- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
Tökéletes! Köszi szépen! Nem tudtam, hogy van ilyen menüpont. Még nem érkezett meg a gép, de kipróbálom majd, örülök ennek a menüpontnak. Már most látom, jóban leszünk az új mac-kel
Már csak azt kell megoldani, hogy a minden USB-A eszközömből hogy lesz USB-C. jól gondolom, ha egy elosztót dugok be, akkor az arra dugott külső SSD-k sebessége csökken azzal arányosan, hányat dugok rá? Az egerem és a billentytűm is USB-s, az nyilván mehet egy USB-C-re (vagy Thunderboltra), de a többi eszközt Ti hogyan dugnátok rá? 2 külső SSD-m van és egy 1TB HDD a Time Machine-nek. Mindegyik külön portra kerüljön? Az SSD házaknak (nem is SSD, hanem az a vékony NVME vagy micsoda) ilyen USBC-USBA kábele van, azokat gondolom USBC-USBCre kéne cserélnem. Milyen kábel való erre? (Adatátvitel vastagságra gondolok)
-
Czo
addikt
Eredendoen a http://feedbackassistant.apple.com valo erre, de lehet, hogy ehhez developer fiok kell? Bar beta appokat barki felrakhat, szoval nem valoszinu. Van app is telepitve a gepedre, az beta OS eseten kozvetlen linkelve van az Applications -be, nem beta eseten a Safari URL savjaba ird be ezt: applefeedback:// majd uss entert.
-
Czo
addikt
Szerintem feature hianya. Az "elmegyek updatelni majd megnyilok ujra" fuggvenybe nem irta bele senki a rogzitett fuleknek a kezeleset. Akik meg tesztelik, azok ezt a featuret nem hasznaljak. Nem is tudom, hogy hany eve letezik ez a feature, de te vagy az elso akitol hallom, hogy hasznalja. Szoval, en bejelentenem bugnak.
-
Alex91
félisten
En meg szeretnek TimeMachine mentest kezzel torolni. Nem tudom, mert Locked file-ok vannak a mentesben. Es nem tudom feloldani, mert a Get Infoban nem lehet kikattintani. Terminalba se sikerult, bar lehet, hogy sudo kell neki…
Komolyan, mi a faxert kell Google-t turnom minden xarert…?
-
-
Hooper
őstag
Gyári táp. 40TB a kapacitás gyárilag, egyszerre max 20 van bent.
A másik fiókot nem értem bocsi.
Igen a felpörgést - leállást megvárjuk. Kis kék Led jelzi ha futtatja a lemezt de kézrátétellel is lehet érezni mikor lekapcsolja
Kiadás, leállt, kikapcsol, kihúz. Ez a menet. Win gép alatt sokáig használtam ugyanezt a dokkolót sose volt baja.
Syno Nas is van 80TBvel SHR kötetben, ezek az x20asok extra külső mentések. Ritkán használjuk ezért is választottam ilyen megoldást rá. -
Parson
addikt
Mea culpa, hogy nem 100%-os tökeletes cizeltsággal tettem fel egy szimpla kérdést!
Kedves Fórumtársak, néha egy kis rugalmasságot nektek is illene tanulni és válaszolni tudni - hogy kb eddig és eddig támogatott föverziókkal aztán meg biztonsági frissitésekkel, és utána meg rajtad múlik mennyire viseled el a rendszer belassulását, vagy vmi hasonló... Nem lehet mindig mindenki tökéletes. -
Czo
addikt
Ha nincs bekapcsolva a WoL, akkor mind a ketto device "elalszik". Viszont Ethernet eseten, kb mire a gep magahozter, a halozat mar el, WiFi eseteben viszont ujra kell authentikalni a halozatra, stb stb. Ha bekapcsolod a WoL-t, akkor a WiFi fizikai reteg megmarad, igy Ethernethez hasonloan, rogton lesz halozat. Szoval, en futnek egy kort ugy, hogy bekapcsolom a WoL-t (nalam, MBP-n a Battery prefsen belul, az Options gomb utan van a Wake for Network Access, Mini-n nem tudom, hogy hol van/lehet).
Csak Safari-t hasznalok, igy a plugint passzolom.
-
Czo
addikt
Amikor halozati drivera TM-ezel, akkor a halozati megosztason csinal egy disk imaget, es abba kerul a mentes. Amikor elmegy aludni a geped, akkor megszakad a WiFi, emiatt levalasztodik a halozati meghajto, viszont ezzel megszunik a kapcsolat a letrehozott disk imageggel is, errol latod a buborekot. Tobbet meg azert latsz, mert egy ejszaka alatt a geped nem alszik vegig, hanem fel-felebred es ez eljatszodik minden egyes ebredesnel. Ha pl. LAN-on dugod be, az vegig stabil marad.
-
vadkörte
addikt
Több napig nem ment a gép, tegnap 21 óra felé kapcsoltam be volt egy kis munka. Akkor jelezte, hogy halleluja ő most frissülni akar. Éjjel 3/4 2-re 99%-ban le is jött a 15 de úgy voltam vele, hogy majd ma befejezi. Valahogy az alvás szimpatikusabb volt, mint nézni a monitort éjjel háromig.
Remélem nem barmoltak el benne semmit.
-
Czo
addikt
-
lancia75
tag
Mivel nem túl világos a mostani szomám, A megfelelő világítást sem lenne könnyű kialakítani. Az asztali lámpa nagyon zavar. így jobb egy világító billentyűzet.
meg már a szemem sem a régi.
Rendeltem egy ipad billentyűzetet, remélem az jó lesz.
Kerékpáros edző vagyok, és online írok edzésterveket bringásoknak. -
-
zoli62
addikt
Csak egy ethernet, de az az adapterbe van dugva. Egyébként most teszteltem, a Macbook Airem képernyője hátoldala is kicsit rezeg, amikor töltöm.. A különbség az, hogy a töltőadaptert ott védöföldelt konnektorba dugom. Azaz teljesen mindegy, hogy van-e védőföldelés, vagy nem, mindkettőnél enyhe rezgés tapasztalható. Bár még egy különbség van: az MBA konnektorba dugható töltőadapterének villás csatlakozója van, míg az iMacnek az adapterből jövő vezeték végén levő hálózati csatlakozója kúpos kialakítású (ezt utálom, mert a konnektorból kihúzni csaka vezeték megfogásával lehet), védőfóldeléses.
-
Friczy
senior tag
Meglátjuk, ha legközelebb előjön, ki fogom próbálni. Kicsit szkeptikus vagyok, az smb.service az, amikor én adom az smb servert, tehát az én megosztásaimat akarják elérni. Itt viszont az a helyzet, hogy én akarom más servereken elérni az SMB megosztást. De majd kiderül.
-
Czo
addikt
Amikor a plistet modositod kozvetlenul, kezzel, akkor "valamikor egyszer, a jovoben" fog eletbelepni, mert a rendszer cacheli ezeket a plisteket. Ha viszont a defaults-val modositassz, akkor ez nemcsak updateli a cachet is a modositassal egyszerre, hanem az adott processz, amihez a konfigallomany tartozik, az kap egy rendszernotifyt is arrol, hogy valtozott a konfig (az, hogy ezzel kezd-e barmit az adott dolog, az az adott dolgot keszito fejleszto kepessegeitol fugg
).
Szoval, ezt "eszreveheti" az smbd. Viszont, nalam fut az smbd es nincs ilyen konfiugracios bejegyzesem letrehozva, tehat siman lehet, hogy erre, mar nincs ma szukseg.
Az AI valaszat meg forwardolhatod a kukaba, mert a 10.6 volt az utolso, ahol Samba volt az SMB server, 10.7 ota sajat implementaciot hasznalnak.
-
Friczy
senior tag
Nekem már két-három alkalommal előfordult, hogy valamiért az SMB megszűnt rajta rendesen működni, nem láttam a NAS (vagy akár a több gép) meghajtóit. Próbáltam a tevékenységfigyelőben keresgélni, hogy vajon mit kell kilőni és újraindítani, de nem jártam sikerrel, csak a reboot oldotta meg. (Mac Mini M2 pro, Sonoma)
-
2017-es iMac-em pont így üzemel: csak frissítéskor (ami egyre ritkább, mert Ventura van rajta) és áramszünetkor indul újra (ami szerencsére mostanában szintén egyre ritkábban van felénk). Tehát nem ritka a többhónapos uptime.
Amúgy Roon és PLEX szerverként (is üzemel), ezért nincs soha kikapcsolva. Altatva sem, csak a képernyő kapcsol ki egy idő után.A 2023-as MBP-m pedig csak frissítéskor indul újra.
-
zoli62
addikt
Igen, volt már még Inteles MacBook Airem, sokszor aludt egy hónapig, hat év után tavaly decemberben hatvan töltési ciklussal adtam el féláron.. A rendszert ismerem, és hosszabb távra szeretnék asztali gépként iMacet. Macintosht még a kilencvenes években egy helyi középikolában láttam először, azttán a G4-nél csodálkoztam rá az iMacekre. Egyébként azóza az oktatásban nem terjedtek el a Macek, annak ellenére sem, hogy könnyen használhatók. Többfajta célra használnám: szórakozás, böngészés, tesztelés, stb.
-
Czo
addikt
Sonomahoz kepest valoszinuleg regi SMB implementacio van a dobozon (SMB1 evek ota nincs, NTLM1 pedig azt hiszem, Venturaban meg volt, de Sonomaban mar nincs). Nekem szerintem ennek a regebbi verzioja van, nem is neztem mi tud, leszedtem rola az antennat (csak ugy fer be a neki szant helyre) at lett rakva bridge modba es el van felejtve a letezese.
-
Czo
addikt
Nalam ugyan "csak" MacBook Pro van, de az en felallasom ugy nez ki, hogy 1 db Thunderbolt kabellel ra van dugva a gep egy CalDigit Element Hub nevu termekre. Ez egy univerzalis TB3/USB4 HUB, amely 1 db portbol csinal 7 darab portot (3db USB-C es 4 db USB-A). Ha USB3 hostra dugod, akkor ez 7 db port, ez mind USB3 port lesz, ha viszont Thunderbolt portra dugod, akkor a 3 db. USB-C port Thunderbolt portra upgradelodeik. USB-nek hasznalva a lyukak 10 Gbps lyukak lesznek. Erre a HUB-ra ezutan nekem ra van dugva az Apple Thunderbotl monitor egy TB3-TB2 adapterrel, egy Dell DisplayPort-os monitor egy USB-C to DP adapterrel, egy USB 3.2-es HUB. A monitorokat "nativ" monitornak kezeli, tehat a gep ugy latja, mintha mindegyiket kozvetlen radugnam (azaz nem USB-s displaylinkes mokolas). A HUB-hoz jart egy aszem 150W-s adapter, igy minden portja kepes megfelelo aramot adni (tolti az iPadeket is) illetve a gepbe meno portja tolti a gepet is. Nyilvan a monitorok USB portjaiba is van aggatva tobb minden, sott, a Thunderbolt Displayen levo downstream Thunderbolt port is mukodik, tehat ha oda bedugom a Thunderbolt to eSATA adapterem, akkor a gep is latja az AHCI kontrollert a PCI-E/Thunderbolt buszon.
-
Ear001
addikt
Nekem egy kínai olcsójános van. Nem igazán a hűtés a kérdés, hanem az, hogy nincs saját tápjuk, tehát minden rádugott eszköz azon az egy porton keresztül kapja az áramot, amire ez a Mac-en dugva van. Az egy beépíthető SSD-t elviszi, de az ide dugott második merevlemezt már nem biztos.
-
madgie
titán
Nekem az iJoe-féle Satechi van a Mini alatt, abból is az nvme változat, bár ebből nem sokat érezni, mert 600 MB/s kb a max, amit tud, úgy vettem észre.
Ott is vannak lukak a szellőzéshez, alulról is, meg a Mini felől is.Portokból szintén durvulat van, most is csak a HDMI "üres", van rajta még egy hetes (!) TP-Link USB hub is, annak is minden portja foglalt
-
Minihez én valószínűleg ezt a RayCue-t választanám. De sajnos nincs semmi tapasztalatom a magbzhatóságával kapcsolatban.
A Satechi soha nem hagyott cserben, igaz, hogy van egy totálnoname USB HUB-om meg egy szintén kb noname dokkolóm is, ami ugyanúgy évek óta megbízhatóan megy... szóval nem tudom, hogy a port-extenderek "jaguárja" megéri-e felárat, de sejtésem szerint nem feltétleül.Optimalizálás: lényegében minden általam használt monitoron van USB hub (ez nálam összesen 3 monitort jelent, összesen 6 "szabad" USB 3.0 (A) és 2 szabad TB4 porttal... ez azért eléggé tud segíteni az optimalizálásban. Csak egy tipp, mert általában erről a lehetőségről sokan megfeledkeznek.
-
Czo
addikt
No, ez erdekes. Vettem elemet a multimeterbe
.
Szoval, a multimeter szerint nem vezet a 2008-as, es a 2023-as MBP es a 2005-os PB haza. Marmint, a sipolos szakadasvizsgaloval nezve nem sipol (vagy ezt nem igy kellene neznem? :D). A csavarok egyertelmuen ossze vannak kotve egymassal (ez ugye varhato is volt, hiszen az mindenut test lesz), viszont a gep testje nincs osszekotve a foldelessel, ahogyan irtad. Mindezt ellenoriztem a 2008-as es a 2023 novemberi MacBook Pro gepen.
Kozben megtalaltam a magyar vasarlasu hosszu kabelemet is, az is foldelt.Tehat akkor, lehet hogy nem is a foldeles "oldotta meg" a bizsergest, hanem csak az, hogy "forditva lett bedugva" a hosszabbitos kabel a konnektorba?
-
Czo
addikt
A PowerBook (2005) es a MacBook Pro (2008) nem bizsergett, ha a foldelt hosszabbitoval volt bekotve, vagy ha megforditottad a dugot a 2018-as es a 2023-as MBP-t nem probaltam meg a foldelt hosszabbitoval, csak megforditani probaltam a konnektornal (az mukodott).
Most direkt azert kerestem elo a hosszu kabelt, hogy megnezzem, de nem talaltam meg csak a britt dugosat (ezt fotoztam), de ezekhez meg nem talaltam meg az europai adaptert. Viszont igaz, multimeterrel megnezem majd holnap, hogy mivel van osszekotve. -
Czo
addikt
Hirtelen nem talaltam itthon, csak 12W-s USB-A, 45W-s iBook G4, 61W-s USB-C es 85W-s MagSafe power adaptert, de ezeknel a nyelv, ami belecsuszik a fejbe, az fem, mig az 5W-os es szeritem a 10W-os USB-A toltoiknel, ez muanyag. A gyari konnektoros fej, amit adnak, annal muanyag a vajat, mig ha volt regrol, vagy vasaroltal mostanaban "hosszu kabelt" oda, ott fem a vajatnak a szele, es ez ossze van kotve a halozati aljzat foldelesevel.
-
abrtom87
tag
Nem tudom. Azóta nincs, nem is jött
vissza. Amire tettem az nem rezeghet, mert más nincs rajta. Nem csípett, rezgés volt, mint amikor a sima mini PC-ben megy minden venti és megfogod. Nem tudom hogyan lehetne hálózati, szigetelési gond, egy földelt APC Surge hosszabbítóba van kötve, a földre zöldet mutat és új a ház is. Ha ilyen gond lenne, akkor gondolom az állandó lenne, nem tűnt volna el. Azóta se
tudtam reprodukálni, mezítláb, stb. -
Czo
addikt
Nem.
Ha fel akarod rakni X-et, akkor addig nem tudod felrakni X-et, amig nem raktal fel minden szukseges dolgot, ami kell X-nek. Viszont, az elso korben kiderulo szukseges dolgoknak is lehetnek szukseges dolgai. Tehat fel kell rakni mindent, ami szukseges es mindent ami szukseges a szuksegeseknek. Amikor felkerult minden szukseges dolog, akkor tudsz nekikezdeni felrakni azt, amit kertel.
Most az tortent, hogy vagy az egyik fuggosegnek, vagy maganak a cuccnak amit kertel, ugy lett megirva a "build scriptje", hogy ellenprzi a verziot... Vannak ilyenek, hogy 1-1 lib fejlesztoje ragaszkodik ahhoz, hogy a dolga mindig csak az aktualis vagy aktualis + -1 verzion menjen.
-
trialboj
őstag
Nem baj hogy fizetős, én viszont nem adok érte pénzt, mert céges gép. Ennyit mutat, de ez nem sok ha több alkönyvtár van, akkor hamar követhetetlen hogy mit hova másol éppen.
Boomer módszerrel le szoktam jegyezni egy papírra vagy googe keep-ben, hogy mit indítottam el, csak gondoltam hátha van valami workaround -
MasterMark
titán
Ja persze, csak átlag felhasználónak nem nagyon számít. Mert ha már ott vagy a gépen rajta, akkor a legkisebb probléma, hogy valami unortodox módszerrel bizonyos dolgokat ki tudsz nyerni, hiszen már amúgy is ott vagy a gépen érted.
Kb. mint a spectre / meltdown.
Nyilván szerverekben, virtuális környezetekben nagy probléma.
-
titi12
aktív tag
-
titi12
aktív tag
A helyedben nem a Sonomát céloznám meg – hiszen minél messzebb vagy a gépeden támogatott rendszertől, annál több lehet a probléma –, hanem azt a minimumot, amin még elfut az általad használt szoftver adott verziója.
A leírásban pedig felsorolták a(z esetleges) problémákat (pl. non-metal). -
Godfather
aktív tag
Szerintem az alap Air M1-M2 közt volt kb 300eur a difi, de ahogy nézem és jól emlékszem, most az M2 ára lement 100eur-al, és az M3 ugyanannyiba kerül, mint korábban az M2. Tehát most 100eur a difi. A mininél nem volt design váltás, csak belső frissítés, szóval szerintem ott nem volt árkülönbség, max a forint ugrálása miatt lehetett. A magyar árakat nem néztem annak idején, de szerintem ami euróban van, nem változott.
-
Snoop-y
veterán
Koszonom az iranymutatast
Quick actionben talaltam ra megoldastset prompt_text to "Please enter password for the zip file"
repeat
set zip_password to text returned of (display dialog prompt_text default answer "" with hidden answer)
set verify_password to text returned of (display dialog "Please verify your password." buttons {"OK"} default button 1 default answer "" with hidden answer)
considering case and diacriticals
if (zip_password = verify_password) then
if (zip_password ≠ "") then
exit repeat
else
set prompt_text to "Password cannot be empty. Please enter password for the zip file"
end if
else
set prompt_text to "Password mismatched, please try again. Enter password for the zip file"
end if
end considering
end repeat
tell application "Finder"
set the_items to selection
set items_to_zip to ""
repeat with each_item in the_items
set each_item_alias to each_item as alias
set item_name to name of each_item_alias
set item_name to quoted form of (item_name & "")
set items_to_zip to items_to_zip & item_name & " "
end repeat
set first_item to (item 1 of the_items) as alias
set containing_folder to POSIX path of (container of first_item as alias)
set zip_name to text returned of (display dialog "Enter the zip file name (without the .zip extension)" default answer "")
set zip_file_name to quoted form of (zip_name & ".zip")
end tell
do shell script "cd '" & containing_folder & "'; zip -x .DS_Store -r0 -P '" & zip_password & "' " & zip_file_name & " " & items_to_zip -
Snoop-y
veterán
Szia,
Az elso ketto kilove mert ez a parancs amit irtam titkositja is a file-t.
Szoval valami olyasmi kellene, hogy azon a fileon hajtodjon vegre amire rakattintok jobb klikkel es ott a tarolt task/script lefut es vagy automatikusan hasznalja a filenevet vagy rakerdezzen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged