-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #31517 üzenetére
Ha vakon beírtam most a jelszót akkor a kép nem jelent meg. Nekem kellett a monitor bekapcsoló gombját megnyomni. Ekkor megjelent a kép. - szerintem ez monitor "hiba", azaz nem teljesen macOS kompatibilis.Ha monitor akkor inkább olyan gyártótól szoktam választani ahol a számítástechnika az elsődleges és nem a TV, porszívó, mosógép, hűtő. Dell és Lenovo monitorral ilyen gondom soha nem volt.
Mivel van infra port a gépen. A gyári Apple remote-al megoldható hogy bekapcsoljam a gépet ne a hátúlján tapizzam a bekapcsoló gombot?- ezt még nem próbáéltam, de szerintem nem, csk alvó módból ébreszt. Az alvó mód is változtatható, hogy milyen szinten "aludjon"
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #31512 üzenetére
Viszont ha kikacsolom a Mini-t és pár óra múlva valami miatt vissza bekapcsolom akkor nincs kép. - teljesen kikapcsolod ilyenkor? Nekem is 2012-es Minim van egy 2560x1440-es monitorral de még soha nem volt ilyen, az is elképzelhető, hogy az a gond amit TigerCat írt de én még megnézném a kábelt is.
Hogy tudom megcserélni az alapértelmezett dolgot? - SystemPreferences/Sound alatt tudod megváltoztatni a kimeneti forrást -
válasz
Wiz Khalifa #31512 üzenetére
Üdv a klubban! Indításkor hol van kép, hol nincs. Nekem az egyetlen megoldás ami tartósan segített, az a FileVault kikapcsolása. Ilyenkor egyből elkezd betölteni a rendszer, míg a másik esetben csak a jelszó beírását követően. Nálam legalábbis ez történt... Bár azóta visszanyomtam és vakon gépelem a jelszót. A rendszer betöltését követően azonnal megjelenik a kép. Mondjuk ez új Mini, de gondoltam hátha...
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #30136 üzenetére
DU "elsősegély" mit mond? Naplófájlok átbogarászása megvolt?
Nem melegszik? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #30129 üzenetére
Valakinek valami infó?
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #30083 üzenetére
Engedné, ha anno megvetted volna. A többit privátban
-
dud998
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30081 üzenetére
-
r4z
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #28640 üzenetére
A dual procis Mac Pro 3.1 se sokkal erosebb a Mininel bo otszoros fogyasztas mellett. A jatekot engedd el, es vedd a Minit.
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #28527 üzenetére
-
válasz
Wiz Khalifa #27742 üzenetére
+1 arra amit iszilard írt, illetve annyi még, hogy ezzel ugyanott lennél mint az iMac-el, csak nincs benne gép. HDMI bemenet ezen sincs, és ugyanolyan drága aktív eszköz kéne hozzá mint az iMachez. Amit meg rá tudsz kötni DP-n, azt rá tudod kötni az iMacre is.
-
hszilard666
veterán
válasz
Wiz Khalifa #27742 üzenetére
Én ma már nem vennék thunderbolt displayt. elég régi tech, és a mai monitorokhoz nem is hasonlítható. 1440P,de fényerőben elég rossz, és aránytalanul drága. Használtan. Mert újanon már nem is találsz.
-
válasz
Wiz Khalifa #27739 üzenetére
Azzal nem oldható meg, ehhez aktív HDMI->mini displayport konverter szükséges. Mikor utoljára néztem, akkor 30-40kHUF körül voltak a full HD képesek, az iMacehez pedig ez még bőven kevés. Aztán lehet hogy találsz valami kínai csodát, ami olcsó is, de én erre nem építenék rövid távon sem.
Amit néztél, az egy egyirányú átalakító, azaz a thunderboltból (mini dp) tud HDMI-t csinálni, tehát az iMac-re tudsz vele külső monitort köteni. Visszafelé nem fog menni a dolog, azaz jelforrás erre nem köthető, amit aztán az iMacen jelenítesz meg.
A legjobb megoldás, ha olyan eszközt (videokártyát) használsz PC oldalon, aminek van natív displayport kimenete, azzal biztosan megy, és csak egy kábel kell.
-
boost
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18450 üzenetére
Szia, otthoni használatra jó a mellékelt levelezőprogi. Mivel a Google nem épp szabványos imapot használ, ezért néha lehetnek problémák, de ezekről csak hallottam, sose tapasztaltam. Egyébként Googlenek is van saját levelezőprogija OSX-re SparrowMail néven az Appstoreban, de azt már két éve nem frissítették. https://itunes.apple.com/hu/app/sparrow/id417250177?mt=12
RoryBreaker: Miért jó ritkábban menteni? Mentéskor úgyis csak a változtatásokat menti el a TM, nem a komplett gépet. Ha meg valamit gyakrabban változtatsz, mint 2-3 nap, akkor az jó, ha annak meg van a mentése. 2-3 napba többször is belefér pl egy kétórás doksi szerkesztés, amit nem szívesen bukna el az ember,
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18462 üzenetére
Appshopperben pl tudod csekkolni win alól is a kínálatot.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Én is a Mailt használom, mindent megcsinál amit kell...
Egyszerű és működik. -
Ragnar95
félisten
válasz
Ém használom és teljesen jól használható, semmit nem hiányolok belőle. Gmailt is kezeli természetesen.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18448 üzenetére
És a gyári levelező progit valaki használja? Milyen? Gmail címet hozzá lehet kapcsolni? Meg ha igen akkor az igaz hogy minden email-t és a hozzájuk tartozó mellékletet akár letölti a gépre?
-
boost
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18444 üzenetére
iTunes. Főleg, ha van más i-eszközöd is. Eleinte persze én is feltettem, kipróbáltam minden szart, de kb egy év után csináltam egy clean installt, és a legminimálisabb progik vannak csak fenn, és amit lehet, azt Apple saját programjával oldok meg. Tisztább érzés.
-
Allure
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #18444 üzenetére
Winamp alternatívának ott a Vox.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #18383 üzenetére
Így van, jól látod.
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #18287 üzenetére
Jónak tűnik, de a helyedben az aprón is nézelődnék, hátha van a közeledben is. Amúgy az eredeti MDP-VGA hasonló, csak rövidebb a kábel és a VGA része nem kék.
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #18285 üzenetére
A thunderbolt MDP is egyben.
-
menyko
tag
válasz
Wiz Khalifa #18283 üzenetére
Az nem opció, hogy átdugod egyszerűen a ps-ből a minibe a hdmi kábelt? Ha játszol, úgysem gépezel. Én legalábbis így oldottam meg otthon.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18279 üzenetére
Jobban jársz és árban közel azonos ha beszerzel egy új/használt monitort, ami már rendelkezik HDMI (vagy DVI) csatlakozóval, a különböző konverterekkel nem érdemes foglalkozni.
-
blakey
titán
válasz
Használd az MDP-VGA-t, az működik, de ahogy írják, manapság gyengének számít.
-
cigam
titán
válasz
Szinte biztosan nem. A hdmi és a vga nem csak a csatlakozó felépítésében különbözik. A VGA analóg, a HDMI digitális. Egy aktív eszköz szükséges hozzá, de a képük jellemzően elmarad az elvárttól.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18272 üzenetére
Ebbe tud valaki segítséget adni?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18270 üzenetére
Aktív átalakítóval igen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18255 üzenetére
Természetesen igen. Minek mkv-ba konvertálni egy dvd-t
Bőven jó annak az avi is...
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18252 üzenetére
Remélem tudsz róla,h a normális .avi-k ugyanolyan minőségűek, mint a dvd .iso-k, csak épp harmad-ötöd akkora helyet foglalnak csak
blakey: 4K azért még bőven arrébb van, hogy elterjedjen, hiszen a legtöbb ember még mindig .avi-t néz és ez valószínűleg így is marad, amíg nem lesznek jelentősen olcsóbbak a tárolók, illetve nagyobbak. -
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18245 üzenetére
MPlayerX vált be nekem legjobban videólejátszó programként.
Viszont hogy minek kell .iso-ban filmezni, azt sosem fogom megérteni, az egyszer biztos... -
blakey
titán
válasz
Az iso-kat külső program segítsége nélkül is megnyítja az osx, gyakorlatilag a dmg is ua, az átnevezés is működik. Pl. MplayerX, VLC, XBMC lejátsza az iso-kat, de egyéb más programok is vannak.
-
Allure
aktív tag
válasz
Az OSX fel tudja csatolni az iso-t, nem kell hozzá külön program. Ha jól emlékszem pl. VLC-vel meg lehet nyitni iso képfájlokat.
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #18238 üzenetére
Attól függ, mit akarsz. Kiírni lemezre annyi, hogy az iso- t ráhúzod a lemezmeghajtóra, a lemezkezelővel van amit fel lehet mountolni.
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #18234 üzenetére
Maga az OS X beépített alkamazásai vagy a Burn esetleg a Toast Titanium?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18222 üzenetére
Csak vicc volt, hiszen MS termék
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18220 üzenetére
Arról jobb lesz, ha leszoksz OSX alatt
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #18211 üzenetére
Google...
[link] -
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18211 üzenetére
Azaz, de NTFS-t nem tud.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18209 üzenetére
Time Machine
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #18200 üzenetére
Igen, de alapból csak olvassa. Több megoldás is létezik:
- kicsit megpiszkálod a rendszert, és már írni is fogja.
- kicsit költesz rá
- kölcsönkérsz egy merevlemezt vkitől egy hétvégére, és lemented ami kell, aztán jöhet a HFS+ fájlrendszer.Biztos jó megoldás az NTFS eröltetése? pl. TM se tud menteni rá.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18202 üzenetére
Nem, nem AppStore-os és sajnos nem is ingyenes, csak 14 napos próbaverzió van belőle. NTFS írásra nincs ingyenes progi tudtommal.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18200 üzenetére
Akkor akár 64GB is elég lehet, de a 128 mindenképp jobban megéri azért.
Olvasni olvassa, de az írásához külön program kell, nekem a Tuxera NTFS vált be a legjobban. -
Alex91
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18196 üzenetére
128GB minimum, de inkabb 256. Ez szerintem eleg egy kulso hdd-vel az adatokkal.
-
moklys1
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #18196 üzenetére
ja jól emlékszem windowsnal többet foglal mint 10-15. Lehet, h az utolsó xp sp3. A 7 20 körül van a 8.1 30.
10.9.4 mac os x 20alatt lesz üresen. És oda kell figyelni az appokra, h mit hova másol. Pl. én final cutot használok és beállítás kérdése, hogy még nem másolja le magának a video fileokat.
Úgyanúgy a mac mail. Ha beimportálod a gmailed 5 éves levelezésed mellékletekkel akkor az is számottevő lesz. -
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18191 üzenetére
Az úgy akkor jó konfig lesz, de az SSD szerintem ma már alap dolog, hogyha megfelelő teljesítményt szeretnél, mert nagyon sokat tud dobni a használati élményen.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18191 üzenetére
SSD-t mindenképp vegyél bele, nagyot fog dobni a teljesítmény érzeten.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18188 üzenetére
Ártól függ.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18188 üzenetére
8GB RAMmal és SSD-vel még jópár évig nagyon jó kis gép lesz, de ezek nélkül is használható lesz még bőven pár évig.
Még a C2D-kra is jön a Yosemite is, ráadásul egyelőre nem tűnik úgy, mintha nagy váltásra készülne az Intel, úgyhogy az i5/i7-es modellek még szerintem legalább 4-5évig támogatva lesznek. -
Tim82
félisten
válasz
Wiz Khalifa #17898 üzenetére
T7600 a legnagyobb CPU, amit beletehetsz (és meg lehet tenni, mivel nem forrasztott a korai Intel Mac Mini-kben a CPU -> neten jó pár leírás is van arról, hogy hogyan lehet CPU-t, ill. EFI-t upgradelni ezekben).
RAM-ból nem érdemes 4 GB-ot tenni bele, mivel az alaplapi chipset a totál sima Intel 945GM/PM, ami a 4 GB-ból kb. 3,2 GB-ot tud megcímezni. 3 GB-ot (1 + 2 GB formában) érdemesebb akkor.
Az utolsó OS X verzió, ami hivatalosan felmegy rá, a Snow Leopard (10.6.8). Nem hivatalosan fel lehet rá tenni akár Mountain Liont is, de az már inkább Hackintosh-témakör, erről is van bőven leírás a neten.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Wiz Khalifa #17909 üzenetére
Az AMD-t nem szereti, de ettől még van működő image.
Finomítsd a keresési kifejezésedet valami ilyesmire: 'vmware os x image amd' -
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #17909 üzenetére
Itt kérdezősködj a dologról, itt tudnak neked segíteni ezügyben.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #17906 üzenetére
Ha tud a procid hardveres gyorsítást, virtuálisgépnél tudtommal mindegy, h AMD vagy Intel. Meg amúgy is van már 10.8 is AMD-re tutira, de lehet, h 10.9 is.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #17903 üzenetére
Jobban jársz egy virtuális 10.9-el, mivel a 10.6 felett már nagyon eljárt az idő és maga a hardver is nagyon gyenge már, így hamis képet kapnál az OSX-ről.
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #17898 üzenetére
Ez a gép ettől a procitól sem fog megtáltosodni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #17900 üzenetére
Amúgy valami "mókkal" nem rakható fel rá 10.9?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #17897 üzenetére
Szia,
Ez a gép nagyon gyenge már, én nem adnék érte pénzt. Emlékeim szerint a CPU forrasztott is ráadásul... a legmagasabb OS X ami rámegy az a 10.6, igen, magyarítás viszont csak egy gagyibb (vagyis inkább régebbi nyelvezetű, nem Windows-os) érhető el rá a hazai forgalmazótól, az Apcom-tól letöltve.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #17897 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő...
Azt olvastam hogy elvileg ezt a procit támogatja maximum:
2.0GHz Core 2 Duo T7200
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest