Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vjozsef
üzenetére
Ok. Akkor tisztán látás végett. Én úgy olvastam/értettem, hogy gyári fw-ről "squashfs-factory"-val, a Dd-Wrt-ről "squashfs-sysupgrade" verzióval lehet frissíteni a WEB-es felületről. Ezekl szerint ezt félreértettem, félreolvastam. Sebaj! Most újra működő képes a router :-)
-
-
vjozsef
senior tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Factory verziot, egyertelmu, mondjuk Wikiben le is van irva!
TFTP-vel probalkoznek, ha nem megy akkor soros porton keresztul kabellel.
-
Hali!
Sikerült eflélesztenem a Wrt160Nl routert Dd-Wrt fw és TFPT segítségével. Viszont neki futnék úja az OpenWrt telepítésnek. Most akkor meylik verziót kell felraknom?
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-wrt160nl-squashfs-factory.bin
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-wrt160nl-squashfs-sysupgrade.bin
Mehet a frissítés a WebGui felületről, vagy TFTP segítségével rakjam fel ezt is? -
Hali!
Valaki vállal router újraélesztést?
Egy Linksys WRT160NL v6 és egy TP-LINK TL_WR1043ND v1 routerről lenne szó.
Megboldogulásuk oka: OpenWrt telepítés :-)) -
lócitrom
őstag
miért nem engedi a Gargoyle eltávolítani az utólag telepített plugin-okat? ssh-n keresztül azt írja, hogy vissza van tartva.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőttig tökéletesen működött a HP Photosmart C5280 nyomtatóm a TP-Link TL-WR842ND routeremre dugva. Gargoyle 1.6.0 és 1.6.1 alatt is. Aztán egyik napról a másik nem volt hajlandó felismerni, mint nyomtatót. Kábel kihúztam és bedugtam, de semmi. Újraszoftvereztem, felhúztam rá sima OpenWRT-t is, de ugyanaz. Mivel multifunkciós a nyomtató, így memóriakártya olvasó is van benne. Az abban lévő kártyát nem mindig látta router, de a nyomtatót a bekapcsolás után azonnal felismerte eddig. Most viszont USB hibákat írt rá.
[ 1442.180000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
[ 1442.340000] usb 1-1: unable to read config index 0 descriptor/all
[ 1442.340000] usb 1-1: can't read configurations, error -71
[ 1442.470000] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
[ 1442.630000] usb 1-1: unable to read config index 0 descriptor/all
[ 1442.630000] usb 1-1: can't read configurations, error -71
[ 1442.760000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[ 1442.800000] usb 1-1: unable to read config index 0 descriptor/all
[ 1442.810000] usb 1-1: can't read configurations, error -71
[ 1442.930000] usb 1-1: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 1442.970000] usb 1-1: unable to read config index 0 descriptor/all
[ 1442.970000] usb 1-1: can't read configurations, error -71
[ 1442.980000] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1Most gépre dugtam a nyomtatót, tökéletesen működött. Visszadugtam a routerre és megjavult, felismeri ismét. Ilyenkor mi van?

-
tlac
nagyúr
ntfs-nek nagyjából százalékban mennyivel nagyobb az erőforrásigénye az ext3/ext4-hez képest?
(belefutottam valami kernel/chip bugba, ami miatt nem működnek az ext* fájlrendszerek az új usb3-as mobil rack-kemmel) -
Bálint85
senior tag
Jelenleg TP-Link WR1043ND V2 routerem van.
Lehetséges, hogy a Poli27 -el lassabban töltök le torrentet , mert 1,5 volt a max?
Tp-link 4300 -am volt eddig ,azon vargalex féle volt és azzal 1,9-el jött max.
vagy a poli27 -ben mi nincs benne vagy mi van lekorlátozva ami a vargalex -ben benne van vagy nincs korlátozva?
utorrent 1.6-al szoktam.
-
lócitrom
őstag
Xirrus Wi-Fi Inspector-t szedtem le erre a csatornavadászatra. mire kellene figyelnem? meg végül is mi az ideális beállítás? a Gargoyle 11 csatornát enged maximum a gyári 13-hoz képest, ez is új számomra.
-
woodworm
veterán
-
trance89
őstag
pedig marhára nem mindegy, 40mhz módban csak az 1,6,11 csatornák használhatók, ez a nagy hátránya:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless-N_Configuration#Table_of_2.4GHz_Channels
2. ábra -
Tamy
őstag
-
Tamy
őstag
válasz
lócitrom
üzenetére
#1 Pontosan nem tudom hol tart a folyamat, de úgy jó fél éve (vagy talán több is) jelezte valaki itt a Ph!-n, hogy készített hozzá, viszont valahol megakadt a folyamat, úgy rémlik talán ígéret is volt rá a Gargoyle részéről, hogy a következő verzióba bekerül. Szerintem ebbe a topicba volt róla szó anno'.
#2 Itt látható hogyan kell beállítani a tiltást host-ra.
#3 A 150-es wifivel még laboratóriumi körülmények között sem fogod tudni kihasználni a 100-as netet, gyakorlatban kb. 50-60 Mbit/s-nál többet nem fogsz tudni kicsikarni vele. A csatornaszélességet állítsd 40 MHz-re.
-
Igen néztem: v6, azaz CUR06 amivel elvileg műxik
http://wiki.openwrt.org/toh/linksys/wrt160nl -
Hi All!
Egy Linksys Wrt160NL routerre raktam fel nemrég a
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-wrt160nl-squashfs-factory.bin
firmware-t, amit az OpenWrt oldalon is ajánlottak. Mindezt a Webes felületről csináltam, DD-Wrt alól. Azóta villog a Power LED, és nincs kapcsolat a routerrel. Kihúzni még nem mertem a tápot.
Mit lehet ilyenkor csinálni? -
lócitrom
őstag
üdv. TP-Link WR741ND (v1.5) router-emre telepítettem Gargoyle 1.6.1-et. több bökkenő akad jelenleg ezzel a kombinációval.
#1. ugyan apróság, de azért engem érdekelne, hogy található-e a felülethez magyar fordítás? a fórumuk átláthatatlan számomra és a csomaglistán sem láttam eddig, de mivel eleve hiányosnak tűnik így fel mertem tenni ezt a kérdést.
#2. lehetséges-e host-nevek tiltása? úgy látom csak IP/MAC-címet enged, míg a "hivatalos" útmutatóban valahol azt olvastam, hogy fix oldalakat is tud. ennek ellenére nem engedi, vagy csak én nem igazodok ki a beállításokon.
#3. a gyári fw-vel is ez volt a gondom: hogyan és/vagy mekkora sebességet sajtolhatok ki ebből a router-ből? ugyanis amióta 100/50 megabites net van, azóta lenne mit kiaknázni. ez az érték fixen jön, ha közvetlen a gépbe megy a kábel, router-en keresztül viszont csak 60-65 megabit körüli értéket produkál függetlenül a porttól. tehát LAN/WLAN-on egyaránt ennyit visz tovább, hivatalos leírás szerint pedig képes lenne minimum ~90 megabitig feltornáznia magát. Gargoyle telepítése óta pedig minden rendszer csak 65 megabitesnek titulálja a kapcsolatot az eddigi 150 megabithez képest. WLAN-on lenne fontosabb elérni a maximumot, a LAN eleve alig van kihasználva. hogyan lehet ebből kihozni a maximumot?
#4. érdemes-e módosítani az MTU méretét? ez azért merül fel bennem, mert ugye nyilván nem specifikus az ilyen egyedileg összerakott fw. a gyárival az MTU értéke 1480 volt, ez tesztelés alapján teljesen jó is volt így, viszont a Gargoyle 1500-as értékkel dolgozik eredetileg. megfelelő ez így?
-
vjozsef
senior tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Sztem olvasgasd utana a temanak hogy miert nem annyi, ahelyett hogy flamelsz. Ugxanis ez nem openwrt problema...
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=25760
Tehat gondolom a route tabla is igy nez ki nalad. Jo lenne elarulnod hogy mire hasznalod a pptp-t.
-
Franky2Ster
senior tag
Valaki nem ért itt a VPN-es dolgokhoz??? Mert már agybajt kapok...
-
The.Bali
aktív tag
Természetesen. Egy TL-740N Routerről van szó.
1. A gyári firmware stock web felületén a firmware frissítővel rátöltöttem ezt az image-et: Attitude Adjustment 12.09
2. beállítottam szépen mindent a routeren (ez még régebben történt)
3. most letöltöttem ezt a friss firmwaret: trunk r41824 és szépen feltettem az openwrt LuCI web-es felületről firmware kitallózós résznél. Kiírta, hogy minden beállítás megmarad. Így is lett. Minden megmaradt, csak a pluszban feltett csomagok tűntek el (openvpn).
4. ez után be SSH-ztam (Putty nevű alkalmazással) a routerre a régi usernév/jelszó párossal, majd lefuttattam ezeket a parancsokat:
opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd start
Ezt követően már ment is a router web-es felülete. -
Franky2Ster
senior tag
Egyszerűen nem értem,hogy minden VPN szolgáltatónál akit próbáltam nem tudok 20Mb/s-nél többet elérni speedtesten pedig a saját netem minimum 50Mb/s mi a hiba ?? PPTP kapcsolatot használok 1043ND-s routerrel OpenWRT-vel..
-
The.Bali
aktív tag
válasz
trance89
üzenetére
Lefrissítettem a Attitude Adjustment 12.09-beta verziót Trunk verzióra. Úgy látom minden beállítás megmaradt szépen, azonban a GUI eltűnt. Elő lehet hozni valahogyan?
Láttam egy leírásban, hogy így talán elő lehet hozni:
opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd startEzt kellene kipróbálnom?
Szerk: igen, így kellett. Közben sikerült is
-
vjozsef
senior tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Igen, erosebb vasat alarakni a kliens oldalon.

-
Franky2Ster
senior tag
Segítséget szeretnék kérni VPN PPTP kapcsolatom kicsit lassú a VPN szolgáltató azt mondja ő nem korlátoz.Saját kapcsolatommal 50/20 VPN-el pedig 13/9 körül mozog.Lehet ezen segíteni? Köszönöm!
-
The.Bali
aktív tag
válasz
krealon
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget. Jelenleg azért van rajta OpenWRT, mert szükségem van a VPN és Guest WiFi opciókra. Az általad linkelt Gargoyle firmware is rendelkezik ezekkel?
Szerk: a Trunk-os verzióhoz valami Guide létezik, hogyan lehet erre frissíteni, esetleg modulokat feltenni, konfigolni? A guival rendelkező OpenWRT-t kellene akkor lecserélni erre. Jobb lenne ha gui-t is lehetne rá varázsolni. Ha abban már javítva van ez a WiFi probléma, akkor még értelme is lenne lecserélni a mostanit
Ez a WiFi gond utánaolvasva sokaknál jelentkezik / jelentkezett. -
krealon
veterán
válasz
ugyeletes
üzenetére
Ha squashfs verziot tettel fel, akkor nem kell ujra flash-elni, mukodik a
- config mentes
- gyari allapotba (a kindulasi allapotba) hozas (revert to factory settings)
- szukseges csomagok telepitese
- config visszatoltesJffs verzional ujra kell flash-elni, mert ott a teljes root particio irhato (igy konnyu teglasitani az eszkozt, ezert csak halado szintu felhasznaloknak ajanlott).
-
ugyeletes
tag
sracok, ha betelik a hely, akkor racsesztem es flasheljem ujra, mert mindig tele lesz?!
vigyaztam pedig, hogy ne maxoljon be.
-
vargalex
Topikgazda
-
Crondore
tag
válasz
vargalex
üzenetére
/var/etc/dnsmasq.conf -ban találtam egy ilyet:
dhcp-range=lan,192.168.1.50,192.168.1.119,255.255.255.0,12h
/etc/config/dhcp tartalma pedig ez:
config dnsmasq
option domainneeded '1'
option boguspriv '1'
option localise_queries '1'
option rebind_protection '1'
option rebind_localhost '1'
option local '/lan/'
option domain 'lan'
option expandhosts '1'
option authoritative '1'
option readethers '1'
option leasefile '/tmp/dhcp.leases'
option resolvfile '/tmp/resolv.conf.auto'config dhcp 'lan'
option interface 'lan'
option leasetime '12h'
option start '50'
option limit '70'config dhcp 'wan'
option interface 'wan'
option ignore '1'config odhcpd 'odhcpd'
option maindhcp '0'
option leasefile '/tmp/hosts/odhcpd'
option leasetrigger '/usr/sbin/odhcpd-update'Amennyiben szükségét látod bemásolhatom az egész dnsmasq.conf-ot is.
Más dns server nincs.
Eddig be nem kapcsolt kliens is 100 felett kapott ip-t.Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Crondore
üzenetére
Szia!
A /var/etc/dnsmasq.conf-ban a helyes értékek vannak? Ha igen, akkor a kliensek egyáltalán próbálnak újra IP-t kérni DHCP-n? Esetleg nem csak egy renew-t küldenek?
Fut a dnsmasq? Nincs esetleg LAN-on másik DHCP szerver, ami miatt az OpenWrt-ben található dnsmasq el sem indul (ugyanis vizsgálja indulás előtt, hogy van-e másik szerver)?
-
Crondore
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ha simán újra indítom a routert, akkor sem veszi figyelembe az /etc/config/dhcp -ben lévő beállításokat.
Ebben 80-tól 90-ig osztanám a ip-t, ennek ellenére csak a rom alatti dhcp configgal foglalkozik. A változások elmentődnek oda ahova kell, de újraindítást követően nem lépnek érvénybe pedig az /etc/config/dhcp -be ott vannak akkor is. -
adakiller
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi eszközök adottak: TP-Link TL-WDR4300 v1 - OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) -, 500-as sata winyó, Digilan 50/30. transmission 2.84. Mennyire normális, hogy letöltés max 30 mbps, a feltöltés meg 20 mbps torrenten a routerre rákötött winyóra?? asztali pc-n megy maxon. nem a kihasználatlan sebesség izgat, hanem maga a jelenség

-
Crondore
tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket:
extroot -t megcsináltam minden jónak tűnik, kivéve hogy a dhcp configot, amit luci alól, vagy kézzel szerkesztek az /etc/config/dhcp -be a rendszer nem használja. Helyette a /rom/etc/config/dhcp -ből olvassa fel a beállításokat.
Mit csinálhattam rosszul az extroot során, vagy még mit nem állíthattam be?Köszönöm előre is.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link 740N router OpenWRT FirmWareel, és időnként sajnos eltűnik a WiFi jele. Nem látszik egyetlen gépről sem, és csatlakozni sem lehet rá. A lan portokon azonban szépen működik minden. GUI felületéről a wifi adapter letiltását és újraindítását követően működik újra a wifi. Külföldi fórumokon is elő jött ez a bug, de megoldást nem találtam rá. Ti már találkoztatok ilyennel? Mi lehetne a megoldás? A legújabb bin formátumú firmwarehez tudnátok linket adni?
Köszi!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vjozsef
üzenetére
senki nem kérte,hogy old meg helyettem,gondoltam van olyan ember aki használja és már konfigolta
az érdekelt volna,hogy ha engedélyezem a tinyproxy szolgáltatást akkor a general settings fülön maradhat minden alapon a 8888 portal illetve a filtering and acls fülön értelemszerűen megadom az ip tartomány és utána már csak a szabályt kell hozzáadnom mármint a blokkolni kivánt kulcsszavakat illetve oldalakat?
illet azt hogyan tudom hozzáadni? -
vjozsef
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Mi a kerdes? vagy azt varod el hogy megoldjuk helyetted?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
tinyproxyban kellene egy kis segítség,gondolom csak van aki használja vagy már konfigolta openwrt alatt.
a megfelelő csomagok telepítve és a szolgáltatás is elindítva.
főként reklám és pár nemkívánatos oldal blokkolására kellene használnom.
segítséget előre is köszi. -
petilaci
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi a gyors választ
Nem állítottam át a LAN-t PPPoE-ra. A leírásban található 3. pont szerint átállítottam a LAN-t DHCP-re. Az 1. és 2. pontot nem csináltam meg. Így a 1043 1-es LAN portját kapcsoltam a másik router egyik LAN portjára. Megpróbálok egy failsafe módot.
-
vargalex
Topikgazda
-
vjozsef
senior tag
válasz
davidcsaba93
üzenetére
En nem talaltam megoldast meg erre...
-
davidcsaba93
aktív tag
Cisco epc3925-re lehetséges valahogy openwrt-t telepíteni? Nem fontos a tv, telefon, modem rész, csak routerként lenne használva.
-
Wasp91
aktív tag
Visszaraktam az original firmware-t. Jelenleg 12 órája megy vele a net szakadás nélkül.
Na most a punk17 féle OpenWrt ilyen sz*r, vagy az origi firmware nem annyira érzékeny arra, hogy 1-2 másodpercre esetleg megszakad a net? -
megema
őstag
Szerk.: Nem válasznak szántam, elnézést!
Sziasztok!
Olyat meg lehet oldani, hogy a helyi hálózatra (akár kábelen, akár WiFi-n) kapcsolódó egyes eszközök csak az internethez férjenek hozzá, a többi eszközhöz ne? Ha igen, akkor milyen lehetőségek vannak? Gondolom a legegyszerűbb egy guest WiFi létrehozása, illetve adott LAN portok elkülönítése lenne. Ezt hogy kellene megvalósítani? Van más, általánosabb megoldás is esetleg? Pl. MAC cím alapján.
-
woodworm
veterán
"Nekem TP-Link routerem van, és ott le kellett volna vágnom az eredeti firmware elejéről 200 bájtot..."
Látod pórul jártál mégse emlékszel pontosan. Csak akkor kell vágni, ha a visszarakandó gyári fw tartalmaz bootloadert (a neve tartalmazza a boot szót), és nem 200 bájtot kell vágni, hanem 131,584-et. Amire emlékszel az a hexában megadott méret 0x20200.
-
idioty
tag
Azért óvatosan a visszaállítással! Érdemes elolvasni ezt előtte. http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.uninstall
Én úgy jártam, hogy letöltöttem az eredeti firmware-t a gyártó oldaláról, majd luci-n keresztül felraktam, és bootloop-ba került a routerem. Csak TFTP-vel tudtam újjáéleszteni.
Nekem TP-Link routerem van, és ott le kellett volna vágnom az eredeti firmware elejéről 200 bájtot... -
Wasp91
aktív tag
Most 10 perce ismét megszakadt. Itt a log: [link]
Lehet érdemesebb lenne a DD-Wrt-vel megpróbálkozni? Ha jól láttam abból van frissebb verzió is. -
stopperos
senior tag
Csak óvatosan kérdezem, a 12.09-es stabil kiadást már próbáltad? Nekem 7.2-es van, tudom nem az a hw, mint a 8.x széria, de nagyon stabilan ment 24/7, a T-Home 120/10 -es netjével és ~130 eszközzel.
A te esetedben szolgáltató és fw verzió is közre játszhat, hogy nem a stabil kiadás. Milyen szolgáltatói eszköz van előtte?
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. TP-Link 841ND routeremen ma 3x is megszakadt a net. Áprilisi OpenWrt van rajta. Pár napos még csak a router. A logban ezt találtam: [link]
-
vjozsef
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Raspberryvel csinalom en. Atrakom scpvel cubieboardra es mencoderrel osszerakom. Ha erdekel, akkor konkretabban is leirom.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Köszi a válaszokat.
A képkészitéssel nincsen gond, hanem ahová menti a képeket annak megosztási mappának az elérésével voltak bajok. Felcsatoltam a kis meghajtót, megadtam h erre mentse a képeket, és onnantól kezdve lassult be minden.A routeres megoldást akkor elflelejtem.

-
bambano
titán
válasz
sesomaru1989
üzenetére
szerintem se pendrájvval, sem vinyóval nem fog menni, mert az usb üti le a routert.
a routert felejtsd el, rakjál helyette komolyabb cuccot.egyébként pedig kérdés nélkül is tudni lehet, hogy a pendrájv nem jó a limitált írási számával.
-
vjozsef
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
mi a lassu?
kepkeszites? hany mp? kiprobaltad parancssorbol pl fswebcammel vagy mjpgstreamerrel? mennyi idot ir ra?
a megosztasok elerese az mas kerdes, lehet a megvalositas a rossz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Szia!
Ha ilyen gyakran kell kiírni egy file-t (bár gondolom nem nagy a mérete), akkor szerintem HDD-vel is érezhető lesz a lassulás, bár nyilván kevésbé, mint pendrive esetén.
De ha már van ilyen jellegű tapasztalatod, akkor nem is értem, hogy miért merül fel a kérdés. Ha valaki válaszolt volna, hogy szerinte a pendrive is megfelelő, akkor megírod, hogy nem, mert már próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Utána visszadugtam a nyomtatót, és arra ismét hibát dobott. Most meg minden rendben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)