- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
nem 100%-ig Linuxos kérdés, de bennetek bízom a leginkább
Samba Shadow Copyval játszadozott már valamelyikőtök? van egy FreeBSD-s szerver, zfs fájlrendszerrel.
a Samba a zfs snapshotokat be tudja adagolni a Windowsnak, és így használhatóvá válik a Windows "Previous versions" opciójasmb.conf-ba kell bevenni a következő pár sort:
vfs objects = shadow_copy2
shadow:basedir = /Storage/USER/
shadow:snapdir = /Storage/USER/.zfs/snapshot
shadow:sort = desc
shadow:format = zfs-auto-snap_hourly-%Y-%m-%d-%Hh%Mez így szupiszuper, a Windows látja a korábbi fájlverziókat, de amikor vissza akarom állítani, akkor a következő hibaüzenet jön
láthatóan teljesen másik útvonalról próbálja helyreállítani a dolgokat, méghozzá egészen véletlenül arról, amit a shadow copy manualja az alapértelmezett útvonalnak használ
shadow:format = format specification for snapshot names
This is an optional parameter that specifies the format
specification for the naming of snapshots in the file system. The
format must be compatible with the conversion specifications
recognized by str[fp]time.
Default: shadow:format = "@GMT-%Y.%m.%d-%H.%M.%S"tehát a snapshotok keresésekor a jó pathot használja, de helyreállításkor már nem.
ötletek?
-
Lenry
félisten
A LibreElec egy op.rendszer, ami a Kodit futtatja, ezért van összefüggés, de hogy a LibreElec amúgy tud-e AFP-t, nem tudom, ha otthon leszek, megnézem, de akár rá is Guglizhatsz, ha már neked fontos az infó.
Funkciók visszaaggatása: LibreElec esetében leginkább sehogy, akkor inkább tegyél fel egy általánosabb Linuxot.
De visszaolvasva a kommented, úgy látom hogy a LibreElec kevés az igényeidhez, az egy célszoftver, médialejátszáshoz.
Tegyél fel egy Debiant. Azzal mindent meg lehet oldani.
-
Lenry
félisten
Jó kérdés, nem próbáltam, de megnézem, ha otthon leszek. Egyébként meglepne, ha nem lehetne.
Mod: mondjuk ez alapján nincs jó hírem
-
Lenry
félisten
van egy mappám, oda symlinkelve egy rakás helyről cucc, mert így egy helyen vannak.
ezt a mappát meg akarom osztani hálózaton, egy másik géppel. hogyan?
az NFS kiesik, mert ugye nem tudja követni a symlinkeket. Samba működik, de jó lenne valami gyorsabb, könnyebb. -
Lenry
félisten
letöltöd ezt, lefuttatod, a kapott eredményt a xorg.confba teszed
-
Lenry
félisten
KDE-s problémám van, nem indul el a gwenview. sem üresben, sem képet megnyitva, sem grafikus felületről, se terminálból.
sehol, semmi hibaüzenet...
mi baja lehet? vagy hol nézzem egyáltalán, hogy mi baja... -
Lenry
félisten
hogyan tud jelszóval belépni, ha ütemezett script-ből rsync -e 'ssh -p port' formát használok?
--password-file
kapcsoló, amivel megadsz egy fájlt, amibenusernév:jelszó
formában tárolod a jelszót, de ezt azt hiszem nem kell részleteznem, hogy miért ne használd...az --rsync-path="sudo rsync" még mindig jelszót kér a nopasswd nélkül
rsync -rsynceskapcsolók "ssh p port" --rsync-path="sudo rsync" usernév@remotehost.com:/távoli/elérési/út /lokál/elérési/út
így néz ki a tiéd?
-
Lenry
félisten
attól függ a dedikált user hogyan lép be? ha jelszóval, akkor a jelszó ismeretében egy mozdulat root jogot kérni.
ha az is kulccsal, akkor szerintem mindegy, hisz akkor mindkét esetben egy olyan user fog belépni, aki rootjoggal rendelkezik, de talán mégis jobb, ha ez nem a root, hanem egy másik névén a dedikált user + SSH key kombinációt csinálnám
-
Lenry
félisten
válasz
Prosectura2 #25520 üzenetére
de
-
Lenry
félisten
válasz
DrojDtroll #25502 üzenetére
akkor nem lenne jobb, ha önmagát indítaná újra a ciklus X időnyi várakozás után? ekkor biztosan nem futna párhuzamosan
-
Lenry
félisten
még mindig NFS.
alapjában véve boldog vagyok vele, de a laptopomon van némi nyűgöm, történetesen az, hogy leállításkor vélhetőleg előbb bontja a rendszer a WiFi-t, mint hogy az NFS mountot megszüntetné, ez pedig egy másfél perces malmozást eredményez, míg a rendszer feladja, hogy szabályosan zárja a nem válaszoló hálózati kapcsolatot és végre leáll.
mit tudnék ezzel csinálni?
azálmoskönyvArchWikiben van pár tipp meg trükk, erre az esetre, de hiába néz ki már úgy az fstabom, mint egy karácsonyfa, ezek nem segítettek192.168.0.102:/storage /mnt/nfs/e5 nfs noauto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min,x-systemd.requires=network.target 0 0
-
Lenry
félisten
többször futottam bele mostanában abba, hogy a dd-vel pendrivera írt iso-k nem bootolnak. mivel érdemes akkor bootolható iso-t pendrivera írni?
vagy mi kell még a dd-nek azon kívül, hogy if=/path/to/iso of=/dev/sdX?
ha már korábban feladtam volna a bizodalmam a dd-ben, ma megspóroltam volna háromnegyed órát az ESXi frissítésből...
-
Lenry
félisten
válasz
Frawly #25388 üzenetére
jobb fölül -> beállításaim, aztán
-
Lenry
félisten
ha már NFS.
megnéztem, szupi, de lenne egy kérdésem:
az egyik meghajtó (pl Munka) egyik mappájára binddal rá van kapcsolva egy másik (ami legyen Expand). Munkát megosztottam NFS-sel, tehát binddal bekötöttem/srv/Munka
-ba. innen persze már nem érem el az Expandot...ilyenkor mi a teendő? Expandot bindoljam be a
/srv/Munka
-ba is?egyáltalán mi szükség van a megosztásokat külön mappába (esetemben
/srv
-be) bindolgatni, ha aztán az/etc/exports
-ban úgyis explicite fel kell sorolgatni a megosztott könyvtárakat, tehát akár írhatnám oda is, hogy/mnt/Munka
, és akkor gondolom elérném az Expandot is -
Lenry
félisten
válasz
Prosectura2 #25369 üzenetére
például úgy, hogy indítasz a HTPC-n egy SSH szervert, aztán a Pi fstabjába:
felhasznalonev@192.168.0.102:/mnt/HDD /lokalis/csatolasi/pont fuse.sshfs defaults,_netdev 0 0
a lokális csatolási pont lehet akár ugyanúgy /mnt/HDD, csak persze hozd létre ezt a mappát a pi-n, meg persze az sshfs package legyen telepítve
ha még generálsz egy SSH kulcsot is, akkor nem kell jelszóval sem bohóckodni
-
Lenry
félisten
egy fázison van az egész lakás.
Uptime mérésre meg jók a hálózatról üzemelő órák v mikró
ez a baj, hogy nálam semmi ilyen nincs
- mármint nyilván van mikróm, de nem mutatja az időt
egyedül a modemben reménykedtem, de abban nem találtam ilyet (ZTE F668, ha esetleg valaki tudná fejből, hogy hol lehet előcsalni ezt belőle)mod: és mégis megvan. uptime-ot nem mutat a modem, de azt igen, hogy 35726 másodperce online, vagyis valamivel kevesebb, mint 10 órája.
tehát az egész lakásban volt egy kis áramszünet.bocs az OFF-ért a végére
-
Lenry
félisten
de, az adta a fentebb is látható sort
4 | 03/13/2017 | 08:37:59 | Power Unit #0x01 | Power off/down | Asserted
ebből következtetek arra, hogy elmehetett az áram, csak még azt nem tudom, hogy az egész lakásban vagy csak a szerveren, de sajnos semmi egyéb, uptime mérésére alkalmas eszköz nincs bekapcsolva otthon
-
Lenry
félisten
válasz
sto1911 #25349 üzenetére
nem, nem vagyok otthon, csak remote látom, hogy újraindult.
egyébként szerver, szerintem nem is jó bele egy sima táp(#25350) kovaax
[root@Echo-Five /]# journalctl -r -b -1
Failed to look up boot -1: Cannot assign requested address
eztegyébként jah, valahol az áram mehetett el, mert a System Event Log azt mondja, hogy
4 | 03/13/2017 | 08:37:59 | Power Unit #0x01 | Power off/down | Asserted
-
Lenry
félisten
ma újraindult a gépem.
az összes logban, amit csak eszembe jutott megnézni, az látszik, hogy 9:43:41-kor szépen bootol a rendszer, de semmi előzetes infó arról, hogy miért...
kern.log, syslog, messages, mind csak ennyi.hol érdemes még nézni?
Debian -
Lenry
félisten
válasz
togvau #25314 üzenetére
szoftvertől függ, de a legtöbb szoftverben fel tudsz venni tartományt, és akkor csak onnan működik
samba esetén az
/etc/samba/smb.conf
[global]
részébe kell felvenni a következő sort:hosts allow = 192.168.0. 192.168.1.
így pl csak a 0-s és 1-es alhálózatból érhetők el a megosztásokssh esetében az
/etc/ssh/sshd_config
-ba kell pl a következő sort szúrniAllowUsers *@192.168.0.0/24
-
Lenry
félisten
válasz
kocsisdavid5 #25310 üzenetére
jó pár éve próbálkoztam ezzel, akkor nekem nem sikerült
-
Lenry
félisten
/var/log/syslog
-bólFeb 27 21:54:43 RenderServer systemd[1]: Reloading.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started ACPI event daemon.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Listening on ACPID Listen Socket.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started CUPS Printing Service.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Listening on CUPS Printing Service Sockets.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Mounted /media/M_expand.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Mounted /media/Unity/MOZAIK_TEMP.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Mounted /media/Unity.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Mounted /media/masfel.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Mounted /.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started File System Check on /dev/md6.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Found device /dev/md6.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Created slice system-systemd\x2dfsck.slice.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started File System Check on /dev/md14.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Found device /dev/md14.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started File System Check on /dev/disk/by-uuid/d50d2f3a-e3a2-4466-b02e-a130c0426a2e.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Found device WDC_WD5000AAKX-08ERMA0 1.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started File System Check on /dev/disk/by-uuid/b3ab155c-d3f2-46fe-a04f-76cd1cf49315.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Found device WDC_WD5003ABYX-01WERA0 1.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Started LSB: RPC portmapper replacement.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Reached target Network is Online.
Feb 27 21:54:44 RenderServer systemd[1]: Reached target RPC Port Mapper.újraindítja a hálózatot meg a nyomtatószolgatáltatást, de előtte is folyamatosak a logok, egy táphibától újraindulna az egész gép, egy HDD-hiba meg... egy oké, kettő már fura, de nyolc? kétlem.
nekem inkább úgy tűnik, mintha a systemd lenne a hülye valamiért.
(#25294) én szerintem egy döglődő táp ennél több hibát produkálna, de legyen igazad, inkább a táp, mint a HDD-k
-
Lenry
félisten
időnként telemegy a dmesg ezzel.
[Thu Feb 23 21:58:27 2017] device-mapper: uevent: version 1.0.3
[Thu Feb 23 21:58:27 2017] device-mapper: ioctl: 4.27.0-ioctl (2013-10-30) initialised: dm-devel@redhat.com
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] SGI XFS with ACLs, security attributes, realtime, large block/inode numbers, no debug enabled
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] JFS: nTxBlock = 8192, nTxLock = 65536
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] ntfs: driver 2.1.30 [Flags: R/W MODULE].
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] QNX4 filesystem 0.2.3 registered.
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: mmxx1 3704 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: mmxx2 4617 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: sse1x1 3638 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: sse1x2 4498 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: sse2x1 7349 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: sse2x2 9048 MB/s
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: using algorithm sse2x2 (9048 MB/s)
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] raid6: using ssse3x1 recovery algorithm
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] xor: measuring software checksum speed
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] pIII_sse : 13327.000 MB/sec
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] prefetch64-sse: 14556.000 MB/sec
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] xor: using function: prefetch64-sse (14556.000 MB/sec)
[Thu Feb 23 21:59:04 2017] Btrfs loaded
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] EXT4-fs (sda1): VFS: Can't find ext4 filesystem
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] XFS (sda1): Invalid superblock magic number
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): bogus number of reserved sectors
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): Can't find a valid FAT filesystem
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): bogus number of reserved sectors
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] FAT-fs (sda1): Can't find a valid FAT filesystem
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] VFS: Can't find a Minix filesystem V1 | V2 | V3 on device sda1.
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] hfsplus: unable to find HFS+ superblock
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] qnx4: no qnx4 filesystem (no root dir).
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] You didn't specify the type of your ufs filesystem
mount -t ufs -o ufstype=sun|sunx86|44bsd|ufs2|5xbsd|old|hp|nextstep|nextstep-cd|openstep ...
>>>WARNING<<< Wrong ufstype may corrupt your filesystem, default is ufstype=old
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] ufs_read_super: bad magic number
[Thu Feb 23 21:59:05 2017] hfs: can't find a HFS filesystem on dev sda1mi ez és miért próbálja kitalálni, hogy milyen fájlrendszer van ezen a partíción (meg a többin is, csak azt nem másoltam ide) és hogyan tudnám neki elmagyarázni, hogy ne csinálja?
-
Lenry
félisten
válasz
Gyb001 #25245 üzenetére
boot opciók közé próbáltad már felvenni a
nomodeset
-et?itt írnak pár lehetőséget, pont HD4000-re, nézd meg, hátha valamelyik segít
bár ha jól látom a linkelt esetben pont a nomodeset okozta a problémát, de azért hátha -
Lenry
félisten
válasz
OddMan #25241 üzenetére
két hete raktam össze otthonra egy ehhez hasonlót, és akkor olvastam egy leírást, ami erre a kérdésre adna választ, de nyilván most nem találom
csak meglett, tudtam, hogy valahol az ArchWikin olvastam
-
Lenry
félisten
Szereztem otthonra egy szervert van benne LTO szalagos meghajtó, és van hozzá 1TB-nyi szalagom is, így használnám, backupolgatni a fontosabb cuccaimat. Tudnátok linkelni egy leírást, szoftvert, hogy ez hogyan működik? Sosem használtam ilyet...
Debian van rajta.
Köszi
-
Lenry
félisten
akkor vedd ki a profile.d-ből, tedd át valahová máshova, és az
/etc/rc.local
-ba írd be azexit 0
sora elé, hogy/script/elérési/útja/scriptnév.sh &
és akkor rootként fog lefutni
késleltetés: kőbalta-módszer, gondolom mindjárt meg is kapom a magamét érte, de az init.d-ben lévő indítóscript is csak egy bash-script, az is szerkeszthető, írd bele az elejébe, hogy
sleep 10
, akkor 10 másodpercig nem csinál majd semmit. -
Lenry
félisten
válasz
Csontikka #25100 üzenetére
túlbonyolítottad:
export http_proxy=http://domain,stb,stb
export https_proxy=https://domain,stb,stb
export ftp_proxy=$http_proxy
export rsync_proxy=$http_proxy
export no_proxy="localhost,127.0.0.1,localaddress,.localdomain.com"FTP-t, rsyncet majd látod, hogy http-n vagy https-en működik
ha rendszeresíteni akarod a dolgot, akkor a fentieket beírod egy shellscriptbe, és beteszed az
/etc/profile.d
-be -
Lenry
félisten
akkor mi van, ha
a laptopomról WiFi-n gond nélkül elértem a NAS samba megosztását, de nem volt túl gyors, úgyhogy rádugtam vezetéken, de ott csak annyit mond, hogy
Destination Host Unreachable
, úgyhogy kihúztam a vezetéket, de mostmár WiFin is ezt mondja.pingre is ugyanez a válasz.
a laptop Arch Linux, a NAS Debianssh-ra is
[lenry@Echo-Four ~]$ ssh lenry@192.168.0.101
ssh: connect to host 192.168.0.101 port 22: No route to hostde internet meg közben van, más eszközt a hálózaton elérek
-
Lenry
félisten
válasz
DrojDtroll #25055 üzenetére
lsusb -v
? -
Lenry
félisten
válasz
togvau #25026 üzenetére
próbáld
pkill
helyett akillall
-tegyébként a pkill manualja azt mondja, hogy "The process name used for matching is limited to the 15 characters present in the output of /proc/pid/stat. Use the -f option to match against the complete command line, /proc/pid/cmdline."
a tiéd elég hosszú, lehet, hogy ez okoz problémát, próbáld ki asudo pkill -f preventpark.sh
parancsot -
Lenry
félisten
válasz
szőr Artúr #24975 üzenetére
igen, de akkor partíció sincs rajta, tehát nem tiszta, hogy mit szeretne a kolléga mountolni?
-
Lenry
félisten
válasz
szőr Artúr #24968 üzenetére
jah, TERM mindenhol xterm, locale mindenre azt mondja, hogy hu_HU.UTF-8
a putty azért hülye, mert magyar Windowson mániája, hogy a ISO8859-2-t állít be alap karakterkódolásnak, ha átállítod UTF-8-ra (és elmented), akkor már jó
-
Lenry
félisten
válasz
szőr Artúr #24965 üzenetére
nem csak az MC ilyen, csak ezen látszódik a legjobban, azért erről raktam képet, de egyébként minden másnak is el van szabva a karakterkódolása
viszont a hiba userszinten van, és csak lokálisan, mert másik felhasználóval bejelentkezve jó, illetve ez a user is jó SSH-n keresztül (bár ott gondolom a kliens gép karakterkódolása számít, de azért gondoltam megemlítem
)
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
van otthon egy NAS-ként üzemelő gépem, Debian fut rajta.
statik IP-t kapott
lenry@Echo-Three:/$ cat /etc/network/interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.101
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1ezen kívül a csodálatos, Telekomos routerben is fixáltam, hogy 101 legyen az IP-je. mégis időnként valami, valahol megszakad és a gép új IP-t kap a DHCP tartományból, nyilván ilyenkor semmi nem működik...
egy
service networking restart
után újra minden szupiszuper, de ez így semmiképp sem normális.
hol magyarázhatnám el ennél jobban a gépnek, hogy ne kérjen IP-t, ha kap, ne foglalkozzon vele, használja, ami a fájlban van.már gondolkodtam egy scripten is, ami figyeli az IP-t és ha nem 0.101, akkor újraindítja a networkinget, de ez nem kifejezetten elegáns...
-
Lenry
félisten
válasz
szőr Artúr #24933 üzenetére
Az, hogy a program egy bemenetre egy kimenetet ad (konvertál), a bemenet egyik tulajdonságától függ a fájlnévben a figyelt minta, kétszer fut le, a két kimenet pont a figyelt mintában különbözik, és minden futás végén törli a scriptem a munkamappa tartalmát.
Igyekszem hülyebiztosra írni a scriptjeimet
-
Lenry
félisten
válasz
szőr Artúr #24928 üzenetére
semmit nem ír ki, visszaadja a promptot és kész
végül finddal oldottam meg, mert azért felismerhető pattern van benne
find . -name '*pattern*' -exec 'mv $0 ujnev' {} \;
-
Lenry
félisten
van nem túl jól paraméterezhető program, ami generál egy fájlt. mivel nem túl jól paraméterezhető, így csak részben tudom szabályozni mi legyen a létrejövő fájl neve, és meguntam a kapcsolókkal való játszadozást, így arra gondoltam, hogy egyszerűen átnevezem, mindegy mi jön ki.
a kérdés, hogy hogyan?
a $ program | mv... gondolom nem játszik -
Lenry
félisten
válasz
Mr Dini #24690 üzenetére
linkelj már pls valami leírást ami alapján ezt az egészet csináltad volna, mert szerintem neked valami dev csomag is elég lett volna, mert amit csináltál, azzal szerintem csak a saját rendszereden élesítetted az SELinuxot
nyilván persze a rendszeredet ez nem menti meg, csak a következő katasztrófát szeretném megelőzni
ha meg ez a rendszer tényleg friss, lehet, hogy gyorsabb és egyszerűbb ha újrahúzod az egészet (persze abból semmit nem tanulunk)
-
Lenry
félisten
válasz
Mr Dini #24687 üzenetére
miért kellett bármit feltelepítened a gépedre az Androidon való módosításhoz?
pláne partíciómodosításhoz...Gondolom, mert a chrootba nincs felcsatolva a /boot, csak azt nem tudom, h azt hogy kéne kivitelezni....
# mount /dev/sdXy /ahováMountoltadAChrootoltRendszert/boot
egyáltalán külön partíción volt a /boot?
-
Lenry
félisten
válasz
Gorneck #24662 üzenetére
pont a héten végeztem GPT-s, UEFI-s Win10-es gép teljes mentését Clonezillával, el sem hittem, de elsőre, hiba nélkül lementette és vissza is tudtam állítani egy másik ugyanolyan gépen, azonnal bootolt, teljesen out-of-the-box működött.
-
Lenry
félisten
eMagról rendeltem, csak nem...
amúgy szerintem az Android gányolhat valamit, mert a másik kártya pontosan ugyanezekkel a tünetekkel lett nyugdíjazva, de akkor azt hittem, hogy a kártya halt meg.
ez belső tárként volt használva, ilyenkor titkosításra kerül a fájlrendszer, és a telefon belső memóriájának számít a kártya, ugyanúgy lehet rá telepíteni, meg minden (ami fontos, ha a telefonodnak 8GB a belső tárhelye, és abból is közel 3GB-t elfogyaszt az Android)nem tudtok valami low-level formatot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Villanyszerelés
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest