Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz DanielK #22122 üzenetére

A /Users alá kell mountolni a hdd-t, valahogy így:

http://lnx2mac.blogspot.hu/2010/09/moving-os-x-users-to-separate-partition.html

Én egyébként a könnyebb utat választottam, mert azt gondoltam hogy működni fog, de nem ajánlom... Ez az lenne, hogy az user preferencesben átírod a felhasználód home-ját (jobb klikk a néven, majd advanced options). Értelem szerűen pl. valami hasonlóra kell átírni: /Volumes/HDD/Users/username. De sajnos csak hiú ábránd hogy ez jó lesz így. Katasztrófa, hogy az alkalmazásfejlesztőknek fingjuk sincs a unixok működéséről sokszor, és ez néhány gyári Apple alkalmazás esetén is elmondható. Ugyanis sok esetben nem "~"-el hivatkoznak az user homedirjére, hanem direct path-al így: /Users/username/..... Ilyen formában kerülnek mentésre az alkalmazás beállításai a config file-okba, plist-ekbe. Szóval egy már régóta használt rendszeren egy csomó alkalmazás configjában benne lesz a rossz path. Ezeket egyesével baszogatni kell. A teljesség igénye nélkül: dropbox, Vmware, Photos(!), FCP-X, meg a franc tudja még mik nem, de volt még pár. Jó esetben indítás után az arcodba tol az app egy hibaüzenetet, hogy nem találja a libraryját, beállításait, mutasd meg hogy hol van. Rosszabb esetben nem indul el, vagy simán csak default beállításokkal adatok nélkül benyalja magát a régi helyre (/Users/...). De volt olyan app is, ami új telepítés után serényen a /Users/... -ba írogatott (ha nem volt, akkor létrehozta), holott semmi köze nem lenne hozzá.

Egyébként talán az is működne, és jobb lenne, hogy a /Volumes-be mountolsz, és a /Users alá symlinkeled, de nem próbáltam.

Új hozzászólás Aktív témák