Majd akkor utánanézek terminálból is, de lehet nem most mert húzok fürödni.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Crontab-ban nem nézted? Pontosan nem tudom, hogy OpenWrt alatt merre is van, de feltehetőleg...
/var/spool/cron/crontabs/
/etc/crontabs/mappák valamelyikében van, vagy vannak a crontab-ok.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
I killed the topic yaay.
-
quailstorm
félisten
Hello!
Volna egy ilyen cucckombó:
Model TP-Link TL-WR740N/ND v4
Firmware Version OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version 3.10.49Szeged topicban vettem OpenWRT-vel együtt, tehát nem én raktam fel rá, és gőzöm sincs ez kinek minek a buildje.
Nagy igényeim egyelőre nincsenek, egy D-link Dl-524 B4-et váltott, ami már egy Wi-Fis fájlmásolattól megpusztult.
A probléma:
A TP-link beüzemelést vagy manuális rebootot követően minden 24h elteltével rebootol. Automatikusan. Scheduled tasks közt nem látom. OK, hogy növeli a stabilitást, de akkor legalább kiraknám hajnali 3-4 óra körülre, mikor úgyse használja senki, mert így az lesz a vége, hogy szétcsapom egy baltával...Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy most mit tegyek.
-
suste
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ez sajnos az adott kliens es a router wifijenek az "osszeveszese".
A legjobb megoldas erre, ha ki tudod cserelni a kliens wifikartyajat (laptop vagy asztali pc eseten).
Probalkozni lehet az fw cserevel, ha 0.6 elotti a mostani fw.
Meg ki kell probalni tobb wifi csatornat, csak 20mhz, es esetleg "G" modot a wifinel (bar ezt a visszabutitast nem szoktak szeretni az emberek). -
tonyrulez
őstag
Előjött egy ilyen hiba a kernel logban: ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Emiatt kb. használhatatlan lett a net egy laptopon, amin pár percig van net, majd jobb esetben korlátozott kapcsolatot ír a Windows és megszakad a net, rosszabb esetben megszakad bármilyen értesítés nélkül. Wifi ki és bekapcsolása a gépen megoldja a helyzetet újabb pár percig. Amit használok suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07, látom már van hozzá jópár frissítés mióta feltettem. Valamelyik megoldja ezt a problémát? -
Headless
őstag
válasz
anarchic
üzenetére
Igen de megeshet hogy vannak olyan beállítások amit az nem fog elmenteni, ezért javasoltam az overlay lementését. Azzal mindent mentesz, de csakis tömörítve mert úgy megörzi a fájl tulajdonságait is. De ha maradsz a luci-s mentésnél, akkor még le se kell törölnöd őket, mert az úgyse menti el. De a HDD-t még nem formáznám le rögtön hátha kelleni fog még.
-
anarchic
tag
válasz
Headless
üzenetére
Először 8081 én nyomtam neki egy leállítást aztán kihúztam áramból, usb ki, power on.
Az a baj, minden lan port külön van választva sebesség szabályozás portonként, stb
a rákötött külső tápos hdd-t teljesen meg akarom szüntetni, csak a router legyen meg persze a külön kezelt portok. usb semmi.Ez most a hálózaton a 3. tovább osztó router.
Ha csinálók egy mentést azt visszatölthetem rá vagy az felejtős.
-
Headless
őstag
válasz
anarchic
üzenetére
Ez attól függ mi volt/nem volt beállítva amikor az extrootot felcsatoltad. Ha az extroot előtt semmit nem állítottál be, akkor egy teljesen alap rendszered lesz, ha beállítottad a netet akkor lesz neted stb.(Leállítás alatt én áramtalanításra gondolok, remélem te is)
Dadan: minek kell piszkálni ami működik? Megpróbálhatod /overlay particióról törölni az új fájlokat és reboot, ha nem tudod milyen fájlokat keress legegyszerűbb ha factory resetet csinálsz, és békibe hagyod a DLNA-t.
-
Dadan01
senior tag
Egy barátomnak frissítettem volna a vargalexes wdr3600as routerén a minidlnat és függőségeit (ligjpeg, libffmpeg-mini). Mindig innen teszem ezt: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/packages/.
De ma sem a minidlna, sem a lib nem telepedik fel. Hiba a szkript 4 sorában, 127es hiba. Ezt már láttam több alkalommal is, de ettől még ment minden ahogy kell. Most nem. Az opkg status minidlna azt írja hogy : install user unpacked. Milyen megoldás lenne paranccsorból hogy felrakja akkor is ha automatikusan nem megy?Thx
-
suste
veterán
-
Headless
őstag
válasz
anarchic
üzenetére
Extroot-ot akarsz lehúzni, akkor leállítod a routert, lehúzod, és vissza. Különben a router meghülyül, ha az extrootot elveszti, de akkor sincs igazából semmi. Legfeljebb a routert újra kell indítani. De arra figyelj, hogy amíg nincs extroot addig a beállításaid visszaállnak arra a helyzetre mikor felcsatoltad az extrootot.
-
anarchic
tag
Üdv
1043-asomrol szeretném leválasztani a HDD-t, sérülés nélkül mit tegyek

-
Sniper888
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Helló!
Köszi a választ
Örülök, hogy van rá megoldás, de egy kis segítséget, hogy merre is találom meg? Luciban? vagy ssh-n?
Annyira nem vagyok járatos a openwrt-ben..Köszi
-
Plehboj
tag
Sziasztok!
Vettem egy noname IR távirányítót a WDR3600-as routeremhez. A routeren egyébként vargalex fut.Gondoltam hip-hop felrakom a szükséges csomagokat hozzá a lenti leírás alapján:
[http://h-wrt.com/en/doc/ik]Már ott elakadtam, hogy az lsusb kiírja, az új eszköz azonosítóját: ID 1d57:ad02
de a dmesg semmi ilyet nem talál + a dev/input mappa nem is létezik.
Ehhez valami spéci driver kellene ?
Ezeket már telepítettem: kmod-hid, kmod-input-evdev, kmod-usb-hid.Kinézetre a noname távirányítóm megegyezik a linkelt leírás végén található fotóval,
de ID tekintetében valamiért eltér a kettő. -
válasz
Sniper888
üzenetére
Szia!
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex.html
- firewall.user-ben példa (inaktív) URL-ek tiltására belső IP számára meghatározott időintervallumbanA válsz tehát ott van az idézetben, a firewall.user script kell neked.
-
Sniper888
csendes tag
Helló
Segítséget szeretnék kérni openwrt ügyben!
Adott egy 842ND vargalex fw vel és le kellen tiltanom egy adott mac címü tablet facebook irányba való minden kommunkikációt, ez a webes és a facebook appot is fedje le!Előre is köszönöm!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Zoli133
üzenetére
Szia!
Mindhárom megoldás működik. Ha az első most nem megy, az csak azért lehet, mert VPN-en is a 192.168.1.1/24 tartományból kapsz IP-t. Ugye ez a gyári firmware-nál azért nem okozott gondot, mert az 192.168.0.1/24-et használt. Állítsd át OpenWrt alatt is valami másra a LAN IP-t.
-
Zoli133
addikt
Nos akkor megpróbálom leírni a problémát bővebben (nemrég műtöttek, egy kézzel meg felemelő írni ezért volt múltkor is túl szűkszavú az írás)
Nos a lényeg, hogy munkahelyi hálózatra kell belátnom, ehhez kaptam vpn kulcsot meg miegyebet. Sajnos hálózatokból nem vagyok túl képzett előre is elnézést ha valamit furán írok le.
Három megoldási módom lenne ezt használni.1. Semmit nem alakítok az itthoni hálózaton (bejön a kábel, be a routerbe (wdr3600, móltkor mintha 4300at írtam volna az véletlen volt de mindegy is) az meg teszi a dolgát teljesen default suste firmware-l). Az egész vpn kapcsolatot pedig a dolgozós laptopomon futtatom. Ez gyári firmware-el működött most viszont amint létrehozza a kapcsolatot a gép onnantól kezdve a "no route to host" hibaüzenet fogad ha bármi belső címet (belső szerver 192.168.1.24X) akarok megnyitni pingelni. Gyanítom valahol tűzfal vagy valami letilt de ötletem nincs mi, ami fura hogy amíg nem épül fel teljesen a kapcsolat addig mennek a dolgok.
2. Van egy külön laptopom amit a router elé be tudnék illeszteni a hálózatba, azaz kezelné mind a pppoe kapcsolatot mind a vpn-t. Ez után lehetne kötni a routert vagy úgy hogy az egész dhcp-t mindent rábízzon a laptopra (kb switchként funkcionálva, csak wifi is kellene), vagy úgy hogy létrehozza a külön hálózatot azaz intézi a dhcp-t egyebet a laptop helyett de az ismert belső címeket forwardolja kifelé.
3. Fusson a routeren az openvpn. Erre megtaláltam az openwrt wikit (extrooton kapott +356MB-ot, hogy hely is legyen), de meglévő configot kellene átemelne amitől kicsit félek, hogy valami elszúrok.
Nos kb ez a helyzet részemről az egyes és hármas az optimális mert nincs bent egy plusz eszköz.
Köszönök bármilyen segítséget.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Szia!
A fenti képen egy Total Commander-es letöltés látszik. Ha ez WAN oldalról történt, akkor ugye ahogy tibcsi0407 említette, az maximum a feltöltési sebességeddel mehet.
-
Headless
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Milyen ftp-t szeretnél elérni és honnan erre válaszolj.
Ha a routeren futó FTP-t LAN-on akkor semmi köze nincs az internet sebességedhez.Routeren futó FTP-t WAN felől, akkor a szolgáltatói feltöltési sebesség a szűk keresztmetszet valószínű. Így normális a sebesség.
Tök random FTP-ről töltenél le otthon, az valószínű a tárhely szolgáltatód lassú.
Random FTP feltöltés ott a te feltöltésed a korlátozó valószínű.
További eseteket nem írnék azok már nagyon speciálisak lennének.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Az okés azt mondom, de letöltésnél tapasztalom ezt, nem feltöltésnél.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Miért? A feltöltésd 1 Mbit, ugye? Ha arra az FTP-re töltesz fel, ami ezen a neten van, akkor ez így korrekt szerintem.
1024/8=128 kByte/s -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kisebb problémám az FTP-vel.
Elérem a kis mappáimat, magával az eléréssel semmi probléma,csak a letöltéssel.
T-Homos 20/1 net és kb 130kb/ másolok lefele. Ez normális mert sztem nem igazán. DIGI-s nettél 3-4Mb volt bár ott 60/20net volt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Te egy isten vagy!PPPoA beállítást nem tudod véletlenül ,hogy kellene helyesen beállítani?Egy Netgear DGND3800B modem routert szeretném beállítani és kidobni a másik modemet mert most az megy meg egy WNDR3700v2 router.Nekem ez jobb lenne,konekktor hiány miatt is.Köszi ha van valami infód.

Erre van-e valakinek valami ötlete?