- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
madgie #20666 üzenetére
Bah, KO. Bekapcsolom, fekete képernyő, na mondom, visszarakom a régi hubot, azzal indítom újra. Kihúztam a keleti lelkületű usb 3.0 hubot, visszajött a képernyő, de sz@rrá fagyott strandlabdás állapotban. Power ki, power be, azóta nem indul
Eljut az almás betöltő-csík feléig és kikapcsol a gép. Ha Cmd+R-rel indítok, akkor meg csak a szürke bootképernyő megy a végtelenségig.
Most megyek dolgozni, aztán majd meló után folytatom
a cumit, de itt már valami komolyabb zűr lehet -
blakey
titán
válasz
madgie #20267 üzenetére
Nekem a chrome parkolópályára került, nagyon "felhúzott", állandóan dupla reklámoldalak jöttek be, bármit csináltam, nem oldotta meg, 3 hónapig normálisan működött, uh. végül opera került a helyébe.
(#20268) peter11.20
Ez nem teljesen mac probléma, a kamerának gondolom engedélyezned kell egy portot, stb, szóval szaktopik kell hozzá, ha van. -
válasz
madgie #19604 üzenetére
Nekem SSHD van perpill az imacemben, 2Tb-s seagate, nem bántam meg, hozza azt amit vártam tőle, csak ajánlani tudom. Mondjuk ez 3.5" / 7200rpm, de persze itt eleve egy sima ugyanilyen hdd-hez képest kell vizsgálni, nálad meg egy 2.5"-ös hdd vs 2.5"-ös sshd a párhuzam, de ott is nagy előrelépés lesz (nem akkora mint az ssd, de nagy
).
Persze ez se fog többet bírni mint a leggyengébb eleme, szóval itt is érvényes az, hogy menteni kell
-
twine
veterán
válasz
madgie #19444 üzenetére
Csapd fel a Hardveraprót, nézz körül...
Kinek mi az érdemes,,de cca. 4000-7000 között látom a 2x2-es kitteket...
Kérdés ki vesz manapság ekkora modulokat...De egy hirdetés nem kerül semmibe...MOndjuk nem is változik meg ettől az összegtől az életed...De ahoz képest , hogy én szó szerint értéktelennek láttam egy évvel ezelőtt...
-
danilla
őstag
válasz
madgie #18999 üzenetére
A munka része nekem nem számít, mert az otthoni gépen nem fogok dolgozni (előreláthatólag egy pár évig még biztosan nem), videovágáshoz van egy mezei bluetooth egérem, minden másra meg élvezet használni a trackpad-et (bár az is lehet, hogy videó szerkesztéshez is jó lesz, még nem próbáltam). Ég és föld a magic mouse-hoz képest, sokkal könyebben gördülékenyebben irányítom a rendszert.
-
válasz
madgie #18872 üzenetére
DP 1.3 nincs, pontosabban a VESA 1 hónapja fogadta el a draftot. Az imacben levő R290 biztosan nem tudja. Ha meg spéci kapcsolatot akarnának csinálni, akkor ahhoz erősen meg kéne mókolni az R290-et. Bár ez nem lehetetlen, hiszen egy Apple kategóriás cég simán megoldja azt hogy az AMD-vel együttműködve megcsinálják.
Mindegy, meglátjuk, én marhára kíváncsi vagyok rá. Már az is tök hihetetlen amúgy hogy 30Hz-en hajtják sokan a 3-4 ezer dolláros 4K monitorokat, mert csak ott stabil (Mac Pro-val is, mert alapvetően a monitorok hibáznak). És akkor ez egy 5K panel... ráadásul LG, tehát semmi mágikus. Ha 60hz-vel akarják csinálni, akkor hasonló bajok lesznek mint a 4K-nál, azok is MST-vel mennek csak 60-on (már amikor mennek).
-
kelzsoca
félisten
válasz
madgie #18855 üzenetére
Persze, letöltöd a Yosemite telepítőt, fogsz egy 8gb-os pendrive-ot, leformázod (Mac OS kiterjesztett (naplózott)) majd előhívod a terminált, beadod neki ezt a parancsot:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction
A parancssorban az Untitled a meghajtó nevét jelöli, ez lehet tetszőleges is, csak akkor írd át a parancssorban is arra, ami nevet adtál neki a formázás során, különben nem fogja megtalálni.
Beírod a jelszót, majd dolgozik egy ideig, közben a terminal ablakban ezt látod:
Erasing Disk: 0%... 10%... 20%... 30%...100%...
Copying installer files to disk...
Copy complete.
Making disk bootable...
Copying boot files...
Copy complete.
Done.Miután végzett újraindítod a gépet recovery módban, kiválasztod a pendrive-ot, formázod/partícionálod a hdd-t és mehet a telepítés.
-
válasz
madgie #18829 üzenetére
Én pár hete vettem egy BRIX-et, szerintem mediaplayernek jobb választás mint a Mini, mivel kapható i3-al is, ezért olcsóbban is meg lehet úszni (sőt, mozizni elég a celeronos is, az meg mégolcsóbb).
Méretre akkor mint egy ATV, persze a tápegység nincs benne, szóval így "könnyű" volt. 250-es SSD-vel, 4GB ram-al br. 110.000eFt körül állt meg az i3-as. Egyébként asztali gépnek (is) használja az asszony, minit akartam neki venni alapvetően, de nem engedte, én meg már nem is bánom így utólag.
Ha lesz rá időm megpróbálok azért rá tenni majd egy hackosx-et, elvileg sima ügy a vonatkozó tony-s fórumok alapján.
-
cigam
titán
válasz
madgie #18841 üzenetére
Attól, hogy 10éve űzöd az "ipart", még nem leszel átlagos/hétköznapi felhasználó.
A (tömeges) RAW feldolgozást meg inkább a merevlemez fogja vissza nem? (Tényleg érdekel, nem kötözködni akarok. A pár ezer fotómmal jól el vagyok iPhotoval, és a C2D procimmal, 4GB RAM-al)
-
Ear001
addikt
válasz
madgie #18832 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az egy olvasata van a tegnapi bejelentésnek. Most van ez az olcsó modell, egyelőre ennyit tudunk tenni és ha tavasszal jönnek az Intel új generációs procijai, akkor jöhetnek a Minikbe.
Nem néztem a diszkrét videós Miniket, de akkor azok drágán mennek? -
twine
veterán
válasz
madgie #18829 üzenetére
Bár nem szép dolog ilyen esetben az embernek saját, önnön érdekeit nézni,,,mégis megteszem...:
Egyetlen "jó" dolog van ebben az egészben...:
Így talán tovább, és jobban tartja majd az árát a saját i7 minim,,,
(bár nincs tervben az értékesítés...talán az első olyan készülékem lesz, ami az értéktelenedésig kiszolgál)
Sajnálom ezt a termékvonalat...kár érte...én nagyon megszerettem... -
válasz
madgie #18759 üzenetére
Ha úgy érted a rétegezést, hogy egyben van e az LCD-vel, akkor ja, nem rétegzett, sima üveg, csak egy "előlap". Mágnesek tartják, a leszedése után lehet kiszerelni az LCD-t, majd mögüle a többi cuccot.
Hopsz, bocs, szerk.: az egyel régebbi vastagabb unibody imacekre gondoltam, úgy látom a vékonyított új verziónál egyben van a kijelzővel.
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #18343 üzenetére
Szerintem is most esélyes erősen egy Mac Mini frissítés. Nagyon kár, hogy ennyire elment a Mac Pro ára, mert én az ilyen feladatokra azt ajánlanám mindenkinek. Sokkal normálisabb volt a dolog akkor amikor 650 000 Forintból lehetett venni 2x4 magos Mac Pro-t. Nagyon sok pénz az is, csak arányaiban sokkal közelebb volt.
-
Ragnar95
félisten
válasz
madgie #18260 üzenetére
Mióta retina kijelzőt használok, van, hogy nekem is szembetűnő a különbség bizonyos filmeknél/sorozatoknál az sd és a 720p között és igénylem a 720p-t, de 90%-ban tökéletesen megvagyok az avikkal is.
Persze ha korlátlan tárhelyem lenne, énis mindent 720/1080p-ben töltenék, de hát sajnos nincs az... -
Allure
aktív tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
madgie #17674 üzenetére
Mondjuk MacMini frissítést én is vártam, illetve sokan vártak 4K Apple Displayt is, de ezek még akár a nyár folyamán is jöhetnek egy külön keynote-ban, bár ahhoz elég jelentős újítások kellenének, hogy ezért külön keynote-ot rendezzenek, hacsak nem kötik egybe az új iPhone-al, iPaddel.
-
blakey
titán
válasz
madgie #16909 üzenetére
Na igen olvasni olvassa, de ennyi, az én felhasználói környezetemben nem a legjobb multimédia szempontból, ez van, de nincs vele semmi bajom. Nyilván ami hálózatról megy az más tészta. Az ntfs-t másra nem is használom, nálam ez tökéletesn működik minden környezetben 0 problémával.
-
blakey
titán
válasz
madgie #16899 üzenetére
Nyilván, de a széleskörű kompatibilítás miatt tárolásra az ntfs is jó. Médialejátszók miatt van egy pár ntfs-em és soha semmi bajpm nem volt.
(#16900) Xero
Az enyém meg az, hogy nem kell kivágni a kukába.Nekem semmi bajom vele, nem azt írtam, hogy szeretem, de ettől még használható. A Dune és a Twix is jobban elvan így, nem beszélve arról, hogy a többi eszközökkel is "kényelmesebb" így. Lehet ellenezni, nem kell használni, de mint írtam, nekem semmi bajom és 6 éve nem volt formázva az NTFS-es külső vinyóm és semmi baja.
(#16902) trisztan94
Nem azt írtam olvasd figyelmesebben. Nem jobb, viszont nagyobb eséllyel tudja kezelni a legtöbb eszköz. De mindegy, egy hozzászólás volt a többi közül, soha nem volt pc-m, na jó, fél évig 20 évvel ezelőtt, de ettől még lehet használható egyik-másik dolog.
-
Ear001
addikt
válasz
madgie #16635 üzenetére
USB-s? Nálam akkor volt ilyen, amikor a tápcsatlakozó nagyon megtört és néha egy-egy pillanatra elvesztette a kapcsolatot, de annyira nem, hogy le is dobja. Maga az USB csati is tud ilyet, és az is gond lehet, ha túl sok olyan dolgot csatlakoztatunk USB-vel a gépre ami áramigényes.
madgie nem lehet, hogy nálad valamilyen másik hálózati elemmel van a baj? A UPC-s Technicolor routerrel nálam is vacakolás van, a Time Capsule meg visz mindent.
-
Kommy
veterán
válasz
madgie #16636 üzenetére
Nekem a mail app strandlabdázik a frissítés óta
, nem mintha máshol nem tudnám megnézni a leveleimet, de akkor is menjen.
Szerk.:
Na most a beállításokban kikapcsoltam az összes mail profilomat, egyesével visszakapcsolom meglátjuk, hol akad el. iCloud visszakapcsolással nem volt gond, akkor a gmail lesz a ludas. -
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #16158 üzenetére
Mostanában vettem észre, hogy az MPlayerX kivonult az AppStore-ból különböző új feature-ök miatt. Eddig azt hittem a legfrissebb verziót használtam, persze már sokkal újabb van. Érdemes letölteni a honlapról ha esetleg eddig nem volt meg, csiszoltak rajta a Maverickshez.
-
madgie
titán
válasz
madgie #16137 üzenetére
Mindenkinek kösz a segítséget
eddig az MplayerX az egyetlen, amivel nagyjából jól megy a Full HD/60p MTS. Movist, GOM Player kuka, VLC ennél nagyon szaggat.
Tök jó lenne, ha rá lehetne venni a QuickTime-ot valami parancssoros zsonglőrködéssel a lejátszásra, mert MPG-re átnevezve gyönyörűen megy.
-
apple87
senior tag
válasz
madgie #16093 üzenetére
Nem azért venném a minit hogy csak filmezésre használjam,,, de ha mr vennék akkor ezt feltétlen tudja..egy bd iso 3d -t lejátsazni.
Egyébként még gondolozok rajta hogy vegyek egy minit vagy maradjak windowos.. most jelenleg laptopon játszom le...
15,6" WXGA HD LED (1366 x 768)
Intel Core i5-460M 2,8 GHz
8 GB DDR3 1333MHz
640 GB, 5400 RPM, SATA
DVD Super Multi LightScribe
ATI Radeon HD5650 1GBDe itt is már úgy pörög a ventillátor meg melegszik a gép nagyon zavaró, nm fullosan viszi a 3d Bd-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged